Projektas bus siek tiek koreguojamas darbo eigoje, nes tai rekonstrukcija, o ne nauja sattyba. Beda tame, kad kaimynas nenori, jog mano namo langai butu i jo kiema (Nors tie patys mano langai pirmiausia matys mano kiema, tik po to kaimyno kiema, uz tvoros. Dar sioks toks paradoksas - to pacio kaimyno langai ziuri i mano kiema). Kita vertus - jei visi kaimynai isreiktu ta pat pageidavima - mano namas neturetu visai langu
QUOTE(ingiote @ 2012 04 03, 13:31)
Laba diena. Ziuriu cia daug protingu zmoniu atsakineja i kvailus klausimus Tai gal tuo paciu ir man neismanelei padesite?
Situacija tokia. Yra sodo sklypas, 6 a, noretusi ten nameli susiresti iki 80 kv. m. Dabar studijuoju popierinius klausimus, konspektuoju ir pan. Norint pradeti statyti nama, kaip suprantu reikalingas menkas statybu leidimas, bet iki jo gavimo reikia nuversti kalnus popieriu. Tai jus mane pataisykit, jeigu galit?
1. Del statybu leidimo einama i savivaldybe, jau su parengtais dokumentais?
2. Pries einant i savivaldybe man reikia kreipti (pagal eiliskuma)
-1- Kadastras, kad isuotu pazyma;
-2- "Sklypo ribu planas" - kur kreiptis del sito?
-3- Topografine nuotrauka;
-4- "Geologiniai tyrimai" - cia kaip suprantu del grezinio, ar apskritai reikia tokio ir kur kreiptis?
-5- architekto parengtas projektas (su konstrukcine, elektrois, vandentiekio/kanalizacijos dalimis)
-6- "Nuoteku valymas" - kazkokio kanalizacijos plano atrodo dar reikia, kur del to kreiptis?
-7- "Higienos leidimas" - kur kreiptis?
-8- "Gaisrines leidimas" - kur kreiptis?
-9- Kada eiti i savivaldybe del "Spec. architektar8s reikalavimu nustatymo"?
Tai vat, as taip viska suprantu Gal galesite kas nors man atsakyti i kilusius klausimus ir papildyti jeigu kokiso nors informacijos neisisavinau?
Situacija tokia. Yra sodo sklypas, 6 a, noretusi ten nameli susiresti iki 80 kv. m. Dabar studijuoju popierinius klausimus, konspektuoju ir pan. Norint pradeti statyti nama, kaip suprantu reikalingas menkas statybu leidimas, bet iki jo gavimo reikia nuversti kalnus popieriu. Tai jus mane pataisykit, jeigu galit?
1. Del statybu leidimo einama i savivaldybe, jau su parengtais dokumentais?
2. Pries einant i savivaldybe man reikia kreipti (pagal eiliskuma)
-1- Kadastras, kad isuotu pazyma;
-2- "Sklypo ribu planas" - kur kreiptis del sito?
-3- Topografine nuotrauka;
-4- "Geologiniai tyrimai" - cia kaip suprantu del grezinio, ar apskritai reikia tokio ir kur kreiptis?
-5- architekto parengtas projektas (su konstrukcine, elektrois, vandentiekio/kanalizacijos dalimis)
-6- "Nuoteku valymas" - kazkokio kanalizacijos plano atrodo dar reikia, kur del to kreiptis?
-7- "Higienos leidimas" - kur kreiptis?
-8- "Gaisrines leidimas" - kur kreiptis?
-9- Kada eiti i savivaldybe del "Spec. architektar8s reikalavimu nustatymo"?
Tai vat, as taip viska suprantu Gal galesite kas nors man atsakyti i kilusius klausimus ir papildyti jeigu kokiso nors informacijos neisisavinau?
iki 80kv m. gali but kad ir nereikes jums statybos leidimo...o tik projekto kurio su niekuom nederins. susiraskit koki architektą ir jis jums viska pasakys. ir salygas isims ir suderins jei reikes projektą. ir pasidarykite geodezini plana (žemės sklypo planą) pas geodezininkus, kai jį užregistruosite gausite registro pažyma.
QUOTE(zxc83 @ 2012 09 09, 20:34)
Gal kas zinote, ar butinas staybos priziuretojas ir statybos zurnalo pildymas statant nesudetinga statini>? viska darome patys...
nesudetingą ar neypatinga?
jei vieno-diejų butų namas, reikalingas statybos vadovas(gali būti ir be atestato) ir techninis prižiūrėtojas(su atestatu), kuris užbaigus statybą, turės pasirašyti ant projekto kiekvieno lapo su žyma "taip pastatyta"(bent jau šiai dienai toks pridavimas yra)..statybos žurnalo bent mūsų rajone gyv. namams nereikalauja.
Jei tai yra sodo namas, pagalbinis pastatas, pirtis ir t.t. I grupės nesudėtingas statinys (iki 5m aukščio ir iki 50m.kv. bendro ploto) arba II grupės nesudėtingas statinys (iki 8m aukščio, ir 80kv. bendro ploto) kaimo teritorijoje, tokiems statiniams nereikalingas nei leidimas, nei projektas. Tai nei techniniu priziuretoju nei statybos vadovu nėra.
jei mieste, tai II grupės nesudėtingiems statiniams reikalingas supaprastintas
projektas ( bet statybos vadovo ar tech. priziuretojo nereik).
Parašykit ką tiksliau statot ir kur, pasakysiu ko reikės pridavimui
sveiki,
gal kas pagelbės galvojam pirkti namuką. miesto ribose yra sklypas 15 aru ir namas, pastatytas pries 15-16 metų, jis visai neįrengtas, komunikacijos atvestos į patį namą, bet niekas neišvedžiota, nepajungta. Žodžiu, savininkas parduoda, bet dokumentuose yra tik žemės sklypas, namo nėra. Sakykit, ar nebus problemų su to namo įteisinimu?
gal kas pagelbės galvojam pirkti namuką. miesto ribose yra sklypas 15 aru ir namas, pastatytas pries 15-16 metų, jis visai neįrengtas, komunikacijos atvestos į patį namą, bet niekas neišvedžiota, nepajungta. Žodžiu, savininkas parduoda, bet dokumentuose yra tik žemės sklypas, namo nėra. Sakykit, ar nebus problemų su to namo įteisinimu?
Gal kas pasakytumete man del ko gavus statybos leidima reikia eiti i Statybos inspekcija pries pat statant nama, kad uzregistruotu? Cia tam, kad nuo tada isigalios statybos leidimas, ar del to, kad statymas nebutu nelegalus. Nes pradejom statybas, bet nezinojom kad reikia i statybu inspekcija eiti...
QUOTE(ankata @ 2012 09 11, 15:46)
sveiki,
jei turi projektą ir leidimą tai sutvarkykit nebaigtą statybą.
jei projekto nėr truputi problema..nes nei vieno namo nepriduosit be projekto(bent legaliai)
Laba vakara
labai reik pagalbos konsultacijos gal kas patars kaip daryt,tvarkom namo dokumentus po rekonstrukcijos ,tiksliau puse namo ,bet dokumentus tvarkosi ir kaimynai po rekonstrukcijos,visus dokumentus kaip ir turim inventorizacija atlikta,topo nuotrauka yra,geodeziniai yra,bet va turim problemu su architekte jau puse metu laukiam to projektelio ir jau dabar ji sako kad viska baigia liko tik nunesti i savivaldybe,tai noriu paklausti ko ten reik savivaldybej gauti ir kiek dar laiko tai uzims ,visus leidimus sake jau turi ,bet reikalas tas kad labai ji tempia laika,na atsiprasau kad taip daug prirasiau ,labai prasau padekit
labai reik pagalbos konsultacijos gal kas patars kaip daryt,tvarkom namo dokumentus po rekonstrukcijos ,tiksliau puse namo ,bet dokumentus tvarkosi ir kaimynai po rekonstrukcijos,visus dokumentus kaip ir turim inventorizacija atlikta,topo nuotrauka yra,geodeziniai yra,bet va turim problemu su architekte jau puse metu laukiam to projektelio ir jau dabar ji sako kad viska baigia liko tik nunesti i savivaldybe,tai noriu paklausti ko ten reik savivaldybej gauti ir kiek dar laiko tai uzims ,visus leidimus sake jau turi ,bet reikalas tas kad labai ji tempia laika,na atsiprasau kad taip daug prirasiau ,labai prasau padekit
QUOTE(ana-marija @ 2012 09 14, 22:22)
Laba vakara
Mes kai pirkom paprasciausia sklypa ir kai tvarke statybu leidima architekte, tai viskas uztruko mums lygiai 5 menesius. Nes kiekvienas ejimas i savivaldybe buna stovi, laukia eilej koki menesi. Bet jei jau viska turit tik leidima paimt, tai ji turejo jums liept susimoketi pinigus uz leidima statybu (250 lygtai) ir po ju uz 10 darbo dienu atiduoda leidima tada jau.
QUOTE(angeliukas44 @ 2012 09 14, 23:07)
Mes kai pirkom paprasciausia sklypa ir kai tvarke statybu leidima architekte, tai viskas uztruko mums lygiai 5 menesius. Nes kiekvienas ejimas i savivaldybe buna stovi, laukia eilej koki menesi. Bet jei jau viska turit tik leidima paimt, tai ji turejo jums liept susimoketi pinigus uz leidima statybu (250 lygtai) ir po ju uz 10 darbo dienu atiduoda leidima tada jau.
na sklypa tai suprantu architekte pradejo nuo nulio ,o paas mus juk namas priduotas senai, tik dasistatem priestata ,tai kaip suprantu projekta reik jau tik pakoreguot ar nauja visa daryt ,ivadai visi seni ,tai nei jiem vel reikejo leidimu nauju
QUOTE(ana-marija @ 2012 09 15, 08:27)
na sklypa tai suprantu architekte pradejo nuo nulio ,o paas mus juk namas priduotas senai, tik dasistatem priestata ,tai kaip suprantu projekta reik jau tik pakoreguot ar nauja visa daryt ,ivadai visi seni ,tai nei jiem vel reikejo leidimu nauju
Jo ko gero reiks tik koreguoti, manau neturetu ilgai uztrukti