Įkraunama...
Įkraunama...

Dokumentai

Laba visiems,
Truputį reikia konsultacijos. Norim pirkti sklypą ir neaišku kaip su dokumentais. Buvau lyg skaičiusi, kad namų valdos sklypas turi turėti detalų planą, kitaip negali būti n.v.
Bet šiuo metu nusižiūrėjom sklypą, kuris yra namų valdos ir turi tik "namų valdos žemės ribų sklypo planą" ir yra bendrasis to kvartalo sklypų padalinimo planas (neatsimenu kaip tiksliai vadinasi blush2.gif ). Ar taip gali būti? Kokių dokumentų reikėtų, kad galima būtų statyti namą. Pardavėjas davė unikalų sklypo nr, tai registrų centre tas sklypas yra ir priskirtas gyvenamųjų teritorijų žemės grupei.

Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(komodajis @ 2009 01 28, 21:15)
Pagal galiojančius Lietuvos respublikos įstatymus, zemę padalinti ar apjungti galima tiktai parengiant detalujį planą.
Procedūra tokia.
Jei nekeičiant žemės naudojimo, pobūdžio paskirties ir t.t.
Užpildai prašyma projektavimo sąlygų savadui ( PRAŠYMAS
Dėl detaliojo teritorijų planavimo organizatoriaus teisių ir pareigų perdavimo ir sutarties sudarymo) ir ( Prašau leisti rengti mums nuosavybės teise priklausančio žemės sklypo detalųjį planą.)
pateikiate sąvivaldybei ir jieškotės projektuotojų kurie šiuos darbus gali atlikti.

ir ta procedura tikrai ne vienus metus truks!as is vieno sklypo darausi 2,su bendrasavininku turejau daug problemu,jau kaip beveik pabaiga,tai jau i 5 metus persiverte doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2010 03 19, 15:04)
Laba visiems,
Truputį reikia konsultacijos. Norim pirkti sklypą ir neaišku kaip su dokumentais. Buvau lyg skaičiusi, kad namų valdos sklypas turi turėti detalų planą, kitaip negali būti n.v.
Bet šiuo metu nusižiūrėjom sklypą, kuris yra namų valdos ir turi tik "namų valdos žemės ribų sklypo planą" ir yra bendrasis to kvartalo sklypų padalinimo planas (neatsimenu kaip tiksliai vadinasi  blush2.gif ). Ar taip gali būti? Kokių dokumentų reikėtų, kad galima būtų statyti namą. Pardavėjas davė unikalų sklypo nr, tai registrų centre tas sklypas yra ir priskirtas gyvenamųjų teritorijų žemės grupei.

Ačiū.

Kad sklypas neturi dar detalaus plano, perkant ji galima deretis ir sumazinti kaina. Be leidimo statyti, statyti negalima. Kad ji gauti reikia detalaus plano. As vadovavausi siuo puslapiu http://www.vilnius.l.......vID=10&env=
Informacija pamastymui:
Dokumentu tvarkimas uztruks apie 2 metus, gal ilgiau. Tas malonumas man kainavo apie 30t. (tame tarpe 15t. bendrijai kaip vienkartinis nario mokestis). Pries perkant pasidomekit ar kvartalas turi bendrija, koks istojimo mokestis ir ar esamas sklypo savininkas sumokejo ta nario mokesti ar teks jums ji moketi (tas mokestis dazniausiai mokamas 1 karta sklypui)
Atsakyti
QUOTE(Karena @ 2010 03 24, 12:10)
Kad sklypas neturi dar detalaus plano, perkant ji galima deretis ir sumazinti kaina. Be leidimo statyti, statyti negalima. Kad ji gauti reikia detalaus plano. As vadovavausi siuo puslapiu http://www.vilnius.l.......vID=10&env=
Informacija pamastymui:
Dokumentu tvarkimas uztruks apie 2 metus, gal ilgiau. Tas malonumas man kainavo apie 30t. (tame tarpe 15t. bendrijai kaip vienkartinis nario mokestis). Pries perkant pasidomekit ar kvartalas turi bendrija, koks istojimo mokestis ir ar esamas sklypo savininkas sumokejo ta nario mokesti ar teks jums ji moketi (tas mokestis dazniausiai mokamas 1 karta sklypui)

Ačiū už atsakymą. Aš kiek supratau detalaus plano nereikės, nes jau yra namų valda. Čia man taip sakė vilniaus r. savivaldybės statybų skyriuje. Sakė reikia kadastrinių matavimų (na kaip tas žmogus išsireiškė, tai reikia normalaus žemės plano, kur pririštų žemę popieriuje prie realios žemės), ir po to jau išsiminėti projektavimo sąlygų sąvadą.
Va dėl bendrijos reikės pasidomėti, aš maniau, kad ji būna tik soduose g.gif . Bet dėl visa ko reiks pasižiūrėti.
O dėl dokumentų tai norėčiau per metus sutvarkyti, vis tiek šiemet nestatysim. Pažiūrėsim kaip bus.
Atsakyti
Noreciau ir as paklausti, siuo metu esu motinystes atostogose, imam paskola ir bankas reikalauja pazymos is darbo, kad joms pasibaigus man ten bus vieta ir nesumazintas atlyginimas
as bandau paaiskinti, kad tokia pazyma neturi jokios logikos ir juridines galios, bet jie vis tiek jos praso

gal kam teko susidurti? kaip ta pazyma turetu atrodyti?
Atsakyti
Sveiki, reikia pagalbos ar nuorodos,kur galeciau apie tai pasiskaityti. Zodziu,sugalvojom statyti rastini namuka. Zeme turim. 4ha z.u.paskirties vilniuje.Vyras turi ukininko pazymejima,bet zeme ne jo,o mano. norim statyti nama apie 80kv. kokiu dokumentu reikia? Nuo ko pradeti,kur kreiptis. Geodeziniai matavimai,topo nuotrauka,detlusis planas yra. Ko dar reikia? Kazkur skaiciau kazkada,kad iki 80kv leidimo nereikia,nes skaitosi kaipo sodo namelis. Ir dar,kad ukininkam galima statyti viena nama be leidimo ir lyg be paskirties keitimo? Ir dar,ar reikia ta sklypa suskirstyt gabalais,ar kaip? Zodziu,nuo ko man pradet ir kur kreiptis?
Atsakyti

Участок 5.31 ар - по нормам, можно на нем строить дом или надо иметь 6 аров, с какого минимума можно начинать строительство дома, город smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sever @ 2010 05 15, 00:14)
Участок 5.31 ар - по нормам, можно на нем строить дом или надо иметь 6 аров, с какого минимума можно начинать строительство дома, город smile.gif

Разрешение на строительство начинается с 4 аров.
Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2010 03 24, 13:25)
Ačiū už atsakymą. Aš kiek supratau detalaus plano nereikės, nes jau yra namų valda. Čia man taip sakė vilniaus r. savivaldybės statybų skyriuje. Sakė reikia kadastrinių matavimų (na kaip tas žmogus išsireiškė, tai reikia normalaus žemės plano, kur pririštų žemę popieriuje prie realios žemės), ir po to jau išsiminėti projektavimo sąlygų sąvadą.
Va dėl bendrijos reikės pasidomėti, aš maniau, kad ji būna tik soduose  g.gif . Bet dėl visa ko reiks pasižiūrėti.
O dėl dokumentų tai norėčiau per metus sutvarkyti, vis tiek šiemet nestatysim. Pažiūrėsim kaip bus.

is karto galit 3faziui prasyma rasyti, nes tas uztrunka. Tipo nuotrauka darykit pacioje pabaigoje kai priduosit prasyma prpjektavimo salygom gauti, nes TOPO nuotrauka galioja tik metus !
Atsakyti
Klausimas: norint pakeist paskirtį iš žemės ūkio i N. valdą reikalingas detalusis planas. Kokios šiuo metu kainos? Sklypas rajone, bet dėl patogumo norėčiau popierius tvarkytis Vilniuje, ar tai bus daug brangiau?
Koks dar būtų kitas variantas, norint rekonstruot esantį gamybinės paskirties pastatą į kažką gyvenamą ant ž.ū. paskirties žemės, be to, kad keist paskirtį? Ar kaimo turizmas būtų papraščiau ir pigiau?
ačiū. ax.gif
Atsakyti
gal kas jau daretes supaprastinta projekta iki 80m2 ir suderinote ji savivaldybej? labai reiketu paziureti kokiu ten dokumentu reikia..ir kaip jie paruosiami derinimui..
jei kas turit ar zinot kas turi ir galetu suteikti info, skolingas neliksiu..
aciu isanksto

lawwro@gmail.com

Atsakyti
QUOTE(lawro @ 2010 08 03, 23:58)
gal kas jau daretes supaprastinta projekta iki 80m2 ir suderinote ji savivaldybej? labai reiketu paziureti kokiu ten dokumentu reikia..ir kaip jie paruosiami derinimui..
jei kas turit ar zinot kas turi ir galetu suteikti info, skolingas neliksiu..
aciu isanksto

lawwro@gmail.com

Susiraskite projektuotoja, projekta gal ir pasitvirtinsite, bet po to pridavinejant iskils problemu - problema Statybos inspekcija.
Atsakyti