Įkraunama...
Įkraunama...

Turim žinoti, kaip elgtis, jei atsitinka nelaimė

QUOTE(Viskas gerai @ 2010 04 08, 10:08)
Jau penkios dienos praėjo, jau viskas gerai ...

oi tikrai buvo siauba suzjauciu,as ir skaiciau ir verkiau,nors maniske ir turi problemu su dusuliuku bet taip baisiai tikrai nebuvo,laikykites saunuoles jus
Atsakyti
sveikatytes ir stiprybes jums 4u.gif dziugu kad viskas baigesi gerai thumbup.gif
Atsakyti
SAUNUOLIS KAIMYNAS, SAUNUOLIS KITOS MAMYTES MIEGOJES VYRAS, kuris neprabudo ir nesake : "ka, kur, kas, miegu, a" , saunuoles mamos.

kai as laukiausi savo antros mergytes bunant 17 nestumo savaiciu uzejo staigus beprotiskas pilvo skausmas, issigandau be abejo labai labai, atsiguliau o skausmas nepraeina, greitosios numerio nezinau bandau 83703, bandau 203 , 03 ir nieko sad.gif skambinu 112 ir prasau sujungt su greitaja skubiai... ka jus manote : manes nesujunge tik sumurmejo kazkoki numeri kurio per skausma neisgirdau ir padejo rageli sad.gif vyras buvo su mazu suneliu, isijungiau interneta ieskau telefono- nerandu sad.gif vyras jau dedasi batus siaip ne taip mane ir sunu nutempia laiptais zemyn nuveza i ligonine- apendicitas. viskas baigesi gerai 4u.gif

o istorija susijusi su ta kad mano sunelis budamas 1,5 menesio uzspringo gerdamas arbata. buvau pas mama, jis gere staiga kazkaip susimuiste , kazkoks keistas garselis, jokio springimo, kosejimo, ziuriu i ji akys uzsiverte i virus, klausau ar kvepuoja- ne. dauzau per nugaryte- nieko. ziuriu i ji asaros kaip pupos o ka daryt nezinau. mama paeme kiso pirsta i burna , labai ilgai praejo kol jis suverke suverke taip sunkiai sunkiai is giliai is giliai, jau visas pameles sad.gif ilga laika negalejau jo maitinti, rankos drebedavo, vis atrodydavo kad springsta. greitosios nekvietem, bet deja...
tai pasikartojo.....

antra karta jau gerai zinojau ka daryti, tik nesupratau kodel tai pasikartojo, nurimus uzspringimui, paskambinau greitajai, kuri niekaip nesuvoke kas ir kaip, aiskinu kad vaikas menuo jie klausia kur tas metu vaikas atvaziave,parode pyktuma kad nera jokio priepuolio ir pavojaus, bet i ligonine nuveze...
prakeikiau ta diena ir kauno klinikas.atvaziavus mums pasake kad vaikui turbut kazkas gerkleje neissivyste ir jis negali normaliai ryti. pajunge slangute per nosi kad per nosi jam piltume misinuka, kazkoki specialu.... iki to laiko praejo bene 6 valandos, niekas neskubejo musu guldyt, paguldzius i palata as aiskinau kad vaikas alkanas kad jis 7 valandos nevalges bet niekas nebuvo idomu, ejo vieni gydytojai po kitu, pasirode veliau kad visi buvo tik rezidentai o skyriuje nebuvo nei vieno gydytojo nes visi buvo isvaziave i kazkokias laidotuves, niekas nezinojo ka daryt. dvi dienas pyliau ta pienuka per slangute per nosi.junge ja vaikui 20 minuciu kurias jis visa laika klyke, prasiau leisti bent palaikyt jam rankute. neleido. uztrenke duris po nosimi. sirdis plyso stovint uz tu duru o dar labiau apsiverkiau pamacius savo vaika , slangute priklijuota ant galvytes... visas uztines, drebantis, kaip po nervinio soko. dvi dienas niekas nieko mums nedare tik gasdino diagnozemis ir aiskino kad reikia stebeti. nebegalejom laukti. skambinome pazistamiems kurie turejo pazistamu klinikose , dave ju tel nr skambinom ir prasem KA nors daryti!!! tada man tel pasake kad reikalauciau persviest plaucius, tirti smegeneles. istyre. po dvieju paru nusprende kad tu vamzdeliu nosyje nereikejo sad.gif leido maitinti ir nezinojo ka su mumis daryti. prasemes namo bet niekaip neisleido. praejus savaitgalui skyriuje pasirode dirbantys gydytojai ir pradejo rekt ko mes cia panikuojam , ko ligonine strojinam : mus stebi. nes vaikas gal su kazkokia igimta liga- reiks operuot. dar po paros pasake kad operuot nereiks. galiausiai po savaites buvome namie. mums buvo padidejes rugstingumas , kas sukele skrandzio refliuksus- vaikas daznai atpildavo tai ka valgydavo. medikai perspejo- tai kartosis. taip ir buvo sad.gif bet nuo to laiko i gyd nebesikreipem. grizus namo sunus labai pasikeite, nuolat verke, visko bijojo, tai tesesi iki 1 m amziaus ir dabar jis labai neramus, gyd sako kad tai susije butent su siuo ivykiu. ligoniniu bijau kaip siaubo, todel dabar darau ka galiu namie. ieskau kai galiu informacijos internete.
pabaigai noriu pasakyt kad gavau israsa- mama paspringus savo vaika purte, dauze ir krate galva zemyn doh.gif

visi gydytojai klause kaip jus nebijojot gi galejot savo vaika uzkratyt, reikia kreiptis i medikus, reikia profesionalios pagalbos, nedarykit to pacios. klausiau ka daryti pacia, ATSAKYMAS: vaika apversti pilvuku zemyn, pasideti ant savo sulenktos kojos kelios ir keleta kartu svelniai stukteleti per nugaryte.

sekanti karta vaikui paspringus bandziau taip daryti... deja kol nenulenkiau galvytes, prilaikydama zemyn, kol nepraveriau burnytes, kol nepadariau visko kaip ana karta vaikas buvo paspringes sad.gif

noriu pasakyt kad nemoku taip vaizdziai visko parasyti, bet tai yra labai baisu ir tikrai reikia zinoti kaip elgtis tokiose situacijose
Atsakyti
su asarom akyse skaiciau jusu pasakojimus.tikrai aciu uz savo isgyvenimus ir patarimus. o jums visom mamytem istvermes ir stiprybes auginant vaikucius
Atsakyti
apsizliumbiau...pilnai sutinku kuo daugiau mamos diskutuos kaip buna su vaikais vienu ar kitu atveju tuo dazniau mes isvengsime dideliu bedu..mano dukra jau 2 kartus sirgo plauciu uzdegimu.paskutini karta viskas prasidejo paprastute slogyte paskui kosuliu.manem pagersim vaistuku,o jei ka pirmadieni eisim pas gyd(buvo tada sestadienis)dukrai pakilo temperatura 39.daviau vaisktuku atgulem pamiegot.as atsibundu zadinu mergina,o ji kaip apsvaigusi glezna tokia.ir kvepavimas sunkus lyg butu katik begusi maratona.nueinu pas vyra sakau renkanmes manatkes ir vaziuojam i ligonine.nu neramu man juodai..galvoju,o kas bus jei nakti ji prades dust g.gif masinos nera,kol atvaziuos greituke isprotesiu..nuvaziuojam.mus apziuri.sako gulam..as purtau galva neeee..sakau atvaziavau tik,kad apziuretumete,nes bijau per nakti likt namie.gyditoja atsake,o as bijau jus namo isleist..padaro mums nuotraukas tyrimus pastato lasine.ryta atejusi gyditoja mum pasake.gerai,kad atvaziavote jums bronchopneumonija doh.gif tiesa dar savaite pries atsitiktinai pamaciau laida kur kalbejo gyditoja kaip atskirti plauciu uzdegima nuo paprasto persalimo.esant plauciu uzdegimui vaikas be temperaturos buna vangus mieguistas..jug vaikui numusus temperatura jis tampa paprastai zvalus..o va mum temperaturos nebuvo,o vaikas sugelebes..manau kiekviena mama jaucia kada jos vaikui gresia pavojus,as asmeniskai man neramu-as kreipiuos i gyd.aisku dar internete skaitineju.tegul mane laiko paranojike,ligu issigalvotoja,bet as busiu tikra,kad padariau viska kas buvo mano valioje.
Atsakyti
as net apsiverkiau cray.gif aciu Dievui kad viskas gerai baigesi,sveikatos jums.Pas mano mazyle tokia pati buvo pradzia,vieme,viduriavo,nieko nevalge,negere,visa diena miegojo,iskveciau greitaja,jie man pasake ka jai duot gerti ir stebeti ar slapinasi,dvi naktys pampersas buvo vos vos pilnas,issigandau,nes sake,kad tai blogai,bet aciu Dievui kita diena pati gerti paprase,nereikejo nahaliskai kisti,gere visa diena,taip mes ir atsiciuhinom thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Atsitiktinai uzbėgau cia ir pamaciau straipsniuka, perskaiciau su siaubu sirdi ir su asaromis akyse, vis galvoju o jeigu mano mazyliui taip butu nutike, kas tada, ka pati buciau dariusi, man paciai sirdis butu sustojusi. Supratau kaip svarbu visada tureti veikiancia susisiekimo priemone su savimi, kaip svarbu blaiviai mastyti, o issigasti tik tada kai jau viskas pasibaigs.
Begalo Jums dekinga esu uz informacija, galbut pati nebuciau jos ieskojusi, o cia va visa instrukcija ir ji jau mano galvoje.
Stiprybes Jums, sveikatos dukrytei, linkejimai kaimynui. O as einu apkabinsiu mieganti sunu, nes nezinau ka be jo daryciau...

Ačiū Jums dar kartą.
Atsakyti
dievuleliau, kaip dziaugiuosi kartu su jumis, kad viskas gerai baigesi!!!!!
apsiverkiau beskaitydama, aciu, BUTINAI reikes ismokti tuos visus pirmosios pagalbos teikimo pavyzdzius.
Atsakyti
Sveikutes,
skaiciau ir verkiau,kaip baisu.Negaliu apsakyti kokia didele atsakomybe mes nesame uz savo vaikucius.Aciu Dievui ,kad isgelbejo musu vaikus nuo nelaimiu.Ta meileir rupestis savo vaikuciams yra stipresnis uz pati musu gyvenima.user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snusyte: 14 gegužės 2010 - 18:07
QUOTE(snusyte @ 2010 05 14, 18:58)
Ta meileir  rupestis savo vaikuciams yra stipresnis uz pati musu gyvenima.user posted image

wub.gif Tikrai kad wub.gif
Niekam nelinkiu to patirti, bet pasiruošusi tam turi būti kiekviena. Kiekviena mylinti savo vaiką mama privalo žinoti kaip elgtis tada, kai viską lemia sekundės ir jokio daktaro nėra šalia - yra tik ji ir jos vaikas - tą sekundę likimas priklauso tik nuo mamytės žinių, kurias ji buvo susirinkusi tuomet, kai jų padangėje viskas buvo gerai .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viskas gerai: 14 gegužės 2010 - 18:16
Sveikos mamytes,
Turiu dideli klausima,bet daugiau tom mamytems kurios augina dukrytes.
na nezinau kaip ir pradeti,bet ar ymanoma kad tokio amziaus vaikas masturbuotusi.Jau kelinta karta aptinku dukryte( atsiprasauuz issireiskima),bekrusant,savo mylimiausia zaisla ,lele.Jau imu manyti kad is teliko pamate.Beto vedu ja pas aukle,ji augina vienmeti sunu ir zinot kaip Londone gyvena vienam name keleta poru.Ir ten gyvena albanas su jos sese.Tai prisiziurejusi laidu apie pedofilus ir jau galvoju....................Na nezinau ka galvoti g.gif doh.gif
gal jus ka girdeje ir zinote apie tai?
Sakiau grysim i LT ,tai daktares paklausiu,ar cia normalus inkstintas doh.gif
Atsakyti
Gal biski ne i ta skyreli parasiau? blush2.gif bet manau cia ir nemazai skaitanciu mamyciu ax.gif
Atsakyti