Įkraunama...
Įkraunama...

MODELINAS

Margareta, tu tikra, kad fimo clasic nebegamina? As pati neseniai sulipdžiau vieną tokį pakelį pirkau Dekovitoj, sesė Vokietijoj irgi atrado g.gif

Ita, o dešrukė faina ugninė tokia gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kentaure: 24 sausio 2009 - 16:50
nu gal apsirikau del classic doh.gif blush2.gif bet kazkur skaiciau kad fimo gamintojai pakeite sito modelino formule ir dabar ji reikia kepti ne 130C o 110C ant pokelio parasyta turi buti..jeigu ant pokelio parasyta 130 tai reikia jis is tos senos partijos.
Atsakyti
QUOTE(ItaBita @ 2009 01 23, 23:09)
Indra pradziai pakaks ir kanceliariniu peiliuku o siaip dauguma pjausto turbut su specialiais peiliais smile.gif
pas mane ju yra 5 rusiu smile.gif
ką reikšia specialūs? Čia dar kažkas kito, ne pasta maschine? O kuo kočiojat? Kočėlu? Medinis ar plastikis koks turi būti? rolleyes.gif
Atsakyti
dėl orkaitės termometrų tai tikra tiesa doh.gif vakar kėpiau pas mamą, nes buvo balti gaminukai - labai svarbu buvo, kad neperlaikyčiau - tai kažkokia nesąmonė gavosi hihihi.gif pas mane senučiukė orkaitė - nustatau "na ura" ir visada viskas ok būna, pas mamą - elektrinė su termometrų - ir nedakepė lotuliukas.gif ryt pirksiu termometrą

aš pvz. iki šiol kočioju su su wc gaivikliu lotuliukas.gif na tipo ApbiPur hihihi.gif primityviai taip ax.gif ir pjaustau su paprastais peiliukais laužiami kurie ax.gif

Atsakyti
Net nezinau kas cia per orkaite - butas nuomojamas, tai kokia buvo, tokioj kepu.. Eisiu jau ryt termometro ieskoti ir as biggrin.gif
As kocioju su stikliniu buteliuku nuo sulciu, specialiai pirkau tam reikalui lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Indraa- @ 2009 01 24, 19:44)
ką reikšia specialūs? Čia dar kažkas kito, ne pasta maschine? O kuo kočiojat? Kočėlu? Medinis ar plastikis koks turi būti?  rolleyes.gif

Siaip tai pasta machine skirta tik kociojimui, o ne pjaustymui biggrin.gif Pasta machine skirtos makaronams - pjausto spagecius, modelino pjaustymui tai netinka. Sita masika butent ir reikalinga laksto iskociojimui. Na, o jei jos neturi, tai tinka daug kas, kad ir buteliukas nuo kvepalu smile.gif Siaip yra specialus akriliniai voleliai tam reikalui skirti, galima uspirkti, bet velgi, jei tik pradedi, kazi ar verta iskart moketi virs 30 lt uz voleli.
Atsakyti
butent, kad neverta..gal kadanors ir nusipirksiu ta voleli..bet kol kas man ir stiklainelis nuo alyvuogiu puikiai kocioja biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 24 sausio 2009 - 21:32
Ačiū už mintis aciuks.gif ne tik naudingos, bet ir prisikvatojau iš jūsų išradingumo bigsmile.gif doh.gif lotuliukas.gif thumbup.gif aišku neverta pirkti, kai čia tiek pasiūlymų ohmy.gif dėl mašinkos supratau, galvojau gal dar kokių dyvų padaro blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, visos. Patirtimi dalinatės biggrin.gif Atlėkiau ir aš pasigirt, ant karštųjų tskant.
Kątik pasidariau "ispaudžiamas" formeles!
Rusiškuos forumuos perskaičiau, kad žmonės jas daro iš santechninio silikono ir iš karštų klijų. Tai va, dabar papasakosiu ką dariau ir kas gavosi:
Nusipirkau rankdarbiuose kabašonų ir iš jų dariau. Dar dariau iš modelino gaminukų (Vienas gaminukas iš fimo, kitas iš cernito, lakuoti geruoju laku):
user posted image user posted image

1. Ištepiau visus kabašonus ir gaminukus vazelinu ir apipyliau santechniniu silikonu, maždaug 3-4 mm sluoksniu. Suaušta jis per 12 val. Tai maždaug po tiek valandų ir pažiūrėjau kas gaunasi. O gi gavosi tai š... Nuo modelininių tai nusilupo daugmaž normaliai, bet kadangi sluoksnis buvo ne toks jau storas, tai gavosi per minkštos. O vat nuo anmenįnių ir stiklinių kabašonu tai.... kad jūs žinotumėt kiek aš skučiau, tryniau ir dar visaip kitaip šeravojau kol tą silikoną nulupau....
2. Tada sugalvojau, kad galima su karštais klijais. Irgi naudojau tuos pačius kabašonus ir gaminukus. Apliejau karštais klijais šį kartą jau 6-8 mm sluoksniu. Netepiau niekuo. Kadangi suaušta per kelias minutes, tai kol paskutinį apliejau pirmas jau ataušo. Nusilupa labai gerai nuo stiklinių ir akmeninių kabašonų. Nuo modelino taip pat nusilupa. Tik nuo cernitinio nusilupo kartu su laku.
Tai va, tokia mano patirtis, gal kam pravers.
Tiesa apie užtepima: gana sudėtinga užtept taip, kad neliktų oro pūslelių tarp paviršiaus ir klijų ar silikono. Su klijais pavyko tik iš 3 karto.
Čia tai, kas gavosi:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smilga_: 25 sausio 2009 - 13:43
Oho kokie eksperimentai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Dar norėjau paklausti, o tos formos iš karštų klijų ar lanksčios ar nelabai? Ar normaliai paskui iš tokios formos modeliną eis iškrapštyt?
Atsakyti
Taip, lanksčios! Kaip guminės. biggrin.gif
Atsakyti
Tai iš vis super thumb_yello.gif
Atsakyti