jėzus, skaitau verkdama, ašaros bėga...būkit sveikos ir stiprios
Viskas gerai, tikrai ačiū Dievui, kad viskas gerai baigėsi .
Žinai, skaičiau jūsų istoriją, ir ji beveik kaip mano.... Aš taip pat turiu 15 mėn. dukrą, ir ji prieš pat Velykas apsirgo - sukilo temperatūra, vėmė ir viduriavo. Aš nevežiau jos į ligoninę (nes labai bijojau dar labiau susargdinti vaiką), daviau jai irgi daug skysčių, bet nedaviau Rehydron (nes nepagalvojau), vaikas nieko nevalgė. Irgi maniau, kad vaikas geria skysčius ir to gana. Bet mano mažutė pasidarė vangi, mieguista. Aš labai bijodama ligoninių, visom išgalėm stengiausi vaiką namuose gydyti. Ir taip 3 dienas... Ačiū Dievui, kad man paskambino draugė (ji- vaikų gydytoja) pasveikinti su Velykom ir aš jai užsiminiau apie vaiko bėdas, ji man pirmiausia liepė duoti Rehydrono, ir nuo to karto, kai aš vaikui pradėjau girdyti tuo gėrimu, mano vaiko būklė akivaizdžiai pradėjo gerėti. Paskaičiau jūsų istoriją ir baisu pasidarė.... kas būtų buvę, jeigu....
Žinai, skaičiau jūsų istoriją, ir ji beveik kaip mano.... Aš taip pat turiu 15 mėn. dukrą, ir ji prieš pat Velykas apsirgo - sukilo temperatūra, vėmė ir viduriavo. Aš nevežiau jos į ligoninę (nes labai bijojau dar labiau susargdinti vaiką), daviau jai irgi daug skysčių, bet nedaviau Rehydron (nes nepagalvojau), vaikas nieko nevalgė. Irgi maniau, kad vaikas geria skysčius ir to gana. Bet mano mažutė pasidarė vangi, mieguista. Aš labai bijodama ligoninių, visom išgalėm stengiausi vaiką namuose gydyti. Ir taip 3 dienas... Ačiū Dievui, kad man paskambino draugė (ji- vaikų gydytoja) pasveikinti su Velykom ir aš jai užsiminiau apie vaiko bėdas, ji man pirmiausia liepė duoti Rehydrono, ir nuo to karto, kai aš vaikui pradėjau girdyti tuo gėrimu, mano vaiko būklė akivaizdžiai pradėjo gerėti. Paskaičiau jūsų istoriją ir baisu pasidarė.... kas būtų buvę, jeigu....
Šita tema puiki, tik manau reikėtų plačiau tęsti, t. y. ne vien tik apie dusimą ir mėlynavimą, kadangi atsitinka daug sunkių situacijų su vaikais.
Galbūt mamos rašykim čia, kas atsitiko Jums ir kaip išgelbėjot. Vis šiokia tokia patirtis mums visoms.
Maniškiui irgi buvo ekstra situacija: ėjom į vonią, o sūnus 2 metų turėjo tokį vamzdelį burnoj ir šokinėjo šalia manęs. Tik staiga kojos jo susipynė ir jis griuvo veidu žemyn. Staiga klyksmas, aš greitai pakeliu vaiką nuo žemės, o jis klykia ir tas vamzdelis styro gerklėj ir kraujas teką iš burnos. Aš tik pamenu kaip robotas ištraukiau be emocijų tą vamzdį ir staigiai ledinio vandens iš krano prileidau ir priverčiau gert, gal 0,5 litro sugrūdau į gerklę. Po 5 minučių kraujas nebetekėjo, o tik kruvinos selytės buvo. Aš tik tada gerklę apžiūrėjau ir pamačiau žaizdą 1 cm dydžio gerklėj, tai tik tada atsisėdau ant žemės ir pajaučiau kaip drebu visa.
O kodėl aš puoliau tą vandenį duot, tai ir nežinau, turūt instinktas suveikė kaip stabdyt kraują. Ačiū dievui viskas baigėsi gerai, bet randas ir dabar matosi.
Galbūt mamos rašykim čia, kas atsitiko Jums ir kaip išgelbėjot. Vis šiokia tokia patirtis mums visoms.
Maniškiui irgi buvo ekstra situacija: ėjom į vonią, o sūnus 2 metų turėjo tokį vamzdelį burnoj ir šokinėjo šalia manęs. Tik staiga kojos jo susipynė ir jis griuvo veidu žemyn. Staiga klyksmas, aš greitai pakeliu vaiką nuo žemės, o jis klykia ir tas vamzdelis styro gerklėj ir kraujas teką iš burnos. Aš tik pamenu kaip robotas ištraukiau be emocijų tą vamzdį ir staigiai ledinio vandens iš krano prileidau ir priverčiau gert, gal 0,5 litro sugrūdau į gerklę. Po 5 minučių kraujas nebetekėjo, o tik kruvinos selytės buvo. Aš tik tada gerklę apžiūrėjau ir pamačiau žaizdą 1 cm dydžio gerklėj, tai tik tada atsisėdau ant žemės ir pajaučiau kaip drebu visa.
O kodėl aš puoliau tą vandenį duot, tai ir nežinau, turūt instinktas suveikė kaip stabdyt kraują. Ačiū dievui viskas baigėsi gerai, bet randas ir dabar matosi.
QUOTE(mamymamy @ 2010 04 22, 10:50)
Šita tema puiki, tik manau reikėtų plačiau tęsti, t. y. ne vien tik apie dusimą ir mėlynavimą, kadangi atsitinka daug sunkių situacijų su vaikais.
Mes kai laukem prie reanimacijos atveze 2 metu vaika isgerusi degaus skyscio. Maciau tik, kad vaikas samoningas buvo.... Tikrai naudinga butu suzinoti kokia pirmaja pagalba tokiu atveju reiktu suteikti. Zinau tik, kad koki nors nuoda prarijus ar isgerus jokiu budu negalima vaikui duoti gerti vandens, nes jis tik padeda nuodui geriau absorbuotis i organizma. Girdejau, kad tokiu atveju reikia kisti pirstus giliai i gerkle, kad sukelti vaikui vemima.
Papildyta:
QUOTE(mamymamy @ 2010 04 22, 10:50)
Mamymamy, ar vezet po to vaika prodyti daktarams? ka jie sake del Jusu suteiktos pirmosios pagalbos - viska teisingai padarete ar kitaip reikejo?
QUOTE(spalvos @ 2010 04 22, 08:44)
Viskas gerai, tikrai ačiū Dievui, kad viskas gerai baigėsi .
taip,rehiodronas labai padeda. Pati esu tokia pavemianti,tai nuo rehidrodo cisad akyse prašviesėja Taip,kad mielos mamos,jei tik vaikas vemia-duokit to rechidrono
QUOTE(Naujas.vardas @ 2010 04 22, 11:49)
Papildyta:
Mamymamy, ar vezet po to vaika prodyti daktarams? ka jie sake del Jusu suteiktos pirmosios pagalbos - viska teisingai padarete ar kitaip reikejo?
Jau buvom pasiruošę lėkt pas gydytojus, nes galvojom, kad gal į kokią didesnę kraujagyslę papuolė tas nelemtas vamzdelis, bet kai kraujas liovėsi bėgt, apžiūrėjo ir vyras, pamatėm, kad ko gero viskas gerai yra, tai nebevežėm niekur, bet stebėjau vaikiną savo ir tą jo žaizdą (ar nesupūliavo) tiesiog kelias dienas. Gydytojų neklausiau. Tiesiog žinau, kad bet kas labai šaltas daugeliu atveju tinkama pačiai pirmai pagalbai labai susimušus ar nusideginus.
QUOTE(mamymamy @ 2010 04 22, 13:32)
Jau buvom pasiruošę lėkt pas gydytojus, nes galvojom, kad gal į kokią didesnę kraujagyslę papuolė tas nelemtas vamzdelis, bet kai kraujas liovėsi bėgt, apžiūrėjo ir vyras, pamatėm, kad ko gero viskas gerai yra, tai nebevežėm niekur, bet stebėjau vaikiną savo ir tą jo žaizdą (ar nesupūliavo) tiesiog kelias dienas. Gydytojų neklausiau. Tiesiog žinau, kad bet kas labai šaltas daugeliu atveju tinkama pačiai pirmai pagalbai labai susimušus ar nusideginus.
Labai naudinga butu is mediku suzinoti ar tokiu atveju paciam galima istraukti ismigusi daikta???? Juk istraukus ne ligoninej galima mirtinai nukraujuoti.....
Mes skiepijome savo 18 mėn dykryte tuo paskutinių, penkiavalenčiu skiepu. Gerai ,kad sesutė sako atėikite gal ketvirtadienį , nors užsiregistrave buvom ,penktadienio vakarui. Viskas gerai mes jau 12 kg beveik ir 88 cm. Einam skiepo, vaikas nei cypt. Dar sesutė paaiškina ,kad jokiu budu tos vietos nešildyti. Tada parvykus namo uošvienė labai nori pasidžiaugti anukėle ir puse dienos jos prabuvo lauke. Užmiegant nerami bet įspudžių daug dedu Viburkoli. Ir grėitai užmiegam. Gerai ,kad dukrytė miega tarp mūsų . Jaučiu kaip apkabinu savo dukryte o ji visa išsirietus , šlapia ir keistos rausvos spalvos. Jos kojos išsitempe , pėdos irgi kiekvienas pirščiukas atskirai. Žadinama laip lėlė bet po truputį pradeda niurzgėti. Net nepamenu kaip šokau ir kliaiu vyrą iš lovos . Jis ja paimė o ji jau rėkia sukniubus visa. Puoliau pris telefono, o kad numerio nežinau, tai skambinu į informaciją 188 o pasirodo 118 . Nu gerai ,kad jau pradėjo galva dirbti blaiviau. Ten operatorė tiesiai sujungė mane su stotim ir ramus moreriškas balsas man aiškino , ką daryti . O tuo metu mums temperatųra iš uodegos 40.2 . Tai skiedėm degtine su drungnu vandeniu , galima ir parugštinta vandenį, ir tepėm laistėm per visas stambiasias kraugagysles. O ji taip isirėke ,kad aš jau panikoje buvau. Gyditoja klausė ar lauksit mediku ar patys vežam ? bet ji sakė jei veš į 2 ligonine infekcine o aš ten labai bijau. Tai daviau paracetamolio 1 , po to tik pasižiurėjau ,kad ji 80 mg. ir po truputi tempa pradėjo kristi. Ir ji tada atvėso pati , jau nedegė. Tai buvo apie 2 val nakties. O po valandos jau 37.7 . Visą naktį budėjau. O su pirmom darbo laiko minutėm skambinu į polikliniką sako atvažiuokit. Gyditoja paskaičiavo ,kad mūsų paracetamolio dozė 180 mg. kadangi 12 kg. tai jai mažoka. Prirašė vaistų , ir mes išsikapstėm. O kitą dieną mes išskridome ir turbut peršalome . Tai abi dabar kankinamos kosulio ir slogos.
Tai stengiuosi sužinoti , kaip sutėikti pirmają pagalbą , bent jau kiek galiu, niekad nežinai kas kada ir dar iškarto susižinoti spec tarnybu numerius.
Gal kuri galit surašyti bent jau Lietuvos respublikos specialiūjų tarnybų telefonus?
Mano patirtis aišku ne tokia kaip Viskas gerai , bet išsigandau tikrai patikėkit
Nu gal ir per daug išsiplačiau , bet gal kam pravers , ir mano info.
Tai stengiuosi sužinoti , kaip sutėikti pirmają pagalbą , bent jau kiek galiu, niekad nežinai kas kada ir dar iškarto susižinoti spec tarnybu numerius.
Gal kuri galit surašyti bent jau Lietuvos respublikos specialiūjų tarnybų telefonus?
Mano patirtis aišku ne tokia kaip Viskas gerai , bet išsigandau tikrai patikėkit
Nu gal ir per daug išsiplačiau , bet gal kam pravers , ir mano info.
QUOTE(Evelinčikas @ 2010 04 22, 15:05)
Lietuvoje visais nelaimiu atvejais reikia skambinti 112 . Sis numeris renkamas ir is mobiliu ir is fiksuoto rysio telefonu be jokiu izanginiu kodu - tiesiog 112.
Apsiverkiau
Labai dziaugiuosi, kad viskas Jums laimingai baigesi.
Labai dziaugiuosi, kad viskas Jums laimingai baigesi.
QUOTE(Naujas.vardas @ 2010 04 22, 15:34)
Lietuvoje visais nelaimiu atvejais reikia skambinti 112 . Sis numeris renkamas ir is mobiliu ir is fiksuoto rysio telefonu be jokiu izanginiu kodu - tiesiog 112.
Jeigu blaivus protas dar suveikia, efektyviau skambinti iš karto greitajai pagalbai (113 arba 103, priklausomai nuo operatoriaus), nes paskambinus bendruoju pagalbos numeriu 112, sugaišite minutę, kol papasakosite savo bėdą, dar minutę, kol sujungs su greitąja, ir dar vieną, kol vėl pakartosite, kokia problema... o tos minutės gali buti labai brangios...
Sveikatytės leliukams ir stiprybės tėveliams
Ir aš skaičiau sudrėkusiom akim, šiurpas dar dabar per kūną eina Jau nuėjau pažiūrėti kaip miega mano dukrytė. Ir taip pat dėkoju Jums už šitą papasakotą istoriją Telydi Jus Angelas sargas ir toliau
Dabar prisiminiau, kad seniau maža jam melsdavausi, o dabar jau seniai pamiršau
Prisiminiau istoriją, mane privertusią ieškoti internete informacijos,kaip gaivinti nekvėpuojantį vaiką, ir aš Kai mano mažylei buvo gal 1,5 mėn., gėrė mišinuką nuo alergijos, nuo kurio labai stipriai atpylinėdavo, ir taip kokioje antroje paroje kai jį gėrė,man ją beprausiant, ji atpylė ir užspringo tikriausiai, nes akys išsprogo, staigiai paraudonavo visa, ir pamėlynavo, visa pradėjo purtytis, ir negalėjo įkvėpt oro, aš tą akimirką pasijutau lygiai taip kaip jūs
Sekundę buvau šoke ir nieko negalėjau padaryt, kitą jau visa gerkle šaukiau vyro vardą, gerai,kad jis buvo, iš gilaus miego pašokęs ir griebęs ją man iš rankų jis apvertė dukrytę žemyn galvą ir patrankė per nugarytę. Pasigirdo verksmas. Tada ilgai dar sėdėjo susiėmės už širdies , negalėdamas atgaut kvapo. Abu drebėjom....
Vyras žinojo ką daryt , o aš ne. Tikrai verta apie tai garsiai kalbėt ir bent jau pasiskaityt kelis kartus, kad tai liktų giliai pasamonėje.
Aš jau tiek kartų tuo įsitikinau kad siaubas. Tik Ačiū Dievui, kad ne tokiais baisiai atvejais Gydytoja skiria dažnai vaistus,kurie mano alergiškai dukrytei gali baisias reakcijas sukelt. Tai aš taip pat pradėjau ieškoti info per farmacininkus pažystamus ir internetą. Ir pagalvojau,kad gydytoja labai dažnai man per šiuos metus sakė - geriau jau be reikalo nuvažiuoti į ligoninę ar į polikliniką nei pražiūrėti kažką. Tai dar gerai,kad ji taip sako
Dabar prisiminiau, kad seniau maža jam melsdavausi, o dabar jau seniai pamiršau
Prisiminiau istoriją, mane privertusią ieškoti internete informacijos,kaip gaivinti nekvėpuojantį vaiką, ir aš Kai mano mažylei buvo gal 1,5 mėn., gėrė mišinuką nuo alergijos, nuo kurio labai stipriai atpylinėdavo, ir taip kokioje antroje paroje kai jį gėrė,man ją beprausiant, ji atpylė ir užspringo tikriausiai, nes akys išsprogo, staigiai paraudonavo visa, ir pamėlynavo, visa pradėjo purtytis, ir negalėjo įkvėpt oro, aš tą akimirką pasijutau lygiai taip kaip jūs
Sekundę buvau šoke ir nieko negalėjau padaryt, kitą jau visa gerkle šaukiau vyro vardą, gerai,kad jis buvo, iš gilaus miego pašokęs ir griebęs ją man iš rankų jis apvertė dukrytę žemyn galvą ir patrankė per nugarytę. Pasigirdo verksmas. Tada ilgai dar sėdėjo susiėmės už širdies , negalėdamas atgaut kvapo. Abu drebėjom....
Vyras žinojo ką daryt , o aš ne. Tikrai verta apie tai garsiai kalbėt ir bent jau pasiskaityt kelis kartus, kad tai liktų giliai pasamonėje.
QUOTE(Viskas gerai @ 2010 04 18, 09:15)
4. Mama negali sventai pasitiketi jokia daktare, visa informacija mama turi tikrinti ir stengtis papildyti ir kituose saltiniuose pasiaiskinti pati.
Aš jau tiek kartų tuo įsitikinau kad siaubas. Tik Ačiū Dievui, kad ne tokiais baisiai atvejais Gydytoja skiria dažnai vaistus,kurie mano alergiškai dukrytei gali baisias reakcijas sukelt. Tai aš taip pat pradėjau ieškoti info per farmacininkus pažystamus ir internetą. Ir pagalvojau,kad gydytoja labai dažnai man per šiuos metus sakė - geriau jau be reikalo nuvažiuoti į ligoninę ar į polikliniką nei pražiūrėti kažką. Tai dar gerai,kad ji taip sako