Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Armana @ 2009 01 06, 11:33)

biggrin.gif ne, vistik ta sudziuvusi zole man labiau wub.gif abaliukai is Vytenu - kokybiski thumbup.gif ale be razynkos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 06 sausio 2009 - 11:35
QUOTE(Uogienė @ 2009 01 05, 17:27)
Noriu paklausti bondos, nes as tokį pat fotiką turiu:
nu tie 3 daiktai tai aišku nesigauna man, kaip ir tikėjausi  biggrin.gif aš principo nelabai pagaunu - kaip reikia fotografuoti, kad gautųsi iš vieno taško? nes man norint sufokusuoti vidurinį ir toliausiai esantį daiktą reikia pasukti objektyvą ir nesigauna iš vieno taško tada. Žodžiu kai esu žalia, net žmogiškai paklausti nemoku  blush2.gif
Bonda, būk gera, duok kokį patarimą, nuo ko pradėti bandymus su 3  daiktais  blush2.gif

ne auto rezime galima ta kvadraciuka, kur fokusuoja pastumdyt, kur tau reikia- bent as taip fotkinau 3 daiktus -jei rieks smulkiau -papasakosiu mirksiukas.gif sakyk tik mirksiukas.gif

QUOTE(Capricorn @ 2009 01 05, 18:27)

visas bandyk tuo paciu metu is tos pacios vietos mirksiukas.gif
QUOTE(wite @ 2009 01 05, 18:48)
Arba aš durna, arba fotikas durnas  doh.gif  Nu nesuprantu, nofotografuoja jis man balto lapo. Nu, bandau darsyk. Jei neišeis, tai metu fotografiją jau  blush2.gif  doh.gif

viskas nuo fotiko priklauso -pas mane net neriek fokusuot -ji tik nukreipi, paspaudi ir raso procesing tongue.gif lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Capricorn @ 2009 01 05, 19:28)
atvelku citatą iš kažkatros senos temos doh.gif
dabu man paaiškinkit, kaip man iš to centro (nes ten fokusas yr padarytas)nuvilkt ta fokusuotę kitan langelin doh.gif t.y. į kurį nors kitą iš tų devynių... blush2.gif jaučiu ka nelabai supratot kan noriu g.gif

na spaudineji su aparato kuriuo tai mygtuku ax.gif apie savo tik galiu paskayt, kuriuo konkreciai biggrin.gif

QUOTE(Pukė @ 2009 01 05, 19:29)
man ir nefotkino, nerdo ka fokusuot, tada sufokusavau i bet ka ir galutinai nuspaudziau fotkinimo mygtuka ant to balto lapo. tokiu budu gerai nusistato tas WB?? nes fotkes tai gavos sh... unsure.gif

o gal nefotkinimo mygtuka reik spaust? bet cia gal nuo fotiko..pas mane tai nefotkinimo mygtuka reik mirksiukas.gif

na, tuoj perskaitysiu iki galo -gal naujus ND suprasiu tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 06 sausio 2009 - 11:44
QUOTE(bonda @ 2009 01 06, 11:45)

o gal nefotkinimo mygtuka reik spaust? bet cia gal nuo fotiko..pas mane tai nefotkinimo mygtuka reik mirksiukas.gif

mano fotike tai meniu mygtuka reikia spaust wb nustatymui. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 06, 11:13)

Olo prasom parodyt ka nors is Lenkijos  4u.gif  bigsmile.gif

Nu nepatikesi. Nebuvau fotiko issitraukes ! ph34r.gif
Atsakyti
Slabotke thumbup.gif wub.gif super foto thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2009 01 06, 11:48)
Nu nepatikesi. Nebuvau fotiko issitraukes !  ph34r.gif

siaubas... biggrin.gif doh.gif tada uz bausme vis tiek ka nors idek biggrin.gif tongue.gif

Aciu Bonda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 01 06, 11:14)
Čia dar viena foto, bandau kelti per flickr:

man labai patiko wub.gif

QUOTE(liamuna @ 2009 01 06, 11:47)
mano fotike tai meniu mygtuka reikia spaust wb nustatymui. wink.gif

o pas mane tokio ratuko viduryje esantui maziuka knopkiuka biggrin.gif
Atsakyti
Galima pasitikslinti?

Ar ND bus: tas pats daiktas vidudienio, vakaro šviesoj ir elektroj? biggrin.gif
Atsakyti
Buvau biski po Vilniu pasidraskyti. Tai va keli bandymai

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 06, 11:45)
ne auto rezime galima ta kvadraciuka, kur fokusuoja pastumdyt, kur tau reikia- bent as taip fotkinau 3 daiktus -jei rieks smulkiau -papasakosiu mirksiukas.gif sakyk tik mirksiukas.gif

Gal gali man smulkiau paaiskinti? niekaip nerandu su kuo pajudinti kvadraciuka blush2.gif
Atsakyti
Olo - kur padejai boksto pagrinda? biggrin.gif g.gif man jis toks nestabilus daba - kad atrodo tuoj tuoj nuvirs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 01 06, 12:42)
Gal gali man smulkiau paaiskinti? niekaip nerandu su kuo pajudinti kvadraciuka  blush2.gif

ok mirksiukas.gif
user posted image
pvz ijungi fotika, nusistatai virsutini ratuka (control dial) ant A,

user posted image
tada spaudi ta maziuka viduryje rato (confirm setting) pagletonuoja toks trikampiukas ir ji su isoroniu ratu (matos tas toks gruobletas -ner prie jo rodykles) suki i desine, kol atsitoji ant keturkampuko - na jis pacioj deisnej (tik sekantis jau buna macro zenklas), atsitojus vel nuspaudi ta vidurini ir tada jau to vidurinio rato (kur parasyta disp, zaibas nupiestas, macro ir taimeris) pagalba nuvarai ta ratuka, auksciau/zemiau, kairen/deisnen) mirksiukas.gif pabandyk -sunku papasakot -padaryt lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti