
Aš tai cia prieš pora dienų labai užsimaniau "Kuršėnų vyniotinio". Kadangi tikslaus recepto neradau, tai improvizavau ir gavosi labai skaniai. Vertintojų buvo gal 6- visiems labai patiko. Taigi:
Ugnužės vyniotinis su varškeBiskvitui:
6 kiaušiniai (L dydžio);
200 ml cukraus;
3/4 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilinio cukraus;
2/3 stiklinės miltų;
1/4 stiklinės krakmolo;
žiupsnis druskos.
P.S. stiklinė - 240 ml.
Įdarui:
400g liesos varškės (aš dėjau paprastą, bet su blenderiu tryniau iki kremo konsistencijos; arba galima naudoti "Mūsų" švelniąją varškę)
200 ml 35-36% riebumo grietinėlės
4-5 šaukštai uogienės (aš naudojau aviečių)
2 lapeliai želatinos (4 g)
vnilinio cukraus
cukraus pagal skonį
Bisvitui:
Orkaitė - 180 laipsnių. Skarda kur būna prie orkaitės ištiesta kepimo popieriumi.
atskiriame baltymus ir trynius. Pusė cukraus, vanilinį cukrų pilame į trynius ir
plakame kol nebesijaus cukrus ir masė bus balta ir puri. Tuomet plakame baltymus, beveik baigiant išplakti pilame likusį cukrų ir toliau plakame iki baltų, standžių putų (pajudinus dubenį turi nejudėti). Į trynius sijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, druską ir dedame trečdalį baltymų. Viską gerai išmaišome. Galiausiai sudedame likusius baltymus ir labai atsargiai, medine mentele ar šaukštu išmaišome judesiu "aukštyn - žemyn". Pilame į paruoštą skardą ir išlyginame paviršių (biskvito plotas turi būti mažesnis nei skardos, palikite truputį nuo kraštų laisvos vietos). Kepame 10-15 min, kol gražiai paruduos ir nebelips įkišus medinį pagaliuką. praaušiname kokias 10 min. orkaitėje ir susukame su popieriumi į vyniotinį.
Įdaras:
Želatinos lapelius užmerkiame šaltame vandenyje. Varškę ištriname su blenderiu, kad būtų kreminė, pilame cukrų, vanilinį cukrų, ištriname. 1/4 grietinėlės nupilame, pašildome, kad būtų karšta ir sudedame išmirkytus želatinos lapelius ir išmaišome, kad ištirptų. Išplakame likusią grietinėlę iki standžių putų. Praaušusią želatiną pilame į varškės masę, išmaišome, tuomet sudedame grietinėlę ir gerai išmaišome.
Pertepimas:
Ataušusį biskvitą išvyniojame, nuimame popierių, apipjaustome, nulyginame kraštus, aptepame biskvitą uogienę, pilame varškės įdarą (paliekame dalį jo viršaus aptepimui), suvyniojame, aptepame likusiu įdaru viršų, papuošiame susmulkintais biskvito trupiniais (liko po nulyginimo) ar kaip norite. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų įdaras. Skaniausias palaikius šaldytuve pusė paros.
Skanaus! Aprašymas išėjo koks tai labai ilgas, bet norėjau viską detaliai aprašyti. Aš sugaišau kokias 45 min gamindama. Tikrai siūlau paragauti.