Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(linole @ 2008 12 30, 18:16)

"As visada darau taip: diafragmos prioritetas, maziausias ISO, uzdaryta diafragma iki f/11 ar daugiau, ant statyvo (blogiausiu atveju ant kokio suolo ar akmens) su taimeriu ir valio. Islaikyma leidziu parinkt fotikui. Neprasauna beveik niekada. Is tikro naktinis fotografavimas geriausias prieblandoje, kai dar ne visai suteme, nors visai sutemus irgi galima. "

reikės pasinaudoti tokiu metodu
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 12 30, 15:52)
Na bandau rodyt savo šerkšną  ax.gif

Žiemos pomidoras smile.gif
*Ar man vaidenasi ar fokusas nušokęs nuo uogos ant šakos viršunėlės?  doh.gif

**Rūgstelė smile.gif

***O čia kaip iš tos dainos "маленькой елочке холодно зимой"

Tik jaučiu susilieja su fonu? Ar labai maišo ta netilpusi šakelė apačioj kairei?

* tada ir man vaidenasi, kad siek tiek nusokes fokusas. 4u.gif

**labiausiai patinka kompozicija cool.gif

***atrodo kad eglute sakele laikosi uz nuotraukos krasto kad nenukristu lotuliukas.gif , nezinau kaip kitoms bet man siek tiek maiso kad netilpo visa saka. blush2.gif
Atsakyti
Ehh... o man taip patiko ta foto, galvojau kietai, kad nieko suprast neina lotuliukas.gif

Sadi rūgštelė į akį krito smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasarinė @ 2008 12 30, 20:09)
Ehh... o man taip patiko ta foto, galvojau kietai, kad nieko suprast neina  lotuliukas.gif

Nenusimink, kazkoks "crazy" nuotraukoje yra. mirksiukas.gif Tik gal bandyk j/b versti ar dar kaip. Ar tiesiog apsvietimo idomesnio, gal seseliu kokiu reikia. Kiek pastebejau kad ir kudroje, tokio tipo nuotraukos buna idomiai apdorotos. Tiesiog pateikimo pacios nuotraukos kitokio reiktu. unsure.gif
Atsakyti
biggrin.gif

va noreciau parodyt kaip atrodo nukirptas....

user posted image
cia siaip pabandziau laukia nuomoniu ir kas blogai blush2.gif

user posted image
Atsakyti
O man geriau atrodo nekirpta rolleyes.gif
Atsakyti
Edeva antra nuotrauka ne kokia.burbulas mano manymu ne vietoj.
o pirma nuotrauka faina ir apkirpta ir ne,nors tiesa pasakius apkirpta kazkaip geriau ziurejosi smile.gif
Atsakyti
4u.gif aciu taip ir maniau apie burbula tiesiog reikejo jusu zodzio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2008 12 30, 19:58)
biggrin.gif

va noreciau parodyt kaip atrodo nukirptas....

man geriau apkirpta ziurisi .. kaip ir galvojau biggrin.gif

o antra foto per marga , bet kiek as suprantu fokusas i burbula, iso lyg geras parinktas g.gif su blykste fotkinai ane ? g.gif

Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2008 12 30, 20:24)
o antra foto per marga , bet kiek as suprantu fokusas i burbula, iso lyg geras parinktas  g.gif su blykste fotkinai ane ?  g.gif

aha fokusavau i burbula kadangi fotkinau liustra tai isijunge blykste nes ja buvau dejus ant auto rezimo blush2.gif

tikriausiai durniausias klausimas dabar bus blush2.gif ka reikia didint kad gautusi labiau islietas fonas??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2008 12 30, 21:58)
tikriausiai durniausias klausimas dabar bus  blush2.gif ka reikia didint kad gautusi labiau islietas fonas??? g.gif

Reikia diafragma nustatyti F 2.8 ar dar mažesnį skaičiuką, tada bus siauriasnė ryškumo zona ir fonas bus išsiliejęs.Dar galima truputi pazoominti,kad labiau išsilietų. smile.gif Na nežinau ar iš mano parašymo ką nors suprasi, nelabai moku aiškint. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 12 30, 15:52)
Rūgstelė smile.gif

sita man patiko biggrin.gif

QUOTE(wite @ 2008 12 30, 17:09)
Ant stalo bestovįs Canon veidrodis  wub.gif

sveikinu isigyjus aparata mirksiukas.gif beja koks? smile.gif ir lauksim puikiu fotkiu smile.gif

QUOTE(Edeva @ 2008 12 30, 17:15)
ir dar viena

nu man sita tai wub.gif toks auksinis krumas del apsvietimo nu suuuper ax.gif

QUOTE(boruzka @ 2008 12 30, 18:12)
Bukit geros pasakykit kurie nustatytai blogi  g.gif  nesuprantu, kodel foto tokia tamsi ...

user posted image

diafragma f5.6
ISO 1600
islaikymas 100

g.gif  fotkinau su blykste, nes be blykstes visai nieko nesimate  g.gif  doh.gif

ne ne, tik jau blykste cia tau niekuom nepades, kas ten tas pykstelejimas tokiam objektui - kaip nieko smile.gif siuo atveju reikejo islaikyma didinti smarkiai, iso nereikejo isviso det tokio , uztenka ir ISO 100, cia groja tik islaikymas didziausia role wink.gif na ir zinoma viska darai Tv ar manual programoj smile.gif ir tavo islaikymas tik 1/100 sek, taigi cia laaabai mazai, tai tu isivaizduok, kad per 1-a 100-aja sekundes fotikas turi susiurbti nuo boksto visas sviesikes ir ryskiai uzfiksuot - tai jam nereali uzduotis smile.gif

stai mano vyro fotkinta jolka sy savaitgali smile.gif
user posted image
F/11, ISO 100, islaikymas 3 sek.

arba praeitu metu jolka

user posted image
F/8, ISO 200, 3 sek.

QUOTE(Edeva @ 2008 12 30, 20:58)
tikriausiai durniausias klausimas dabar bus  blush2.gif ka reikia didint kad gautusi labiau islietas fonas??? g.gif

na nuo daug aplinkybiu tai priklauso ir nuo fotoaparato ir nuo fotografuojamo objekto atstumo iki jo ir nuo objektyvo smile.gif
Atsakyti