Įkraunama...
Įkraunama...

Turim žinoti, kaip elgtis, jei atsitinka nelaimė

Ir verkiau skaitydama, ir begau ziuret, kaip mano mazulis miega. Aciu Dievui, kad baigesi viskas gerai!!!!!! Aukit dideles ir sveikos!!!
Atsakyti
Svarbiausia, kad viskas gerai baigesi 4u.gif
Atsakyti
oi...baisu.... verysad.gif bet aciu D kad viskas gerai baigesi 4u.gif
o p viso sito tyre smegeneles?nes tiek laiko nekvepavo...
Atsakyti
Čia tokia patirtis, pagalvojau, kad gerai butu ir toms mamytėms, kurių vaikai iki 1 metų, paskaityti. Šiame skyrelyje jos dar nesilanko. Gal galima straipsniuką ir ten patalpinti?
Atsakyti
QUOTE(kristucy @ 2010 04 17, 12:21)
oi...baisu.... verysad.gif  bet aciu D kad viskas gerai baigesi 4u.gif
o p viso sito tyre smegeneles?nes tiek laiko nekvepavo...

Taip, tyre Santariskese, - viskas puiku, nera jokiu pasekmiu. Tiesiog, mes LAIKU SUSPEJOM atgaivinti dirbtiniu kvepavimu ir perduoti medikams, kad pajungtu prie deguonies ir laseliniu biggrin.gif Dabar viska ramiai pergalvoju ir vis is naujo netenku zado is nuostabos kiek laimingu ir givybiskai lemtingu sutapimu mus su dukrele supo istikus nelaimei:
1. Pamaciau sita siauba ta pacia sekunde, kai tik prasidejo,
Net praradusi nuovoka, as nesamoningai vistiek dariau tiksliai tai, ko reikejo:
2. Begau i lauka is panikos, bet, pasirodo, butent tai toje situacijoje buvo geriausias ejimas, nes ten sutikau blaiviai mastanti kaimyna,
3. Visiskai prie isprotejimo ribos budama, klykiau ant vargso, padeti bandancio kaimyno, kad jis privalo man pasakyti ka as turiu daryti - vaikas nebegyvas. Pasirodo, ir tai buvo tai, kas padejo mums issigelbeti - kaimynas, taip pat strese, pasake - daryk dirbtini kvepavima - ir tai buvo tai, kas priverte mane, kaip robota be asmeninio proto, daryti nurodytus veiksmus.

Tiesiog sitiek, tiksliai kaip laikrodukas, suderintos laimes vienu metu negalejo buti be Dievo pagalbos. Zinote, esu as dalyvavusi eileje labdaros akciju, veziojusi parama skurstancioms daugiavaikiu seimoms, kudikiu namams, seimoms praradusioms turta gaisre. Kazkaip mastau, kad Dievas man uz tai atsidekojo - ir turiu as dabar nuostabius vaikus - sunu ir dvi grazuolytes dukreles biggrin.gif Tikrai verta daryti gerus darbus - egzistuoja visatoje balansas - uz gera atlyginama geru biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viskas gerai: 17 balandžio 2010 - 19:59
QUOTE(Viskas gerai @ 2010 04 17, 19:51)
Tiesiog sitiek, tiksliai kaip laikrodukas, suderintos laimes vienu metu negalejo buti be Dievo pagalbos. Zinote, esu as dalyvavusi eileje labdaros akciju, veziojusi parama skurstancioms daugiavaikiu seimoms, kudikiu namams, seimoms praradusioms turta gaisre. Kazkaip mastau, kad Dievas man uz tai atsidekojo - ir turiu as dabar nuostabius vaikus - sunu ir dvi grazuolytes dukreles  biggrin.gif Tikrai verta daryti gerus darbus - egzistuoja visatoje balansas - uz gera atlyginama geru  biggrin.gif

Labai džiugu dėl jūsų wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif Ir man ašara išriedėjo skaitant šią istoriją - nesujaudinti mamos ji negali wub.gif
Atsakyti
neatsilaikiau blush2.gif
dziaugiuosi, kad viskas gerai baigesi thumbup.gif
Atsakyti
Ačiūdiev kad viskas taip gerai baigėsi. Ir mamytei padėka, kad šią temą sukūrė. Aš siūlau ja neapsiriboti - paskambinti į televizijas, laikraščius, papasakoti savo istoriją įvairiose laidose, kad kuo daugiau tėvų išgirstų, sužinotų, pasidomėtų.

Gyvenu ne Lietuvoje - čia įprasta, kad įvairiose dienos/ryto laidose tokius dalykus išgyvenę žmonės dalijasi patarimais, nes tikrai niekas taip nepaskatins pasidomėti vaiko gaivinimu kaip gyva jūsų istorija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ksiusha84 @ 2010 04 14, 21:03)
Ir verkiau skaitydama, ir begau ziuret, kaip mano mazulis miega. Aciu Dievui, kad baigesi viskas gerai!!!!!! Aukit dideles ir sveikos!!!

as ir katik begau i kita kamb ziureti kaip mazoji miega blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Taistė @ 2010 04 17, 23:30)
Ačiūdiev kad viskas taip gerai baigėsi. Ir mamytei padėka, kad šią temą sukūrė. Aš siūlau ja neapsiriboti - paskambinti į televizijas, laikraščius, papasakoti savo istoriją įvairiose laidose, kad kuo daugiau tėvų išgirstų, sužinotų, pasidomėtų.

Gyvenu ne Lietuvoje - čia įprasta, kad įvairiose dienos/ryto laidose tokius dalykus išgyvenę žmonės dalijasi patarimais, nes tikrai niekas taip nepaskatins pasidomėti vaiko gaivinimu kaip gyva jūsų istorija  4u.gif

As perspausdinau sia istorija mamyciu klubo internetiniame puslapyje, bet nesudomino panasu kad. Is esmes, va dabar, kai ramiau galiu grizti mintimis i ta diena, tai pagrindines sios istorijos pamokos yra penkios:
1. Kokia stipri, issimokslinus ir savimi pasitikinti bebutum, negali buti tikra del savo pacios reakcijos, sugebejimu ir veiksmu iskilus vaiko gyvybes ar mirties klausimui, todel butinai reikia prisisaukti pasaliniu zmoniu.
2. Vemimas, viduriavimas, nesisiojimas arba labai sumazejes sisiojimas yra mirtinai pavojingi 0-3 metu vaikams.
3. Butina visoms mamoms mokytis ir nuolat pasikartoti pirmosios pagalbos taisykles. Va tik cia problema - as nezinau, o gal Jus zinote, kur galima to ismokti, isskyrus filmu ziurejima?
4. Mama negali sventai pasitiketi jokia daktare, visa informacija mama turi tikrinti ir stengtis papildyti ir kituose saltiniuose pasiaiskinti pati.
5. Istikus didelei nelaimei, geriau nelaukite greitosios, o patys vezkite vaika i ligonine pries tai su greitaja suderine telefonu, kad Jusu gydytoju komanda jau lauktu. Siuo budu vaikas greiciausiai sulauks mediku pagalbos. Is vienos mamytes, kurios uzspringusiam vaikui buvo kviesta greitoji pagalba zinau tokia baisia informacija: greitoji atvaziavo tik po 20 minuciu ir, negana to, kad tevelio buvo perspeti telefonu apie uzspringima, atvaziave neturejo butinos medicinines irangos trachejoje istrigusiam obuolio gabaliukui istraukti. Tas angelelis mire... Stiprybes jo mamytei, jei skaitys sia zinute.
Atsakyti
Apie ką ir kalbu - jeigu informacijos apie tai yra visur, ji perskaitoma/peržiūrima ir įsisavinima - didesnė tikimybė, kad nutikus nelaimei tėveliai nepasimes ir žinos ką daryti. Tokia žmonių psichologija. Ar žinojote, pavyzdžiui, kad įsėdus į lėktuvą siūloma daug kartų pasitreniruoti kaip nusisegti apsauginį diržą, nes pasirodo šoko būsenoje daug žmonių tiesiog neprisimena, kaip tai padaryti (bando atidarinėti tarsi tai būtų mašinos diržas), užstringa sėdynėse ir žūsta/sudega/uždūsta. Tačiau jei daug kartų pasitreniruosite kaip tai daryti, mažesnė tikimybė, kad smegenys užblokuos šitą informaciją ir taip nenutiks. Manau, su gaivinimu situacija panaši.

Aš vistiek siūlau parašyti laišką televizijoms bei laikraščiams ar žurnalams 4u.gif
Atsakyti
Labai dekui, kad aprasete savo istorija 4u.gif Gyveni zmogus, augini vaikus ir nesusimastai apie tokius dalykus - kaip gaivinti vaika sad.gif
Tikiuosi mamyciu klubas atkreips demesi ir parodys laida teveliams, nes tikrai tokius dalykus turetumem praeit kokiuose kursuose, pamokose, dar nestuke.gif metu unsure.gif
Atsakyti