Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

Labai gražūs gitajos darbai!
Ypač arbatinė thumbup.gif Ir aš mielai iš arčiau apžiūrėčiau biggrin.gif
Atsakyti
AČIŪ , aš tai gobša, tai tik į didelisu dairausi smile.gif doh.gif gal kuri prisimins, kokios firmos tas popierius?

Miglele, jeigu negauni čia greitu laiku atsakymo, tai žinok, niekas jo ir nežino, tai ir tyli, neįsivaizduoju priežasties, galvojau galvojau ir niekiap nesugalvoju. kad veltusi abu sluoskniai tai dar logiskai sakytum,kad pavirsius netinka, ar ka, bet dabar unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 04 sausio 2009 - 00:15
baisu lakuot antrą kartą, bet matyt teks mėginti biggrin.gif
Aš ir pati nesuprantu, ar čia aš kažką ne taip darau (nors dar tikrai neeksperimentuoju ir dirbu pagal taisykles) arba čia lako problema g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~migla~: 04 sausio 2009 - 00:20
Migla, man irgi vėlesi mano lakas buvo irgi iš artmanijos (akrilinis blizgus) tai vėliau pagavau savo klaidą, kaip durnele servetkas klijavau su savo gamybos klijais (vadnuo ir lipalas) tai todel tepant laką man ir vėlėsi. Bet nusipirkau tu kliju iš artmanijos ir gerai. Bet aišku jei klijuoji jau su specialiais klijais, tai jau tada tikrai nežinau. g.gif
Atsakyti
reikia paskambinti į artmaniją, arba parašyti į jų forumą, aš galvoju, ką galima daryti blogai,kad lakas burbuluotusi, vienintele priezastis man pasitaikius buvo nepakankamai isdziuves, bet tavo atveju negalioja.... juo labiau veliasi antras net ne pirmas sluoksnis, tai ir klijai neturi reiksmes, kaip gitaja sake.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 04 sausio 2009 - 00:29
Kai man pradėjo veltis, net nebebandžiau antro sluoksnio lakuot, o iškart lupau laukan. Bet reikėjo pabandyt nulakuot dar kartą, nu vat nepagalvojau, tai bent būčiau žinojus ar tikrai čia klijai kalti g.gif
Atsakyti
Klijus naudoju gerus iš ten pat. Kažkokia mistika, nesiseka susidraugauti su dekupažu, bet dar rankų nenuleisiu mirksiukas.gif reikės pirmadienį pamėgint paskambint į artmaniją.
Nusipirkau medines šukas, mėginsiu dekoruoti wub.gif Bet tikriausiai turėčiau pradėti nuo paprastų daiktų, gal kokių puodelių padėkliukų g.gifm
Noriu paklausti, o jūs naudojate paprastus teptukus ar tokius paraloninius "teptukus"? sad.gif
Atsakyti
na paraloninės kempinėlės šešėliavimui būna, teptukų lyg nesu tokių mačius, aš nauoju arba specialius dekupažo sintetinius arba jaučio plauko iš meno mūzos.
Atsakyti
gitaja, koks karališkas arbatinės motyvas doh.gif Super wub.gif

QUOTE(Džiuga+ @ 2009 01 03, 21:37)
Tada dar vienas klausimas, jei smirda, dazn nupurskiu balkone, tada nesu i vidu.Oro kaita aisku buna is silto i salta ir vel atgal, ar nesureaguoja kokie sendintojai ar siaip kas?

Kažkur esu skaičiusi, kad patys lakai negali būti naudojami žemoj temperatūroj, taip kad...sąlygos ne pačios geriausios dekupažui, bet užtai kokiais patalais pagaliau žemelė užsiklojo thumbup.gif
QUOTE(grite @ 2009 01 03, 21:42)
Niu panos gal įveikiau tą princesę sotilę bigsmile.gif Prieš šviesą jau matos tokie trūkinėjimai neblogi.Dabar sakykit kažkur čia skaičiau,kad prieš įtrinant aliejiniais dažais būtų lengviau dirbti reikia nupurkšti laku ,o tada įtrinti(nu ir parašiau ,bet tikiuos kad supratot mane)

Nežinau, ar kas purškia laku prieš įtrinant. Manau, kad bus ne taip suprastos rekomendacijos nupurkšti sintetiniu laku sottilę jau po įtrynimo, kad toji princesė ir toliau nesikaprizintų, reaguodama su akriliniais baigiamaisiais lakais...Čia jau reikia atsargumo. Berods, Gabii__ yra atradusi būdą, kai sottilė nereaguoja su akriliniu laku ir tai yra...laikas. Ilgas ilgas laikas, kai labai gerai skeldėjimas (įtrintas) išdžiūsta, va, tada toji princesė jau nesiožiuoja...draugauja su laku.
QUOTE(AudraB @ 2009 01 03, 22:20)
O kokie klijai ir sendinimai tinka ant stiklo , ar tinka tie patys kur ant medzio  g.gif

Viskas priklauso nuo dekoruojamo daikto funkcionalumo: jei tai bus dekoratyvus daiktas, jei, pvz., dekoratyvinė lėkštė dekoruojama iš apačios, tinka visos tos pačios priemonės, o jei norima drąsiau plauti, dažniau naudoti, tuomet naudojamos specialios priemonės (spec. stiklui, porcelianui skirti mediumai, kurie fiksuojami pagal instrukcijos rekomendacijas orkaitėje arba apsaugomi specialiu dvikomponenčiu laku (derva), tinkančiu sąlyčiui su maistu ir sudarančiu patvarų apsauginį sluoksnį).
QUOTE(Rasma @ 2009 01 03, 23:02)
Šešėliavimui spalvytę reik rinktis pagal servetėlės motyvą ar tai gali būti bet kokia deranti spalva? blush2.gif

Čia, manau, ir skonio dalykas...Man, pvz., nepatinka italių demonstruojamas šešėliavimas, kai šešėlio spalva atitinka motyvo spalvą...na, tai atrodo tarsi "paplaukęs" motyvas blush2.gif Todėl šešėliui renkuosi šešėlio spalvą...tai - pilkšva, rusva, ochra, samana, melsvi tonai, priklausomai nuo darbelio spalvinės gamos...Šešėlis mano nuomone neturi dominuoti, jis tik turi "ištraukti" motyvą iš plokštumos, suteikti erdvės, gilumo įspūdį...Šešėliavimas išties visai nesudėtingas dalykas, tai darau teptuku, vienu juo imdama dvi spalvas (vieną - šešėlio, kitą - šviežiai fono, kad gražiai, laipsniškai šešėlis "užgestų") arba kad ir akių šešėlių aplikatoriumi, imant keletą šešėlio spalvos atspalvių ir fono spalvytės arba...pirštais, kaip mokė Lachesė... thumbup.gif Pastarasis būdas išties superinis, toks tapybiškas, gyvas, tikras...Dėl teptukų...Šešėliavimui dar geras trafaretinis teptukas, na, toks apvaliai surištais šeriais ir nukirptais tiesiai (dar toks naudojamas ir porporinai įtrinti)...
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2009 01 04, 00:55)
pries tave sankciju???? laugh.gif nepamenu...

lotuliukas.gif ne pries mane, o kad padetum isgauti teigiama rezultata. Da ladna irnesakyk.gif

Panos, neatsimenu pas kuria, bet maciau 3 nuotraukas sukeltas i viena nuotrauka.Gal kas uzsiseivinot nuoroda tos superines programeles: ir grazu, ir vietos sutaupoma.Paskelbkit prasau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 04 sausio 2009 - 09:58
Gabii__ yra atradusi būdą, kai sottilė nereaguoja su akriliniu laku ir tai yra...laikas. Ilgas ilgas laikas, kai labai gerai skeldėjimas (įtrintas) išdžiūsta, va, tada toji princesė jau nesiožiuoja...draugauja su laku.

yra dar vienas budas...pirmaji sluoksni uzlakuoti stamperios laku vandeniniu...kuris isdziusta turbut per kokias 15 min...ir toliau tepam visus kitus lakus... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 01 04, 09:50)
Panos, neatsimenu pas kuria, bet maciau 3 nuotraukas sukeltas i viena nuotrauka.Gal kas uzsiseivinot nuoroda tos superines programeles: ir grazu, ir vietos sutaupoma.Paskelbkit prasau ax.gif

kazin ka cia turi omenyje ? ar ne koki photoshopa?
Atsakyti