
gavosi neblogas tik teslos skonis truputeli keistokas, o siaip skanu, net anyta isgyre

QUOTE(jurgita:) @ 2006 10 27, 14:11)
Anile, man taip pat patinka tas varskes pyragas, tikriausiai gal parasys recepta, kurios dirba "IKI" ir daro tokius skanumynus 

Tas pyragas labai skanus...gaila, kad neparaso niekas...

Aš išbandžiau temos autorės pyragą
tikrai labai fantastiškai skanus
Ačiū labai už receptą.


Norejau padekoti uz tikrai superini receptuka, isbandziau
Anyta net "pabare" mane, kad persivalge...
Nei skystas, nei per saldus... zodziu ACIU!


Nei skystas, nei per saldus... zodziu ACIU!

ira s pabandziau ta pyraga, tikrai labai skanus tik valanda kepti buvo trupuciuka per daug, na ir as truputi maziau pieno pyliau, bet tikrai labai super. aciu

Aš irgi išbandžiau šį pyragą pagal temos autorės receptą,gavosi labai neblogai,tik vidus man kažkoks žalokas buvo,matyt kepimo forma per maža.Tai dabar dedu per pusę mažiau įdaro(o pudingą maišau per pusę su bulvių krakmolu,gaunasi tikrai nieko ne blogiau),o viršų kai atvėsta-aptepu plakta grietinėle.Tai va,dabar svečiai iš anksto užsisako,kad iškepčiau,nes labai labai skanu
Galvoju,gal kokį kartą kaip nors neskaniai iškept,kad ištisai neprašinėtų


QUOTE(Anile @ 2006 12 11, 09:12)
Anile, ar tas pyragas iš IKI vadinasi "Loros varškės pyragas"?

Sveikos mamytes.Acha-prisiskaiciau cia tu skanumu, sakau kepsiu ir as ta geraji varskes pyraga
Niekada nebuvau gera konditere, kiek bandziau kepti pyragus tai supuola, tai prapuola i siuksline
Kiek bandziau mielines bandeles, tai iseina super, jei nori issilauzyti dantis
.Daugiau sakiau viskas, tik kulinarija mano sritis.Bet neiskenciau, jus taip skaniai cia prisikepet, sakau-kepsiu.Ir kepu-seimyna isvare pas kaimynu, nes namuose, kaip pragare dumu
atrodo, kadlauza buciau vidury virtuves uzkurusi.To pado man gavosi per mazai tai neuzlanksciau kampu, tai pro ta mano tortine taip ir bega.Ai niekis-visus langus atidariau,tik bijau kad buitine technika nesugadinciau
.As turbut begsiu i parduotuve pyrago ir dar brendziuko nusipirksiu,kad galeciau po tokio saunaus darbo atsipalaiduoti.
Einu ziureti savo sedevro







QUOTE(Dacor @ 2005 12 29, 10:17)
Kažkurioje temoje rašiau labai skanaus varškės pyrago recepta.Pasikartosiu,nes tikrai verta pabandyti.Jokių sintetinių pudingų ir laaaabai skanu:
VARŠKĖS PYRAGAS
Trupininė tešla;
1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.
Įdaro tešla :
3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.
Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
Vietoje razinų galima dėti konservvuotų persikų,abrikosų,ananasų.
Gaunasi taip pat labai skanu .
VARŠKĖS PYRAGAS
Trupininė tešla;
1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.
Įdaro tešla :
3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.
Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
Vietoje razinų galima dėti konservvuotų persikų,abrikosų,ananasų.
Gaunasi taip pat labai skanu .
Na man labai patiko

labai skanus pyragas
man kažkuo panašus į Rimi pardavinėjamą Bavarišką pyragą.

deja,pamirsot manu kruopas... reikia ideti sauksta ir idaras sutirsteja 
Papildyta:
cia as gal ne i tema... nes skaiciau pacioj pradzioj apie varskes pyraga su pudingu.

Papildyta:
cia as gal ne i tema... nes skaiciau pacioj pradzioj apie varskes pyraga su pudingu.

QUOTE(Martyna @ 2004 03 13, 01:23)
Varskes pyragas
Pagrindas:
100 g sviesto
100 g cukraus
1 kiausinis
200 g miltu
1 saukstelis kepimo milteliu.
Įdaras:
800 g liesos varskes
2 kiausiniai
200 g cukraus
3-4 saukstai aliejaus
2 pakeliai pudingo (vanilinio, avietinio ar kt., tik sokoladinis nelabai tinka, bet cia skonio reikalas)
0,5 l pieno.
Pirmiausia pasidarom pagrinda. Istirpinam sviesta, sumaisom su cukrumi, kiausniu, miltais ir kepimo milteliais ir padedame saltai. Tesla turi gautis tokia, kad butu galima islipdyti forma, t.y. nelabai kieta.
Kol tesla sala, pasidarome idara. Istriname kiausinius su cukrumi ir aliejumi, sudedame varske ir gerai ismaisome. Kitame inde sumaisome piena su pudingu ir abi mases gerai sumaisome. Neissigaskite, kad mase gausis gana skysta (mazdaug kaip kefyras).
Pasiimame atsidarancia forma, ja islipdome pagrindo tesla taip, kad krastuose butu apie 2 cm, tam kad neisbegtu idaro mase. Supilame idara ir dedame i 175 laipsniu orkaite. Kepame mazdaug valanda.
Skanaus!
Pagrindas:
100 g sviesto
100 g cukraus
1 kiausinis
200 g miltu
1 saukstelis kepimo milteliu.
Įdaras:
800 g liesos varskes
2 kiausiniai
200 g cukraus
3-4 saukstai aliejaus
2 pakeliai pudingo (vanilinio, avietinio ar kt., tik sokoladinis nelabai tinka, bet cia skonio reikalas)
0,5 l pieno.
Pirmiausia pasidarom pagrinda. Istirpinam sviesta, sumaisom su cukrumi, kiausniu, miltais ir kepimo milteliais ir padedame saltai. Tesla turi gautis tokia, kad butu galima islipdyti forma, t.y. nelabai kieta.
Kol tesla sala, pasidarome idara. Istriname kiausinius su cukrumi ir aliejumi, sudedame varske ir gerai ismaisome. Kitame inde sumaisome piena su pudingu ir abi mases gerai sumaisome. Neissigaskite, kad mase gausis gana skysta (mazdaug kaip kefyras).
Pasiimame atsidarancia forma, ja islipdome pagrindo tesla taip, kad krastuose butu apie 2 cm, tam kad neisbegtu idaro mase. Supilame idara ir dedame i 175 laipsniu orkaite. Kepame mazdaug valanda.
Skanaus!

pamirsai manu kruopu viena ar du saukstus.galima dar ir krakmolo sauksta.o pieno tikrai per dau... uztenka 300.