.............na as pagrinda dariau savo,sviesta{150G.} issukau su cukrumi,{100G.},vienas kiausinis,2saukstai grietines ir 300g. miltu,na ir vaniles dar...... ,as cia toki jogurtini torta darau,tai ten to torto tas pagrndas ir jis tikrai ne kietas,o toks trapus gaunasi,netgi dregnas pabandykit!
......cia jogurtinis tortas,ant virsaus apdeliojau vaisiais ir uzpyliau zele,na ir greitineles papurskaliojau dar
na issikepu blyna,toki kur rasiau-arba biskvita,cia kaip kada 900g.jogurto ir du pakeliai grietineles,zele 3 spalvu,zelatinos mazdaug 30-40g.,na ir vaisiu,jau cia pagal fantazija.............pasidarai zele tuos 3 pakelius,isplaki grietinele,jogurta sumaisai su zelatina,palauki kol pradeda stengti ir sudedi grietinele-viska ismaisai,sudedi gabaliukais supjaustyta zele ir ismaisai,taip lengvai,na ir uzpili ant sulaistyto to blyno,na o virsu puosi kaip jau fantazija leidzia,ir ant to virsaus,dar uzpilu zele{citrinu,apelsinu,tokia sviesia}na ir paskui grietinele puosiu.........o su biskvitu viskas tas pats- issikepu nediduka,perpjaunu pusiau,gausiai sulaistau,tik i virsutine jogurtine mase nededu zele gabaliuku,kad butu lygus pavirsius...na ir paskui t...t....kartais dar vietoj zele,naudoju konservuotu vaisu misiniten supjaustyta jau gabaliukais......na va parasiau,jei kas neaisku,tai klausk?
Na va ir as vakar iskepiau net du pyragus su persikais Viena su avietiniu pudingu, kita su grietininiu
Kadangi forma pas mane gana didele ir neauksta, tai pada dariau dviguba, o idara is vienos porcijos, ant pado, dejau persikus, supjauscius riekelemis ir apvoliojus krakmole, po to uzpyliau idara
Gavosi tikrai labai skanus abu pyragai, siandien visi "kapojo" ir gyre
O kiek daug gavosi, ohoho..... Bet man reikejo net i tris vietas nestis, tai pats tas
Kadangi forma pas mane gana didele ir neauksta, tai pada dariau dviguba, o idara is vienos porcijos, ant pado, dejau persikus, supjauscius riekelemis ir apvoliojus krakmole, po to uzpyliau idara
Gavosi tikrai labai skanus abu pyragai, siandien visi "kapojo" ir gyre
O kiek daug gavosi, ohoho..... Bet man reikejo net i tris vietas nestis, tai pats tas
As velykoms kelpiau du tokius pyragus - su avietiniu pudingu ir vaniliniu+kons. persikais. Su avietiniu man nepatiko - labai jau sintetinis kazkoks gavosi. O antras variantas
Reikes dar ta grietineles pabandyt.
Reikes dar ta grietineles pabandyt.
mano forma 26,5 cm skersmens uzdaromu shonu. buvo pac tas
nu va issikepiau vel nezinau jau kelinta karta ,papandziau idet vysniu kaiip jos ten tinka kaaip skanu,pirkau dziovintu vysniu jas ismirkiau,nu kaip skanu ,ryt nesiuos i meeta
O as sita pyraga kepiau be pudingo,- vietoj jo
dejau kukuruzu krakmola irgi liuks gavos.
dejau kukuruzu krakmola irgi liuks gavos.
Stai ir as issikepiau ketvirtadieni pyraga, su vaniliniu pudingu ir konservuotais persikais
Va, dar dadesiu nuotraukyte, kaip mazdaug atrodo. Tik beda, kad sugalvojau fotkint, kai jau buvo like keli gabaliukai, ir tie nekokie
Bet nu mazdaug, vaizdas stai toks. As pjaustau mazais gabaliukais
Va, dar dadesiu nuotraukyte, kaip mazdaug atrodo. Tik beda, kad sugalvojau fotkint, kai jau buvo like keli gabaliukai, ir tie nekokie
Bet nu mazdaug, vaizdas stai toks. As pjaustau mazais gabaliukais
QUOTE (zapuks @ 2004 05 27, 11:00) |
Skamba labai skaniai. Prasytumem imesti recepteli |
Na gal cia tas receptas ne visai tinka, nes tai varskes pyrago vieta , bet imesiu.
Margas dziovintu vaisiu pyragas
6 kiausiniai
0,5 stiklines miltu
0,5 stiklines krakmolo
1 stikline cukraus
1 stikline razinu
1 stikline dziovintu pjaustytu kriausiu (arba dziovintu pjaustytu abrikosu)
1 stikline dziovintu supjaustytu slyvu
po truputi lazdyno riesutu, migdolu
cinamono
Trynius atskiriame nuo baltymo ir istriname su cukrumi iki baltumo, imaisome krakmola, miltus, dziovintus vaisius, susmulkintus riesutus, isplaktus su mikseriu baltymus (iki standziu putu).Tesla atsargai ismaisome.
Skarda gerai istepame riebalais, pilame tesla ir iskepame orkaiteje.
Skanaus
P.S. As dar vaisius nuplikau karstu vandeniu, o i tesla idedu sauksta tirpios kavos.Pyragas dar skanesnis buna.
TARKUOTOS TESHLOS VARSHKES PYRAGAS
(labai didele porcija, galima mazhinti )
Teshla:
375gr margarino (islydyti)
1,5 stiklines cukraus
3 kiausinis
3 nubrauktas sauktelis kepimo milteliu
4,5 stiklines miltu
6 saukstai kakavos
visus produktus usmaisyti ir gerai isminkyti, perskirti i dvi dalis ir tada i saldymo kamera 1-1.5 val
Idaras:
750 gr varskes
3 kiausiniai
(tryni iki baltumo issukti su 3/4 stiklines cukraus, baltyma issukti iki putu)
3 saukstai krakmolo
prieskoniu visokiu, ar vaisiu kokiu, riesutu... bet nebutina
Gaminimas:
pashaldyta teshla tarkuoti burokine tarka i kepimo skarda, tolygiai uzdengiant dugna, deti idara, ir virsu vel uzhtarkuoti. Kepti apie 35-45min, 170 laipsniu orkaiteje.
Skanaus!!!
(labai didele porcija, galima mazhinti )
Teshla:
375gr margarino (islydyti)
1,5 stiklines cukraus
3 kiausinis
3 nubrauktas sauktelis kepimo milteliu
4,5 stiklines miltu
6 saukstai kakavos
visus produktus usmaisyti ir gerai isminkyti, perskirti i dvi dalis ir tada i saldymo kamera 1-1.5 val
Idaras:
750 gr varskes
3 kiausiniai
(tryni iki baltumo issukti su 3/4 stiklines cukraus, baltyma issukti iki putu)
3 saukstai krakmolo
prieskoniu visokiu, ar vaisiu kokiu, riesutu... bet nebutina
Gaminimas:
pashaldyta teshla tarkuoti burokine tarka i kepimo skarda, tolygiai uzdengiant dugna, deti idara, ir virsu vel uzhtarkuoti. Kepti apie 35-45min, 170 laipsniu orkaiteje.
Skanaus!!!