Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės pyragai

Man atrodo, kad ne visai tas pats, nes pudingas sutirštėja dėl krakmolo esančio sudėtyje, o į "krem tortove" kiek teko matyti, deda kiaušinių miltelių (kurie taip pat tirština) ir daugiau kitokių priedų, todėl jis brangesnis ir "blatnesnis". mirksiukas.gif Ir pudingas, berods, stangresnis gaunasi, o kremas labiau kremo konsistencijos. smile.gif
Atsakyti
Vakar dariau tą stebuklingą pyragą. Dėjau viską kaip parašyta recepte, tik pieno gal kokius 300 ml, o ne 0,5 l. Kepiau apie 1.5 val., kol viršus gražiai parudavo. Šiandien paragavusi jo iš ryto supratau, kad atradau savo svajonių varškės pyragą - jis labai panašus į cheese cake'a, kurį valgiau Amerikoje, o čia taip ir nebuvau iki šiol atradusi jo recepto. tongue.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Ačiū labai Martynai ir kitoms supermamoms!!!!! 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
[COLOR=blue][I] Laba diena gerbiamosios, as niekada nesukepusi ar dariusi jokiu pyragu, ne mano stichija, ale vat uzsigeidziau pabandyti.... ax.gif
nu ir kaip pradziai nutariau ne kepti, o padaryti koki nors pyraga, atradau recepta:
varskes pyragas su braskemis;
viskas lygir aiksu iki vietos su zelatina: istirpinti 9 saukstelisu zelatinos...... o kokiame vandens kiekyje reikia istirpinti tuos 9 saukstelius? verysad.gif gal kas pagelbes;
pridedu ir receptuka, gal kas jau dare.....
Varškės tortas su braškėmis

100g tešlainių,
40g cukraus,
240g sviesto,
500gbraškių,
8 šaukšteliai želatinos,
4 kiaušiniai,
600g varškės,
150g jogurto,
citrina.

Sausainius permalti mėsmale, ištrinti su sviestu ir 40g cukraus. Tortinę iškloti sviestiniu popieriumi ir ant dugno, spaudžiant sudėti sausainių masę. Braškes nuplauti ir 2/3 sutrinti, likusias perpjauti per pusę. Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi, plakant sudėti varškę ir galiausiai jogurtą. Išspausti citrinos sultis ir supilti į kremą, nutarkuoti geltonąjį žievelės sluoksnį ir taip pat sudėti į kremą. Ištirpintą želatiną sumaišyti su trintomis braškėmis ir sudėti į kremą. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėti į kremą, atsargiai maišant. Šią masę sudėti ant sausainių masės ir palikti šaltai apie 3 val. Išėmus iš formos, puošti perpjautomis braškėmis.

Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2006 06 13, 11:57)
[COLOR=blue][I] Laba diena gerbiamosios, as niekada nesukepusi ar dariusi jokiu pyragu, ne mano stichija, ale vat uzsigeidziau pabandyti.... ax.gif
nu ir kaip pradziai nutariau ne kepti, o padaryti koki nors pyraga, atradau recepta:
varskes pyragas su braskemis;
viskas lygir aiksu iki vietos su zelatina: istirpinti 9 saukstelisu zelatinos...... o kokiame vandens kiekyje reikia istirpinti tuos 9 saukstelius?  verysad.gif  gal kas pagelbes;
pridedu ir receptuka, gal kas jau dare.....
Varškės tortas su braškėmis 

100g tešlainių,
40g cukraus,
240g sviesto,
500gbraškių,
8 šaukšteliai želatinos,
4 kiaušiniai,
600g varškės,
150g jogurto,
citrina.

Sausainius permalti mėsmale, ištrinti su sviestu ir 40g cukraus. Tortinę iškloti sviestiniu popieriumi ir ant dugno, spaudžiant sudėti sausainių masę. Braškes nuplauti ir 2/3 sutrinti, likusias perpjauti per pusę. Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi, plakant sudėti varškę ir galiausiai jogurtą. Išspausti citrinos sultis ir supilti į kremą, nutarkuoti geltonąjį žievelės sluoksnį ir taip pat sudėti į kremą. Ištirpintą želatiną sumaišyti su trintomis braškėmis ir sudėti į kremą. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėti į kremą, atsargiai maišant. Šią masę sudėti ant sausainių masės ir palikti šaltai apie 3 val. Išėmus iš formos, puošti perpjautomis braškėmis.

Zelatinai vandens pagal taisykles reikia imti 4 kartus daugiau nei pacios zelatinos...
Brinkinti reikia ~40minuciu,poto ta inda istatyti i karsto vandens vonele ir taip istirpinti,nes pastacius iskart ant virykles gali prisvilti.
Atsakyti
QUOTE(Agniuk@s @ 2006 06 13, 14:32)
Zelatinai vandens pagal taisykles reikia imti 4 kartus daugiau nei pacios zelatinos...
Brinkinti reikia ~40minuciu,poto ta inda istatyti i karsto vandens vonele ir taip istirpinti,nes pastacius iskart ant virykles gali prisvilti.

o kokia zelatina pirkti? ant tu pakeliu parasyta: istirpinti (visa pakeli) 0,5 l. verdanciame vandenyje....
taip kaip daryti geriau?
jei daryti kaip jus siulote: tai supilti zelatina i puodeli, uzpilti vandens, ir ta inda statyti i karsto vandens vonele?
Atsakyti
Aš želatiną kaitinu tame pačiame inde kuriame ir brinko-tam rikalui naudoju mažą puodelį su viena rankena,tik kaitinu ant labai silpnos ugnies,vis pamaišant,dar niekada nėra prisvilęs mirksiukas.gif

O kiek cukraus dėti į varškės kremą?Nes 40 gramų kiek supratau dedasi į sausainių masę...kogero varškytei stiklinės turėtų užtekt g.gif
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2006 06 13, 14:04)
o kokia zelatina pirkti? ant tu pakeliu parasyta: istirpinti (visa pakeli) 0,5 l. verdanciame vandenyje....
taip kaip daryti geriau?
jei daryti kaip jus siulote: tai supilti zelatina i puodeli, uzpilti vandens, ir ta inda statyti i karsto vandens vonele?

Destytoja sake kad geriausia imti sviesia zelatina. Kaip pavizdi pasake toki dideli pakeli 100g raudonas su geltonu,nepamenu kokio gamintojo, saldvos,nzn... Bet kai gaminom gaminius su juo,tai labai puikiai pavyko smile.gif Net kitos destytojos stebejosi kad ju mokiniam nepavyko o mum pavyko.
Zelatina emem pagal taisykles :
1 litrui skyscio(kartu su skirtu brinkinimui) imama 35-40gramu zelatinos,priklausomai kokia temperatura aplinkoje.
Ziema galima imti 35gramus,o vasara kai karsta,reiktu jau 40 gramu 1 litrui skyscio.

Tikiuos suprantamai parasiau 4u.gif
Atsakyti
nu jo, del to 40 g. ir man kilo klausimas; 40 g. dedasi i sausainiu mase, o i varske as dejau zinok maziau nei stikline, nes daug ka daro jogurtas, tikrai uzteko
Papildyta:
QUOTE(Agniuk@s @ 2006 06 14, 11:36)
Destytoja sake kad geriausia imti sviesia zelatina. Kaip pavizdi pasake toki dideli pakeli 100g raudonas su geltonu,nepamenu kokio gamintojo, saldvos,nzn... Bet kai gaminom gaminius su juo,tai labai puikiai pavyko smile.gif Net kitos destytojos stebejosi kad ju mokiniam nepavyko o mum pavyko.
Zelatina emem pagal taisykles :
1 litrui skyscio(kartu su skirtu brinkinimui) imama 35-40gramu zelatinos,priklausomai kokia temperatura aplinkoje.
Ziema galima imti 35gramus,o vasara kai karsta,reiktu jau 40 gramu 1 litrui skyscio.

Tikiuos suprantamai parasiau  4u.gif

aiskiau nebuna,ale mane tie gramai... geriau patarkite sauksteliais: 35-40 g. tai cia kiek arbatiniu sauksteliu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2006 06 14, 10:54)
nu jo, del to 40 g. ir man kilo klausimas; 40 g. dedasi i sausainiu mase, o i varske as dejau zinok maziau nei stikline, nes daug ka daro jogurtas, tikrai uzteko
Papildyta:
aiskiau nebuna,ale mane tie gramai... geriau patarkite sauksteliais: 35-40 g. tai cia kiek arbatiniu sauksteliu? ax.gif

Siaip reiketu virtuveje tureti svarstiklytes,manau nebrangiai kainuoja,nes isitikinau kad ju virtuvej tikrai reikia smile.gif

Siaip saukstais nzn,pas mane recepturos tik gramais buna,na bet ant vieno zurnalo radau kad stikline zelatinos yra 200g
valgomasis saukstas 15 gramu
arbatinis saukstelis 5 gramai

Bet siaip saukstas saukstui nelygu,arba saukstelis sauksteliui,taigi galima apsirikti...
Dar galiu pridurti kad darant zele cukrus turi stipriai jaustis,nes sustingus zelatina "praranda" kazkiek saldumo....
Atsakyti
QUOTE(Agniuk@s @ 2006 06 14, 13:01)
Siaip reiketu virtuveje tureti svarstiklytes,manau nebrangiai kainuoja,nes isitikinau kad ju virtuvej tikrai reikia smile.gif

Siaip saukstais nzn,pas mane recepturos tik gramais buna,na bet ant vieno zurnalo radau kad stikline zelatinos yra 200g
valgomasis saukstas 15 gramu
arbatinis saukstelis 5 gramai

Bet siaip saukstas saukstui nelygu,arba saukstelis sauksteliui,taigi galima apsirikti...
Dar galiu pridurti kad darant zele cukrus turi stipriai jaustis,nes sustingus zelatina "praranda" kazkiek saldumo....

Nu del tu svarstykliu.... tai nepasakyciau kad baisiai ju reikia man, nes tais saldumynu kepiniais as neuzsiemu o visa kitatai kai darai seimynai.... tai viskas dideliais kiekiais.
aciu ir uz tiek

Papildyta:
bet su tom zelatinom tai vistiek neaisku.... pakelyje kuri turiu yra daugiau nei 40 g., 100 tikriausiai, ir ten parasytakad tuos 100 g. tirpinti 0,5 l. vandenyje;
o ju srasote kad 40 g. (tai cia maziau nei puse pakelio) tirpinti 1 l. vandenyje;
o varge - ta zelatina mane pribaigs..... doh.gif
Atsakyti
Papildyta:
bet su tom zelatinom tai vistiek neaisku.... pakelyje kuri turiu yra daugiau nei 40 g., 100 tikriausiai, ir ten parasytakad tuos 100 g. tirpinti 0,5 l. vandenyje;
o ju srasote kad 40 g. (tai cia maziau nei puse pakelio) tirpinti 1 l. vandenyje;
o varge - ta zelatina mane pribaigs..... doh.gif

Nesupratote manes su tom zelatinom....Tai aiskinsiu is naujo
Brinkinimui reikia 5 kartus daugiau vandens nei yra zelatinos,taigi ant pakelio rasoma teisingai,kad 100g zelatinos,brinkinti penkiuose simtuose gramu vandens,nes 100g(zelatinos)x5=500g(vandens)
Tada isbrinkinus reikia tirpinti ta isbrinkuse zelatina karsto vandens voneleje.

O kas liecia ta 1 litra...
pvz.... reikia pagaminti 1 litra vaisiu zele,tai tam vienam litrui reikia imti 35-40g zelatinos. Taciau zelatinos brinkinimo vanduo IEINA i ta viena litra skyscio
Taigi imant 1 litrui zele 40g zelatinos,skyscio mum reiks minimum 200gramu,nes 40x5=200g. is 1litro minusuojant brinkinimui skirta vandeni,gaunam 800g

200g(brinkinimui)+800g=1l vandens

Na tikiuosi dabar suprantamiau paaiskinau,nes nebezinau kaip suprantamiau imanoma :/ Nebent turit skype arba msn messenger,tai per ten asmeniskai paaiskinciau smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniuk@s: 14 birželio 2006 - 12:36
blink.gif
kosmaras....
mano Yahoo: asta_kindurine
MSN ar Skype neturiu; dabar man vel klausimas......
tarkim imu 40 g. zeleatinos (milteliai-granules), dedu i puoduka, uzpilu 200 ml. vandens; brinkinu, (tirpdau, kol tie milteliai istirpsta;
tai toliau nebsuprantu ka daryti, kada pilti ta 800 ml likusius? blink.gif (Tada isbrinkinus reikia tirpinti ta isbrinkuse zelatina karsto vandens voneleje.)

jei nesunku, parasykite nuo a iki z ka irkaip poko daryti,ka kur deti (sustokim prie 40 g.) blink.gif

ir dar, kaip suprast isbrinkusia zelatine tirpinti kasrto vandens voneleje... tai kaip turi atrodyti isbrinkusi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astulka1: 14 birželio 2006 - 13:29