QUOTE(zalia_22 @ 2008 05 14, 15:50)
Sveiki. Mano situacija tokia: sia savaite nusipirkau sklypa (15aru, pailgos trapecijos formos, vienam gale 28m, kitam 21m, o ilgis 60m). Siame sklype noriu pasistatyti namuka, taciau siuo metu dirbu uzsienyje ir Lt buno vos po kelias savaites. Zinau kad namo projektas, suderinimas trunka kazkur metus (na priklauso nuo architekto, ir nuo kitu veiksniu), taciau norisi kuo greiciau viska pradeti, nes tai ilgas procesas. Kadangi jau sia savaite isvykstu is LT, o grisiu tik po 6men. (per naujus), tai galvoju, kad sutaupyciau laiko ziema, tai bent jau ar galima savivaldybej uzpildyti prasyma del projektavimo salygu savado gavimo. Sklypo kadastriniai matavimai yra, nuosavybes dokumentai taip pat, toponuotraukos nera. Jei as uzpildyciau prasyma, ar ji atsiimti galetu mano mama. tada galvoju grizus ziema pradeciau viska derinti su architektu (aisku iki grizimo, tikiuosi susirasti), tada galvoju ziema sutaupyciau laiko, kurio pas mane nera Lt. taigi ar verta dabar prasyti savado, ar tiesiog ziema, kai griziu, vienu metu viska derinti su architektu ir pildyti prasyma savado bei jo laukti. Jei buciau LT tai viskas paprasta, bet dabar nors persiplesk. Tikiuosi mane supratot..
Pirmiausiai tai sveikinimai įsigijus tokį pirkinį
1. parašyk mamai įgaliojimą (notariškai patvirtintą), kad ji galėtų už tave tvarkyti visus popierizmus. Tada pati užpildyk prašymą projektavimo sąlygoms, o mama galės paimti.
2. susirask normalų architektą, kuris su tavimo bendrautų interneto pagalba - el.paštu, skype ir pan. Mūsų architektas buvo iš kito miesto (mes - Vilniuje, jis - Klaipėdoje), ir dėl komunikavimo nebuvo jokių bėdų . Buvom susitikę pasižiūrėti vienas į kitą kaip atrodome . Na ir dar pora susitikimų, kurie šiaip ne iš reikalo, o kad buvo galimybė. Taigi, nuotolis šiais laikais nėra kliūtis
Jei kažką gali pradėti, tai ir pradėk, nes ir taip atsiranda nenumatytų aplinkybių ir viskas užsitempia...
Tik dabar nenoriu suklaidinti, bet be toponuotraukos tau sąlygų niekas neišduos manau Tad jei parašyt įgaliojimą, tai blogiausiu atveju mama tą prašymą į savivaldybę priduotų.