Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės pyragai

QUOTE(Kozete @ 2006 09 06, 12:25)
Negi nieks nežino Kuršėnų vyniotinio recepto  blink.gif
Aš jį taip mėgstu, o vakar Maximoj nusipirkau kažkokį kartų. Pagalvojau, gal sena varškė buvo  g.gif Būčiau šalia busvusi, tai nunesčiau atgal, bet jau tingėjau atgal važiuoti.
Dabar bijau ir pirkti, galvoju gal namie pavyktų pasigaminti. 4u.gif


0,5 kg vyniotinio:

teslai:
miltu 96g
kiausiniai 4vnt
cukrus 95g
vanilinis cukrus 1g

kremui:
varske 100g
sviestas 113g
cukraus pudra 54g

iskepus biskvita ji reikia greiciau vynioti su varske,nes atsales nesivynios,trupes.
suvyniojus susukti i plevele ir i saldytuva,sustingus apibarstyti cukraus pudra
Atsakyti
QUOTE(Anile @ 2006 09 06, 14:10)
As "Kimbos" firminej parduotuvej kepta varskes pyraga tiesiog dievinu ir dabar galvoju gal sitas receptelis kazkas panasaus...tiesiog ten toks irgi trupininis, dugnas vientysai iskociotas, po to tokia labai skani, slapia, minksta varskyte su konc. ananasais ar tai persikais (bet labai nedaug, vienam pyrage pasitaiko kitam jau nea), o ant virsaus vel ta trupinine tesla patrupinta ir dar kelios konc. vysnios uzdetos papuosimui, toks pailgas staciakampio formos, gal kas bandet? Ar cia toks pat gausis, ar ta varskyte nesigauna sausa?

Man sitas pyragas labai skanus. Daug kartu kepiau su kons.persikais ir tikrai gaunasi ne sausas, o pakankamai dregnas. Tikrai rekomenduoju pabandyti thumbup.gif
Atsakyti
Tai kepti pagal Dacor receptuka? Tik su koncervuotais persikais? Gal gali savo kepimo buda aprasyti su proporcijom? Labai labai ACIU...
Atsakyti
QUOTE(Anile @ 2006 09 07, 09:40)
Tai kepti pagal Dacor receptuka? Tik su koncervuotais persikais? Gal gali savo kepimo buda aprasyti su proporcijom? Labai labai ACIU...

Taip, aš kepu pagal Dacor receptuką. Gali naudoti nebūtinai kons. persikus, bet ir razinas, kons. ananasus ar kitus tau patinkančius vaisius. Man šitas pyragas patinka, bet nežinau, ar jis panašus į tavo minėtą pyragą. Aš kepu tiksliai pagal receptą, be jokių didelių improvizacijų. Tik vietoj sodos naudoju kepimo miltelius, o pyragą kepu mažesnėj (apie 21 cm) apvalioj formoj, nes tešlos gaunasi mažokai ir vos užtenka formai iškloti.
Atsakyti
Labukas,

Kepiau ir as siandien pyraga pagal Decor receptuka. Skanus, bet nevisai teisingai turbut kazka padariau, nors recepto laikiausi g.gif Visu pirma man tesla per saldi, turbut maziau cukraus reiks deti, antra kaip ir per daug sviestas jautesi, matyt daugiau miltu reiks ideti g.gif , vat o varskytei tai atvirksciai saldumo truko, kita syki daugiau cukraus idesiu... Beje, jei lyginti su tuo varskes pyragu kuri "Kimba" kepa, tai siek tiek skiriasi, na tesla kazkas panasaus, jei saldumo maziau butu, bet idaras nevisai toks....kazkaip slapumo tame pirktiniame daugiau??? gal vandens pila??? o gal kokia kitokia varske naudoja (as tai 9 proc. riebumo...), beje as varske su virtuviniu kombainu maisiau, tai ji tokia kaip sumalta gavosi, o poto baltumus atsargiai saukstu imaisiau, na o parduotuviniame pyrage ta varske labiau tokiais gabaliukais ir tokia zymiai slapesne ir to tokio varskei budingo rugstumo nera... g.gif niu nezinau, taip noreciau ismokti butent toki kaip perkam... ax.gif Beje i tesla sekanti kart desiu geriau nugesinta soda, nes man savotisas skonis jauciasi kai idedu kepimo milteliu... blush2.gif
Atsakyti
Niu tai negi niekas nesate ragave trupininio varskes pyrago??? Gal kas irgi ragavo ta "Kimbos" varskes pyraga??? Gal ka galite patarti, niu taip noreciau iskepti... ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Anile @ 2006 09 09, 18:51)
Labukas,

Kepiau ir as siandien pyraga pagal Decor receptuka. Skanus, bet nevisai teisingai turbut kazka padariau, nors recepto laikiausi  g.gif Visu pirma man tesla per saldi, turbut maziau cukraus reiks deti, antra kaip ir per daug sviestas jautesi, matyt daugiau miltu reiks ideti  g.gif , vat o varskytei tai atvirksciai saldumo truko, kita syki daugiau cukraus idesiu... Beje, jei lyginti su tuo varskes pyragu kuri "Kimba" kepa, tai siek tiek skiriasi, na tesla kazkas panasaus, jei saldumo maziau butu, bet idaras nevisai toks....kazkaip slapumo tame pirktiniame daugiau??? gal vandens pila??? o gal kokia kitokia varske naudoja (as tai 9 proc. riebumo...), beje as varske su virtuviniu kombainu maisiau, tai ji tokia kaip sumalta gavosi, o poto baltumus atsargiai saukstu imaisiau, na o parduotuviniame pyrage ta varske labiau tokiais gabaliukais ir tokia zymiai slapesne ir to tokio varskei budingo rugstumo nera... g.gif niu nezinau, taip noreciau ismokti butent toki kaip perkam... ax.gif Beje i tesla sekanti kart desiu geriau nugesinta soda, nes man savotisas skonis jauciasi kai idedu kepimo milteliu... blush2.gif


Cukrus toks dalykas,kad kai kam jo reikia daug o kai kam mazai.Jei jo per daug-tiesiog dek maziau ir nieko blogo neatsitiks.
As dabar jau si pyraga kepu "is akies" t.y. miltu dedu tiek,kad tesla net nesigauna vientisa.Tiesiog tokia rupiai trapi ir ja isbarstau visa dugna.
Vaisiu taip pat galima deti ivairiu.Mano seimai labiausiai patinka su konservuotais ananasais arba persikais.
Beje varske labai turi itakos virsutiniam sluoksniui. Nuo jos dregnumo ,sausumo ar sviezumo labai priklauso koks gausis virsus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dacor: 14 rugsėjo 2006 - 12:17
As ryt nufotkinsiu ta pirktini pyraga, gal is nuotraukytes kas nors atpazins ar bent jau susidarys vaizda apie ta pyrageli ax.gif , gaila kad paragauti per kompa negalima doh.gif ax.gif Ir beje, ta pirktini kai perpjauni, tai tiesiog ta varskyte buna atsiskyrusi nuo to virsutinio trupininio sluoksnio, zodziu, kai prapjauni tai tarp varskytes ir trupininio pyrago virsaus gaunasi toks tarpelis ir ji (varskyte) labai labai dregna ir labai labai saldi,o tesla tai beveik visai nesaldi ir margarinas bei sviestas isvis nesijaucia tesloj. Beje varskytej lygtais valgydama pajauciau kazkoki kartoka skoni, man atrodo kad gal deda truputi apelsino su zievele, ar gali buti (bet labai labai mazai)???
Papildyta:
na va, prisegiau nuotraukytes, sorry, kad toios neryskios bet fotkinau dideles rezoliucijos nuotraukas,o kai su Photo shop'u sumazinau tai s.... gavosi...bet gal nors tiek, kazka pades... ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anile: 17 rugsėjo 2006 - 17:11
Gal kas zinote "Karalisko varskes pyrago" recepta ?
Atsakyti
Anile, man taip pat patinka tas varskes pyragas, tikriausiai gal parasys recepta, kurios dirba "IKI" ir daro tokius skanumynus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita:) @ 2006 10 25, 11:37)
Gal kas zinote "Karalisko varskes pyrago" recepta ?


ar tai netyčia nėra toks šokoladinis pyragas su varškės įdaru? maximose paprastai būna. labai panašus, bent jau man, atrodo šis: http://www.omni.lt/?i$9359_67434$z_232221
Atsakyti
Didelis aciukas sharkis !!! 4u.gif Rytoj bandysiu gaminti, matysim kaip iseis, parasysiu kaip sekesi....nes ragaus ir anita, tai truputeli pergyvenu, kad viskas pavyktu sklandziai....
Atsakyti