Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės pyragai

QUOTE(Džinė @ 2005 12 29, 17:34)
nu dar kolkas nekepu, tai gal reikia tavo receptėlį išbandyti?
mastau.gif pirmą kartą kepsiu Naujų Metų sutiktuvėm, ir svečių turėsiu, tai užtai truputį ir nervinuosi, kad gautųsi ax.gif dėkoju notworthy.gif  notworthy.gif



Tikrai bus skanu.Kas ragavo ,visi prašo recepto.
Svarbiausia paruošimas trunka 15 min.
Gerai kai nereikia ilgai terliotis.. smile.gif
Atsakyti
reiks ir man pabandyti, nes tas pyragas su pudingu gavosi gal ir skanus, bet bent jau man per saldus... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Austutė: 29 gruodžio 2005 - 16:52
Labas mergytės, išsikepiau varškės pyragą, gavosi nuostabus bigsmile.gif o dabar - sveikinimai visos kepėjoms ax.gif wub.gif

Su Naujaisiais - į laimę vedančiais,
Su Naujaisiais - tik džiaugsmą žadančiais,
Su Naujaisiais vien gėrį sėjančiais,
Su Naujais, su Naujais artėjančiais.


user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dacor @ 2005 12 29, 09:17)
Kažkurioje temoje rašiau labai skanaus varškės pyrago recepta.Pasikartosiu,nes tikrai verta pabandyti.Jokių sintetinių pudingų ir laaaabai skanu:
VARŠKĖS PYRAGAS

Trupininė tešla;

1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.

Įdaro tešla :

3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.

Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
Vietoje razinų galima dėti konservvuotų persikų,abrikosų,ananasų.
Gaunasi taip pat labai skanu .


Vakar kepia, skanus 4u.gif Tik as gal cukraus maziau deciau, nes man per saldus gavosi ax.gif Ir nedejau i varske nieko, na, vanilinio cukraus nuo saves pridejau tik biggrin.gif Bet siaip labai nesunku ir rezultatas thumbup.gif Darysiu ir dar karta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(turtle @ 2006 01 16, 16:39)
Vakar kepia, skanus  4u.gif Tik as gal cukraus maziau deciau, nes man per saldus gavosi  ax.gif Ir nedejau i varske nieko, na, vanilinio cukraus nuo saves pridejau tik  biggrin.gif Bet siaip labai nesunku ir rezultatas  thumbup.gif Darysiu ir dar karta  4u.gif



Džiaugiuosi,kad patiko. Cukraus ,kas daug nemėgsta galima deti visada mažiau.Na o jei pabandytum su perskais,ar razinom,ar ananasais konservuotais padaryti butu dar skaniau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Violetukas @ 2005 08 30, 20:24)
Dariau ir aš kažkada panašų pyragą pagal bendradarbės receptą, tik su kakava. Buvau išsigandusi, kad įdaras gavosi per skystas, bet kai iškepė, buvo baisingai skanus.
Dar vienas skanus varškės pyragas:
tešlai:
2 stiklinės miltų
2 šaukštai kakavos
21 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių ar sodos
1 kiaušinis
1 stiklinė cukraus
200 gr sviesto

Įdarui (daryti prieš pat kepimą):
3 pakeliai varškės
1 stiklinė cukraus
200 g. grietinės
2 šaukštai krakmolo
4 kiaušiniai
razinų, cukatų ar kt. džiovinti vaisiai, vanilė, riešutai.

Tešlą reikia ruošti taip: ištirpiname sviestą, kai ataušta, įmušame kiaušinį, sudedame cukrų ir gerai išsukame (kol cukrus ištirpsta). Atskirai gerai išmaišome miltus, kėlimo miltelius ir kakavą, sudedame juos į ištirpinto sviesto  masę ir gerai išmaišome. Padaliname tešlą į dvi dalis, sudedame jas į maišelius ir dedame į šaldiklį kad sustingtų.

Įdarui ištriname varškę, sudedame krakmolą, grietinę ir išmaišome. Atskirai su cukrumi išplakame kiaušinius ir sudedame į varškę. Pridedame džiovintų vaisių.

Vieną dalį sustingusios tešlos sutarkuojame burokine tarka į skardą, ant jos pilame įdarą ir užtarkuojame kitą tešlos dalį, užberiame skaldytus riešutus. Kepame apie 1 valandą, po to - skanaus.

Taip pat esu prieš visokiausius sintetinius pudingus, todėl manau, kad juos galima pakeisti krakmolu.



ar kas bandet sita? ax.gif ir apsvieskit - ka skoniui duoda teslos uzsaldymas ir tarkavimas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dacor @ 2005 12 29, 09:17)
Kažkurioje temoje rašiau labai skanaus varškės pyrago recepta.Pasikartosiu,nes tikrai verta pabandyti.Jokių sintetinių pudingų ir laaaabai skanu:
VARŠKĖS PYRAGAS

Trupininė tešla;

1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.

Įdaro tešla :

3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.

Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
Vietoje razinų galima dėti konservvuotų persikų,abrikosų,ananasų.
Gaunasi taip pat labai skanu .

ryt ar poryt butinai pameginsiu, tiek visos gyre, manau ir man patiks, tik kokioj tenperatūroje kepti ik kiek laiko?
pas mane eletrine 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilke @ 2006 01 19, 13:14)
ar kas bandet sita?  ax.gif ir apsvieskit - ka skoniui duoda teslos uzsaldymas ir tarkavimas?  blush2.gif


Man paprasciausiai skaniau kai tesla tarkuota ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dacor @ 2005 12 29, 09:17)
Kažkurioje temoje rašiau labai skanaus varškės pyrago recepta.Pasikartosiu,nes tikrai verta pabandyti.Jokių sintetinių pudingų ir laaaabai skanu:
VARŠKĖS PYRAGAS

Trupininė tešla;

1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.

Įdaro tešla :

3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.

Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
Vietoje razinų galima dėti konservvuotų persikų,abrikosų,ananasų.
Gaunasi taip pat labai skanu .

Vakar kepiau šį pyragą. Į varškę dėjau kubeliais pjaustytus kons.persikus. Gavosi thumbup.gif Tikrai labai skanus ir paprastas pyragas. Man jis patiko labiau, negu tas pyragas su pudingu.
Atsakyti
QUOTE(dekoratyvine @ 2006 01 22, 19:21)
Vakar kepiau šį pyragą. Į varškę dėjau kubeliais pjaustytus kons.persikus. Gavosi  thumbup.gif  Tikrai labai skanus ir paprastas pyragas. Man jis patiko labiau, negu tas pyragas su pudingu.

siandien ir as nusipirkau konservuotu persiku, tai bandysiu su jais kepti si pyraga, tikiuosi nereikes ismesti blush2.gif
Atsakyti
Jai Bea nesupyks, įdėsiu jos pasiūlytą receptą kaip aguonų pyrago. Jis yra aguonų varškės ir riešutų, taigi tiks ir čia. Šiandien kepiau, galiu pasakyt- dar skanesnis nei čia pasiūlytas, gal todėl kad aną jau kelis kart kepiau, o šį pirmąkart thumbup.gif . Dėjau žemės riešutus, nes pigiausi, gal su lazdyno būtų dar skaniau. Vienu žodžiu pyragas vakaro nesulaukė blush2.gif Pabandykit-nenusivilsit
Sluoksniuotis
100 g – 310 kcal
Aguoninė masė
200 g aguonų
4 kiaušiniai
po pusantro šaukšto miltų ir džiūvėsėlių
šaukštelis kepimo miltelių
20 g razinų
šaukštas kapotų riešutų
200 g cukraus
1-2 šaukštai medaus
Trynius ištrinti su cukrumi ir medumi, sudėti išplikytas ir permaltas aguonas, miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išplaktus baltymus ir visus kitus ingridientus. Išmaišyti ir sudėti į riebalais išteptą formą.

Varškinė masė
500 g varškės
4 kiaušiniai
120 g sviesto
1 šaukštas bulvių krakmolo
200 g cukraus pudros
30 g razinų
Trynius ištrinti su cukrumi. Maišant sudėti pertrintą varškę, krakmolą, ištirpintą ir atvėsintą sviestą, razinas ir išplaktus baltymus. Supilti į kepimo formą ant aguonų masės.

Riešutų masė
150 g maltų riešutų
4 kiaušiniai
2 šaukštai miltų
2 šaukštai džiūvėsėlių
5 šaukštai cukraus
šaukštelis kepimo miltelių

Baltymus išplakti iki standžių putų, išmaišyti su cukrumi, tryniais, riešutais, kepimo milteliais ir kitais ingridientais. Sudėti ant varškinės masės.

Sluoksniuoti kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje apie 40 min. Iškeptą apibarstyti cukraus pudra arba apglaistyti tirpintu šokoladu.
Atsakyti
QUOTE(Martyna @ 2004 03 13, 00:23)
Varskes pyragas

Pagrindas:
100 g sviesto
100 g cukraus
1 kiausinis
200 g miltu
1 saukstelis kepimo milteliu.

Įdaras:
800 g liesos varskes
2 kiausiniai
200 g cukraus
3-4 saukstai aliejaus
2 pakeliai pudingo (vanilinio, avietinio ar kt., tik sokoladinis nelabai tinka, bet cia skonio reikalas)
0,5 l pieno.

Pirmiausia pasidarom pagrinda. Istirpinam sviesta, sumaisom su cukrumi, kiausniu, miltais ir kepimo milteliais ir padedame saltai. Tesla turi gautis tokia, kad butu galima islipdyti forma, t.y. nelabai kieta.
Kol tesla sala, pasidarome idara. Istriname kiausinius su cukrumi ir aliejumi, sudedame varske ir gerai ismaisome. Kitame inde sumaisome piena su pudingu ir abi mases gerai sumaisome. Neissigaskite, kad mase gausis gana skysta (mazdaug kaip kefyras).
Pasiimame atsidarancia forma, ja islipdome pagrindo tesla taip, kad krastuose butu apie 2 cm, tam kad neisbegtu idaro mase. Supilame idara ir dedame i 175 laipsniu orkaite. Kepame mazdaug valanda.
Skanaus!  thumbup.gif


Nelabai supratau ar jau pagamintą pudingą maišyti su pienu ar miltelius? blush2.gif
Atsakyti