Man atrodo, kad ne visai tas pats, nes pudingas sutirštėja dėl krakmolo esančio sudėtyje, o į "krem tortove" kiek teko matyti, deda kiaušinių miltelių (kurie taip pat tirština) ir daugiau kitokių priedų, todėl jis brangesnis ir "blatnesnis". Ir pudingas, berods, stangresnis gaunasi, o kremas labiau kremo konsistencijos.
Vakar dariau tą stebuklingą pyragą. Dėjau viską kaip parašyta recepte, tik pieno gal kokius 300 ml, o ne 0,5 l. Kepiau apie 1.5 val., kol viršus gražiai parudavo. Šiandien paragavusi jo iš ryto supratau, kad atradau savo svajonių varškės pyragą - jis labai panašus į cheese cake'a, kurį valgiau Amerikoje, o čia taip ir nebuvau iki šiol atradusi jo recepto.
Ačiū labai Martynai ir kitoms supermamoms!!!!!
Ačiū labai Martynai ir kitoms supermamoms!!!!!
[COLOR=blue][I] Laba diena gerbiamosios, as niekada nesukepusi ar dariusi jokiu pyragu, ne mano stichija, ale vat uzsigeidziau pabandyti....
nu ir kaip pradziai nutariau ne kepti, o padaryti koki nors pyraga, atradau recepta:
varskes pyragas su braskemis;
viskas lygir aiksu iki vietos su zelatina: istirpinti 9 saukstelisu zelatinos...... o kokiame vandens kiekyje reikia istirpinti tuos 9 saukstelius? gal kas pagelbes;
pridedu ir receptuka, gal kas jau dare.....
Varškės tortas su braškėmis
100g tešlainių,
40g cukraus,
240g sviesto,
500gbraškių,
8 šaukšteliai želatinos,
4 kiaušiniai,
600g varškės,
150g jogurto,
citrina.
Sausainius permalti mėsmale, ištrinti su sviestu ir 40g cukraus. Tortinę iškloti sviestiniu popieriumi ir ant dugno, spaudžiant sudėti sausainių masę. Braškes nuplauti ir 2/3 sutrinti, likusias perpjauti per pusę. Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi, plakant sudėti varškę ir galiausiai jogurtą. Išspausti citrinos sultis ir supilti į kremą, nutarkuoti geltonąjį žievelės sluoksnį ir taip pat sudėti į kremą. Ištirpintą želatiną sumaišyti su trintomis braškėmis ir sudėti į kremą. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėti į kremą, atsargiai maišant. Šią masę sudėti ant sausainių masės ir palikti šaltai apie 3 val. Išėmus iš formos, puošti perpjautomis braškėmis.
nu ir kaip pradziai nutariau ne kepti, o padaryti koki nors pyraga, atradau recepta:
varskes pyragas su braskemis;
viskas lygir aiksu iki vietos su zelatina: istirpinti 9 saukstelisu zelatinos...... o kokiame vandens kiekyje reikia istirpinti tuos 9 saukstelius? gal kas pagelbes;
pridedu ir receptuka, gal kas jau dare.....
Varškės tortas su braškėmis
100g tešlainių,
40g cukraus,
240g sviesto,
500gbraškių,
8 šaukšteliai želatinos,
4 kiaušiniai,
600g varškės,
150g jogurto,
citrina.
Sausainius permalti mėsmale, ištrinti su sviestu ir 40g cukraus. Tortinę iškloti sviestiniu popieriumi ir ant dugno, spaudžiant sudėti sausainių masę. Braškes nuplauti ir 2/3 sutrinti, likusias perpjauti per pusę. Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi, plakant sudėti varškę ir galiausiai jogurtą. Išspausti citrinos sultis ir supilti į kremą, nutarkuoti geltonąjį žievelės sluoksnį ir taip pat sudėti į kremą. Ištirpintą želatiną sumaišyti su trintomis braškėmis ir sudėti į kremą. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėti į kremą, atsargiai maišant. Šią masę sudėti ant sausainių masės ir palikti šaltai apie 3 val. Išėmus iš formos, puošti perpjautomis braškėmis.
QUOTE(astulka1 @ 2006 06 13, 11:57)
[COLOR=blue][I] Laba diena gerbiamosios, as niekada nesukepusi ar dariusi jokiu pyragu, ne mano stichija, ale vat uzsigeidziau pabandyti....
nu ir kaip pradziai nutariau ne kepti, o padaryti koki nors pyraga, atradau recepta:
varskes pyragas su braskemis;
viskas lygir aiksu iki vietos su zelatina: istirpinti 9 saukstelisu zelatinos...... o kokiame vandens kiekyje reikia istirpinti tuos 9 saukstelius? gal kas pagelbes;
pridedu ir receptuka, gal kas jau dare.....
Varškės tortas su braškėmis
100g tešlainių,
40g cukraus,
240g sviesto,
500gbraškių,
8 šaukšteliai želatinos,
4 kiaušiniai,
600g varškės,
150g jogurto,
citrina.
Sausainius permalti mėsmale, ištrinti su sviestu ir 40g cukraus. Tortinę iškloti sviestiniu popieriumi ir ant dugno, spaudžiant sudėti sausainių masę. Braškes nuplauti ir 2/3 sutrinti, likusias perpjauti per pusę. Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi, plakant sudėti varškę ir galiausiai jogurtą. Išspausti citrinos sultis ir supilti į kremą, nutarkuoti geltonąjį žievelės sluoksnį ir taip pat sudėti į kremą. Ištirpintą želatiną sumaišyti su trintomis braškėmis ir sudėti į kremą. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėti į kremą, atsargiai maišant. Šią masę sudėti ant sausainių masės ir palikti šaltai apie 3 val. Išėmus iš formos, puošti perpjautomis braškėmis.
nu ir kaip pradziai nutariau ne kepti, o padaryti koki nors pyraga, atradau recepta:
varskes pyragas su braskemis;
viskas lygir aiksu iki vietos su zelatina: istirpinti 9 saukstelisu zelatinos...... o kokiame vandens kiekyje reikia istirpinti tuos 9 saukstelius? gal kas pagelbes;
pridedu ir receptuka, gal kas jau dare.....
Varškės tortas su braškėmis
100g tešlainių,
40g cukraus,
240g sviesto,
500gbraškių,
8 šaukšteliai želatinos,
4 kiaušiniai,
600g varškės,
150g jogurto,
citrina.
Sausainius permalti mėsmale, ištrinti su sviestu ir 40g cukraus. Tortinę iškloti sviestiniu popieriumi ir ant dugno, spaudžiant sudėti sausainių masę. Braškes nuplauti ir 2/3 sutrinti, likusias perpjauti per pusę. Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi, plakant sudėti varškę ir galiausiai jogurtą. Išspausti citrinos sultis ir supilti į kremą, nutarkuoti geltonąjį žievelės sluoksnį ir taip pat sudėti į kremą. Ištirpintą želatiną sumaišyti su trintomis braškėmis ir sudėti į kremą. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėti į kremą, atsargiai maišant. Šią masę sudėti ant sausainių masės ir palikti šaltai apie 3 val. Išėmus iš formos, puošti perpjautomis braškėmis.
Zelatinai vandens pagal taisykles reikia imti 4 kartus daugiau nei pacios zelatinos...
Brinkinti reikia ~40minuciu,poto ta inda istatyti i karsto vandens vonele ir taip istirpinti,nes pastacius iskart ant virykles gali prisvilti.
QUOTE(Agniuk@s @ 2006 06 13, 14:32)
Zelatinai vandens pagal taisykles reikia imti 4 kartus daugiau nei pacios zelatinos...
Brinkinti reikia ~40minuciu,poto ta inda istatyti i karsto vandens vonele ir taip istirpinti,nes pastacius iskart ant virykles gali prisvilti.
Brinkinti reikia ~40minuciu,poto ta inda istatyti i karsto vandens vonele ir taip istirpinti,nes pastacius iskart ant virykles gali prisvilti.
o kokia zelatina pirkti? ant tu pakeliu parasyta: istirpinti (visa pakeli) 0,5 l. verdanciame vandenyje....
taip kaip daryti geriau?
jei daryti kaip jus siulote: tai supilti zelatina i puodeli, uzpilti vandens, ir ta inda statyti i karsto vandens vonele?
Aš želatiną kaitinu tame pačiame inde kuriame ir brinko-tam rikalui naudoju mažą puodelį su viena rankena,tik kaitinu ant labai silpnos ugnies,vis pamaišant,dar niekada nėra prisvilęs
O kiek cukraus dėti į varškės kremą?Nes 40 gramų kiek supratau dedasi į sausainių masę...kogero varškytei stiklinės turėtų užtekt
O kiek cukraus dėti į varškės kremą?Nes 40 gramų kiek supratau dedasi į sausainių masę...kogero varškytei stiklinės turėtų užtekt
QUOTE(astulka1 @ 2006 06 13, 14:04)
o kokia zelatina pirkti? ant tu pakeliu parasyta: istirpinti (visa pakeli) 0,5 l. verdanciame vandenyje....
taip kaip daryti geriau?
jei daryti kaip jus siulote: tai supilti zelatina i puodeli, uzpilti vandens, ir ta inda statyti i karsto vandens vonele?
taip kaip daryti geriau?
jei daryti kaip jus siulote: tai supilti zelatina i puodeli, uzpilti vandens, ir ta inda statyti i karsto vandens vonele?
Destytoja sake kad geriausia imti sviesia zelatina. Kaip pavizdi pasake toki dideli pakeli 100g raudonas su geltonu,nepamenu kokio gamintojo, saldvos,nzn... Bet kai gaminom gaminius su juo,tai labai puikiai pavyko Net kitos destytojos stebejosi kad ju mokiniam nepavyko o mum pavyko.
Zelatina emem pagal taisykles :
1 litrui skyscio(kartu su skirtu brinkinimui) imama 35-40gramu zelatinos,priklausomai kokia temperatura aplinkoje.
Ziema galima imti 35gramus,o vasara kai karsta,reiktu jau 40 gramu 1 litrui skyscio.
Tikiuos suprantamai parasiau
nu jo, del to 40 g. ir man kilo klausimas; 40 g. dedasi i sausainiu mase, o i varske as dejau zinok maziau nei stikline, nes daug ka daro jogurtas, tikrai uzteko
Papildyta:
aiskiau nebuna,ale mane tie gramai... geriau patarkite sauksteliais: 35-40 g. tai cia kiek arbatiniu sauksteliu?
Papildyta:
QUOTE(Agniuk@s @ 2006 06 14, 11:36)
Destytoja sake kad geriausia imti sviesia zelatina. Kaip pavizdi pasake toki dideli pakeli 100g raudonas su geltonu,nepamenu kokio gamintojo, saldvos,nzn... Bet kai gaminom gaminius su juo,tai labai puikiai pavyko Net kitos destytojos stebejosi kad ju mokiniam nepavyko o mum pavyko.
Zelatina emem pagal taisykles :
1 litrui skyscio(kartu su skirtu brinkinimui) imama 35-40gramu zelatinos,priklausomai kokia temperatura aplinkoje.
Ziema galima imti 35gramus,o vasara kai karsta,reiktu jau 40 gramu 1 litrui skyscio.
Tikiuos suprantamai parasiau
Zelatina emem pagal taisykles :
1 litrui skyscio(kartu su skirtu brinkinimui) imama 35-40gramu zelatinos,priklausomai kokia temperatura aplinkoje.
Ziema galima imti 35gramus,o vasara kai karsta,reiktu jau 40 gramu 1 litrui skyscio.
Tikiuos suprantamai parasiau
aiskiau nebuna,ale mane tie gramai... geriau patarkite sauksteliais: 35-40 g. tai cia kiek arbatiniu sauksteliu?
QUOTE(astulka1 @ 2006 06 14, 10:54)
nu jo, del to 40 g. ir man kilo klausimas; 40 g. dedasi i sausainiu mase, o i varske as dejau zinok maziau nei stikline, nes daug ka daro jogurtas, tikrai uzteko
Papildyta:
aiskiau nebuna,ale mane tie gramai... geriau patarkite sauksteliais: 35-40 g. tai cia kiek arbatiniu sauksteliu?
Papildyta:
aiskiau nebuna,ale mane tie gramai... geriau patarkite sauksteliais: 35-40 g. tai cia kiek arbatiniu sauksteliu?
Siaip reiketu virtuveje tureti svarstiklytes,manau nebrangiai kainuoja,nes isitikinau kad ju virtuvej tikrai reikia
Siaip saukstais nzn,pas mane recepturos tik gramais buna,na bet ant vieno zurnalo radau kad stikline zelatinos yra 200g
valgomasis saukstas 15 gramu
arbatinis saukstelis 5 gramai
Bet siaip saukstas saukstui nelygu,arba saukstelis sauksteliui,taigi galima apsirikti...
Dar galiu pridurti kad darant zele cukrus turi stipriai jaustis,nes sustingus zelatina "praranda" kazkiek saldumo....
QUOTE(Agniuk@s @ 2006 06 14, 13:01)
Siaip reiketu virtuveje tureti svarstiklytes,manau nebrangiai kainuoja,nes isitikinau kad ju virtuvej tikrai reikia
Siaip saukstais nzn,pas mane recepturos tik gramais buna,na bet ant vieno zurnalo radau kad stikline zelatinos yra 200g
valgomasis saukstas 15 gramu
arbatinis saukstelis 5 gramai
Bet siaip saukstas saukstui nelygu,arba saukstelis sauksteliui,taigi galima apsirikti...
Dar galiu pridurti kad darant zele cukrus turi stipriai jaustis,nes sustingus zelatina "praranda" kazkiek saldumo....
Siaip saukstais nzn,pas mane recepturos tik gramais buna,na bet ant vieno zurnalo radau kad stikline zelatinos yra 200g
valgomasis saukstas 15 gramu
arbatinis saukstelis 5 gramai
Bet siaip saukstas saukstui nelygu,arba saukstelis sauksteliui,taigi galima apsirikti...
Dar galiu pridurti kad darant zele cukrus turi stipriai jaustis,nes sustingus zelatina "praranda" kazkiek saldumo....
Nu del tu svarstykliu.... tai nepasakyciau kad baisiai ju reikia man, nes tais saldumynu kepiniais as neuzsiemu o visa kitatai kai darai seimynai.... tai viskas dideliais kiekiais.
aciu ir uz tiek
Papildyta:
bet su tom zelatinom tai vistiek neaisku.... pakelyje kuri turiu yra daugiau nei 40 g., 100 tikriausiai, ir ten parasytakad tuos 100 g. tirpinti 0,5 l. vandenyje;
o ju srasote kad 40 g. (tai cia maziau nei puse pakelio) tirpinti 1 l. vandenyje;
o varge - ta zelatina mane pribaigs.....
Papildyta:
bet su tom zelatinom tai vistiek neaisku.... pakelyje kuri turiu yra daugiau nei 40 g., 100 tikriausiai, ir ten parasytakad tuos 100 g. tirpinti 0,5 l. vandenyje;
o ju srasote kad 40 g. (tai cia maziau nei puse pakelio) tirpinti 1 l. vandenyje;
o varge - ta zelatina mane pribaigs.....
Nesupratote manes su tom zelatinom....Tai aiskinsiu is naujo
Brinkinimui reikia 5 kartus daugiau vandens nei yra zelatinos,taigi ant pakelio rasoma teisingai,kad 100g zelatinos,brinkinti penkiuose simtuose gramu vandens,nes 100g(zelatinos)x5=500g(vandens)
Tada isbrinkinus reikia tirpinti ta isbrinkuse zelatina karsto vandens voneleje.
O kas liecia ta 1 litra...
pvz.... reikia pagaminti 1 litra vaisiu zele,tai tam vienam litrui reikia imti 35-40g zelatinos. Taciau zelatinos brinkinimo vanduo IEINA i ta viena litra skyscio
Taigi imant 1 litrui zele 40g zelatinos,skyscio mum reiks minimum 200gramu,nes 40x5=200g. is 1litro minusuojant brinkinimui skirta vandeni,gaunam 800g
200g(brinkinimui)+800g=1l vandens
Na tikiuosi dabar suprantamiau paaiskinau,nes nebezinau kaip suprantamiau imanoma :/ Nebent turit skype arba msn messenger,tai per ten asmeniskai paaiskinciau
bet su tom zelatinom tai vistiek neaisku.... pakelyje kuri turiu yra daugiau nei 40 g., 100 tikriausiai, ir ten parasytakad tuos 100 g. tirpinti 0,5 l. vandenyje;
o ju srasote kad 40 g. (tai cia maziau nei puse pakelio) tirpinti 1 l. vandenyje;
o varge - ta zelatina mane pribaigs.....
Nesupratote manes su tom zelatinom....Tai aiskinsiu is naujo
Brinkinimui reikia 5 kartus daugiau vandens nei yra zelatinos,taigi ant pakelio rasoma teisingai,kad 100g zelatinos,brinkinti penkiuose simtuose gramu vandens,nes 100g(zelatinos)x5=500g(vandens)
Tada isbrinkinus reikia tirpinti ta isbrinkuse zelatina karsto vandens voneleje.
O kas liecia ta 1 litra...
pvz.... reikia pagaminti 1 litra vaisiu zele,tai tam vienam litrui reikia imti 35-40g zelatinos. Taciau zelatinos brinkinimo vanduo IEINA i ta viena litra skyscio
Taigi imant 1 litrui zele 40g zelatinos,skyscio mum reiks minimum 200gramu,nes 40x5=200g. is 1litro minusuojant brinkinimui skirta vandeni,gaunam 800g
200g(brinkinimui)+800g=1l vandens
Na tikiuosi dabar suprantamiau paaiskinau,nes nebezinau kaip suprantamiau imanoma :/ Nebent turit skype arba msn messenger,tai per ten asmeniskai paaiskinciau
kosmaras....
mano Yahoo: asta_kindurine
MSN ar Skype neturiu; dabar man vel klausimas......
tarkim imu 40 g. zeleatinos (milteliai-granules), dedu i puoduka, uzpilu 200 ml. vandens; brinkinu, (tirpdau, kol tie milteliai istirpsta;
tai toliau nebsuprantu ka daryti, kada pilti ta 800 ml likusius? (Tada isbrinkinus reikia tirpinti ta isbrinkuse zelatina karsto vandens voneleje.)
jei nesunku, parasykite nuo a iki z ka irkaip poko daryti,ka kur deti (sustokim prie 40 g.)
ir dar, kaip suprast isbrinkusia zelatine tirpinti kasrto vandens voneleje... tai kaip turi atrodyti isbrinkusi?