Iškepiau šitą pyragą, viskas puikiai pavyko. Beje, dariau ne su varške, o quark (čia kaip ir vokiška varškė, kremiška ir ne tokia grūdėta, kaip lietuviška, ir tik 1 proc riebumo), gavos pasakiškai. Tik MB nepatiko, nes jam varškė nelabai (tik sūreliuose su daug cukraus, šokolado ir pan )
Beje, pyragą "pagerinau" konservuotais ananasais, irgi labai tiko, suteikė rūgštelės ir šiaip įdomiau pasidarė
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2007 09 08, 18:53)
http://www.supermama...?...c=996&st=48
LOROS VARŠKĖS PYRAGAS
Tešlai:200G. miltų, 50g.cukraus, 100g. sviesto arba margarino, 1 kiaušinis, margarino ar sveisto skardai ištepti.
Viršui:5 kiaušinių tryniai, 100g. cukraus, sutarkuotos citrinos žievelė, 1 valg.šaukštas miltų, 500g. liesos varškės, 1 žiupsnelis druskos, 200 ml. karšto pieno, 125g. karšto sveisto, 5 kiaušinių baltymai(kur liko nuo trynių).
Tešlai, miltus ir cukrų suberti ant stalo, vidury padaryt įdubimą ir sudėt tarkuotus riebalus, įmušt kiaušinį ir viską gerai išminkyt.Iškočiot ant miltais pabarstyto stalo ir įklot į riebalais išteptą kepimo skardą.Padaryt 3cm. kraštą ir prispaust prie formos.
Viršui, išplakt kiaušinių trynius su cukrum iki putų, dėti citrinos žievelę, įmaišyt miltus, varškę ir žiupsnelį druskos.Įplakt karštą pieną ir išlydytą sviestą.Įmaišyt tirštai išplaktus kiaušinių baltymus ir šią varškės masę supilti ant pyrago pagrindo.Kepti įkaitintoj orkaitėj 180C temperatūroj apie 1 val.
Labai skanus pyragas, vakr kepiau pati.Tik nevalgykit karšto, nes labai minkštas.Šiandien daug skanesnis negu vakar thumbup.gif
P.S. Čia ne mano receptas ir komentarai. Nukopijavau iš naminių pyragų temos. Rasite paspaudę ant nuorodos.
atleiskit,kad kisuosi,bet cia tikrai ne Loros pyragas.dirbau IKI...LOROS VARŠKĖS PYRAGAS
Tešlai:200G. miltų, 50g.cukraus, 100g. sviesto arba margarino, 1 kiaušinis, margarino ar sveisto skardai ištepti.
Viršui:5 kiaušinių tryniai, 100g. cukraus, sutarkuotos citrinos žievelė, 1 valg.šaukštas miltų, 500g. liesos varškės, 1 žiupsnelis druskos, 200 ml. karšto pieno, 125g. karšto sveisto, 5 kiaušinių baltymai(kur liko nuo trynių).
Tešlai, miltus ir cukrų suberti ant stalo, vidury padaryt įdubimą ir sudėt tarkuotus riebalus, įmušt kiaušinį ir viską gerai išminkyt.Iškočiot ant miltais pabarstyto stalo ir įklot į riebalais išteptą kepimo skardą.Padaryt 3cm. kraštą ir prispaust prie formos.
Viršui, išplakt kiaušinių trynius su cukrum iki putų, dėti citrinos žievelę, įmaišyt miltus, varškę ir žiupsnelį druskos.Įplakt karštą pieną ir išlydytą sviestą.Įmaišyt tirštai išplaktus kiaušinių baltymus ir šią varškės masę supilti ant pyrago pagrindo.Kepti įkaitintoj orkaitėj 180C temperatūroj apie 1 val.
Labai skanus pyragas, vakr kepiau pati.Tik nevalgykit karšto, nes labai minkštas.Šiandien daug skanesnis negu vakar thumbup.gif
P.S. Čia ne mano receptas ir komentarai. Nukopijavau iš naminių pyragų temos. Rasite paspaudę ant nuorodos.
mergaites,gal bandet napoleona is sluoksniuotos teslos pagal katino svetaines recepta?
QUOTE(jurburr @ 2009 01 09, 11:34)
mergaites,gal bandet napoleona is sluoksniuotos teslos pagal katino svetaines recepta?
--------------------------------------------------------------------------------------------
Na gal kas ir bandė , bet kodėl tu tai klausi , varškes pyragu temoje ? .....nueik ten kur kepa tortus
QUOTE(Dacor @ 2005 12 29, 10:17)
VARŠKĖS PYRAGAS
Trupininė tešla;
1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.
Įdaro tešla :
3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.
Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
Vietoje razinų galima dėti konservvuotų persikų,abrikosų,ananasų.
Gaunasi taip pat labai skanu .
Trupininė tešla;
1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.
Įdaro tešla :
3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.
Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
Vietoje razinų galima dėti konservvuotų persikų,abrikosų,ananasų.
Gaunasi taip pat labai skanu .
Kepiau sita pyraga. Kaip skaiciau komentarus, minejo det maziau cukraus. Klausiau dejau konservuotu persiku ir abrikosu. Tik man neuzteko teslos pagrindui ir virsui, todel dariau dviguba norma (24 cm forma) ir kepe tikrai ilgiau. Ai, dar nezinojau kokie tie trys pakuciai varskes, tai as dejau 2 pakucius po 250 gramu, sooociai uzteko, storas gavos. Skonis FANTASTISKAS (musu gomuriui) Aciu uz receptuka
QUOTE(Dacor @ 2005 12 29, 09:17)
Kažkurioje temoje rašiau labai skanaus varškės pyrago recepta.Pasikartosiu,nes tikrai verta pabandyti.Jokių sintetinių pudingų ir laaaabai skanu:
VARŠKĖS PYRAGAS
VARŠKĖS PYRAGAS
Ir aš vakar iškepiau šį pyragą su mažyčiais nukrypimais Tešlos imiau 2 normas, įdaro - 1,5 normos. Ant dvigubos normos tešlos dar dėjau 3 v. š. kakavos (miltų nesumažinau, gal per mažus šaukštus jų užkabinau - žodžiu, buvo kaip tik). Kepiau didelėj iš orkaitės skardoj. Į įdarą vanilės lašų įlašinau Skanus tikrai pyragiukas ir greitai padaromas - tik į tešlą reiktų truputį mažiau cukraus bert - saldoka, o įdarui - cukraus dėjau 150 g ant 1,5 normos produktų - buvo kaip tik. Varškės pokelį paskaičiavau po 250 g - gavosi liuks įdaras, purus. Tešlą šaldžiau šaldiklyje, kol pasiruošiau įdarą, ir po to ją tarkavau (ant dugno jei tarkuosit - reikia tarkius lengvaiiiii paspaudyti delnu ) Vaišinkitės
As trumpai, noriu tik padekoti uz paprasta recepta, bet nerealiai skanaus pyrago, valge net vaikas, nors jis labai priesiskai nusiteikes visokiems kepiniams
QUOTE(RiMami @ 2009 01 15, 23:08)
Ir aš vakar iškepiau šį pyragą su mažyčiais nukrypimais
Ojei, koks grozis
kepus as daug sykiu sita varskes pyraga, tik i varskes idara visada ipjaustau marinuotu abrikosu ar persiku daug, labai labai skanu tik zinot man nelabai vidurys iskepa, o krastai sukepa, as manau reikia tokioj formoj kept kur vidurys tuscias, na, nezinau kaip cia tiksliau ja apibudint bet as tokios neturiu ir nelb randu pirkt
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 01 17, 15:05)
kepus as daug sykiu sita varskes pyraga, tik i varskes idara visada ipjaustau marinuotu abrikosu ar persiku daug, labai labai skanu tik zinot man nelabai vidurys iskepa, o krastai sukepa, as manau reikia tokioj formoj kept kur vidurys tuscias, na, nezinau kaip cia tiksliau ja apibudint bet as tokios neturiu ir nelb randu pirkt
Kekso forma Manau, visose didesnese parduotuvese turetu buti
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 01 17, 15:05)
kepus as daug sykiu sita varskes pyraga, tik i varskes idara visada ipjaustau marinuotu abrikosu ar persiku daug, labai labai skanu tik zinot man nelabai vidurys iskepa, o krastai sukepa, as manau reikia tokioj formoj kept kur vidurys tuscias, na, nezinau kaip cia tiksliau ja apibudint bet as tokios neturiu ir nelb randu pirkt
-------------------------------------------------------------------
Pas mus TOMAS FILIPSE jų yra