Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

Labas rytas, prasau patarimo smile.gif
Dekupaze esu zalia, turiu tik sioki toki supratima. Esu buvus tik vienuose kursuose (dekoravom dezute dvieju spalvu dazais, krakle ir servetelemis). O atsitiko toks reikalas:
Turim namie skaidraus stiklo pertvara (2 kv.m vientiso stiko) su medinem durim (kuriu stikliukai taip pat skaidrus), ir reikia kazkaip ta stikla dekoruot. Sumaniau tokia avantiura - dekoruoti dekupazu.
Galvoju klijuoti geles is serveteliu ir viska dengt laku (skaidrus stiklas pageidautinai turetu tapti matiniu). Kaip, profesionales, manote? ar tai imanoma? g.gif g.gif g.gif
Prasedejau vakar visa diena internete ieskodama kazko panasaus, bet nieko neradau isskyrus leksteles ar vazeles.... O tokio didelio daikto schmoll.gif
Labai labai lauksiu Jusu patarimu! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 01 11, 22:52)
Cia tarpkitko, diskusijoms paivairint. Drauge issirinko servetele, man beliko tik "sukonstruot". Va ir rezultatas ax.gif -paprastas paprastume

user posted image

O man tai labai grazu, siaip pati jau bandau po truputi daryt tokius darbelius, tik tu priemoniu nelabai daug turiu. Sakykyt ar kas uzsisakineja is interneto visas tas priemones dekupazui? Maciau pradzioj yra kelios nuorodos tokiu svetainiu. Gal galit patart is kur patikimiau pirkti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Catty: 12 sausio 2009 - 10:42
QUOTE(AudraB @ 2009 01 12, 12:08)
Labas rytas
O kaip jus tuos seseliavimus darote  blush2.gif

reik temele paskaitinet 4u.gif pora trejeta puslapiu atgal yra kaip tik kalbama apie tai 4u.gif

QUOTE(Mate @ 2009 01 12, 12:35)
Labas rytas, prasau patarimo smile.gif
Dekupaze esu zalia, turiu tik sioki toki supratima. Esu buvus tik vienuose kursuose (dekoravom dezute dvieju spalvu dazais, krakle ir servetelemis). O atsitiko toks reikalas:
Turim namie skaidraus stiklo pertvara (2 kv.m vientiso stiko) su medinem durim (kuriu stikliukai taip pat skaidrus), ir reikia kazkaip ta stikla dekoruot. Sumaniau tokia avantiura - dekoruoti dekupazu.
Galvoju klijuoti geles is serveteliu ir viska dengt laku (skaidrus stiklas pageidautinai turetu tapti matiniu). Kaip, profesionales, manote? ar tai imanoma?  g.gif  g.gif  g.gif
Prasedejau vakar visa diena internete ieskodama kazko panasaus, bet nieko neradau isskyrus leksteles ar vazeles.... O tokio didelio daikto  schmoll.gif
Labai labai lauksiu Jusu patarimu! smile.gif

as ne profe, bet klijuojant ant stiklo reikalingi spec klijai, kuriuos reik paskui kept, manau duru neikisi i orkaite, todel kazin ar laikysis tavo decoras ant stiklo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingusiaa @ 2009 01 12, 12:07)
reik temele paskaitinet  4u.gif  pora trejeta puslapiu atgal yra kaip tik kalbama apie tai  4u.gif
as ne profe, bet klijuojant ant stiklo reikalingi spec klijai, kuriuos reik paskui kept, manau duru neikisi i orkaite, todel kazin ar laikysis tavo decoras ant stiklo...  g.gif

YRA KLIJU IR KUR NEREIKIA KEPTI.
Atsakyti
YRA KLIJU IR KUR NEREIKIA KEPTI

o! as ir taip intuityviai manau smile.gif ar reikalingos kokios ipatingos zinios pries darant toki mano sugalvota darba? skaitau visas temas sia tema smile.gif , bet gal yra kokiu niuansu??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingusiaa @ 2009 01 12, 12:07)
reik temele paskaitinet  4u.gif  pora trejeta puslapiu atgal yra kaip tik kalbama apie tai  4u.gif
as ne profe, bet klijuojant ant stiklo reikalingi spec klijai, kuriuos reik paskui kept, manau duru neikisi i orkaite, todel kazin ar laikysis tavo decoras ant stiklo...  g.gif

man tai irgi aktualu nes as sumaniau dekoruot duru stikla bet tie stiklai yra nedideli ir i orkaite puikiai tilptu wink.gif
Atsakyti
Nu nzn gausiu nuo padruzkes velniu ar ne , jau dabar nieko nepakeisiu (nors viskas imanoma, bet sakysiu, kad jau saukstai po pietu tongue.gif ) bet truputuka pagyvinau remuka. Ar geriau mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikos
Sobieska man ir pries ir dabar atrodo labai graziai. 4u.gif

panasu remuka ir as nusipirkau norfoij uz 3.20 lyg ir. tai taip pat bandysiu kaska padaryt. jei viskas gausis gerai, tada urmu uzsipirksiu ir dekoruosiu kad visi mazdaug vienodi ant sienos butu sukabinti. nes dabar vaizdelis toks bilibordakas sukabintas bigsmile.gif
Atsakyti
Na neradau, kad butu paaiskinta suprantamai doh.gif Gal kas turit vaizdini seseliavima blush2.gif
Atsakyti
Šešėliavimo pamokėlė. Vaizdinga
http://www.craftladi...elius-vt937.htm
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo driftas: 12 sausio 2009 - 16:18
QUOTE(Mate @ 2009 01 12, 10:35)
Galvoju klijuoti geles is serveteliu ir viska dengt laku (skaidrus stiklas pageidautinai turetu tapti matiniu).

Mano nuomone, pagrindiniai sunkumai bus del to, kad daiktas stovi vertikaliai. Stiklas ilgai dziusta, labai daznai tokiais atvejais yra nubegimu rizika.
Kitas dalykas - stiklas matomas is abieju pusiu? Tuomet dekoruojant butina ir tai ivertinti.
Stiklui matiskuma suteikciau dvikomponenciu sendinimu, pvz., arba plonyciu baltu ryziniu, kuri uzklijavus stiklas igyja serksno dangos ispudi.
QUOTE(ingusiaa @ 2009 01 12, 11:07)

Kept reikia arba ne priklausomai nuo daikto funkcionalumo: jei reikes daznai plauti (pvz., inda), geriausia kepti arba dengti dvikomponenciu "Cristalo" laku - derva, kurios nereikia kepti, o jei pakanka tik retsykiais nuvalyti dulkes, uztenka tu paciu universaliu dekupazo priemoniu.
QUOTE(Lince1 @ 2009 01 12, 11:12)
YRA KLIJU IR KUR NEREIKIA KEPTI.

Tai - ne klijai, o dvikomponentis lakas (derva).
QUOTE(Mate @ 2009 01 12, 11:17)
o! as ir taip intuityviai manau smile.gif ar reikalingos kokios ipatingos zinios pries darant toki mano sugalvota darba? skaitau visas temas sia tema smile.gif , bet gal yra kokiu niuansu??? g.gif

Manyciau, vienas niuansas yra: reiktu praktikos ant mazesniu daiktu... ax.gif
QUOTE(sobieska @ 2009 01 12, 11:57)
Nu nzn gausiu nuo padruzkes velniu ar ne , jau dabar nieko nepakeisiu (nors viskas imanoma, bet sakysiu, kad jau saukstai po pietu tongue.gif ) bet truputuka pagyvinau remuka. Ar geriau mirksiukas.gif

Mano skoniu - geriau, labiau susirisa motyvas su medziu.
Atsakyti
aciu, bite!
taip, stiklas matomas is abieju pusiu. taigi galvoju (tikiuosi), kad priklijuota servetele turetu sviestis kiaurai ir matytis is abieju pusiu...
Bandysiu pradzioj praktikuotis ant mazu stiklo detaliu, o tik po to uzsiimt didziuoju. Gal kol duris isdekoruosiu ir ismoksiu bigsmile.gif
teoriskai isisvaizduoju, kaip galima uzklijuoti ant stiklo paveiksliukus, net jei ir nuteketu kazkas, galima juk skudureliu pavalyti, ar ne? mirksiukas.gif o be to noreciau paskui lakuojant viska gauti toki efekta, kad buves skaidrus stiklas, po lakavimo taptu matinis... Internetinej kazkurioj parduotuvej maciau tokia preke - matinis lakas.
Suprantu, kad reikia tiksliai zinoti, kokiu kliju (ar lako, nzn su kuo galima priklijuoti) reikia stiklui, kokiu laku lakuot pavirsiu.... g.gif
Greiciausiai teks pedint i pvz Artmanija ir viska klausinet online smile.gif
Papildyta:
Stiklui matiskuma suteikciau dvikomponenciu sendinimu, pvz., arba plonyciu baltu ryziniu, kuri uzklijavus stiklas igyja serksno dangos ispudi.

bite, ar turi omeny, kad matiskumas sendinant dvikomponenciu atsirastu del suskeldejimo?
ar ryzini popieriu klijuotum tiesiog gabalais ir tada lakuotum? (gal labai cia kvailai priklausinejau, bet man nelabai aisku blush2.gif
Atsakyti