Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(luokė @ 2008 11 20, 18:04)
nesu tikra, ar taip supratau klausimą. nieko, jei ką, patikslinsi  biggrin.gif
sunkiai pamenu, kaip su paprastais skaitmeniniais. bet turėtų būt panašiai. išsirenki norimą objektą, nukreipi fotiką. ne iki galo nuspaudi mygtuką- tada anas fokusuoja. atrodo, ir juose galima pasirinkti, kad rodytų fokusavimo tašką (taškus). pvz, pas mane ant ekranėlio yra 9 fokusavimo taškai, pagal kuriuos galiu rinktis, kas turėtų būti fokusuojama. panašiu principu turėtų būt ir muilinėse (sorry, nieko nenoriu įžeist)- iki pusės nuspaudus mygtuką fokusavimo taškas turėtų sumirksėt/supypsėt- tipo, jau sufokusuota, gali spaust iki galo

šakės, nežinau, ar kas nors supras- sunku man baisiai teoriją pasakot  lotuliukas.gif  doh.gif

atvelku citatą iš kažkatros senos temos doh.gif
dabu man paaiškinkit, kaip man iš to centro (nes ten fokusas yr padarytas)nuvilkt ta fokusuotę kitan langelin doh.gif t.y. į kurį nors kitą iš tų devynių... blush2.gif jaučiu ka nelabai supratot kan noriu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 01 05, 12:23)
buk gerute parašyk man kai tik laiko bus  4u.gif

jau parase canonui smile.gif pas mane nikonas blush2.gif o to lapo tai ir ketvirtuko a4 uztektu smile.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 01 05, 12:40)
Puke - fotiko kambarys  bigsmile.gif taip ir matau - džiūsta juostos, nuotraukos mirksta  bigsmile.gif

lotuliukas.gif ten vaiko kambarys, fotikui per daug garbes butu biggrin.gif

QUOTE(kaprize @ 2009 01 05, 13:02)
Aisku ne paslaptis!
Bus 10 paskaitu, kai susirinks grupe tada ir derinsim ar 1 ar 2 kartus i savaite bus kursai. Nauja grupe nuo 01. 19 renkama. Tas malonumas is viso kainuos 550Lt. Jei norigaliu atsiusti programa.

kaune irg vyksta, kaina 450, 10k po 1,5 val lyg. yra pradinkams ir rmtesni jau, pazengusiems ax.gif

QUOTE(wite @ 2009 01 05, 17:58)
Kur laikot savo veidrodinius fotikus?

spec tasej biggrin.gif

QUOTE(wite @ 2009 01 05, 18:48)
Arba aš durna, arba fotikas durnas  doh.gif  Nu nesuprantu, nofotografuoja jis man balto lapo. Nu, bandau darsyk. Jei neišeis, tai metu fotografiją jau  blush2.gif  doh.gif

man ir nefotkino, nerdo ka fokusuot, tada sufokusavau i bet ka ir galutinai nuspaudziau fotkinimo mygtuka ant to balto lapo. tokiu budu gerai nusistato tas WB?? nes fotkes tai gavos sh... unsure.gif
Atsakyti
http://www.idigitdes...p-art-of-beauty

Va cia dar Fotoshopo stebuklu biggrin.gif su pele uzeikit ant fotkiu mirksiukas.gif
Atsakyti
žo nusipezėjau muset...nieko niekur nereik pernešt...tik fotiką fokusuojant pakreipt ir grįžt pradinėn padėtin užfokusinus...ane?
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2009 01 05, 20:26)
Saunuoles, kad kita uzduoti wb sugalvojot. Tai gal nuo rytdienos pradedam?
Tik gal reik sutarti, kad nenaudojam jokiu PS korekciju?  mirksiukas.gif Ka manot? Na, galim pasarpinti, bet ne sviesinti ir pan. Ir kaip darom, dedam su palyginimu, pvz., tas pats kadras su auto ar shade ir custom? Ar tiesiog dedam savo bandymus po viena?

Čia pagal mane lyg ir užduotį susigalvojom g.gif
Atsakyti
QUOTE(wite @ 2009 01 05, 19:31)
Čia pagal mane lyg ir užduotį susigalvojom  g.gif

Sukonkretinkit kas nors, a? ax.gif

Capricorn - as niekur nieko nenesiau... aisku nzn kokios tavo fotiko galimybes.... g.gif as tiesiog pasidejau fotika, priesais ji isrikiavau tris daiktus, tada is eiles rinkaus fokusavimo taskus fotike ir autofokusu sufokusavus fotkinau.... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 05 sausio 2009 - 19:33
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 05, 20:21)
As nusipirkus Samsonite tasiuka... siaip jis atseit skirtas mazai vaizdo kamerai - bet man labai labai superinis veidrodiniam  thumbup.gif  nedidukas, su daug visokio kalibro kiseniuku  biggrin.gif 

Siandien nubudau ir uzpludo toks smarkus noras imti ir taupytis veidrodziui!!! biggrin.gif Liga kazkokia ta fotografija. Vakar vakare per baisulini salti islekiau nakties sviesu pafotografuoti. Ale nieko gero neisejo. Vis tik salta... Su variaskomis nustatymu nelabai sekasi pamaigyti, o be pirstiniu ar persimaudineti-per salta. Bet pagalvojau, kad vis tik gerai, kad yra toks hobis. Juk kitu atveju buciau sedejusi uzpakali paraukusi, o dabar maloniai pailsejau pries darba. smile.gif

Tai iki kada darom wb namu darbus? Dvi savaites? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(wite @ 2009 01 05, 20:31)
Čia pagal mane lyg ir užduotį susigalvojom  g.gif

As turiu omeny, kad specialia uzduoti ar Nd, nesvarbu, kaip pavadinsim del WB. Tiesiog forografuojam laisva tema, bet bandom pagauti tobula Wb?
O gal reikia temos kazkokios?
Siulykit. mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 05 sausio 2009 - 19:37
QUOTE(linole @ 2009 01 05, 19:36)
pafotografuoti. Ale nieko gero neisejo. Vis tik salta... Su variaskomis nustatymu nelabai sekasi pamaigyti, o be pirstiniu ar persimaudineti-per salta. Bet pagalvojau, kad vis tik gerai, kad yra toks hobis. Juk kitu atveju buciau sedejusi  uzpakali paraukusi, o dabar maloniai pailsejau pries darba.  smile.gif

drinks_cheers.gif sutinku del nesedejimo namuos... bigsmile.gif
biggrin.gif as isigijus pirstines be pirstu galiuku, o ant virsaus uzsimauna variaskos biggrin.gif tai tik nustatau, spaudziu ir vel variaskas uzsimaukslinu biggrin.gif

o noras tavo geeeras... wub.gif

Atsakyti
blush2.gif bandziau pagaut paukstukus per langa biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Man rods, kad tai gali būti visaip užfiksuotas sniegas, bet jei 2 sav. tai sniego ir nebeliks... doh.gif
Nu nežinau, tada tegu lieka laisva visai smile.gif

Galiu šend dar į nd albumą įkelt nuotrauką? blush2.gif

Edeva, berods fokusas nušoko į šakeles dešinėj..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wite: 05 sausio 2009 - 19:56
QUOTE(wite @ 2009 01 05, 19:55)
Edeva, berods fokusas nušoko į šakeles dešinėj..

verysad.gif aha ir as sita daba pastebejau kadangi laaabai daug artinau (nuo kaimyno) tai nelabai ir pastebejau dabar tik isiziurejau doh.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif ,
Senokai pas jus nebuvau. Kiek daug jūs prirašėt bigsmile.gif

Čia prieš kelias dienas fotografavau kaip su sūneliu buvom ant kalniuko. Tai va, jūsų teismui smile.gif
user posted image
Atsakyti