Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainavo buto remontas?

QUOTE(Acacia @ 2005 10 03, 14:40)
Na aš irgi viską pati dariausi, bet buvo priverstiniai darbai, kuriems teko samdytis žmones - tinkuot nemoku, santechnikos irgi pati neišsivedžiojau  ax.gif  Tai toks čia ir darymas pačiam, kiek buvo įmanoma, tiek taupėm, bet negali gi būti visų galų meistras, tuo labiau ir laiko nėr tiek  g.gif

Tai aišku santechnikos nekeičiu mirksiukas.gif
Bet tapetuoti, glaistyti, dažyti išmokau. Galbūt ir ne itin kokybiškai, ale saviems namams pakanka. O be to ir pinigėlių ne perdaugiausia tongue.gif
Atsakyti
Gal kas zinote kiek kainuoja pakabinamas lubas isirengti? kiek darbas ir kiek pati ta plokste kastuoja?

Atsakyti
QUOTE(liniuka1 @ 2005 09 30, 11:04)
As konkreciu kainu dabar neprisimenu, kiek kainuoja darbas uz kvadrata, bet pasidziaugsiu, kad pavyko gana nebrangiai isirengt butuka.  drinks_cheers.gif Mums samata skaiciavo su darbu ir medziagom, isskyrus grindu danga (darbas iskaiciuotas) ir plyteles voniai (klijavimas irgi iskaiciuotas) tai gavosi 13500 lt. Medziagos tikrai neprastos, plius dizainerio konsultacija, triju aukstu pakabinamos lubos su pasleptu apsvietimu. Tai va pridejus laminata, plyteles, lemputes ir santechnika gavosi biski daugiau negu 20000lt. Butas 55 kv.m.

padėkit man kas nors ir pasakykit - ar maždaug 30 000 lt įsirengti 64 kvadratų butą yra daug ar mažai? g.gif cry.gif
mums siūlo pati pastatyto namo firma įrengti butą (atseit daug kas iš mūsų namo įsirenginėja pas juos), duoda garantijas ir pan. dar kaip visada ir visur galima derėtis ir kol kas tiksli sąmata nepaskaičiuota, bet po 3 dienų duos visą analizę, o aš noriu apsispręsti iki to laiko.
dar jie žada per porą mėnesių viską suremontuoti.
žinant, kad meistrai emigruoja kas dieną, o kainos brangsta kas minutę, nežinau ką daryti? g.gif patarkite! g.gif
Atsakyti
o medžiagos jų ar tu pati rinksies? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 10 17, 16:01)
o medžiagos jų ar tu pati rinksies?  unsure.gif

dėl plytelių ir sienų dažų - tikrai žinau, kad aš išsirenku, jie parsiveža su nuolaidom ar kokiais velniais gauna, ir daro taip kaip noriu ax.gif
iš viso, visą įrengimą daro pagal mane, t.y. ten, kur noriu plytelės ir gipso kartonas ir t.t. žodžiu, aš pareguliuoju, o jie padaro. kiek supratau, jie net rozetes sudės.
dar palauksiu sąmatos, bet taip man šiandien išaiškino ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbukas @ 2005 10 17, 13:33)
padėkit man kas nors ir pasakykit - ar maždaug 30 000 lt įsirengti 64 kvadratų butą yra daug ar mažai?  g.gif  cry.gif

Mano nuomone, "oficialiai" irenginejant net mazoka g.gif Nors gal ir imanoma mirksiukas.gif Idomu vat tik kiek ji samatoje ivairioms apdailos medziagoms skyre, nes dazniausiai galutine kaina pakyla doh.gif blush2.gif Pas mus 66 kv.m kainavo kazkur 45000 unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbukas @ 2005 10 17, 13:33)
padėkit man kas nors ir pasakykit - ar maždaug 30 000 lt įsirengti 64 kvadratų butą yra daug ar mažai?  g.gif  cry.gif
mums siūlo pati pastatyto namo firma įrengti butą (atseit daug kas iš mūsų namo įsirenginėja pas juos), duoda garantijas ir pan. dar kaip visada ir visur galima derėtis ir kol kas tiksli sąmata nepaskaičiuota, bet po 3 dienų duos visą analizę, o aš noriu apsispręsti iki to laiko.
dar jie žada per porą mėnesių viską suremontuoti.
žinant, kad meistrai emigruoja kas dieną, o kainos brangsta kas minutę, nežinau ką daryti? g.gif patarkite! g.gif

tai yra mazai, normaliai isirenginejant skaiciuok, kad apie 1000lt - 1 kv.m. (aisku, priklauso nuo medziagu kokybes, mes cia negailejom, mums tiek isejo).
o cia tik 500lt kvadratui gaunasi. siaip labai apsimoka del medziagu - jie gauna dideles nuolaidas. plius, dar galit deretis del PVM, nes jie susigrazina juk veliau ji, pirkdami medziagas. taigi, galit ir puse PVM nusideret. ir siaip galite daug dalyku per juos taip nusoirkti pigiau. ir neteks gaudyti ir lakstyti meistru po visa miesta, jie vietoje, plius dar garantija darbu. aisku, kaip ir visus statybininkus, reik uz pakarpos laikyti ir serget kad viska tinkamai darytu mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Burbukas @ 2005 10 17, 16:11)
dėl plytelių ir sienų dažų - tikrai žinau, kad aš išsirenku, jie parsiveža su nuolaidom ar kokiais velniais gauna, ir daro taip kaip noriu  ax.gif
iš viso, visą įrengimą daro pagal mane, t.y. ten, kur noriu plytelės ir gipso kartonas ir t.t. žodžiu, aš pareguliuoju, o jie padaro. kiek supratau, jie net rozetes sudės.
dar palauksiu sąmatos, bet taip man šiandien išaiškino ax.gif

jei ne paslaptis kuris cia daugiabutis? Vilniuje?
Atsakyti
QUOTE(jura-rura @ 2005 10 19, 12:26)
jei ne paslaptis kuris cia daugiabutis? Vilniuje?

ne, mano butas kaune ax.gif

Ugniaplauke ir turtle, aš irgi paskaičiavau kvadrato kainą, palyginau su kitų žmonių sumokėtomis kainoms (vilniuje), man tikrai pigiau gaunasi.. lyginant oficialų darbą ax.gif
dar kai pagalvoju, kaip reikėtų kovoti su kokiais "neaiškios kilmės" meistrais, kaip juos laikyti už skvernų, kad dirbtų, mane apima siaubas. norisi pasamdyti tą firmą, tegul dirba ir duoda visas garantijas ax.gif
na, dar galvoju ir laukiu jų sąmatos.
kažin bus kokie nors santechnikos įrengimai - t.y. vonia ir tūlikas - toje sąmatoje numatyti? nes esu jau išsirinkusi ir tūliką, ir vonią.. ir nuolaidas parduotuvėje susiderėjusi.. ax.gif
matau, kad laukia malonūs rūpesčiai, visgi savas butas, bet va reikia apsispręsti dėl meistrų - jei pasiimu tą firmą, sakė, kad stengtųsi, kad mūsų laiptinė naujus metus sutiktų naujam bute. va tas dar mane žavi, nors kokį mėnesį juk neišvengiamai pavėluos... schmoll.gif
mama mia, apšviesk man protą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbukas @ 2005 10 20, 08:32)
matau, kad laukia malonūs rūpesčiai, visgi savas butas, bet va reikia apsispręsti dėl meistrų - jei pasiimu tą firmą, sakė, kad stengtųsi, kad mūsų laiptinė naujus metus sutiktų naujam bute. va tas dar mane žavi, nors kokį mėnesį juk neišvengiamai pavėluos...  schmoll.gif
mama mia, apšviesk man protą  rolleyes.gif

tikrai malonus, jie per ilgai neuzsitesia.

o apsisukti per du menesius.... g.gif na, nezinau, sako 3 menesiai yra gerai... g.gif

bet jei jie nelakstys po kitus objeltus, gal ir padarys.
Atsakyti
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 10 20, 10:01)
tikrai malonus, jie per ilgai neuzsitesia.

o apsisukti per du menesius....  g.gif  na, nezinau, sako 3 menesiai yra gerai... g.gif

bet jei jie nelakstys po kitus objeltus, gal ir padarys.

matai, jie tikrai neišsilakstys kažkur kitur, nes gi ten yra jų pačių objektas ir jeigu jie nori jį greičiau priduoti, turi suktis kaip vijurkai. sutartyje ir numatyta, kad darbų pabaiga iki š. m. paskutinio ketvirčio.
o ar jums teko kuriai nors dabar susidurti su naujuoju mistišku įstatymu, pagal kurį mano butą įrenginėti gali tik mano tėvai arba vyras bei įmonė (UAB ar PĮ) pagal sutartį. visi patentininkai ir kitokie meistrai "iš marso" svetimam bute dirbti negali, nes gali vmi jiems uždėti baudą iki 10 000 lt.? doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbukas @ 2005 10 20, 14:03)
matai, jie tikrai neišsilakstys kažkur kitur, nes gi ten yra jų pačių objektas ir jeigu jie nori jį greičiau priduoti, turi suktis kaip vijurkai. sutartyje ir numatyta, kad darbų pabaiga iki š. m. paskutinio ketvirčio.
o ar jums teko kuriai nors dabar susidurti su naujuoju mistišku įstatymu, pagal kurį mano butą įrenginėti gali tik mano tėvai arba vyras bei įmonė (UAB ar PĮ) pagal sutartį. visi patentininkai ir kitokie meistrai "iš marso" svetimam bute dirbti negali, nes gali vmi jiems uždėti baudą iki 10 000 lt.? doh.gif  g.gif

pagal įstatymą anksčiau būtų negalėję net ir tėvai ar giminaičiai įrenginėt, tik pakeitus DK nuostatas savanoriškas darbas ar talka nėra laikoma nelegaliu darbu.
Jeigu žmogus turi konkretiems darbams, kuriuos jis atlieka, patentą, ir jo galiojimo laikas nėra pasibaigęs, jokia bauda jam negresia.

P.S. o kartais ne Fredoj tavo butas??? wink.gif
Atsakyti