QUOTE(astulka1 @ 2006 06 14, 13:28)
kosmaras....
mano Yahoo: asta_kindurine
MSN ar Skype neturiu; dabar man vel klausimas......
tarkim imu 40 g. zeleatinos (milteliai-granules), dedu i puoduka, uzpilu 200 ml. vandens; brinkinu, (tirpdau, kol tie milteliai istirpsta;
tai toliau nebsuprantu ka daryti, kada pilti ta 800 ml likusius? (Tada isbrinkinus reikia tirpinti ta isbrinkuse zelatina karsto vandens voneleje.)
jei nesunku, parasykite nuo a iki z ka irkaip poko daryti,ka kur deti (sustokim prie 40 g.)
ir dar, kaip suprast isbrinkusia zelatine tirpinti kasrto vandens voneleje... tai kaip turi atrodyti isbrinkusi?
Įkišiu ir aš savo trigrašį . Žodžiu taip: paimi 40g. želatinos ir užpili 200 ml. šalto virinto vandens ir padedi į šoną. Per tą laiką, kol brinksta želatina darai kremą-trini varškę, pili jogurtą ir t.t. ir to kremo turi gautis 800ml. Po 40min. želatiną su visu indu dedi į didesnį dubenėlį su karštu vandeniu ir kaitini ant mažos ugnies, kol pasidarys skysta, tik jokiu būdu neužvirink! Tada palieki ištirpintą želatiną, kad šiek tiek pravėstų. Kai pravės, maišydama kremą, plona srovele supili želatiną ir gerai išmaišai. Vsio .