Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

dviejų sakyčiau pilnai užteks, AČIŪ smile.gif tikiuosi ,kad bus, nebent nuo šventinio šurmulio bėgę pelės jas užtiko.....
Papildyta:
QUOTE(bite @ 2009 01 02, 23:42)
Lakavau, laukiau, lakavau, laukiau, vėl lakavau...
Dabar, po pusės metų - tokie grioviai lako sluoksnyje... schmoll.gif Matyt, to nebūtų, jei dar lėčiau būč dirbusi, bet...

user posted imageuser posted imageuser posted image kaip suprasti grioviai ?
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 01 02, 19:07)
Naudoju paprastus štai tokius pigmentus, jie pigūs, universalūs (tinka ir dažams, ir beicui pasigaminti), tiesą sakant, kitokių nebandžiau, gal yra ir geresnių.

Su Naujaisiais dekupažo burtininkės! Kūrybingų ir produktyvių Jums metų! 4u.gif Esu naujokė šitam reikale, bet leisiu sau įsikišti su savo karčia patirtim dėl pigmentų.. Reikėjo man tamsiai rudos spalvos, tai dėjau daaaaaaug tokio pigmento ir trupučiuką baltų akrilinių (na ne daugiau 10%), tai vienkomponentis lakas man nelipo ant tokio "dažo" doh.gif ... Susidarė įspūdis, kad to pigmento nereikėtų padauginti.. g.gif

Atsakyti
zinok, atrodo, deti reikejo atvorksciai wink.gif 10% pigmento i baltus dazus.
sekmes kuryboje!
Atsakyti
QUOTE(efauto @ 2009 01 03, 01:11)
sekmes kuryboje!

Vat būtent... ax.gif Ačiū už linkėjimus 4u.gif Vis nedrįstu rodytis su savo pirmokiškais darbeliais prisižiūrėjus čia tiek grožio, bet vistiek kviečiu užsukti http://public.fotki.com/Tallina/ , o ir kritika būtų ne pro šal.. blush2.gif
Atsakyti
Lachese, servetėle pasirūpinsiu, o grioviai...Na, tokiais žaibais trūko storas lako sluoksnis, tiek ant medinio, tiek ant dirbtinės odos paviršių. Man voriukas "išrišo" priežastį - per storas lako sluoksnis, džiūstant susidarė stiprios tempimo jėgos ir... doh.gif Nieko, vis labiau neriu į plonųjų motyvų pasaulį mirksiukas.gif
QUOTE(Tallina @ 2009 01 03, 00:08)
...Reikėjo man tamsiai rudos spalvos, tai dėjau daaaaaaug tokio pigmento ir trupučiuką baltų akrilinių (na ne daugiau 10%), tai vienkomponentis lakas man nelipo ant tokio "dažo"  doh.gif ... Susidarė įspūdis, kad to pigmento nereikėtų padauginti..  g.gif

Kai reikia kokios nors tamsios grynos spalvos, balto dažo bazėje to neišgausi niekaip. Taip kaip į kavą įpylus pieno, juodos kavos negersi mirksiukas.gif Be to, tamsi ruda...na, manau, ją verta turėti atskirai įsigytu dažiuku.
Antras pastebėjimas. Būna, kad vienkomponentis ant tam tikrų priemonių dengiasi tarsi ant riebalo, subėga tokiais lašeliais, kaip ant žąsies vanduo...Paprasčiausiai, nekreipiu dėmesio, po kurio laiko bedžiūstant dar palyginu...Suveikia anas vistiek.
Nemanau, kad dėl to kaltas pigmentas unsure.gif O gal?...
QUOTE(efauto @ 2009 01 03, 00:11)
sekmes kuryboje!

Taip, ne daugiau 10% pigmento, taip nurodoma instrukcijoje.

Tallina, kokios dar kritikos? Iš tokių darbų reik mokytis thumbup.gif
Smagu stebėti, kaip valdomas vienkomponentis, kaip išmoningai parinkti motyvai...atgaiva akiai wub.gif
Išskyrus vieną smulkmenėlę...dėželėje "Kaimas" - dalinis sendinimas. Tačiau, suprantu, toks pasirinkimas. Įdomu būtų sužinoti, ar Tau pačiai patinka dalinis sendinimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 03 sausio 2009 - 00:36
Pažinau ,pažinau savo mokinę thumbup.gif pirmą kartą smile.gif
šiaip nemanau,kad pigmentas kaltas dėl to, nes pati irgi tokį butelaitį turiu mėlynos, geras atspalvis ten.
Kas ten darėsi,jeigu gali ,papasakok,kad nekibo, ar į tokius lašiukus traukėsi ?

Biti, su mano pačiu pačiu pirmu darbu tas pats buvo, bet po to įtryniau tuos sutrūkimus ir gavau dvikomponentį efektą , čia tiktų jau sparnuota frazė: "toks buvo sumanymas" o su vaitspiritiniais tas pats darosi ? jeigu per daug sluoksnių ?
beje tas vaitspiritinis lakas becker ne taip jau ir geltonina, trys sluoksniai vos matoma gelsvumą duoda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 03 sausio 2009 - 00:34
Tallina, saunus darbeliai, tik man kai kur seseliavimo truksta wink.gif
Atsakyti
Lachese, tas trūkis - įsivaizduok per visą didelį plotą - du žaibai vertikaliai ir pora horizontaliai...virš dvikomponenčio sendinimo ant padėklo į lovą...koks dar įtrynimas?!
Vaitspiritinio Beckers nebandžiau, man visai patiko Johnstones su visu savo gelsvu atspalviu...mano skoniui tai labiau privalumas nei trūkumas.
O gal galėtum palyginti tuos du lakus dar kitais požymiais be jau minėtojo gelsvo atspalvio?
Atsakyti
Ne į tą temą buvau įpyškinus apie savo griovius blush2.gif
Apie trūkinėjimą po lakavimo irgi galiu pasireikšti. Stovi pas mane virtuvės palubėj ant spintelių viršaus (žodžiu šiltoj vietelėj) gal prieš metus ar daugiau darytas darbelis. Sendintas artmanijos dvikomponenčiu, lakuotas n kartų akriliniu ir pamirštas. Pažiūrėjau dabar kai pradėjote šitą kalbą apie skilinėjimą po užlakavimo - grioviai, ką ten plyšimai tiksliau. blink.gif Niekad nebūčiau pagalvojusi...
Sakai bitut čia dėl storo lako sluoksnio? Taip aš mėgstu dauguždėt, yra buvę net keliolika kartų užlakuot g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo driftas: 03 sausio 2009 - 00:52
aaa, siaubas!!! aš pirmą darbelį lakavau kokius 6 kartus, tai įtariu,kad mažiau nei tu , tas noras lėkti tada buvo, kantrybė kažkur stalčiuje... blush2.gif tai normalūs suskilimai gavosi.
O Johnstones niekada neturėjau, naudojau ir kartais dar naudoju jachtinius lakus. Man irgi tas geltonumas patinka, tai tada ramiai galiu dėti jachtinį, nes ojoj koks geltonas, matyt brudo kokio tai pilnas, o bekerio dedu ant mėlynų darbų,kur netinka geltonumas.Patinka man vaitsiritinaii lakai ramesnė galva kažkaip.
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 01 03, 01:26)

Išskyrus vieną smulkmenėlę...dėželėje "Kaimas" - dalinis sendinimas. Tačiau, suprantu, toks pasirinkimas. Įdomu būtų sužinoti, ar Tau pačiai patinka dalinis sendinimas?

Pradinėje idėjoje to nebuvo.. Paskui..., kažkaip..., spontaniškai... ir gavosi KAIMAS blush2.gif Bet į mamos sodą - tiko lotuliukas.gif Mama iš vis nesupranta kas čia vyksta: sako tu ką - paišyt pradėjai ?? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Beje, ačiū Bite už idėją naudoti beicą pirmam sluoksniui dirbant su vienkomponenčiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(driftas @ 2009 01 03, 00:50)
Ne į tą temą buvau įpyškinus apie savo griovius blush2.gif
Apie trūkinėjimą po lakavimo irgi galiu pasireikšti. Stovi pas mane virtuvės palubėj ant spintelių viršaus (žodžiu šiltoj vietelėj) gal prieš metus ar daugiau darytas darbelis. Sendintas artmanijos dvikomponenčiu, lakuotas n kartų akriliniu ir pamirštas. Pažiūrėjau dabar kai pradėjote šitą kalbą apie skilinėjimą po užlakavimo - grioviai, ką ten plyšimai tiksliau.  blink.gif Niekad nebūčiau pagalvojusi...
Sakai bitut čia dėl storo lako sluoksnio? Taip aš mėgstu dauguždėt, yra buvę net keliolika kartų užlakuot  g.gif

Taip, ir aš mėgstu daug lakuot, pašveist, vėl lakuot...Užtai ilgesingai žiūriu į vaitspiritinį, patinka man jo organiškumas, juo lakuoti darbai man daug jaukesni, šiltesni, tarsi visai kitokia jų dvasia būtų...Be to, labiau patinka atspaudai ant popieriaus, tad...kažkaip reiks vaitspiritinio atsiprašyt blush2.gif Tik va, kaip su juo dirbt žiemą? Vasarą, būdavo, balkone stovi viskas, džiūsta, vėdinasi...
Ech, taip...erdvi šilta patalpa visiems užmanymams!!! doh.gif

Tallina, gal ir keistas mano požiūris, tačiau galimybė dvikomponenčiu apjungti motyvą su fonu man tarsi išskirtinė jo savybė, todėl dalinis sendinimas mano skoniu gražiau žiūrisi vienkomponentis.
Už idėją beicuoti po vienkomponenčiu, ir pati sau dėkinga, va, kažkaip šovė taip ir patiko doh.gif Beje, po vienkomponenčiu dažnai ir visai nieko nedarau...Pvz., dekoruojant butelį arba sendinant vienkomponenčiu kokį spalvotą paviršių...Ir dar...Visai patinka vienkomponentis lakas tarp dviejų lako sluoksnių antvirš nudekoruoto daikto. Gaunasi toks permatomas sendinimo sluoksnis, tik vienkomponenčiu. Įtrinamas kaip įprastai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 03 sausio 2009 - 01:18