Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Stikline @ 2009 01 07, 16:26)
Nu tas tai tikra tiesa biggrin.gif kodėl aš vis per mažai kadrų padarau gamtoj...nes fotiko ekrane kartais pamatau kokią vieną, kitą tobulą foto...bet kompo ekranas dažniausiai nuvilia  rolleyes.gif  lotuliukas.gif
Gal surasiu tau kaip reikia kirpti foto su PS

Del to,kad nuotraukos fotike ir paskui per kompa skiriasi,tai tikrai doh.gif Kiek tokiu tipo geru nuotrauku pridaryta,o paskui kiek asaru islieta per kompa ziurint,tai net negaliu suskaiciuoti.Dabar net nevertinu foto,kol per kompa nepasiziuriu.Is klaidu mokaisi doh.gif
P.S Ir as noreciau zsuzinoti kaip kirpti blush2.gif
Atsakyti
Kuri jums nuotraukytė atrodo geresnė?

Nekoreguota
user posted image

Koreguota
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rustė: 29 sausio 2009 - 15:47
apie kokybę žiūrint aparate rašė Kelby, jis siūlo išdidinti nufotkintą vaizdą kažkuriuo ten mygtuku kad pamatytum maždaug tai, ką matysi įkėlęs į fotiką - kad šoko nebūtų kcakant biggrin.gif
Atsakyti
Man nekoreguota wub.gif
Atsakyti
Armana man tai nekoreguota, nes natūralesnė... sniegas gyvesnis ir rogės tikresnės...
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 01 07, 16:35)
Man nekoreguota wub.gif

QUOTE(žmogiukas @ 2009 01 07, 16:36)
Armana man tai nekoreguota, nes natūralesnė... sniegas gyvesnis ir rogės tikresnės...

Ačiū, merginos, už atsakymus wub.gif
Norint apkirpti foto su PS reikia susirasti Crop tool, jį paspausti su pele, tada eiti ant nuotraukos ir pažymėti norimą iškirpti vietą, tada dar kartelį spragtelėti su pele ir viskas.
O jeigu neturite PS, tai labai nebloga programa nemokamai yra PhotoScape, ten galima koreguoti nuotraukas, jas apkirpti, yrav ir raw konverteris mirksiukas.gif .
Va iš čia galit ją parsisiųsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armana: 07 sausio 2009 - 17:00
QUOTE(Armana @ 2009 01 07, 16:39)
Norint apkirpti foto su PS reikia susirasti Crop tool, jį paspausti su pele, tada eiti ant nuotraukos ir pažymėti norimą iškirpti vietą, tada dar kartelį spragtelėti su pele ir viskas.

man karpyti labiau patinka per Image - Canvas size, nes ten galima apkirpti pagal reikiamus matmenis (tai aktualu, kai ruošiamos nuotraukos spausdinimui ant popieriaus). rodyklių pagalba galima pasirinkti nuo kurios kraštinės nukirpti. taip pat canvas size yra pats paprasčiausias būdas uždėti rėmelį. tereikia pažymėti varnele relative, nurodyti kokio pločio pageidaujamas rėmelis ir pasirenkama spalva.

sorry, kad aš taip be prisistatymo įlindau į jūsų temą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 01 07, 18:11)
man karpyti labiau patinka per Image - Canvas size, nes ten galima apkirpti pagal reikiamus matmenis (tai aktualu, kai ruošiamos nuotraukos spausdinimui ant popieriaus). rodyklių pagalba galima pasirinkti nuo kurios kraštinės nukirpti. taip pat canvas size yra pats paprasčiausias būdas uždėti rėmelį. tereikia pažymėti varnele relative, nurodyti kokio pločio pageidaujamas rėmelis ir pasirenkama spalva.

sorry, kad aš taip be prisistatymo įlindau į jūsų temą  blush2.gif

O kaip su Canvas size nukirpti būtent tiek, kiek reikia g.gif na pvz. kampe yra koks daiktas ir jį noriu nukirpt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 01 07, 17:39)
PS reikia susirasti Crop tool, jį paspausti su pele, tada eiti ant nuotraukos ir pažymėti norimą iškirpti vietą, tada dar kartelį spragtelėti su pele ir viskas.

radau iskirpau. ka tada daryt? blush2.gif kazkaip fona uzsidet galima, ane? g.gif jau radau, kad naujoke paaiskino. bandysiu parodyt, kas isejo biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JulieTa: 07 sausio 2009 - 17:18
Čia vaizdinė medžiaga kaip kirpti smile.gif (jei kam neaišku)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 07 sausio 2009 - 17:19
QUOTE(Stikline @ 2009 01 07, 17:14)
O kaip su Canvas size nukirpti būtent tiek, kiek reikia  g.gif  na pvz. kampe yra koks daiktas ir jį noriu nukirpt  g.gif

reikia nurodyti kokie matmenys turi likti. čia jau iš akies reikia primesti arba galima iš kelių kartų kirpti. ir rodyklių pagalba (paspraksint su pele ant jų) pasirenki nuo kurios pusės kirpti. pabandyk jei neišeis bandysiu iliustruotai paaiškinti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledike: 07 sausio 2009 - 17:22
gerai, iskirpau, niekaip nerandu kaip ireminti. Peledike, kazkaip sakei, bet nedasakei, galima issamiau. man duoda fono, norima spalva ir pan, bet ideti kazko negaliu, spaudziu kelis sykius, bet neiseina unsure.gif
Atsakyti