Kepiau kelis sykius,bet pirmas kepimas pavyko geriausiai.
Recepte rašoma,kad naudoti grūdėtą varškę,aš antrą kartą pirkau kitokią varškę.ir aš manau ,kad ,gal nuo varškės priklausė gaminio kokybė.
Tai štai tas receptukas:
500g. bemieles šaldytos tešlos,
450g konserv. abrikosų,
350 grūdėtos varškės,
50g. cukraus,
30g.krakmolo,
pora kiaušinių,
100g. bruknių uogienės,
Šaldytos tešlos lakštus atšildyti ir iškočioti ant miltais pabarstyto stalo.
Abrikosusnusunkti .truputėlį palikti sirupo.
Apvalią kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.
Dugną ir kraštus apdėti tešlos lakštais turi nebūti tarpų,kepti 200C.orkaitej 10min..
Varškę sudėjau į kombainą+cukrus+vanilinis cuklrus+krakmolas+kiau6iniai+4 š. abrikosų sirupo.
Skardą su apkepusia tešla išimti iš orkaitės ,supilti varškę
Recepte parašyta ,kad apdėti abrikosais,bet patarimuose specialistė- kulinarė patare ,kad jeigu mes sudėsime į skystą varškę abrikosai paskęs.
TODĖL JUOS REIKIA SUDĖTI KAIP VARŠKĖ būna apkepusi nors 10 min.
Išėmus sudėti abrikosus ,pusę jų dėti dėti duobutėmis į apačią,pusė į viršų .
Abrikosų duobutes pripildyti bruknių uogienės.Aš{nuo savęs neturėjau uogienės ir nedėjau.
Kepti orkaitėje dar15-20min.
Kai pyragas atvės pabarstyti cukraus pudra.
Aš,čia nuo savęs kulinarė patare naudoti sausesnę varškę net galima naudoti varškės sūrį.
Turiu dar pusė tešlos reiks pabandyti su varškės sūriu.
