ziurint ka desi...ir as supratau kitaip pvz...macius net aiskesni, bet nerandu dabar...tarkim nori uzdeti kokia ryskia gele ir ant virsaus kokia su rastu servetka....uzdedi ryskia, isdziuvus dedi ta su rastu sviesia...ir spalvyte pranyksta sviesios, lieka rastelis...ar taip????
jei taip...galesiu ryt darbeli savo ikelti kaip atrodo....
QUOTE(Lachesė @ 2009 01 02, 22:21)
taip ir galvojau, tik nebuvau tikra, taigis galima daryti paprasčiausiai dedant vieną ant kitos, kaip pati rašei, o jeigu nori uždėti ant tamsios servetėlės šviesią,tai tą vietą baltai padažyk, arba servetėlę nupurškus sintetiniu laku iš blogosios pusės nubaltink.
oi kažkada bandžiau servetėlę nudažyt iš blogos pusės nelakavus
tai dedant ant viršaus neprasimuša apatinės motyvas?
QUOTE(Gabii__ @ 2009 01 02, 22:26)
ziurint ka desi...ir as supratau kitaip pvz...macius net aiskesni, bet nerandu dabar...tarkim nori uzdeti kokia ryskia gele ir ant virsaus kokia su rastu servetka....uzdedi ryskia, isdziuvus dedi ta su rastu sviesia...ir spalvyte pranyksta sviesios, lieka rastelis...ar taip????
nežinau ar taip parodysi darbelį tai suprasiu ar apie tą patį kalbam ar ne
QUOTE(irisas @ 2009 01 02, 20:53)
...kaip klijuojat du motyvus ant vienos plokštumos, tarkim kažkoks fonas su smulkiom neryškiom gėlytėm, o kita servetėlė su ryškia. Nežinau nė kaip paaiškint ar viena ant kitos, ar kažkaip apsikarpot?
Mano manymu, svarbiausia, kokie tie motyvai, kokiam fone...Pavyzdžiai pavyzdžiais, bet gal svarbiausia, sakyčiau, ta medžiaga, iš kurios norima daryti...
Šiaip tai labai gražu būna vienas motyvas ant kito...Jei tai piešiniai baltam fone, tai - jokių problemų, sukursi naują savo motyvą Jei pakankamai turima, galima pasibandyti su vandenuku (jei galima paaukoti po motyvą ir jei tai servetėlė, o jei ryžinis, tai pabandžius galima pafenuoti ir vėl tą patį naudoti).
Tik viena svarbu, dedant vieną motyvą ant kito - prieš dedant paskesnįjį, pirmąjį užklijuotą būtina išdžiovinti.
susidomavau kodėl būtina vykdyti pabrauktą vietą dėl raukšlių ?
QUOTE(Lachesė @ 2009 01 02, 22:01)
susidomavau kodėl būtina vykdyti pabrauktą vietą dėl raukšlių ?
Yra rizika abu paviršius suvelti, o svarbiausia, antram sluoksniui - jokio paslankumo, tad, kaip sakai, išeina, kad dėl raukšlių
Apskritai, manau, kad tas tarpinis džiovinimas - toks greitas ir paprastas reikalas, kad daugeliu atvejų nepamaišo (tarkim, kad ir pakabą dekoruojant nudžiovinu vienam plote užklijuotus keletą motyvų, tada drąsiai dirbu toliau, kad staiga nečiuptelėjus už jau užklijuotų, jei ką...juk tai diktuoja patirtis )
Ar manai, kad tai bereikalinga?
ne , tikrai nemanau tik BITĖ kažką briaukia labai retai , tai ir sukilo įdomumas ,kodėl ,gal kažko nesumečiau staiga galvoje tikrai ,kai jau pasivalgai dekupažo ir kantrybės daugiau atsiranda ir natūraliai džiovinu ir ilgai ilgai leidžiu sau palikti džiūti kelis gabaliukus....
aš turiu visą stalčių tokių pusė skusta ,pusė klijuota ,darbelių ir laukiu įkvėpimo
tai ir nedingstu iš eterio niekaip....
aš turiu visą stalčių tokių pusė skusta ,pusė klijuota ,darbelių ir laukiu įkvėpimo
QUOTE(Lachesė @ 2009 01 02, 23:33)
ne , tikrai nemanau tik BITĖ kažką briaukia labai retai , tai ir sukilo įdomumas ,kodėl ,gal kažko nesumečiau staiga galvoje tikrai ,kai jau pasivalgai dekupažo ir kantrybės daugiau atsiranda ir natūraliai džiovinu ir ilgai ilgai leidžiu sau palikti džiūti kelis gabaliukus....
man kantrybė neleidžia palikt ilgeliau padžiūt nors va dabar darau laikrodį, tai ir stovi nepabaigtas, nes pritrūkau idėjos jau buvau sugalvojus kad bus labai gražu, gavos kaip visad
O as dariau arbatine, mano akimis turejo gauti graziau negu grazu, bet gavos kaip gavos, jei ryt spesiu nuotrauka imesiu.
Man asmeniskai joje truksta kazkokio cinkelio. Ir pritruko popieriaus tad teko vieta dazais uzpildyt. Na zodziu ryt pamatysit (o gal tik poryt)
Man asmeniskai joje truksta kazkokio cinkelio. Ir pritruko popieriaus tad teko vieta dazais uzpildyt. Na zodziu ryt pamatysit (o gal tik poryt)
O mane aplinkybės verčia natūraliai "ilgėlaiu" džiovinti vos tik užsiimu ką daryti jau žiūrėk vaikai ant galvos lipa, tai pažiūrėti tai padėti joms reikia ir darbelių tokių pusiau skustų, laukiančių laisvos minutės ir įkvėpimo, pilna virtuvė...
labiausiai vyras burbuliuoja ant tokių sendintų vienkomponenčiu ir šviesiai dažytų - sako, kaip sena grietine apdžiūvę taip ir įsivaizduoju šaldytuvo kamputyje pasiklydusį sloiką su pernykšte grietine
nu bet kai apklijuoju jau nesako kad grietinė
labiausiai vyras burbuliuoja ant tokių sendintų vienkomponenčiu ir šviesiai dažytų - sako, kaip sena grietine apdžiūvę taip ir įsivaizduoju šaldytuvo kamputyje pasiklydusį sloiką su pernykšte grietine
nu bet kai apklijuoju jau nesako kad grietinė
QUOTE(irisas @ 2009 01 02, 23:53)
man kantrybė neleidžia palikt ilgeliau padžiūt nors va dabar darau laikrodį, tai ir stovi nepabaigtas, nes pritrūkau idėjos jau buvau sugalvojus kad bus labai gražu, gavos kaip visad
Man tai kazkaip idejos gimsta darbo eigoje Pradzioje imuosi darbelio turedama galvoje viena, o rezultatas gaunasi visiskai kitoks, toks spontaniskas ir gal visai...nieko. Pamatytumet jus, kur as savo pakabas "padzioviau" virtuveje ant baro, tik idomu kada MB kantrybe truks, mat jis ten linkes pasidejes kompa pasedet , o dabar sedi, virs jo pakabos...idomus interjeras sakyc
Na gal kada nors atrasčiau ir savo interjerus, kurie labai įdomūs dekupažo tema. Nes realiai neturiu dabar vietos tam darbui, tai kur pakliūva ten keičiu interjerą
O šiaip norėjau paprašyti sobieskos arba Bitės, gal turit tą servetėlę ,kur pirmas sobieskos rėmelis, tokia jūrinė su kriauklytėm ir švyturiu
ar creativojoe e-parduotuveje ji yra ?
O šiaip norėjau paprašyti sobieskos arba Bitės, gal turit tą servetėlę ,kur pirmas sobieskos rėmelis, tokia jūrinė su kriauklytėm ir švyturiu
ar creativojoe e-parduotuveje ji yra ?
Dėl skubėjimo...
Man visa kompanija geru vasaros oru visai vidutiniu greičiu darytų darbų va po pusmečio tokius siurprizus pateikė Žinoma, pati kalta, bet kol neišbandai visko, tai iš kur gali žinot, kas tinka bjauriam bruožui daug sluoksnių lakuot, o kas - ne... Žodžiu, nėr čia ko išsidirbinėt ir slėpt briaunas Pora kartų užlakavai, ir - kvit Tai ne...Lakavau, laukiau, lakavau, laukiau, vėl lakavau...
Dabar, po pusės metų - tokie grioviai lako sluoksnyje... Matyt, to nebūtų, jei dar lėčiau būč dirbusi, bet...
Ai...Visi darbai - pas savus žmones...sobieska žino:"toks užmanymas"
Taigi, patarimas būtų: geriau iš svetimų klaidų ir...neskubėt, kaip sako Lachesė...Mokytojų klausyt reikia
sobieska, tiek to, fotografuok tas pakabas virš brungiausiojo pakibusias, įvertinsim ir meninius vingius, ir grėsmės pobūdį
Lachese, praeitais metais ta servetėlė dar buvo, nežinia, kaip šiais
Patikrinsiu pirmai progai pasitaikius. Kiek reikia?
Man visa kompanija geru vasaros oru visai vidutiniu greičiu darytų darbų va po pusmečio tokius siurprizus pateikė Žinoma, pati kalta, bet kol neišbandai visko, tai iš kur gali žinot, kas tinka bjauriam bruožui daug sluoksnių lakuot, o kas - ne... Žodžiu, nėr čia ko išsidirbinėt ir slėpt briaunas Pora kartų užlakavai, ir - kvit Tai ne...Lakavau, laukiau, lakavau, laukiau, vėl lakavau...
Dabar, po pusės metų - tokie grioviai lako sluoksnyje... Matyt, to nebūtų, jei dar lėčiau būč dirbusi, bet...
Ai...Visi darbai - pas savus žmones...sobieska žino:"toks užmanymas"
Taigi, patarimas būtų: geriau iš svetimų klaidų ir...neskubėt, kaip sako Lachesė...Mokytojų klausyt reikia
sobieska, tiek to, fotografuok tas pakabas virš brungiausiojo pakibusias, įvertinsim ir meninius vingius, ir grėsmės pobūdį
Lachese, praeitais metais ta servetėlė dar buvo, nežinia, kaip šiais
Patikrinsiu pirmai progai pasitaikius. Kiek reikia?