Lachese, servetėle pasirūpinsiu, o grioviai...Na, tokiais žaibais trūko storas lako sluoksnis, tiek ant medinio, tiek ant dirbtinės odos paviršių. Man
voriukas "išrišo" priežastį - per storas lako sluoksnis, džiūstant susidarė stiprios tempimo jėgos ir...
Nieko, vis labiau neriu į plonųjų motyvų pasaulį
QUOTE(Tallina @ 2009 01 03, 00:08)
...Reikėjo man tamsiai rudos spalvos, tai dėjau daaaaaaug tokio pigmento ir trupučiuką baltų akrilinių (na ne daugiau 10%), tai vienkomponentis lakas man nelipo ant tokio "dažo"
... Susidarė įspūdis, kad to pigmento nereikėtų padauginti..
Kai reikia kokios nors tamsios grynos spalvos, balto dažo bazėje to neišgausi niekaip. Taip kaip į kavą įpylus pieno, juodos kavos negersi
Be to, tamsi ruda...na, manau, ją verta turėti atskirai įsigytu dažiuku.
Antras pastebėjimas. Būna, kad vienkomponentis ant tam tikrų priemonių dengiasi tarsi ant riebalo, subėga tokiais lašeliais, kaip ant žąsies vanduo...Paprasčiausiai, nekreipiu dėmesio, po kurio laiko bedžiūstant dar palyginu...Suveikia anas vistiek.
Nemanau, kad dėl to kaltas pigmentas
O gal?...
QUOTE(efauto @ 2009 01 03, 00:11)
zinok, atrodo, deti reikejo atvorksciai
10% pigmento i baltus dazus.
sekmes kuryboje!
Taip, ne daugiau 10% pigmento, taip nurodoma instrukcijoje.
Tallina, kokios dar kritikos? Iš tokių darbų reik mokytis
Smagu stebėti, kaip valdomas vienkomponentis, kaip išmoningai parinkti motyvai...atgaiva akiai
Išskyrus vieną smulkmenėlę...dėželėje "Kaimas" - dalinis sendinimas. Tačiau, suprantu, toks pasirinkimas. Įdomu būtų sužinoti, ar Tau pačiai patinka dalinis sendinimas?