Na draugės variantu- imti butą su apdaila nepasiteisino. Laminatą du kartus lupo ir iš naujo klojo- tokie plyšiai žiojėjo, kad degtukas lindo. Vonioj plytelės nerūšinės sudėtos- lyg ir vienodos, bet atspalviai skiriasi, sienas taip pat po poros mėnesių teko perdažyt, nes plėmais išmėtė. Keikėsi merga juodai, kad visokias atliekas kaip gerą daigtą bendrovė prakišo. Prie įėjimo durų grindų plyteles irgi suchaltūrino. Daugiau nepamenu, kas dar blogo buvo, bet sakė -"daugiau niekados". Ai, dar vonią tokią trumpą įstatė, o likusį gabalą vonioj plytelėmis apklijavo. Vonios kambarys didelis, o pati vonia, tai ne vonia, o greičiau sėdima pusvonė... Čia tik vieną tokį variantą žinau, gal kitiems labiau pasiseka, gal nuo statybos bendrovės priklauso
QUOTE(saregle @ 2005 04 19, 16:33)
Labai "normali" (jei taip galima pavadinti Vilniaus kainas) kaina, mes neseniai pirkom, tai kvadratas 3000 lt. ir dabar padarėm apdailą-tai kvadratas gavosi 360 lt.(čia per pažįstamus). Į tą kainą įėjo pilnai vonia, tualetas, lubų, sienų glaistymas, dažymas, laminatas, durys.
Mums isejo apie 300Lt, bet mes dali darbu patys atlikome (vakar patys laminata sudejome, dabar labai savim didziuojames ).
QUOTE(jura-rura @ 2005 04 19, 23:34)
nu va ir nebezinau ka daryti, sakes. noriu ir reikia man to buto mirtinai. bet bijau, kad imant su paskola buta be apdailos, paskui neturesiu uz ka to buto irengineti, o cia bankas duos paskola visam bustui, o jei imti atskirai dar apdailai paskola tai gausis tik vartotojiska ir su zymiai didesnem palukanom nei busto kreditui. tai ir metausi.
Nesuprantu. Jei pajamos neleidzia isigyti namo ar naujo buto... tai tiesiog lieka susitaikyti su ta mintim ir... pasiieskoti ko nors paprastesnio. Pirkti nebaigta buta - visiska nesamone! Naujos statybos - prastos statybos! Keista - nesu girdejusi jokiu geru atsiliepimu apie naujas statybas.
Is banko gali gauti paskola buto pirkimui ir gali pasiimti ne vartotojiska, o paskola buto remontui. Palukanos yra tokios pat kaip ir buto pirkimui. Skirtumas tik tas, kad nuo busto paskolos sumoketu palukanu dali valstybe grazina, o remonto - ne.
Kodel pirkti nebaigta buta - nesamone? Gali isirengti ji kaip nori, kaip tau patinka (nu, aisku, ir kaip finansai leidzia). Be to, butas su daline apdaila yra pigesnis, ir jei turi galimybiu pasidaryti apdaila pats ar samdant ka nors, kas nereikalauja saskaitu ar ko panasaus ir nereikia moketi PVM, tai tikrai pigiau galima apsisukt
O mano pazistami jau kelerius metus gyvena naujos statybos name ir atsidziaugtinegali
Tikiuosi, mes irgi nenusivilsim O siaip teko ir man girdet daug visko, ir gero, ir negero. Bet - namas namui nelygus.
O mano pazistami jau kelerius metus gyvena naujos statybos name ir atsidziaugtinegali
Tikiuosi, mes irgi nenusivilsim O siaip teko ir man girdet daug visko, ir gero, ir negero. Bet - namas namui nelygus.
o as labai patenkinta savo nauju statybu butu, ir kaimynai ne alkoholikai kurie per naktis osia, nes tokie neipirktu nauju statybu.Rajonas irgi patinka.Beto viska remontavo pagal pageidavimus, tad pagaliau isigyjom svajoniu buta su tokiu isplanavimu kurio norejom. O kainavo mums apdaila apie 15000Lt tai musu butas 75 kv.m. (dazyta gerais kokybiskais dazais, dalis laminato, dalis parketo, pagrinde plyteles,santechnika isvedziota irgi gera, durys vidaus 5 medines su stiklais, ir viena siena su spec apsvietimu ir dekoru). Taip kad 1000Lt man atrodo tikrai daug ir gali dar prideti visokio slamsto...Ir dar nereikia samdyti meistru is Vilniaus kurie labai uzlenkia kainas ir kokybe prasta....
QUOTE(Droka @ 2005 04 20, 01:53)
o as labai patenkinta savo nauju statybu butu, ir kaimynai ne alkoholikai kurie per naktis osia, nes tokie neipirktu nauju statybu.Rajonas irgi patinka.Beto viska remontavo pagal pageidavimus, tad pagaliau isigyjom svajoniu buta su tokiu isplanavimu kurio norejom. O kainavo mums apdaila apie 15000Lt tai musu butas 75 kv.m. (dazyta gerais kokybiskais dazais, dalis laminato, dalis parketo, pagrinde plyteles,santechnika isvedziota irgi gera, durys vidaus 5 medines su stiklais, ir viena siena su spec apsvietimu ir dekoru). Taip kad 1000Lt man atrodo tikrai daug ir gali dar prideti visokio slamsto...Ir dar nereikia samdyti meistru is Vilniaus kurie labai uzlenkia kainas ir kokybe prasta....
15000Lt???? Kas pardave medziagas uz tiek ir kas atliko remonta??? Isduok paslapti - as irgi noriu!!!
As kaip tik ruosiuos remontuoti savo 78 kv.m buta 15 metu senumo name... Ir mano "kukliais" paskaiciavimais remontas kainuos ne maziau 40000... Zinoma, naujam name nereikia tvarkyti elektros instaliacijos (tai virs 2000 Lt)... Langu nereikia keisti... Bet visa kita...
Nu ryt paskaičiuosiu kiek mums kvadratas atsiėjo, bet jau tikrai ne 1000 Lt (tiesa čia Kauno masteliais bus).
O butą pirkom visai "pliką": tinkuotos sienos, nei grindų, nei lubų, nei elektros instaliacijos ar santechnikos.
Taip, kad Drokos remontų kainos tikrai nepamažintos, ar padidintos.
Tik, mano kuklia nuomone, kad pakankamai sudėtinga lygint naujos statybos ir senos statybos namų remonto kainas...
O butą pirkom visai "pliką": tinkuotos sienos, nei grindų, nei lubų, nei elektros instaliacijos ar santechnikos.
Taip, kad Drokos remontų kainos tikrai nepamažintos, ar padidintos.
Tik, mano kuklia nuomone, kad pakankamai sudėtinga lygint naujos statybos ir senos statybos namų remonto kainas...
Mes jau baigiam isirengineti buta, bet sunku net paskaiciuoti kiek cia tu pinigu isejo ir kiek dar reikes, manau apie 20 000 Lt tikrai busim panaudoje, cia su virtuves baldais, sienine spinta, santechnika, o visa kita dar papildomai, butas 60 kvadratu, tai gaunasi kazkur apie 350 Lt kvadratas. Bet velgi viskas reimiasi i tai kiek kainuoja meistrai, kokia kaina pavyksta nusipirkti medziagas. Patys tik dejome grindis ir santechnika, viskam kitam samdem meistrus. Pasiseke, kad radom nebrangu ir gera baldziu, sutaupem baldu saskaita, nes virtuve is tiesu nemaza ir uzsakant kokioj firmoj be buitines technikos vien spinteles butu kainave 9-10 000, o cia mums su viskuo gavosi apie 7 000 Lt.
Pries pirkdama si buta dairiausi ir senos statybos, bet apsisprendziau geriau imti nauja. Sena nupirksi vis vien remonta daryti reikes, o pries tai dar viska griauti, broka taisyti, sienas lyginti, elektros instaliacija keisti ir t.t. O naujam bute viska is naujo ir lipdai, daugiau vietos fantazijai, ir siaip viskas moderniai padaryta, sildymo sistema, elektra, langai durys ir visa kita, kol kas skustis negaliu, labai laukiu kada galesim isikelti.
cia kazkas minejo kaimynus, pritariu, daugiausia gyvena jaunos seimos su vaikais, zmones turintys normalius darbus, todel ir poziuris i namo prieziurair aplinka visiskai kitoks.
Pries pirkdama si buta dairiausi ir senos statybos, bet apsisprendziau geriau imti nauja. Sena nupirksi vis vien remonta daryti reikes, o pries tai dar viska griauti, broka taisyti, sienas lyginti, elektros instaliacija keisti ir t.t. O naujam bute viska is naujo ir lipdai, daugiau vietos fantazijai, ir siaip viskas moderniai padaryta, sildymo sistema, elektra, langai durys ir visa kita, kol kas skustis negaliu, labai laukiu kada galesim isikelti.
cia kazkas minejo kaimynus, pritariu, daugiausia gyvena jaunos seimos su vaikais, zmones turintys normalius darbus, todel ir poziuris i namo prieziurair aplinka visiskai kitoks.
Ader, gal galetum nisduoti paslapti, kur toki baldziu radai? Mums irgi reikia virtuves
QUOTE(Droka @ 2005 04 19, 18:23)
Nu Droka, teks prašyt tavęs, kad savo meistriukus rekomenduotum... Juk visko patys tikrai nepasidarėt?
Labiausiai mane gazdina lubos, nes jos mansardiniam aukšte, dengtos gipskartoniu, ir neprofo akim žiūrint atrodo klaikiai. Be meistrų pagelbos tikrai neišsiversim, plius dar aukštis didelis (koks nežinau, bet ant dienų gal ir fotkė įmesiu kaip jos šiuo metu atrodo)...
Ir aplamai, paaiškinkit man kas nors nuo kurio galo pradėti . Pirma lubas sutvarkyti? Sienas nuglaistyti? Tada grindis dėtis? Kas gali pavardint eigą, kokia eilės tvarka tie darbai daromi....
1000 Lt už įrengimo kvadratą - tikrai daug. Nebent labai jau prabangus tas įrengimas. Bet pagal aprašymą panašu, kad Arkados? Ar klystu? Jei iš tiesų Arkados, tai nieko ten prabangaus nėra ir patiems tokį įrengimą galima kur kas pigiau pasidaryti.
Mes patys tokius butus žiūrėjom, bet kai priartėjom prie tokių, kur kaina virš 250 000, nusprendėm - joks butas tokios sumos nevertas, jau geriau tada namas.
Mes patys tokius butus žiūrėjom, bet kai priartėjom prie tokių, kur kaina virš 250 000, nusprendėm - joks butas tokios sumos nevertas, jau geriau tada namas.
QUOTE(vobla @ 2005 04 20, 10:32)
Nu Droka, teks prašyt tavęs, kad savo meistriukus rekomenduotum... Juk visko patys tikrai nepasidarėt?
Labiausiai mane gazdina lubos, nes jos mansardiniam aukšte, dengtos gipskartoniu, ir neprofo akim žiūrint atrodo klaikiai. Be meistrų pagelbos tikrai neišsiversim, plius dar aukštis didelis (koks nežinau, bet ant dienų gal ir fotkė įmesiu kaip jos šiuo metu atrodo)...
Ir aplamai, paaiškinkit man kas nors nuo kurio galo pradėti . Pirma lubas sutvarkyti? Sienas nuglaistyti? Tada grindis dėtis? Kas gali pavardint eigą, kokia eilės tvarka tie darbai daromi....
Mums visu pirma uzglaiste sienas, po to lubas, po to nudaze sienas, lubas, po to isidejom duris, po to jau grindis susidejome (tiesa pasakius, laminata deti - vieni juokai, mes per 2.5 dienas sudejome savo 45 kvadratus ).