Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės pyragai

QUOTE(vienintelė @ 2009 09 17, 13:45)
ir aš prisiruošiua pagaminti šį labai išgirta varškės pyraga ir pirmo puslapio, bet nusivyliau nes skonis man nepatiko sad.gif. Viskas gavosi gerai ir neskystas ir panašiai bet pats skonis manes nesužavėjo, nors vyras sakė visai nieko. Taip ir likau nesupratusi nejaugi man vienai jis nepatiko?


Ne viena, temoj daug kritikų buvo smile.gif
Atsakyti
Kepiau si pyrgas pagal recepta is pirmo pls. Gavosi super, skonis labai geras ypac kai kepamas is vakaro o valgomas ryte thumbup.gif Viska dejau kaip ir nurodyta, tik aliejaus nepyliau, ir pagardinau persikais ax.gif
Atsakyti
VARŠKĖS PYRAGAS

QUOTE
Trupininė tešla;

1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.

Įdaro tešla :

3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.

Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
Vietoje razinų galima dėti konservvuotų persikų,abrikosų,ananasų.
Gaunasi taip pat labai skanu .


Šį pyragą kepu dažnai, pradžioje ir man atrodė, jog trupininės masės per mažai, o kai išmokau, man puikiai užtenka tiek, kiek nurodyta recepte. Tešlos niekada nešaldau ir netarkuoju, tiesiog miltų dedu tiek, jog ji pasidarytų biroka ir gana lengvai susitrupintų. Įdarui visada dedu 8 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus manų. Beje atradau, jog man su obuoliais skaniausia - pripjaustau jų daug į varškės masę ir kepu. Razinos man varškę apsunkina, o obuoliai - gaivina. ax.gif

Martynos pyragą bandysiu šiandien.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mažulėlė: 18 rugsėjo 2009 - 10:16
Kepiau pyraga pagal recepta is pirmo puslapio, taciau ir manes skonis nesuzavejo. Siulau savo recepta (gal jau jis buvo anksciau pateiktas, nes jis is senos kepiniu knygos). Tas pyragas dar niekada manes nenuvyle, jis labai paprastas ir greitai paruosiamas:

TEŠLA:

500g miltu,
300g margarino,
200g cukraus,
2 kiausiniai,
1g sodos,
vanilino

Sviestas issukamas iki vientisos mases, po to pilama dalimis cukrus ir kiausiniai, viskas issukama iki purios mases. Baigus sukti, sudedami like produktai ir tesla isminkoma. Kol paruosiama varske, tesla laikoma saltai.

VARŠKĖS ĮDARAS:

500g varskes,
100g cukraus,
50g sviesto,
2 kiausiniai,
vanilino

Kiausiniu tryniai issukami su cukrumi ir sviestu, sumaisomi su pertrinta varske, iberiama vanilino, sudedami iki standziu putu isplakti baltymai ir viskas atsargiai ismaisoma.

Tesla padalinama mazdaug pusiau, iskociojamas lakstas, kad tilptu i skarda ir liktu paaukstinti krasteliai, atsargiai dedamas i skarda , galima laksta patept rugscia uogiene, dedama varskes mase ir ant virsaus kitas teslos lakstas. Virsus patepamas kiausinio plakiniu (as dar isbraizau su sakute rombelius). Kepama mazdaug 180'C temperaturos orkaiteje
Atsakyti
QUOTE(Mažulėlė @ 2009 09 18, 11:15)
Martynos pyragą bandysiu šiandien.


Pyragą kepiau, pieno pamažinau, kiek prisimenu dar dėjau manų ir į varškę - persikų. Skonis - normalus, kaip pyrago tai man labiau patinka manasis su obuoliais, tačiau mes Martynos pyragą valgėme karštą su vaniliniais ledais - taip buvo labai skanu. Žodžiu radau pyragą, kuris valgomas karštas su ledais. Savaitgaliui, manau, kepsiu tortinį variantą.

QUOTE(daiva78 @ 2009 09 23, 21:52)
TEŠLA:

500g miltu,
300g margarino,
200g cukraus,
2 kiausiniai,
1g sodos,
vanilino

Sviestas issukamas iki vientisos mases, po to pilama dalimis cukrus ir kiausiniai, viskas issukama iki purios mases. Baigus sukti, sudedami like produktai ir tesla isminkoma. Kol paruosiama varske, tesla laikoma saltai.

VARŠKĖS ĮDARAS:

500g varskes,
100g cukraus,
50g sviesto,
2 kiausiniai,
vanilino

Kiausiniu tryniai issukami su cukrumi ir sviestu, sumaisomi su pertrinta varske, iberiama vanilino, sudedami iki standziu putu isplakti baltymai ir viskas atsargiai ismaisoma.

Tesla padalinama mazdaug pusiau, iskociojamas lakstas, kad tilptu i skarda ir liktu paaukstinti krasteliai, atsargiai dedamas i skarda , galima laksta patept rugscia uogiene, dedama varskes mase ir ant virsaus kitas teslos lakstas. Virsus patepamas kiausinio plakiniu (as dar isbraizau su sakute rombelius). Kepama mazdaug 180'C temperaturos orkaiteje


O šį, manau, kepsime šiandien. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(daiva78 @ 2009 09 23, 21:52)
Kepiau pyraga pagal recepta is pirmo puslapio, taciau ir manes skonis nesuzavejo. Siulau savo recepta (gal jau jis buvo anksciau pateiktas, nes jis is senos kepiniu knygos). Tas pyragas dar niekada manes nenuvyle, jis labai paprastas ir greitai paruosiamas:

TEŠLA:

500g miltu,
300g margarino,
200g cukraus,
2 kiausiniai,
1g sodos,
vanilino

Sviestas issukamas iki vientisos mases, po to pilama dalimis cukrus ir kiausiniai, viskas issukama iki purios mases. Baigus sukti, sudedami like produktai ir tesla isminkoma. Kol paruosiama varske, tesla laikoma saltai.

VARŠKĖS ĮDARAS:

500g varskes,
100g cukraus,
50g sviesto,
2 kiausiniai,
vanilino

Kiausiniu tryniai issukami su cukrumi ir sviestu, sumaisomi su pertrinta varske, iberiama vanilino, sudedami iki standziu putu isplakti baltymai ir viskas atsargiai ismaisoma.

Tesla padalinama mazdaug pusiau, iskociojamas lakstas, kad tilptu i skarda ir liktu paaukstinti krasteliai, atsargiai dedamas i skarda , galima laksta patept rugscia uogiene, dedama varskes mase ir ant virsaus kitas teslos lakstas. Virsus patepamas kiausinio plakiniu (as dar isbraizau su sakute rombelius). Kepama mazdaug 180'C temperaturos orkaiteje

Čia mano vaikystėj taip mėgtas draugystės pyragas bigsmile.gif
Reiks išsikept bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2009 10 05, 11:19)
Čia mano vaikystėj taip mėgtas draugystės pyragas bigsmile.gif
Reiks išsikept bigsmile.gif

Na kepiau ir aš Martynos pyragą... Dariau viską kaip recepte tik į įdarą dėjau dar pora šaukštų manų... Super skanus pyragas. 10 Balų ir ačiū Martynai.
Atsakyti
QUOTE(Mažulėlė @ 2009 10 05, 12:09)
O šį, manau, kepsime šiandien.  bigsmile.gif


Labai skanus. thumbup.gif (tikrai draugystė)
Atsakyti
Seniau kepdavau pyraga is pirmo puslapio... jis dieviskas wub.gif pagaliau suradau sita recepta vel ir siandien ji iskepsiu savo MB grizimo is komandiruotes proga smile.gif dar pries isvaziuodamas pasiprase thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 04 07, 14:12)
na ir as iskepeu ji. shejp labai skanus, bet man noretusi kitokio pagrindo, nes krastukai kietoki tokie.. dariau su vaniliniu pudingu (nesijaute sintetikos), o ant virshaus su trafaretu barsceu cinamona sumaishyta su cukraus pudra.



o kur gauti tokį trafaretą? atrodo nuostabiai pyragas thumbup.gif
Atsakyti
Aš tikiuosi, kad nesikartoju su šiuo receptu. Ieškau kepti varškės pyrago, bet paprasto, nes dar nesu kepusi. Radau receptėlį, pakomentuokite- gal kas netyčia bandėte panašų? Bandysiu pagal šį kepti. Buvo parašyta, kad : Varškės pyragas, paprastas ir labai skanus, receptas paimtas iš bernardinų.lt

200 g sviesto arba margarino,
0,5 stiklinės cukraus,
1 arbatinio šaukštelio kjepimo miltelių,
2 kiaušinių trynių,
2,5 stiklinių miltų

Įdarui reikės:
500 g 9 procentų riebumo varškės,
2 kiaušinių baltymų,
0,5 stiklinės cukraus,
200 g razinų,
Župsnelio vanilinio cukraus

Sviestą arba margariną ištrinkite su cukrumi. Sudėkite lengvai išplaktus kiaušinių trynius, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę suberkite miltus ir vėl viską gerai išmaišykite, kol tešla nebelips.

Paruoškite įdarą: varškę ištrinkite su cukrumi, suberkite vanilinį cukrų, razinas ir standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.

Kepimo skardą ištepkite riebalais. Maždaug du trečdalius tešlos iškočiokite ir ja išklokite kepimo formos dugną. Ant tešlos sudėkite paruoštą varškės įdarą, ant kurio viršaus sutarkuokite arba sutrupinkite likusią tešlą.
Kepkite 20 – 25 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol viskas sukietės.

Dar iškilo klausimas- ar ne per trumpas čia nurodytas kepimo laikas? g.gif
Atsakyti
[quote=Asta,2009 06 24, 00:10]
Lino Samėno varškės pyragas


Kepiau sita pyraga - skanus, gaivus, palyginti sveikuoliskas, aciu, kas i sita foruma idejo recepteli 4u.gif
Atsakyti