sveikos pasidariua ir as bet vakolkas laukiu kol atsals tik pas mane senovine orkaite kepoiau ant 8 is 9 galimu...valanda...sonai siek tiek pajuodavo o viduriukas pgeltonavo ir toks mikstutis atrodo..ka negerai padariau?
Papildyta:
ir kazkaip labai ji miksta net byra nuemus sona gal dar kad neatsalo?o krastai virsaus apdege pirmas blynas prisviles pusiau..taip norejau kad net apsideginau liezuvi
Kadangi čia tema apie varškės pyragą, tai norėjau paklausti, gal kas turite seną valgių gaminimo knygą, tokią storą vadinasi lyg ir Valgių gaminimas ar kas panašaus, ten ant viršelio toia virėja buvo nupiešta. Tai ten yra varškės plokštainis super super skanus, nes esu jį kepusi, bet mano knyga dingo o šeimyna vis prašo to pyrago, gal galit kuri padėti
QUOTE(Matyte @ 2007 04 24, 15:39)
Kadangi čia tema apie varškės pyragą, tai norėjau paklausti, gal kas turite seną valgių gaminimo knygą, tokią storą vadinasi lyg ir Valgių gaminimas ar kas panašaus, ten ant viršelio toia virėja buvo nupiešta. Tai ten yra varškės plokštainis super super skanus, nes esu jį kepusi, bet mano knyga dingo o šeimyna vis prašo to pyrago, gal galit kuri padėti
Gal ta knyga vadinasi "Didžioji virėja"?Ji stora,sena,nupiešta virėja ant viršelio.
Radau tokį receptą"saldus trapios tešlos pyragas su abrikosų,obuolių ar kita tyre"-tai gal čia tas?galėčiau tada receptą parašyt.O jie ne tas-tai gal galit konkrečiau kaip nors tą pavadinimą,nes ten nežmoniškai daug receptų,ilgai ieškot
Nea, ne Didžioji virėja, o pyragas tai vadinasi Plkštainis su varške
Yra du plokštainiai su varške knygoje "Valgių gaminimas":
1. su mielėmis ir pienu,
2. su kepimo milteliais ir sviestu.
Kuris reikalingas?
1. su mielėmis ir pienu,
2. su kepimo milteliais ir sviestu.
Kuris reikalingas?
Su kepimo milteliais ir sviestu
Plokštainis su varške
Tešlai:
500 g miltų, 1 pakelis kėlimo miltelių, 200 g sviesto, 100 g cukraus, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai grietinės.
Pertepimui:
700 g varškės, 3 tryniai (arba 2 kiaušiniai), 100 g cukraus, 50 g sviesto, 1 pakelis vanilinio cukraus, 100 g razinų.
Sviestą išsukti iki baltumo. Atskirai ištrinti kiaušinius su cukrum, sumaišyti juos su sviestu ir grietine. Sudėjus miltus bei kėlimo miltelius, šaltoje patalpoje skubiai suminkyti tešlą ir, pridengus skepetėle, palikti ją vieną valandą, kad sustingtų. (šaldytuve gal trumpiau galima)
Tris ketvirtąsias tešlos iškočioti 0,5 cm storio sluoksniu, įtiesti į skardą ir kepti krosnyje, kol tešlos paviršius pageltonuos. Likęs tešlos ketvirtis paliekamas papuošimui.
Tuo tarpu paruošiama varškė. Tryniai (arba 2 kiaušiniai) ištrinami su cukrum ir sviestu. Varškė atskirai ištrinama per sietelį, kad nebūtų jokių trupinėlių. Paskui sumaišoma su tryniais (ar kiaušiniais) ir gerai išsukama. Baigiant sukti sudedamos razinos ir vanilinis cukrus.
Kai tešla apkepa, varškės masė skubiai ištepama ant jos ne storesniu kaip 5-6 mm storio sluoksniu. Viršus papuošiamas tos pačios tešlos (kurią palikome) pynutėmis, aptepamas kiaušiniu ir kepama dar 20- 30 minučių karštoje krosnyje. Plokštainis pjaustomas šaltas.
Tešlai:
500 g miltų, 1 pakelis kėlimo miltelių, 200 g sviesto, 100 g cukraus, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai grietinės.
Pertepimui:
700 g varškės, 3 tryniai (arba 2 kiaušiniai), 100 g cukraus, 50 g sviesto, 1 pakelis vanilinio cukraus, 100 g razinų.
Sviestą išsukti iki baltumo. Atskirai ištrinti kiaušinius su cukrum, sumaišyti juos su sviestu ir grietine. Sudėjus miltus bei kėlimo miltelius, šaltoje patalpoje skubiai suminkyti tešlą ir, pridengus skepetėle, palikti ją vieną valandą, kad sustingtų. (šaldytuve gal trumpiau galima)
Tris ketvirtąsias tešlos iškočioti 0,5 cm storio sluoksniu, įtiesti į skardą ir kepti krosnyje, kol tešlos paviršius pageltonuos. Likęs tešlos ketvirtis paliekamas papuošimui.
Tuo tarpu paruošiama varškė. Tryniai (arba 2 kiaušiniai) ištrinami su cukrum ir sviestu. Varškė atskirai ištrinama per sietelį, kad nebūtų jokių trupinėlių. Paskui sumaišoma su tryniais (ar kiaušiniais) ir gerai išsukama. Baigiant sukti sudedamos razinos ir vanilinis cukrus.
Kai tešla apkepa, varškės masė skubiai ištepama ant jos ne storesniu kaip 5-6 mm storio sluoksniu. Viršus papuošiamas tos pačios tešlos (kurią palikome) pynutėmis, aptepamas kiaušiniu ir kepama dar 20- 30 minučių karštoje krosnyje. Plokštainis pjaustomas šaltas.
QUOTE(Leliuka @ 2004 08 14, 10:52)
TARKUOTOS TESHLOS VARSHKES PYRAGAS
(labai didele porcija, galima mazhinti )
Teshla:
375gr margarino (islydyti)
1,5 stiklines cukraus
3 kiausinis
3 nubrauktas sauktelis kepimo milteliu
4,5 stiklines miltu
6 saukstai kakavos
visus produktus usmaisyti ir gerai isminkyti, perskirti i dvi dalis ir tada i saldymo kamera 1-1.5 val
Idaras:
750 gr varskes
3 kiausiniai
(tryni iki baltumo issukti su 3/4 stiklines cukraus, baltyma issukti iki putu)
3 saukstai krakmolo
prieskoniu visokiu, ar vaisiu kokiu, riesutu... bet nebutina
Gaminimas:
pashaldyta teshla tarkuoti burokine tarka i kepimo skarda, tolygiai uzdengiant dugna, deti idara, ir virsu vel uzhtarkuoti. Kepti apie 35-45min, 170 laipsniu orkaiteje.
Skanaus!!!
(labai didele porcija, galima mazhinti )
Teshla:
375gr margarino (islydyti)
1,5 stiklines cukraus
3 kiausinis
3 nubrauktas sauktelis kepimo milteliu
4,5 stiklines miltu
6 saukstai kakavos
visus produktus usmaisyti ir gerai isminkyti, perskirti i dvi dalis ir tada i saldymo kamera 1-1.5 val
Idaras:
750 gr varskes
3 kiausiniai
(tryni iki baltumo issukti su 3/4 stiklines cukraus, baltyma issukti iki putu)
3 saukstai krakmolo
prieskoniu visokiu, ar vaisiu kokiu, riesutu... bet nebutina
Gaminimas:
pashaldyta teshla tarkuoti burokine tarka i kepimo skarda, tolygiai uzdengiant dugna, deti idara, ir virsu vel uzhtarkuoti. Kepti apie 35-45min, 170 laipsniu orkaiteje.
Skanaus!!!
Spėju, kad čia karališkas varškės pyragas, kur maximoj galima nusipirkti. Žiauriai skanus!
Na man irgi labai patiko Martynos varškės pyragas Tik ydarą aš visada darau iš pusės normos ir pridedu šaldytų uogų. Radau ir dar vieną niekiek neprastesnį varškės pyragą, pasidalinsiu ir su jumis receptu
VARŠKĖS IR OBUOLIŲ PYRAGAS
150 g miltų
80 g miltinio cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
100 g sviesto
4 tryniai ir 4 baltymai
3 obuoliai
3 šaukštai razinų
500 g minkštos varškės
2 šaukštai krakmolo
Iš miltų, 40 g miltinio cukraus, vanilinio cukraus, sviesto ir 2 trynių užminkyti trapią tešlą. Šaldyti 20 minučių. Tešlą dar kartą gerai perminkyti, iškočioti lakštą. Lakštą tiesti į didžiąją silikoninę formą pyragams kepti, padaryti praaukštintus kraštelius, tešlą atsargiai subadyti šakute. Kepti karštoje orkaitėje 10 minučių. Išimti ir palikti, kad atvėstų.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais. Razinas nuplauti ir nusausinti. 2 trynius ištrinti su likusiu cukrumi ir varške. Sukrėsti krakmolą, razinas ir obuolius. Sudėti iki standumo išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišyti.
Apkeptą lakštą tolygiai aptepti varškės mase. Pašauti į orkaitę ir kepti ant vidurinio orkaitės įtvaro 180 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Jei likus 10 minučių iki kepimo pabaigos pyrago paviršius jau gražiai apkepė, pyragą galima uždengti aliuminio folija.
Pyragą vėsinti neišėmus iš formos, pjaustyti, tik tada kai visiškai atvės (po 3 val.)
Tiekiamą pyragą apibarstykite miltiniu cukrumi, geriausiai per tankų sietelį.
Labai skanus pyragas, ypač tiems, kas mėgsta varškę. Vietoje obuolių galima dėti uogų. Bandžiau dėti džiovintas vyšnias, gavosi dar skaniau negu su obuoliais. Jei dėsite šaldytas uogas, pirmiausia jas atitirpinkite ir nuvarvinkite.
VARŠKĖS IR OBUOLIŲ PYRAGAS
150 g miltų
80 g miltinio cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
100 g sviesto
4 tryniai ir 4 baltymai
3 obuoliai
3 šaukštai razinų
500 g minkštos varškės
2 šaukštai krakmolo
Iš miltų, 40 g miltinio cukraus, vanilinio cukraus, sviesto ir 2 trynių užminkyti trapią tešlą. Šaldyti 20 minučių. Tešlą dar kartą gerai perminkyti, iškočioti lakštą. Lakštą tiesti į didžiąją silikoninę formą pyragams kepti, padaryti praaukštintus kraštelius, tešlą atsargiai subadyti šakute. Kepti karštoje orkaitėje 10 minučių. Išimti ir palikti, kad atvėstų.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais. Razinas nuplauti ir nusausinti. 2 trynius ištrinti su likusiu cukrumi ir varške. Sukrėsti krakmolą, razinas ir obuolius. Sudėti iki standumo išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišyti.
Apkeptą lakštą tolygiai aptepti varškės mase. Pašauti į orkaitę ir kepti ant vidurinio orkaitės įtvaro 180 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Jei likus 10 minučių iki kepimo pabaigos pyrago paviršius jau gražiai apkepė, pyragą galima uždengti aliuminio folija.
Pyragą vėsinti neišėmus iš formos, pjaustyti, tik tada kai visiškai atvės (po 3 val.)
Tiekiamą pyragą apibarstykite miltiniu cukrumi, geriausiai per tankų sietelį.
Labai skanus pyragas, ypač tiems, kas mėgsta varškę. Vietoje obuolių galima dėti uogų. Bandžiau dėti džiovintas vyšnias, gavosi dar skaniau negu su obuoliais. Jei dėsite šaldytas uogas, pirmiausia jas atitirpinkite ir nuvarvinkite.
Aš tai cia prieš pora dienų labai užsimaniau "Kuršėnų vyniotinio". Kadangi tikslaus recepto neradau, tai improvizavau ir gavosi labai skaniai. Vertintojų buvo gal 6- visiems labai patiko. Taigi:
Ugnužės vyniotinis su varške
Biskvitui:
6 kiaušiniai (L dydžio);
200 ml cukraus;
3/4 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilinio cukraus;
2/3 stiklinės miltų;
1/4 stiklinės krakmolo;
žiupsnis druskos.
P.S. stiklinė - 240 ml.
Įdarui:
400g liesos varškės (aš dėjau paprastą, bet su blenderiu tryniau iki kremo konsistencijos; arba galima naudoti "Mūsų" švelniąją varškę)
200 ml 35-36% riebumo grietinėlės
4-5 šaukštai uogienės (aš naudojau aviečių)
2 lapeliai želatinos (4 g)
vnilinio cukraus
cukraus pagal skonį
Bisvitui:
Orkaitė - 180 laipsnių. Skarda kur būna prie orkaitės ištiesta kepimo popieriumi.
atskiriame baltymus ir trynius. Pusė cukraus, vanilinį cukrų pilame į trynius ir
plakame kol nebesijaus cukrus ir masė bus balta ir puri. Tuomet plakame baltymus, beveik baigiant išplakti pilame likusį cukrų ir toliau plakame iki baltų, standžių putų (pajudinus dubenį turi nejudėti). Į trynius sijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, druską ir dedame trečdalį baltymų. Viską gerai išmaišome. Galiausiai sudedame likusius baltymus ir labai atsargiai, medine mentele ar šaukštu išmaišome judesiu "aukštyn - žemyn". Pilame į paruoštą skardą ir išlyginame paviršių (biskvito plotas turi būti mažesnis nei skardos, palikite truputį nuo kraštų laisvos vietos). Kepame 10-15 min, kol gražiai paruduos ir nebelips įkišus medinį pagaliuką. praaušiname kokias 10 min. orkaitėje ir susukame su popieriumi į vyniotinį.
Įdaras:
Želatinos lapelius užmerkiame šaltame vandenyje. Varškę ištriname su blenderiu, kad būtų kreminė, pilame cukrų, vanilinį cukrų, ištriname. 1/4 grietinėlės nupilame, pašildome, kad būtų karšta ir sudedame išmirkytus želatinos lapelius ir išmaišome, kad ištirptų. Išplakame likusią grietinėlę iki standžių putų. Praaušusią želatiną pilame į varškės masę, išmaišome, tuomet sudedame grietinėlę ir gerai išmaišome.
Pertepimas:
Ataušusį biskvitą išvyniojame, nuimame popierių, apipjaustome, nulyginame kraštus, aptepame biskvitą uogienę, pilame varškės įdarą (paliekame dalį jo viršaus aptepimui), suvyniojame, aptepame likusiu įdaru viršų, papuošiame susmulkintais biskvito trupiniais (liko po nulyginimo) ar kaip norite. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų įdaras. Skaniausias palaikius šaldytuve pusė paros.
Skanaus! Aprašymas išėjo koks tai labai ilgas, bet norėjau viską detaliai aprašyti. Aš sugaišau kokias 45 min gamindama. Tikrai siūlau paragauti.
Ugnužės vyniotinis su varške
Biskvitui:
6 kiaušiniai (L dydžio);
200 ml cukraus;
3/4 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilinio cukraus;
2/3 stiklinės miltų;
1/4 stiklinės krakmolo;
žiupsnis druskos.
P.S. stiklinė - 240 ml.
Įdarui:
400g liesos varškės (aš dėjau paprastą, bet su blenderiu tryniau iki kremo konsistencijos; arba galima naudoti "Mūsų" švelniąją varškę)
200 ml 35-36% riebumo grietinėlės
4-5 šaukštai uogienės (aš naudojau aviečių)
2 lapeliai želatinos (4 g)
vnilinio cukraus
cukraus pagal skonį
Bisvitui:
Orkaitė - 180 laipsnių. Skarda kur būna prie orkaitės ištiesta kepimo popieriumi.
atskiriame baltymus ir trynius. Pusė cukraus, vanilinį cukrų pilame į trynius ir
plakame kol nebesijaus cukrus ir masė bus balta ir puri. Tuomet plakame baltymus, beveik baigiant išplakti pilame likusį cukrų ir toliau plakame iki baltų, standžių putų (pajudinus dubenį turi nejudėti). Į trynius sijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, druską ir dedame trečdalį baltymų. Viską gerai išmaišome. Galiausiai sudedame likusius baltymus ir labai atsargiai, medine mentele ar šaukštu išmaišome judesiu "aukštyn - žemyn". Pilame į paruoštą skardą ir išlyginame paviršių (biskvito plotas turi būti mažesnis nei skardos, palikite truputį nuo kraštų laisvos vietos). Kepame 10-15 min, kol gražiai paruduos ir nebelips įkišus medinį pagaliuką. praaušiname kokias 10 min. orkaitėje ir susukame su popieriumi į vyniotinį.
Įdaras:
Želatinos lapelius užmerkiame šaltame vandenyje. Varškę ištriname su blenderiu, kad būtų kreminė, pilame cukrų, vanilinį cukrų, ištriname. 1/4 grietinėlės nupilame, pašildome, kad būtų karšta ir sudedame išmirkytus želatinos lapelius ir išmaišome, kad ištirptų. Išplakame likusią grietinėlę iki standžių putų. Praaušusią želatiną pilame į varškės masę, išmaišome, tuomet sudedame grietinėlę ir gerai išmaišome.
Pertepimas:
Ataušusį biskvitą išvyniojame, nuimame popierių, apipjaustome, nulyginame kraštus, aptepame biskvitą uogienę, pilame varškės įdarą (paliekame dalį jo viršaus aptepimui), suvyniojame, aptepame likusiu įdaru viršų, papuošiame susmulkintais biskvito trupiniais (liko po nulyginimo) ar kaip norite. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų įdaras. Skaniausias palaikius šaldytuve pusė paros.
Skanaus! Aprašymas išėjo koks tai labai ilgas, bet norėjau viską detaliai aprašyti. Aš sugaišau kokias 45 min gamindama. Tikrai siūlau paragauti.
Kepiau pagal Ugnužės receptą varškės vyniotinį. Biskvitą- pagal savo receptą, o įdarą pagal Ugnužę. Įdaras gavosi skystokas ir nelabai norintis stingti ir šaldytuve. Manyčiau, kad į jį reikėtų dėti gal net tris keturis kart daugiau želatinos (15 g). Norėjau paklausti kokio galingumo, kiek watų blenderis pas tave, kuris paprastą varškę paverčia kremine. Gal galėtum patarti kokį geriau pirkti? Ir ką dar su juo galima smulkinti?
QUOTE(Letunė @ 2007 06 09, 20:27)
Kepiau pagal Ugnužės receptą varškės vyniotinį. Biskvitą- pagal savo receptą, o įdarą pagal Ugnužę. Įdaras gavosi skystokas ir nelabai norintis stingti ir šaldytuve. Manyčiau, kad į jį reikėtų dėti gal net tris keturis kart daugiau želatinos (15 g). Norėjau paklausti kokio galingumo, kiek watų blenderis pas tave, kuris paprastą varškę paverčia kremine. Gal galėtum patarti kokį geriau pirkti? Ir ką dar su juo galima smulkinti?
Malonu, kad bandei . Tik gaila, kad įdaras nesustingo...
O dėl želatinos, tai aš naudoju lapelius ir jie man visada gerai sustingdo. Su paprasta želatina nelabai praktikuoju, nes ne kartą teko "nusvilti" - kaip ir tau nesustingdavo. Tikriausiai tu teisi, kad paprastos želatinos reikia dėti daugiau, gal ir 15 g, kaip rašei .
Blenderis pas mane 350 W (Braun M830). Aš su juo daug darbų dirbu: smulkinu riešutus, smulkinu uogas kai šaldau, kremines sriubas, varškę, ledukus, kartais net cukru smulkinu (nesigauna pudra, bet kai kuriuose receptuose kaip tik ir reikia tarpinio varianto tarp cukraus ir pudros) ir t.t.