QUOTE(Mytis @ 2009 01 10, 21:08)
Labas visoms. Mane irgi tai domintų, tik norėčiau dekupažuoti palto kapišono vidų (pamušalinę medžiagą). Turiu klijų-lako dekupažui ant audinio. Ar verta taip puošti rūbą? Ar raukšlėse nesuplyš. O jei vandens pagaus?
dariau kelis darbus ant audinio, praktiškiausiai naudotas - striukė sūneliui. Striukę reikėjo arba išmest, arba kažkaip atgaivint dar truputį , nes buvo kelios dėmės ir sūneliui nepatiko, kad ji balta, o pamušalas gražesnis - gėlėtas, kadangi nesutikau išversti ir leist nešiot išverstą , padekoravom abu striukę . Mašinytės yra servetėlės, o kitus piešinukus su tekstilės flomasteriais piešėm. Kadangi tai buvo nešiojamas rūbas ir dar darželinuko, tai galiu laikyt, kad išbandymą dekupažas ant audinio išlaikė sezonui (ypač, kad buvo nučiupinėta visų mažųjų darželio kolegų , mažiukas sulaukė pasiūlymų keistis ir pan., tai grįžo patenkintas ir prisaikdino mane, kad kitiems nedarysiu tokios pat striukės ), bet jei servetėles krašteliai nebūtų apsiuvinėti karoliukais, esu įsitikinus, kad būtų laikę gerokai trumpiau ir normalaus skalbimo neatlaikytų , nes net fiksuojant matėsi, kad nuo lankstymo kraščiukai atšoks, todėl apsiuvinėjau ... Visgi šis būdas labiau tinka mažiau judinam daiktui - servetėlėms, krepšiukams, ne rūbui, ar dekupažinčiau taip kapišoną palto, kurį ketinu ilgiau nešiot? Ne , turbūt nebus atsparumo, plius visgi ta užklijuota servetėlė gana stipriai jaučiasi, na kaip būna tokie piešiniai ant vaikiškų rūbų, tai pvz. prie veido nelabai ir malonu man būtų ... Bet jei situacija tokia, kaip pas mus, išmest ar dar bandyt nešiot - kodėl gi nepadekoruot ...