Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

manau sitas forumas gautu aktyviausio apdovanojima lotuliukas.gif

Jau taip visko prirasyta, as kai viena kart tesugebu prisijungti tai eina sau koks cia vargas viska apziuret. O ka jau besneket apie komentavima doh.gif Labai noreciau prisijungti prie pokalbiu daugiau, bet niekaip neiseina, nes valandu paroje truksta, o darbe miegu blush2.gif

Tai apie ka as cia dabar doh.gif taip apie Peperoni sukonkretinima ND. labai puiku manau, eisim uzsiimti siuo variantu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 06, 21:11)

tik su tom Kaledinem ko gero jau risam.... ane?  ax.gif

ufff.... uzpyliau arbatos ant laptopo....  doh.gif  daba vis ta laika dziovinau, lupau mygtukus, o paskui juos grudau atgal... doh.gif  tikiuos nreiks VEL keist klaviaturos...  unsure.gif

drinks_cheers.gif risam, nes jau greit Valentinkes gal jau "kursim" mirksiukas.gif

nu jau duodi, as tai koki siurbli jungciau, kad skisti susiurbtu
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2009 01 06, 22:03)
drinks_cheers.gif  risam, nes jau greit Valentinkes gal jau "kursim"  mirksiukas.gif

nu jau duodi, as tai koki siurbli jungciau, kad skisti susiurbtu

jo jo - meiles tema kurybiniams bus pats tas ko gero biggrin.gif

nesekasi man su tom klaviaturom... doh.gif blush2.gif siurblio nepagalvojau paimt... dziovinau su fenu... unsure.gif kol kas viskas veikia... bet turiu patirties, kad visi gerumai islenda veliau... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 06, 12:45)
ne auto rezime galima ta kvadraciuka, kur fokusuoja pastumdyt, kur tau reikia-
[

g.gif o pas mane problema,kvadraciukus stumdit eina, o kaip paspaudziu mygtuka fotikas fokusoja centra, doh.gif kai dariau ND su fokusu viskas buvo OK, o dabar neiseina doh.gif jauciu busiu kazka prisizaidziusi, gal kas zino kaip sita problema isspresti, nes jau visaip bandziau
Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2009 01 06, 19:57)
Ania ? As maniau, kad taip ismokt fotografuot galima be korekcijos  blush2.gif
Niu tada aisku  4u.gif

O tai kaip tada su ND bus? juos irgi galesim koreguot  g.gif

Boruzka, mano akiai geri ND  mirksiukas.gif

Išmokti fotografuoti be korekcijos...na nežinau...čia gal ne kiekvienam duota taip mokėt biggrin.gif Visgi tuomet reikia parinkt idealią kompoziciją....retai turbūt kas neapkarpo foto ir nepakoreguoja bent minimaliai. Aš korekcijas įtraukiu į fotografavimą taip pat, tai yra mokslas irgi. Aišku jei jau foto labai prasta, tai ir korekcijos nepadeda, bet gerai foto minimalios būtinos korekcijos nėra blogis.

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 06, 20:50)
Mes vaziavom snd i senamiesti, galvojau pafotkinsiu, net stova prigriebiau.... kur tau...  doh.gif  40 minuciu vaziavom iki pilies doh.gif  o finale - islipt is masinos neina - spirga rankos kojos, nosis... viskas...  doh.gif  rotusej taaaaip puste, kad teislaikem 10 minuciu.... zdz suds... net nekyla ranka is fotiko kratyt fotkes...  unsure.gif

Gal tu trauk tas foto iš fotiko, nes jaučiu kad turi būti gažkas gero biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 07 sausio 2009 - 08:48
QUOTE(žmogiukas @ 2009 01 06, 16:23)
aha, ir aš turiu klausimą ne į temą... jūs nedirbat, valgyt nedarot, nesportuojat, vaikų neturit? aš spėju tik perskaityt, pasiveju kcakant jūsų pokalbius ir paskui vėėėėėl beviltiškai atsilieku  doh.gif nu bet, gal kada nors  4u.gif

ir dirbam, ir valgyt darom, ir vaika torpeda turim, ir dar rankdarbiais uzsiimam tongue.gif tongue.gif dar plius turim milziniska nora- tada daug daugiau gaunas ir laiko randas tongue.gif

QUOTE(Belly @ 2009 01 06, 16:44)

PAKOREGAVAU  smile.gif

tavo koreaguota man geriau -bet vis tierk kaip foto -tai man nelabai schmoll.gif blush2.gif
QUOTE(Edeva @ 2009 01 06, 16:51)
blush2.gif bandau rodyt kas gavosi nors jauciu kad reikia man padirbet dar karta  blush2.gif

sufokusuota thumbup.gif

QUOTE(boruzka @ 2009 01 06, 18:22)
na bandysiu bent jau taip ikelt bandymus fokusuot  biggrin.gif  tikiuos pavyko  g.gif

lyg ir sufokusuota, bet del antro kazkaip sunku man matyt, kai diaktai tokie ploksti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 06, 19:58)
Nu okis - tada jau paskutini karta koreguoju ND uzduoti:

1. fotografuojamas objektas - baltas daiktas
2. fotografavimo aplinka :
-------a)naturalus apsvietimas
-------b)dirbtinis apsvietimas (sviestuvai kambaryje)
3. jokiu korekciju fotoshopu, isskyrus apkarpyma, sumazinima, sharp'a ir remelius smile.gif (sukciavimas kenkia patiems autoriams  mirksiukas.gif biggrin.gif )

pagaliau aisku biggrin.gif o daiktas butinai visas baltas turi but? ar jame baltos spalvos tik? blush2.gif tongue.gif

QUOTE(lamella @ 2009 01 06, 20:24)
O žiemos tema jau nebegalima dėt? ax.gif  biggrin.gif

manau, akd viska galima det mirksiukas.gif
QUOTE(alio-nka @ 2009 01 07, 02:02)
g.gif o pas mane problema,kvadraciukus stumdit eina, o kaip paspaudziu mygtuka fotikas fokusoja centra, doh.gif kai dariau ND su fokusu viskas buvo OK, o dabar neiseina doh.gif jauciu busiu kazka prisizaidziusi, gal kas zino kaip sita problema isspresti, nes jau visaip bandziau

pas mane prie blogesnio apsvietimo buna taip -tiksliau atrodo, kad fotkias viduryje fokusuoja, nors nustumiau kvadratuka i sona -bet rezultatas gaunas geras -soninis fokusas, kur norejau mirksiukas.gif

QUOTE(Stikline @ 2009 01 07, 08:44)
Aišku jei jau foto labai prasta, tai ir korekcijos nepadeda, bet gerai foto minimalios būtinos korekcijos nėra blogis.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 07, 08:44)

Gal tu trauk tas foto iš fotiko, nes jaučiu kad turi būti gažkas gero biggrin.gif

nu zinok tikrai ner.... unsure.gif paziurejau... visos paplauke, kur is rankos... o kur su stovu, tai nekokybe del kitu priezasciu - wb nugrybaves ir vejas su pustymais savo negera darba padare... zodziu lygiai nuli turiu sad.gif bet tai bus dar tu fotkiu irnesakyk.gif biggrin.gif

As vis sugriztu tavo Retrovision paziuret... wub.gif nu kaip man grazu... nu kaip... wub.gif (cia auto, kaip suprantu? g.gif ) labai stiprus bruozai wub.gif

QUOTE(bonda @ 2009 01 07, 09:01)
pagaliau aisku biggrin.gif o daiktas butinai visas baltas turi but? ar jame baltos spalvos tik?

manau, kad svarbiausia, kad jo pagrindas butu baltas... jei ten koks puodelis padekoruotas gelyte - ko gero nepamaisys biggrin.gif
Atsakyti
Laba ryta 4u.gif
Skaitinėjau ir radau tokį straipsnį, gal kam bus įdomu. smile.gif
http://gyvenimas.del...php?id=19938322
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 07, 10:52)
As vis sugriztu tavo Retrovision paziuret... wub.gif  nu kaip man grazu... nu kaip...  wub.gif  (cia auto, kaip suprantu? g.gif  ) labai stiprus bruozai  wub.gif

Deja, ne auto unsure.gif hihihi.gif aš nifotogeniška biggrin.gif alia faina, kad patinka foto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 07, 11:00)
  aš nifotogeniška  biggrin.gif 

tai as irgi... biggrin.gif unsure.gif

anyway - modeliukas tai uch, koks geras thumbup.gif

---

paskaiciau ta straipsniuka - daug ten tiesos jame... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 07, 12:04)
tai as irgi... biggrin.gif  unsure.gif 

anyway - modeliukas tai uch, koks geras  thumbup.gif

Modeliukas tai geras geras, manekenių mokyklą praėjus biggrin.gif tik va reiktų kada rimčiau prigriebt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 07, 11:05)
Modeliukas tai geras geras, manekenių mokyklą praėjus biggrin.gif tik va reiktų kada rimčiau prigriebt  cool.gif

uzspaust i kampa ir nepaleist hihihi.gif
Atsakyti