Kažkurioje temoje rašiau labai skanaus varškės pyrago recepta.Pasikartosiu,nes tikrai verta pabandyti.Jokių sintetinių pudingų ir laaaabai skanu:
VARŠKĖS PYRAGAS
Trupininė tešla;
1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.
Įdaro tešla :
3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.
Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
Vietoje razinų galima dėti konservvuotų persikų,abrikosų,ananasų.
Gaunasi taip pat labai skanu .
As "Kimbos" firminej parduotuvej kepta varskes pyraga tiesiog dievinu ir dabar galvoju gal sitas receptelis kazkas panasaus...tiesiog ten toks irgi trupininis, dugnas vientysai iskociotas, po to tokia labai skani, slapia, minksta varskyte su konc. ananasais ar tai persikais (bet labai nedaug, vienam pyrage pasitaiko kitam jau nea), o ant virsaus vel ta trupinine tesla patrupinta ir dar kelios konc. vysnios uzdetos papuosimui, toks pailgas staciakampio formos, gal kas bandet? Ar cia toks pat gausis, ar ta varskyte nesigauna sausa?