Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(JulieTa @ 2009 01 07, 17:23)
gerai, iskirpau, niekaip nerandu kaip ireminti. Peledike, kazkaip sakei, bet nedasakei, galima issamiau. man duoda fono, norima spalva ir pan, bet ideti kazko negaliu, spaudziu kelis sykius, bet neiseina  unsure.gif

o ant relative varnelę uždėjai? kad atrodo viską pasakiau. dedi varnelę ant relative, nurodai matmenis, pasirenki spalvą ir spaudi ok. pas mane šito užtenka g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledike: 07 sausio 2009 - 17:28
QUOTE(Peledike @ 2009 01 07, 18:19)
reikia nurodyti kokie matmenys turi likti. čia jau iš akies reikia primesti arba galima iš kelių kartų kirpti. ir rodyklių pagalba (paspraksint su pele ant jų) pasirenki nuo kurios pusės kirpti. pabandyk jei neišeis bandysiu iliustruotai paaiškinti  mirksiukas.gif

Tai va tas man ir nepatinka, kad iš akies reikia nustatyti biggrin.gif šiaip kaip kirpti ir kaip rėmus daryti aš žinau smile.gif bet tuomet pirmas kirpimo būdas man priimtinesnis...
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 07, 17:28)
Tai va tas man ir nepatinka, kad iš akies reikia nustatyti biggrin.gif šiaip kaip kirpti ir kaip rėmus daryti aš žinau  smile.gif  bet tuomet pirmas kirpimo būdas man priimtinesnis...

bet pirmasis visiškai netinka, kai reikia spausdinimui sutvarkyti nuotraukas tongue.gif kažkaip įpratau betvarkydama albumą prie to canvas size ir man jis labai patogus. aišku, preciziškam kirpimui ne albumui rinkčiausi crop tool.
Atsakyti
apkirpau, pagaliau biggrin.gif nu kiek jau mes cia kaip temas turim doh.gif jau geri keli menesiai praejo, o as tik dabar kirpt ismokau doh.gif nu geda aisku, bet ziurim mirksiukas.gif
originalas:
user posted image
apkirpta:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JulieTa: 07 sausio 2009 - 17:37
QUOTE(Peledike @ 2009 01 07, 18:34)
bet pirmasis visiškai netinka, kai reikia spausdinimui sutvarkyti nuotraukas  tongue.gif kažkaip įpratau betvarkydama albumą prie to canvas size ir man jis labai patogus. aišku, preciziškam kirpimui ne albumui rinkčiausi crop tool.

Kadangi aš nelabai pamenu kada spausdinausi foto, tai tudėl crop tool man tinka biggrin.gif bet šiaip pritariu drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(JulieTa @ 2009 01 07, 18:36)
apkirpau, pagaliau  biggrin.gif nu kiek jau mes cia kaip temas turim  doh.gif jau geri keli menesiai praejo, o as tik dabar kirpt ismokau  doh.gif nu geda aisku, bet ziurim  mirksiukas.gif
originalas:
apkirpta:

Pati foto nekokybiška. Rėmai labai apsunkina foto, man čia jie neaaa schmoll.gif
Atsakyti
ok, bandau dar.
originalas:
user posted image
apkirpta:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 01 07, 18:34)
bet pirmasis visiškai netinka, kai reikia spausdinimui sutvarkyti nuotraukas  tongue.gif kažkaip įpratau betvarkydama albumą prie to canvas size ir man jis labai patogus. aišku, preciziškam kirpimui ne albumui rinkčiausi crop tool.

Crop'e virsuje irgi galima irasyti Height ir Width, kaip suprantu, tuomet leidzia krupinti irgi tuo santykiu, kokio dydzio noretumei nuotraukos?
O canvas size, kaip suprantu, kas karta galima kitoki pasirinkti spausdinant nuotraukas?

Man tai yra didele problema su tuo apkarpymu. Nes pora nuotrauku netaip apkarpe, kaip norejau. Ir automatiskai sugadino visa nuotraukos vaizda. verysad.gif Aisku, as tada is akies buvau nucroopinusi, nesilaikydama jokiu santykiu. Todel netilpau is standarta.
Gal tokiu atveju ir geriau eiti per Canvas size. Nes jei liks balti krastai, tai juos geriau nukirpti paskui, nei nuotrauka nurezti. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 07 sausio 2009 - 18:26
QUOTE(JulieTa @ 2009 01 07, 17:59)
ok, bandau dar.

Įsikišu smile.gif

Bet matai, kai taip apkarpai, labai išryškėja nekokybė... Geriau iš karto daryti "pilno kadro" portretą. Ir kodėl rėmeliai mėlyni? Kalbant apie foto paspartavimą, tokia citata: "Jei svarbus nuotraukos centre esantis objektas, paspartas turėtų būti panašaus atspalvio. O jei norime pratęsti foną, paspartas turėtų tapti dominuojančios fono spalvos tęsiniu." Manau daugeliu atveju tai galioja ir tokiems rėmams. Čia nieko asmeniško, tik pastebėjimas wink.gif

Tiesiog tas mėlynas rėmas per sunkus ir nesusigroja su foto. Čia mažose foto truputį vaizdas išsikraipęs, bet maždaug... Neperšu savo skonio, tik pvz.

user posted image .... user posted image
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 01 07, 15:50)
iso 100
shutter speed 1/640
f  2.5
white balance - auto
apperture priority
Lyg ir viskas 

Aciu 4u.gif

QUOTE(boruzka @ 2009 01 07, 15:51)
tikrai nepykstu  cia iso kaip visad pas mane 1600 uzkeltas

cia ne tik iso beda, bet ir tai, kad fotkinta be stovo, is vaziuojancios masinos... nuo vibracijos nekokybe... unsure.gif

QUOTE(bonda @ 2009 01 07, 16:05)

viena parodysiu...

nu nilabai... unsure.gif

QUOTE(inesaS @ 2009 01 07, 16:06)
Parodysiu ir as savo viena is pirmusju foto kai nusipirkau stova.

krenta stulpas lauk biggrin.gif ir per tamsu... ax.gif

QUOTE(Armana @ 2009 01 07, 16:17)
Ech, jeigu nepyksit, nagai niežti įdėti dar vieną foto. Tie augalai man primena akvariumų augaliją

idomi tokia... smile.gif

QUOTE(žmogiukas @ 2009 01 07, 16:22)
nu žodžiu, neturėjo bobutė bėdos - nusipirko fotiką 

va va biggrin.gif

QUOTE(Armana @ 2009 01 07, 16:34)
Kuri jums nuotraukytė atrodo geresnė?

koreguodama persharpinai mirksiukas.gif nekoreguota geresne...

QUOTE(JulieTa @ 2009 01 07, 17:59)
ok, bandau dar.

negerai su wb ir tie remai per daug apkrauna foto... ax.gif

QUOTE(Saulės pūga @ 2009 01 07, 19:58)

thumbup.gif iskart kitas vaizdas wub.gif

vat ir pavyzdys, ka gali pakoregavimas... ax.gif taip, kad BUTINA nor minimaliai moket elgtis su foto programom... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 01 07, 17:34)
Kuri jums nuotraukytė atrodo geresnė?

Nekoreguota
user posted image

Koreguota

koreguota nepatiko,todel kilo noras pabandit pazaist su PS
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rustė: 29 sausio 2009 - 15:48
Einu atidaryt naujos temos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 01 07, 20:58)

labai dekui uz isikisima. as kai zalia varna, tai man labai super tokia pagalba, pakomentavimas ir pan. labai dekui. aisku, faktras kaip blynas, kad mokomes is savo klaidu. aisku nemalonu,kd dar nemoksa, ale vis tiek eit piryn tai kazkaip reikia. o grazinti to, ko nera, nematau prasmes.
neturiu gysleles fotkinimui, todel viska bandau tik per minimalu darba rolleyes.gif
dekui uz komentarus bigsmile.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 07, 21:36)
vat ir pavyzdys, ka gali pakoregavimas... ax.gif  taip, kad BUTINA nor minimaliai moket elgtis su foto programom...  mirksiukas.gif

apie ka as ir snekejau, kad butina ismokst nors minimaliai moket naudotis PS. o kaip isokt, jei nieko nedarai, tai iseitis, tik daryt biggrin.gif

alio-nka, patiko labai pakoreguotas variantas ir spalvos ir nuo vaiko nuimti taskiukai, ir desiniam sone spalvos. zodziu graziai dabar ziurisi rolleyes.gif
Pepperoni, o ko skubi su tema mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JulieTa: 07 sausio 2009 - 21:25