Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(linole @ 2009 01 07, 18:25)
Crop'e virsuje irgi galima irasyti Height ir Width, kaip suprantu, tuomet leidzia krupinti irgi tuo santykiu, kokio dydzio noretumei nuotraukos?
O canvas size, kaip suprantu, kas karta galima kitoki pasirinkti spausdinant nuotraukas?

Man tai yra didele problema su tuo apkarpymu. Nes pora nuotrauku netaip apkarpe, kaip norejau. Ir automatiskai sugadino visa nuotraukos vaizda.  verysad.gif Aisku, as tada is akies buvau nucroopinusi, nesilaikydama jokiu santykiu. Todel netilpau is standarta.
Gal tokiu atveju ir geriau eiti per Canvas size. Nes jei liks balti krastai, tai juos geriau nukirpti paskui, nei nuotrauka nurezti.  g.gif

kol kas aš dar nesusitvarkau su dimensijom crop tool'e. ten man leidžia rašyti tik colius, o aš labiau centimetrus mėgstu blush2.gif

su canvas size gali susikarpyti kaip nori. kiek reikia, tiek kerpi su juo, tik kad ten reikia cm nurodyti ir numatyti kiek nukirps (beje, perdaug nukirpus visada galima grįžti per vieną žingsnį su Ctrl Z). spausdinant nuotraukas ir norint, kad nebūtų baltų kraštų, svarbu tik viena - kraštinių santykis. o jų ilgis gali būti bet koks.

QUOTE(Saulės pūga @ 2009 01 07, 19:58)

Saulės pūga, žaviuosi tavo darbais ir išmanymu wub.gif gal galėtum išduoti paslaptį, ką darei būtent šiuo atveju blush2.gif
Atsakyti
NAUJA TEMA 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(JulieTa @ 2009 01 07, 21:22)
*apie ka as ir snekejau, kad butina ismokst nors minimaliai moket naudotis PS. o kaip isokt, jei nieko nedarai, tai iseitis, tik daryt  biggrin.gif

**Pepperoni, o ko skubi su tema  mirksiukas.gif

* drinks_cheers.gif

** galvojau, kad tokiais tempais prikalbesit sita, kol as viska is visu savo pakampiu surankiosiu biggrin.gif ale aprimusios visos biggrin.gif

bet kokiu atveju snd jau reiks naujos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 07, 21:40)
bet kokiu atveju snd jau reiks naujos smile.gif

kokia temuke nauja bigsmile.gif Tu shaunuole thumbup.gif gerai padirbejai 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2009 01 07, 22:22)
alio-nka, patiko labai pakoreguotas variantas ir spalvos ir nuo vaiko nuimti taskiukai, ir desiniam sone spalvos. zodziu graziai dabar ziurisi  rolleyes.gif

zaidziu su PS jau virs metu ir dar daug kuo nemoku, bet ziurint i pirmus savo koregavimus doh.gif todel PS dirbu tik su kopija, originala visada palieku nelesta
Atsakyti
nu baigiam tema...

as ankciau apdirbdavau paveiksliukus su PS nes kuriu puslapius savo malonumui... pramokau keliu triuku bet su nuotraukom nelabai dar moku elgtis... nu pagrazinu kai papraso veida (plastine chirurgija uzsiimu lotuliukas.gif visus veido nelygumus islyginu lotuliukas.gif ) bet daugiau tai nelabai... aisku apkarpyt irgi moku bet niekada nekarpiau pagal standartus nes nelabai nuotraukas spausdinu... seip yra pamokeliu visokiu internete kaip apdirbineti nuotraukas, bet dabar stengiuosi pramokti fotografuoti graziai paskui imsiuos apdirbimo biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif ,

QUOTE(alio-nka @ 2009 01 07, 21:11)
koreguota nepatiko,todel kilo noras pabandit pazaist su PS

Man patinka ax.gif
Atsakyti
O per ka/per kokia programa kompe perziuryt foto? na kai sukeliat is fotiko, ar siaip is kokio folderio? g.gif

QUOTE(žmogiukas @ 2009 01 07, 16:28)
na nežinau, kur tu paskui keli. bet man viena fotografė sakė vengt šitos programos ir pažiūrėjau, kad tos nuotraukos kurias apkirpau su ja ir paskui tiesiog išsaugojau kompe tikrai suprastėjo  blink.gif

turesiu omenyje -aciu mirksiukas.gif

QUOTE(Armana @ 2009 01 07, 16:34)
Kuri jums nuotraukytė atrodo geresnė?

nekoreguota mirksiukas.gif bet alionkos koreguota dar labiau thumbup.gif

QUOTE(JulieTa @ 2009 01 07, 17:59)
ok, bandau dar.

remas ir amn ir per masyvus, ir ne ta spalva mirksiukas.gif

QUOTE(Peledike @ 2009 01 07, 21:28)

su canvas size gali susikarpyti kaip nori. kiek reikia, tiek kerpi su juo, tik kad ten reikia cm nurodyti ir numatyti kiek nukirps (beje, perdaug nukirpus visada galima grįžti per vieną žingsnį su Ctrl Z). spausdinant nuotraukas ir norint, kad nebūtų baltų kraštų, svarbu tik viena - kraštinių santykis. o jų ilgis gali būti bet koks.
Saulės pūga, žaviuosi tavo darbais  ir išmanymu wub.gif  gal galėtum išduoti paslaptį, ką darei būtent šiuo atveju  blush2.gif

o imanoma apkarpyti pagal formata atitinkama, na kaip kitose programose, pvz 3x2 ir pan? na, kad paskui nunesus foto daryt, man gautus 10x15 foto nenukaprytom galvom ar sonais biggrin.gif kaip ant PS uzsistatyt? unsure.gif nes is akies cia neuzstatysi unsure.gif

QUOTE(alio-nka @ 2009 01 08, 00:19)
todel PS dirbu tik su kopija, originala visada palieku nelesta

drinks_cheers.gif as ir drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 01 07, 22:28)
Saulės pūga, žaviuosi tavo darbais  ir išmanymu wub.gif  gal galėtum išduoti paslaptį, ką darei būtent šiuo atveju  blush2.gif

Aš irgi tikiuos, kad Saulės pūga apsilankys ir papasakos kaip koregavo foto biggrin.gif
Atsakyti
Laba visiems 4u.gif

Oj plusu as su namu darbu, bet dar nesigauna man 3 daiktu vidurinio ir paskutinio daikto tinkamai sufokusuot doh.gif Kad matytumet kaip as cia vargstu lotuliukas.gif

o kas yra tas sharpinimas? blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 01 08, 09:15)
o kas yra tas sharpinimasblush2.gif

pasakysiu ukiskai tai yra kai daug tokiu juodu taskiuku atsiranda lotuliukas.gif

labas rytas bandziau wb atlikt tai pradzia nekokia lotuliukas.gif vis tik geriausios spalvos gaunasi ant auto rezimo (cia prie lempu) del to custom wb as nemoku balto lapo ideti sad.gif tai vis koreguoju wb skaiciukus blush2.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti