Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės pyragai

QUOTE(astulka1 @ 2006 06 14, 13:28)
blink.gif
kosmaras....
mano Yahoo: asta_kindurine
MSN ar Skype neturiu; dabar man vel klausimas......
tarkim imu 40 g. zeleatinos (milteliai-granules), dedu i puoduka, uzpilu 200 ml. vandens; brinkinu, (tirpdau, kol tie milteliai istirpsta;
tai  toliau nebsuprantu ka daryti, kada pilti ta 800 ml likusius? blink.gif (Tada isbrinkinus reikia tirpinti ta isbrinkuse zelatina karsto vandens voneleje.)

jei nesunku, parasykite nuo a iki z ka irkaip poko daryti,ka kur deti (sustokim prie 40 g.) blink.gif

ir dar, kaip suprast isbrinkusia zelatine tirpinti kasrto vandens voneleje... tai kaip turi atrodyti isbrinkusi?


Įkišiu ir aš savo trigrašį biggrin.gif . Žodžiu taip: paimi 40g. želatinos ir užpili 200 ml. šalto virinto vandens ir padedi į šoną. Per tą laiką, kol brinksta želatina darai kremą-trini varškę, pili jogurtą ir t.t. ir to kremo turi gautis 800ml. Po 40min. želatiną su visu indu dedi į didesnį dubenėlį su karštu vandeniu ir kaitini ant mažos ugnies, kol pasidarys skysta, tik jokiu būdu neužvirink! Tada palieki ištirpintą želatiną, kad šiek tiek pravėstų. Kai pravės, maišydama kremą, plona srovele supili želatiną ir gerai išmaišai. Vsio 4u.gif .
Atsakyti
Tik man atrodo, kad kremas liks be skonio, jei supilsi ten 200 ml vandens su želatina g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 14, 15:18)
Tik man atrodo, kad kremas liks be skonio, jei supilsi ten 200 ml vandens su želatina g.gif


kitaip zelatinos neisbrinkinsi,vandens butina imti 5 kartus daugiau nei zelatinos
Atsakyti
Aš naudoju želatinos lapelius, kuriuos brinkinu gal ir 5 kartus didesniame kiekyje vandens, bet paskui vandenį nuspaudžiu ir ištirpinu nedideliame kiekyje kokio nors pakaitinto produkto iš kremo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 14, 16:50)
Aš naudoju želatinos lapelius, kuriuos brinkinu gal ir 5 kartus didesniame kiekyje vandens, bet paskui vandenį nuspaudžiu ir ištirpinu nedideliame kiekyje kokio nors pakaitinto produkto iš kremo g.gif


Zelatina yra zelatina o lapeliai yra lapeliai. lapeliai lb greit tirpsta.Destytoja sake kad ju nera lietuvoje,kur gavai ju?
Atsakyti
Pirkau Maximoj. Mačiau ir Thomas Philips parduotuvėj Kaune smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 14, 17:51)
Pirkau Maximoj. Mačiau ir Thomas Philips parduotuvėj Kaune smile.gif


As Vilniete,bet turi buti.. o kiek kainuoja?
Atsakyti
Ir Maximoj, ir TP buvo firmos RUF želatinos lapeliai. Kaune Maximose jau nemačiau, bet tikrai šią savaitę buvo TP. 12 lapelių pakelis kainavo berods 2 - 3 Lt.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Agniuk@s @ 2006 06 14, 17:44)
kitaip zelatinos neisbrinkinsi,vandens butina imti 5 kartus daugiau nei zelatinos



as tai kaip jau minejau "Agnei", kad dariau ta torta (zinoma, jis man nesigavo del tos zelatinos), bet pats kremas tai tikrai labaiskanus gavosi ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Rimse @ 2006 06 14, 16:10)
Įkišiu ir aš savo trigrašį  biggrin.gif . Žodžiu taip: paimi 40g. želatinos ir užpili 200 ml. šalto virinto vandens ir padedi į šoną. Per tą laiką, kol brinksta želatina darai kremą-trini varškę, pili jogurtą ir t.t. ir to kremo turi gautis 800ml. Po 40min. želatiną su visu indu dedi į didesnį dubenėlį su karštu vandeniu ir kaitini ant mažos ugnies, kol pasidarys skysta, tik jokiu būdu neužvirink! Tada palieki ištirpintą želatiną, kad šiek tiek pravėstų. Kai pravės, maišydama kremą, plona srovele supili želatiną ir gerai išmaišai. Vsio  4u.gif .


rytoj vakare bandysiu daryti vel 4u.gif pirmadieni paskelbius rezultata smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 14, 18:44)
Ir Maximoj, ir TP buvo firmos RUF želatinos lapeliai. Kaune Maximose jau nemačiau, bet tikrai šią savaitę buvo TP. 12 lapelių pakelis kainavo berods 2 - 3 Lt.

user posted image




Mmmmm dekui, kai rasiu nusipirksiu, nes kartais nera laiko laukti kol isbrinks zelatina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mally @ 2005 03 22, 16:24)
o gal kas žino kuršėnų vyniotinio receptą? visose parduotuvėse jo būna, bet visur skonis skirtingas. pvz iki tai fe.. kokį neskanų kepa. ten biskvitinis vyniotinis, o viduj varškės pertepimas.niam niam

Negi nieks nežino Kuršėnų vyniotinio recepto blink.gif
Aš jį taip mėgstu, o vakar Maximoj nusipirkau kažkokį kartų. Pagalvojau, gal sena varškė buvo g.gif Būčiau šalia busvusi, tai nunesčiau atgal, bet jau tingėjau atgal važiuoti.
Dabar bijau ir pirkti, galvoju gal namie pavyktų pasigaminti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dacor @ 2005 12 29, 11:17)
Kažkurioje temoje rašiau labai skanaus varškės pyrago recepta.Pasikartosiu,nes tikrai verta pabandyti.Jokių sintetinių pudingų ir laaaabai skanu:
VARŠKĖS PYRAGAS

Trupininė tešla;

1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.

Įdaro tešla :

3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.

Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
Vietoje razinų galima dėti konservvuotų persikų,abrikosų,ananasų.
Gaunasi taip pat labai skanu .


As "Kimbos" firminej parduotuvej kepta varskes pyraga tiesiog dievinu ir dabar galvoju gal sitas receptelis kazkas panasaus...tiesiog ten toks irgi trupininis, dugnas vientysai iskociotas, po to tokia labai skani, slapia, minksta varskyte su konc. ananasais ar tai persikais (bet labai nedaug, vienam pyrage pasitaiko kitam jau nea), o ant virsaus vel ta trupinine tesla patrupinta ir dar kelios konc. vysnios uzdetos papuosimui, toks pailgas staciakampio formos, gal kas bandet? Ar cia toks pat gausis, ar ta varskyte nesigauna sausa?
Atsakyti