Nusipirkau žurnalą "Virtuvės paslaptys",jame radau receptą"Varškės pyragas su abrikosais".
Kepiau kelis sykius,bet pirmas kepimas pavyko geriausiai.
Recepte rašoma,kad naudoti grūdėtą varškę,aš antrą kartą pirkau kitokią varškę.ir aš manau ,kad ,gal nuo varškės priklausė gaminio kokybė.
Tai štai tas receptukas:
500g. bemieles šaldytos tešlos,
450g konserv. abrikosų,
350 grūdėtos varškės,
50g. cukraus,
30g.krakmolo,
pora kiaušinių,
100g. bruknių uogienės,
Šaldytos tešlos lakštus atšildyti ir iškočioti ant miltais pabarstyto stalo.
Abrikosusnusunkti .truputėlį palikti sirupo.
Apvalią kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.
Dugną ir kraštus apdėti tešlos lakštais turi nebūti tarpų,kepti 200C.orkaitej 10min..
Varškę sudėjau į kombainą+cukrus+vanilinis cuklrus+krakmolas+kiau6iniai+4 š. abrikosų sirupo.
Skardą su apkepusia tešla išimti iš orkaitės ,supilti varškę
Recepte parašyta ,kad apdėti abrikosais,bet patarimuose specialistė- kulinarė patare ,kad jeigu mes sudėsime į skystą varškę abrikosai paskęs.
TODĖL JUOS REIKIA SUDĖTI KAIP VARŠKĖ būna apkepusi nors 10 min.
Išėmus sudėti abrikosus ,pusę jų dėti dėti duobutėmis į apačią,pusė į viršų .
Abrikosų duobutes pripildyti bruknių uogienės.Aš{nuo savęs neturėjau uogienės ir nedėjau.
Kepti orkaitėje dar15-20min.
Kai pyragas atvės pabarstyti cukraus pudra.
Aš,čia nuo savęs kulinarė patare naudoti sausesnę varškę net galima naudoti varškės sūrį.
Turiu dar pusė tešlos reiks pabandyti su varškės sūriu.
prisiskaičiau ir užsinorėjau šio skanaus varškės pyrago, ryt lėksiu parduotuvėn ir bandysiu po to kept, o paskui ir jums pasipasakosiu
Na va tik šiandien tėvelio dienai prisiruošiau iškept šį pyragą, gavosi neblogas, bet kiek buvau pasiskaičius čia, kad labai jau super, tai mano nuomone šis pyragas skanus ir tiek patiko kad greitai, nesudėtingai ir nebrangiai galima jį išsikepti
Tik dabar pamačiau, kad neturiu pakankamai sviesto, kas būtų, jei pilčiau aliejaus tešlai daryti?
QUOTE(-Maria- @ 2009 06 08, 18:57)
Tik dabar pamačiau, kad neturiu pakankamai sviesto, kas būtų, jei pilčiau aliejaus tešlai daryti?
nieko baisaus jei sviestuko ir mažiau, gali įdėti grietinės ar kepinių margarino, dėl aliejaus nežinau
Išsikepiau vakar pagal patį pirmą receptą. Ėjau pirkti margarino, nes bijojau bandyt su aliejum. Tešlą labai patiko lipdyti Specialiai skaičiau visą temą, kad susirinkčiau komentarus ir patarimus, tai dariau šiek tiek pakeitimų:
-Sumažinau perpus cukraus, bet pasigailėjau Tešloje reikėtų daugiau saldumo, įdarui pusės normos užteko, nes dar razinos pridėjo saldumo.
-Tešlos dariau dukkart daugiau, įdaro perpus mažiau, kaip tik užteko (mano kepimo forma labai didelė).
-Dėjau pora šaukštų manų.
-Dėjau skaldytų graikinių ir lazdyno riešutų, razinų.
Pyragas normalus, tiek išgirtas, galima pradėt tikėtis stebuklo Bet man pastaruoju metu saldumynai išvis nėra kažkas ypatingo, tai ta mano nuomonė ne smaližinė.
-Sumažinau perpus cukraus, bet pasigailėjau Tešloje reikėtų daugiau saldumo, įdarui pusės normos užteko, nes dar razinos pridėjo saldumo.
-Tešlos dariau dukkart daugiau, įdaro perpus mažiau, kaip tik užteko (mano kepimo forma labai didelė).
-Dėjau pora šaukštų manų.
-Dėjau skaldytų graikinių ir lazdyno riešutų, razinų.
Pyragas normalus, tiek išgirtas, galima pradėt tikėtis stebuklo Bet man pastaruoju metu saldumynai išvis nėra kažkas ypatingo, tai ta mano nuomonė ne smaližinė.
Lino Samėno varškės pyragas
900 g liesos varškės,
4 vnt. kiaušinių,
200 g riebios grietinės,
100 g cukraus
1 vnt. citrinos,
140 g maltų džiūvėsėlių,
70 g sviesto,
kelių lašų vanilės esencijos
kelių arb. šaukštelių aguonų,
šviežių uogų arba vaisių (papuošimui).
Į dubenį sudėti varškę, kiaušinius, cukrų, vanilės esenciją, aguonas, pusės citrinos žievelę ir supilti išspaustas citrinos sultis. Viską gerai pertrinti rankiniu arba elektriniu plaktuvu.
Išlydyti sviestą ir sumaišyti su džiūvėsėliais. Gautą masę tolygiai paskirstyti aukštoje apvalioje kepimo formoje ir kepti orkaitėje, kol apskrus. Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių.
Kai pyrago pagrindas iškepė ant jo pilti varškės įdarą ir toliau kepti orkaitėje (apie 50 minučių) įkaitintoje ne daugiau kaip iki 130 laipsnių.
Pyragui iškepus ant viršaus užpilti truputį cukrumi pasaldinta grietine. Vėl dėti į tos pačios temperatūros orkaitę 5 minutėms.
Iškeptą pyragą atvėsinti (geriausiai per naktį). Prieš patiekiant papuošti šviežiomis uogomis arba vaisiais.
900 g liesos varškės,
4 vnt. kiaušinių,
200 g riebios grietinės,
100 g cukraus
1 vnt. citrinos,
140 g maltų džiūvėsėlių,
70 g sviesto,
kelių lašų vanilės esencijos
kelių arb. šaukštelių aguonų,
šviežių uogų arba vaisių (papuošimui).
Į dubenį sudėti varškę, kiaušinius, cukrų, vanilės esenciją, aguonas, pusės citrinos žievelę ir supilti išspaustas citrinos sultis. Viską gerai pertrinti rankiniu arba elektriniu plaktuvu.
Išlydyti sviestą ir sumaišyti su džiūvėsėliais. Gautą masę tolygiai paskirstyti aukštoje apvalioje kepimo formoje ir kepti orkaitėje, kol apskrus. Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių.
Kai pyrago pagrindas iškepė ant jo pilti varškės įdarą ir toliau kepti orkaitėje (apie 50 minučių) įkaitintoje ne daugiau kaip iki 130 laipsnių.
Pyragui iškepus ant viršaus užpilti truputį cukrumi pasaldinta grietine. Vėl dėti į tos pačios temperatūros orkaitę 5 minutėms.
Iškeptą pyragą atvėsinti (geriausiai per naktį). Prieš patiekiant papuošti šviežiomis uogomis arba vaisiais.
Nu ir as iskepiau pyraga pagal pirmaji recepta, nu mano seimynai labai patiko uzsiprase ir dar ir dar ir dar nieko nekeiciau
Jo ir aš pagal pirmąjį išsikepiau
Tikrai skanu gavosi.
Tikrai skanu gavosi.
QUOTE(Asta @ 2009 06 23, 23:10)
Lino Samėno varškės pyragas
900 g liesos varškės,
4 vnt. kiaušinių,
200 g riebios grietinės,
100 g cukraus
1 vnt. citrinos,
140 g maltų džiūvėsėlių,
70 g sviesto,
kelių lašų vanilės esencijos
kelių arb. šaukštelių aguonų,
šviežių uogų arba vaisių (papuošimui).
900 g liesos varškės,
4 vnt. kiaušinių,
200 g riebios grietinės,
100 g cukraus
1 vnt. citrinos,
140 g maltų džiūvėsėlių,
70 g sviesto,
kelių lašų vanilės esencijos
kelių arb. šaukštelių aguonų,
šviežių uogų arba vaisių (papuošimui).
Kepiau šį, nes varškės masės turėjau kilogramą Citriną sutarkavau visą. Gavosi labai skaniai, atrodė taip:
oho ,tikras skanumelis,issisaugojau recepta,bus butinai isbandytas