Jai Bea nesupyks, įdėsiu jos pasiūlytą receptą kaip aguonų pyrago. Jis yra aguonų varškės ir riešutų, taigi tiks ir čia. Šiandien kepiau, galiu pasakyt- dar skanesnis nei čia pasiūlytas, gal todėl kad aną jau kelis kart kepiau, o šį pirmąkart
. Dėjau žemės riešutus, nes pigiausi, gal su lazdyno būtų dar skaniau. Vienu žodžiu pyragas vakaro nesulaukė
Pabandykit-nenusivilsit
Sluoksniuotis
100 g 310 kcal
Aguoninė masė
200 g aguonų
4 kiaušiniai
po pusantro šaukšto miltų ir džiūvėsėlių
šaukštelis kepimo miltelių
20 g razinų
šaukštas kapotų riešutų
200 g cukraus
1-2 šaukštai medaus
Trynius ištrinti su cukrumi ir medumi, sudėti išplikytas ir permaltas aguonas, miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išplaktus baltymus ir visus kitus ingridientus. Išmaišyti ir sudėti į riebalais išteptą formą.
Varškinė masė
500 g varškės
4 kiaušiniai
120 g sviesto
1 šaukštas bulvių krakmolo
200 g cukraus pudros
30 g razinų
Trynius ištrinti su cukrumi. Maišant sudėti pertrintą varškę, krakmolą, ištirpintą ir atvėsintą sviestą, razinas ir išplaktus baltymus. Supilti į kepimo formą ant aguonų masės.
Riešutų masė
150 g maltų riešutų
4 kiaušiniai
2 šaukštai miltų
2 šaukštai džiūvėsėlių
5 šaukštai cukraus
šaukštelis kepimo miltelių
Baltymus išplakti iki standžių putų, išmaišyti su cukrumi, tryniais, riešutais, kepimo milteliais ir kitais ingridientais. Sudėti ant varškinės masės.
Sluoksniuoti kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje apie 40 min. Iškeptą apibarstyti cukraus pudra arba apglaistyti tirpintu šokoladu.