QUOTE(dianute @ 2007 06 21, 16:07)
Gal klystu, bet ar ne šioje temoje buvo užsiminta apie "iki" parduodamą Loros varškės pyragą? man jis labai skanus...

mėginau šifruoti lipduką, bet nelabai ką nutuokiu...

galiu perrašyti: varškė (39%), kekso mišinys (irvardyta, kas įeina į mišinį), vanduo, cukrus, kiauš. masė, varškės priedas (vėl parašyta, kas įeina į sudėtį), aug. aliejus, kviet. miltai 550C, margar (vėl išvardyta, kas įeina), jod. druska, rūg. reg. medž. E330, kvap. medž.
Gal kas žinote receptėlį?
Būčiau dėkinga..
http://www.supermama...?...c=996&st=48
LOROS VARŠKĖS PYRAGAS
Tešlai:200G. miltų, 50g.cukraus, 100g. sviesto arba margarino, 1 kiaušinis, margarino ar sveisto skardai ištepti.
Viršui:5 kiaušinių tryniai, 100g. cukraus, sutarkuotos citrinos žievelė, 1 valg.šaukštas miltų, 500g. liesos varškės, 1 žiupsnelis druskos, 200 ml. karšto pieno, 125g. karšto sveisto, 5 kiaušinių baltymai(kur liko nuo trynių).
Tešlai, miltus ir cukrų suberti ant stalo, vidury padaryt įdubimą ir sudėt tarkuotus riebalus, įmušt kiaušinį ir viską gerai išminkyt.Iškočiot ant miltais pabarstyto stalo ir įklot į riebalais išteptą kepimo skardą.Padaryt 3cm. kraštą ir prispaust prie formos.
Viršui, išplakt kiaušinių trynius su cukrum iki putų, dėti citrinos žievelę, įmaišyt miltus, varškę ir žiupsnelį druskos.Įplakt karštą pieną ir išlydytą sviestą.Įmaišyt tirštai išplaktus kiaušinių baltymus ir šią varškės masę supilti ant pyrago pagrindo.Kepti įkaitintoj orkaitėj 180C temperatūroj apie 1 val.
Labai skanus pyragas, vakr kepiau pati.Tik nevalgykit karšto, nes labai minkštas.Šiandien daug skanesnis negu vakar thumbup.gif
P.S. Čia ne mano receptas ir komentarai.
Nukopijavau iš naminių pyragų temos. Rasite paspaudę ant nuorodos.