Įkraunama...
Įkraunama...

Turim žinoti, kaip elgtis, jei atsitinka nelaimė

Radau aisku aprasyma kaip gelbeti skenduoli. Tiesa, tai taikoma suaugusiojo gelbejimui, bet, manau padetu ir vaikui:

Paskendimo požymiai

Ištrauktas iš vandens skenduolis nesąmoningas, nekvėpuoja, neapčiuopiamas pulsas ant stambiųjų kraujagyslių, nėra širdies veiklos.

Oda blyški arba melsva.

Kvėpavimo takuose yra vandens, gali būti dumblo, žolių.

Pirmoji pagalba

Jei mokate plaukti ir nerizikuojate gyvybe, priplaukite prie skęstančiojo iš už nugaros, apkabinkite ir laikykite, kad jo galva būtų virš vandens. Kvieskite daugiau žmonių, kurie galėtų padėti. Skambinkite 112.

Jei skenduolis be sąmonės, nekvėpuoja, gaivinti pradėkite dar būdami vandenyje. Jei kojomis pasiekiate dugną, darykite dirbtinį kvėpavimą vadinamuoju burna į burną, burna į nosį būdu.

Ištraukus iš vandens skenduolį paguldykite ant nugaros. Atpilti vandens nereikia, jis pats rezorbuojasi.

Pašalinkite iš burnos svetimkūnius – dumblą, smėlį, protezus. Kvieskite pagalbą 112, jei iki to laiko, ji nebuvo kviesta.

Jeigu įtariate, kad nukentėjusysis galėjo susižaloti stuburą, nerdamas į seklų vandens telkinį, galvos neatloškite, tik pakelkite ir paspauskite žemyn apatinį žandikaulį.

Gaivinkite darydami dirbtinį kvėpavimą ir krūtinės ląstos paspaudimus. Gaivinkite santykiu 2:15 (2 įpūtimai,15 krūtinės ląstos paspaudimų, galima ir 2:30).

--------------------------------------------------------------------------------

Gaivinimo technika

Užspauskite nosies šnerves, glaudžiai apžiokite nukentėjusiojo burną (apsaugos priemonės naudojamos esant galimybei, nors teoriškai užsikrėsti infekcinėmis ligomis galimybės nėra) ir pūskite stebėdami, ar kilnojasi krūtinės ląsta. Tarp įpūtimų leiskite orui išeiti iš plaučių.

Atliekant krūtinės ląstos paspaudimus, skenduolis turi gulėti ant nugaros. Dėkite delną ant nukentėjusiojo krūtinkaulio apatinio trečdalio ir uždėkite kitos rankos delną. Rankos ir spaudimo kryptis turi būti statmena kūno paviršiui. Spauskite krūtinę (apytiksliai 20–50 kg spaudimo jėga).

Nenustokite gaivinti, kol sulauksite medikų. Jei skenduolis pradeda kvėpuoti, gaivinimas sustabdomas, nukentėjusysis paguldomas ant šono, apklojamas turimais sausais drabužiais ar užklotu. Žmogus turi būti perduotas greitosios pagalbos medikams ir gydomas ligoninėje, net jei buvo atgaivintas greitai.
Atsakyti
o dieve kokia istorija verysad.gif bet svarbiausia kad viskas gerai baigėsi thumbup.gif o kaimynas tikras šaunuolis reta dabar tokiu žmoniu 4u.gif

QUOTE(Viskas gerai @ 2010 04 09, 12:14)
O Jezau ! O as apie vaiku uzspringimus esu skaiciusi, kad negalima pirstu jam i burna kisti ir bandyti istraukti daikta, nes taip galima ji netycia tik dar giliau ikisti..... Kaip Jus nebijoje, kad pastumsit daikta tik dar giliau??? Siaubas kaip baisu!

kartais nebuna kitos išeities užtai pilnai suprantu kai vaikas ant ranku ir nekvepuoja doh.gif mano mažulka užspringus buvo apelsinu vaikas nekvėpavo buvo pamėlinaves , ir bandžiau per nugaryte ir kitaip bet niekas nepadėjo kol galu gale pati nesuprasdama kaip sukišau pirštus ir ištraukiau unsure.gif ir tik tada atgavom kvapa, nuo to laiko paniškai bijau kad nepaspringtu vis žiūriu ir žiūriu kai valgo verysad.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilite: 09 balandžio 2010 - 19:46
QUOTE(vilite @ 2010 04 09, 20:42)
mano mažulka užspringus buvo apelsinu  vaikas nekvėpavo buvo pamėlinaves , ir bandžiau per nugaryte ir kitaip bet niekas nepadėjo kol galu gale pati nesuprasdama kaip sukišau pirštus ir ištraukiau  unsure.gif  ir tik tada atgavom kvapa, nuo to laiko paniškai bijau kad nepaspringtu vis žiūriu ir žiūriu kai valgo  verysad.gif

O tai Jums paziurejus i burnyte matesi tas istriges apelsinas? Ar jau net neziurejot, tik kisot pirstus ir ziurejot gal kas issitrauks? Iki kokio mazdaug gilumo kisot pirstus?
Atsakyti
blink.gif
QUOTE(Viskas gerai @ 2010 04 09, 20:33)
O tai Jums paziurejus i burnyte matesi tas istriges apelsinas? Ar jau net neziurejot, tik kisot pirstus ir ziurejot gal kas issitrauks? Iki kokio mazdaug gilumo kisot pirstus?

tuo metu aš lupiau nuo apelsino skureles tas ir dėjau i lėkštute ir nepamačiau kaip viena susistvėrus susidėjo tik po to kažkoki garsa išgirdau ir išsigandau pradžioje doh.gif o kokio gilumo negaliu atsakyti nes neprisimenu buvau paprasčiausiai šoke kai atgaivinau ant koju nepastovėjau ir visa drebėjau negalėčiau pasakyti nei kiek laiko praėjo nei kaip ištraukiau unsure.gif

o vaikai dažnai užspringsta mano anyta buvo suneli užspringdinus su manu koše blink.gif tik prisimenu sako žiūrėk nekvepuoja bet buvo lengviau atgaivinti nes ant kelio paguldžiau per nugaryte ir atspingo o su dukryte ilgai kamavausi verysad.gif

ai nuo to laiko man amžiais vaidenasi kad vaikas užspingsta doh.gif
Atsakyti
sedziu visa apsiverkus....
Dieve Dieve, ACIU kad saugai musu vaikus....
Atsakyti
Siaubas, aciu dievui, kad viskas laimingai baigesi. Stiprybes mazylei ir tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Viskas gerai @ 2010 04 09, 13:35)

Gaivinimo technika

bukit atsargi, ir turekit omeny, kad vaiko dirbtinio kvepavimo darimas skiriasi nuo suaugusio zmogaus. jei kudikio krutines lasta paspausite su 40-50 kg jega, pridarysite daugiau bedos. be to, ikvepimu, bei krutines lastos spustelejimu ritmas bei skaicius yra visiskai skirtingas. as patarciau susirasti ismananti tai zmogu, ir tiesiog paprasyti, kad pamokintu.
stai cia yra video, tiesa anglu kalba su detalia instrukcija kaip atlikti dirbtini kvepavima vaikui. jei reikia isversti-sakykit. padesiu.
Atsakyti
as verkiu is laimes,kad jusm viskas gerai...aciu tau,kad nepatingejai parasyt.Viespats su tavimi.
Atsakyti
kas liecia nudegimus, cia yra svarbiausias laikas- kuo greiciau reikia kisti nudeginta kuno vieta po kranu maziausiai desimciai minuciu. po to padenkite pazeista vieta maistine plevele-taciau bukite atsargus ir nespauskite. plevele pades sustabdyti infekcijos patekima i pazeista vieta.taip pat tai sumazins skausma (zaizda nekontaktuos su oru). sekantis zingsnis-pas medikus.
o cia yra video paaiskinantis ka daryti ir kaip padeti uzspringusiam vaikui, jaunesniam nei metukai.
Atsakyti
ačiū mamytei už tokią temą ir labai,labai džiaugiuos už jus,sėkmės kuo didžiausios jums
Mano didysis užaugo be didesnių įvykių(arba jau pamiršau),o su mažaja ne syki jau buvau tokioj situacijoj,kai atrodo kojos nebelaiko,nuo tos minties,ka daryt,kaip elgtis,kas dabar bus,arba baisu pagalvot apie tai kaip viskas galėjo pasibaigt. Ekstremalė musu mažoji,arba aš su amžium budrumą prarandu(jau anūkų man tikrai nepatikės blush2.gif ).O mamoms tikrai reikia akis ir pkaušy turėt ir būt pusiau daktaru ir viskuo kuo tik prireikia...o išlikt šaltų nervų tokiose situacijose tirai nelangva.
Sėkmės mamytėms auginant vaikucius 4u.gif
Atsakyti
dabar pasidalinsiu savo asmenine patirtim- pernai, kai mano dukrytei buvo tiek pat kiek ir jusiskei, pasigavom ta pati bruda- roto virusa. vaikas kelias dienas veme, viduriavo, turejo temperaturos. nuvezus i ligonines priimamaji gydytojas sugebejo israsyti antibiotiku ir paleisti namo. siuo gydytojo nurodymu stipriai suabejojau ir antibiotiku nedaviau. (veliau isiaiskinau-kad labai gerai padariau) pasiknisau internete, radau informacijos apie sia bjaurybe. issikvieciau kita gydytoja. dukrytei jau is burnos ejo acetono kvapas, bei miegant, neuzsiverdavo akiu vokai (zenklas, kad vaikui truksta skysciu). pastaroji medike pastate mano vaika ant koju per 48h. dekinga jai busiu visa gyvenima.
sis ivykis mane ismokino vieno dalyko- kreiptis pas gydytojus reikia, bet paciai issniukstineti viska kas tik imanoma yra butina.

Viskas gerai, tikrai dziaugiuosi, kad viskas susitvarke.
Atsakyti
Labai aciu uz pasidalinta istorija 4u.gif stiprybes atsigaunant po soko 4u.gif
Kraciau as ir ne karta savo vaikus, bet aciu Dievui laimingai... O nuo roto neskiepyti mano vaikai, tai pilnai gali buti tokia pati situacija, zinosiu kaip elgtis... Dekoju dar karta, laikykites 4u.gif
Atsakyti