Prisiskaiciau ir as cia receptu, eisiu turguj viena moteris laaaabai skania varske parduoda, vis norejau kazka padaryti...Dabar kazka tikrai iskepsiu..
QUOTE(Mažulėlė @ 2009 09 18, 12:15)
VARŠKĖS PYRAGAS
Šį pyragą kepu dažnai, pradžioje ir man atrodė, jog trupininės masės per mažai, o kai išmokau, man puikiai užtenka tiek, kiek nurodyta recepte. Tešlos niekada nešaldau ir netarkuoju, tiesiog miltų dedu tiek, jog ji pasidarytų biroka ir gana lengvai susitrupintų. Įdarui visada dedu 8 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus manų. Beje atradau, jog man su obuoliais skaniausia - pripjaustau jų daug į varškės masę ir kepu. Razinos man varškę apsunkina, o obuoliai - gaivina.
Martynos pyragą bandysiu šiandien.
Šį pyragą kepu dažnai, pradžioje ir man atrodė, jog trupininės masės per mažai, o kai išmokau, man puikiai užtenka tiek, kiek nurodyta recepte. Tešlos niekada nešaldau ir netarkuoju, tiesiog miltų dedu tiek, jog ji pasidarytų biroka ir gana lengvai susitrupintų. Įdarui visada dedu 8 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus manų. Beje atradau, jog man su obuoliais skaniausia - pripjaustau jų daug į varškės masę ir kepu. Razinos man varškę apsunkina, o obuoliai - gaivina.
Martynos pyragą bandysiu šiandien.
O kaip turi atrodyti ta tesla? Nes as dvi dienas ruosiausi kepti, ir vos neapsiverkiau, kai pamaciau kas man gavosi... Ji tokia trapi gavosi, kad iskloti pado nepavyko, teko sutrupinti tarp delnu, todel vysniu uogienes graziai uztepti taip pat nepavyko Dabar kepa, ziuresiu kas bus. Gal zinote, ka ne taip darau?
QUOTE(Mistral @ 2009 11 26, 11:29)
O kaip turi atrodyti ta tesla? Nes as dvi dienas ruosiausi kepti, ir vos neapsiverkiau, kai pamaciau kas man gavosi... Ji tokia trapi gavosi, kad iskloti pado nepavyko, teko sutrupinti tarp delnu, todel vysniu uogienes graziai uztepti taip pat nepavyko Dabar kepa, ziuresiu kas bus. Gal zinote, ka ne taip darau?
Taigi ir parašyta, kad tešla trupininė
QUOTE(innguta @ 2007 11 25, 18:30)
siandien ir as kepiau varskes pyraga..stai
paga sita recepta (sorry neprisimenu kieno jis )
Trupininė tešla;
1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.
Įdaro tešla :
3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.
Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
tik dejau du pakelius varskes, tai atitinkamai mazinau kitus ingridientus, ir ant isklotos teslos pirma pyliau vysniu uogiene...niam niam..tirpsta burnoje
Trupininė tešla;
ir uzpilti ant produktų.
Įdaro tešla :
lengvai permaisyti.
atšąldytą.
tik dejau du pakelius varskes, tai atitinkamai mazinau kitus ingridientus, ir ant isklotos teslos pirma pyliau vysniu uogiene...niam niam..tirpsta burnoje
man pats geriausias iš visų receptų
didelis ačiū recepto autorei
QUOTE(Ta_pati @ 2009 12 09, 00:32)
Ka tik bendradarbė atnešė iškepusi- nu super. Man labai skanu!!
Ačiū
QUOTE(bugie @ 2009 12 22, 23:26)
isbandziau ir as sita pyraga seimyna ivertino, tik sekanti karta as ta pudinga irgi kaip cia kazkas temoje rase keisiu krakmolu, nes man tos vaniles prieskonis biskuti toks dirbtinas jautesi, bet pats pyragas tai labai vykes Aciu uz recepta
pabandykit vanilinį pudingą pakeisti grietinėlės pudingu,bent jau man labiau patiko(aš dar į varškę aguonų pribėriau ir iškepusį apliejau šokoladu )
Sveikos,mergaitės. Gal kuri žinot kaip iškepti varškės štriudelį,tokį kaip "ČILI PICOJE'? Temos nesekiau.
Sveikos
bandau siandien sita pyraga issikepti, bet dabar pasidariau idara ir man jis skystokas gavosi, kazin taip turi buti? ir desiu taip pat vysniu uogiene bandysiu kepti kaip gavosi taip.
QUOTE(innguta @ 2007 11 25, 17:30)
siandien ir as kepiau varskes pyraga..stai
Trupininė tešla;
ir uzpilti ant produktų.
Įdaro tešla :
lengvai permaisyti.
atšąldytą.
Trupininė tešla;
ir uzpilti ant produktų.
Įdaro tešla :
lengvai permaisyti.
atšąldytą.
bandau siandien sita pyraga issikepti, bet dabar pasidariau idara ir man jis skystokas gavosi, kazin taip turi buti? ir desiu taip pat vysniu uogiene bandysiu kepti kaip gavosi taip.
Jezaus, seiles varva nuo tos foto kur innguta idejo As irgi kepsiu sita varskes pyraga rytoj.. Dar turiu varskes kekso viena labai lengva ir greita recepta kam idomu :
300 gr. miltu,
150 gr. sviesto,
300 gr. cukraus,
4 kiausiniai,
300 gr. varskes,
vanilinio cukraus,
vienas saukstelis sodos,
15 gr. miltinio cukraus apibarstymui.
Minkstas sviestas gerai issukamas su po viena musamais kiausiniais ir dalimis beriamu cukrum.Varske istrinama per sieteli(as perku ta svelniaja varske, kurios trint jau nereikia) ir sudedame i sviesta. Tada dedame nugesinta soda ( as nugesinu saukste grietines) ir miltus.Viska gerai ismaisom ir pilam i svistu istepta kekso forma.Kepama 40 min. 180 laipsniu orkaitej. As turiu dvi formas kekso, tai ta kuri gilesne, kepu siek tiek ilgiau nei 40 min. Kai atvesta isimama is formos ir apibarstoma miltiniu cukrumi. Mama toki isada keldavo, skanus ir paprastas labai. Bet db norisi kazko sustriau, tai darysiu sita, nuo kurio foto seiles varva..
300 gr. miltu,
150 gr. sviesto,
300 gr. cukraus,
4 kiausiniai,
300 gr. varskes,
vanilinio cukraus,
vienas saukstelis sodos,
15 gr. miltinio cukraus apibarstymui.
Minkstas sviestas gerai issukamas su po viena musamais kiausiniais ir dalimis beriamu cukrum.Varske istrinama per sieteli(as perku ta svelniaja varske, kurios trint jau nereikia) ir sudedame i sviesta. Tada dedame nugesinta soda ( as nugesinu saukste grietines) ir miltus.Viska gerai ismaisom ir pilam i svistu istepta kekso forma.Kepama 40 min. 180 laipsniu orkaitej. As turiu dvi formas kekso, tai ta kuri gilesne, kepu siek tiek ilgiau nei 40 min. Kai atvesta isimama is formos ir apibarstoma miltiniu cukrumi. Mama toki isada keldavo, skanus ir paprastas labai. Bet db norisi kazko sustriau, tai darysiu sita, nuo kurio foto seiles varva..
Labas, seimininkes
Tinginio temose radau labai sudominusi varskes tinginio recepta, bet tos temos jau uzdarytos, tai sakau, gal man cia padesit
Tik norejau paklaust is kokio riebumo varskes reikia gamint? Nes niekur neradau parasyta? Ar is liesos gausis?
Labai aciu
Tinginio temose radau labai sudominusi varskes tinginio recepta, bet tos temos jau uzdarytos, tai sakau, gal man cia padesit
Tik norejau paklaust is kokio riebumo varskes reikia gamint? Nes niekur neradau parasyta? Ar is liesos gausis?
Labai aciu
QUOTE(pepilota @ 2010 02 01, 22:08)
Labas, seimininkes
Labai aciu
Labai aciu
Manau turėtų gautis,nors aš visada darau iš pusriebės visada gaunasi puikiai,šeimynai laaabai patinka