Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Edeva @ 2009 01 05, 15:24)
g.gif o man dar dar puse velnio pirma ir trecia bet vidurini  schmoll.gif zodziu turiu darbelio issiaiskint kodel  g.gif

Dar labai svarbu geros apšvietimo sąlygos. Esant prastesnėms ir man nesigavo
Atsakyti
doh.gif
QUOTE(lamella @ 2009 01 05, 16:37)
Čia dar biški žiemos blush2.gif  (jau galėtų mums duot kokių nors užduočių, niežti rankos mokytis biggrin.gif )

blush2.gif aha idomu koks butu darrbelis gal geriau sektusi nei tuos tris daiktus blush2.gif foto man patinka grazi wub.gif

QUOTE(JulieTa @ 2009 01 05, 16:37)
merginos, tai kaip su tais remeliais? ar bande kas atsisiust? man dave tik mokamai. o nemokamu nera? labai noriu dukros fotke padaryt taip su remais  bigsmile.gif

as remukus imu is xforumo ten dar ir nuorodu buna i rusiska psl o ten jau ju milijonai mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Loreli @ 2009 01 05, 16:47)

aha sita jau dabar supratau bandysiu ryt diena gal geriau seksis g.gif
Papildyta:
biggrin.gif stai dar ir is cia imu http://www.supermama...howtopic=378099
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2009 01 05, 16:37)
Čia dar biški žiemos blush2.gif  (jau galėtų mums duot kokių nors užduočių, niežti rankos mokytis biggrin.gif )

as neiskart supratau. kad ten stogas bigsmile.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2009 01 05, 18:05)
as neiskart supratau. kad ten stogas  bigsmile.gif  blush2.gif

Tame ir esmė, stogas - kalnas. lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Jau kurį laiką skaitinėju temas, labai noriu į jūsų gretas, bet esu prie laaaabai žalių blush2.gif labai labai ta prasme doh.gif
Noriu paklausti bondos, nes as tokį pat fotiką turiu:
nu tie 3 daiktai tai aišku nesigauna man, kaip ir tikėjausi biggrin.gif aš principo nelabai pagaunu - kaip reikia fotografuoti, kad gautųsi iš vieno taško? nes man norint sufokusuoti vidurinį ir toliausiai esantį daiktą reikia pasukti objektyvą ir nesigauna iš vieno taško tada. Žodžiu kai esu žalia, net žmogiškai paklausti nemoku blush2.gif
Bonda, būk gera, duok kokį patarimą, nuo ko pradėti bandymus su 3 daiktais blush2.gif
Aišku būčiau laaabai dėkinga už patarimus visiems, kas gali padėti...
Teoriją pagal galimybes skaitinėju, temas daugmaž visas perbėgau, bet bandysiu dar kartą skaityti...
instrukciją skaičiau kelis kartus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogienė: 05 sausio 2009 - 17:41
Sveikos smile.gif

Vakar į lauką taip ir neišsikapsčiau.. Šiandien irgi, beje lotuliukas.gif

Kur laikot savo veidrodinius fotikus? Nes nusižiūrėjau terbą jau, ateisiu paklaust pas jus. Aš galvoju apie tokią http://www.fotofabri...rai-juodas.html arba šitokią http://www.fotofabri...odas-chaki.html Aš asmeniškai tai kuprinės norėčiau, patogiau man, bet paklausiu blush2.gif

Peperoni, kai bus laikas bus ir objektyvas 4u.gif O ištikrųjų, tai truputį vėliau metų eigoj, gal penkiasdešimtukas bus. Ir stooovas, kurio man TAIP reikia ax.gif

lamella, kaip graaažu wub.gif

Einu susikelsiu nuotraukas iš vakar, gal kas bus viešinama ax.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 01 05, 15:30)
Senesnese temose buvau daug asaru del fokusavimo.Bet po daugybes neisejusiu kadru man atrodo,kad visos padarem tuos sunkiuosius namu darbus smile.gif Reikia bandyti ir bandyti. mirksiukas.gif

nu bandau...bet jau šiandien rankos nusviro verysad.gif
nesigaun nors pasiusk doh.gif
QUOTE(boruzka @ 2009 01 05, 15:33)
isjunk blykste  4u.gif

aš be jos fotkinu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 05, 16:12)
nevisur reikia uzsidet - pas amne automatiskia uzskaito tongue.gif
tai ir fotkink su tuo sniegu -nes yra fotkuose ir ta funkcija mirksiukas.gif isbandyk, kaip tau geriau gaunas- tai ir bandyk mirksiukas.gif

as taip ir darau kai sniega fotografuoju smile.gif

QUOTE(Loreli @ 2009 01 05, 16:47)

va va čia tai tikrai.man pats darbo ikarstis tik ryte ir dienos metu.vakaras man jau netinka bigsmile.gif

QUOTE(lamella @ 2009 01 05, 17:16)
Tame ir esmė, stogas - kalnas. lotuliukas.gif

aš irgi maniau,kad ten kalnas bigsmile.gif

QUOTE(Uogienė @ 2009 01 05, 17:27)

sveika prisijungus.mes cia visos daugiau maziau zalios wub.gif
fainas nikas biggrin.gif

QUOTE(Capricorn @ 2009 01 05, 18:05)
nu bandau...bet jau šiandien rankos nusviro verysad.gif
nesigaun nors pasiusk doh.gif

aš be jos fotkinu doh.gif

nesigauna siandien,gali ir rytoj nesigaut.tam reik kantrybes.ne viskas greit gaunasi.as net neturejau kada pusryciu daryti ...tokia manija buvo biggrin.gif
kaip kazkurioj temoj sake BLYKSTE-BLOGYBĖ biggrin.gif
Atsakyti
Sadi, man labai patiko pasviesinta spalvota gamtos nuotrauka. thumbup.gif 4u.gif Su sarmeliu tokia.
Tas isdegimas -darbe per kompa ji maciau, o namie jo nematau... g.gif Tiesiog sviesi vieta, bet kad isitikinciau, jog ji isdegusi, tureciau kisti i Ps.

Peperoni, mano fotiko instrukcijoje irgi parasyta, kad galima "apgauti" fotika: sufokusuoji pvz., i sviesesni taska ir persuki tamsesni. As labai daznai taip darau. Bet tokiu budu gaunasi per tamsi zeme. Nebent tada brecking fotografuoti ir HDR (ar kaip ten vadinasi tamsesnio ir pereksponuoto failo suliejimas?).
As irgi esu skaiciusi, kad geriau fotografuoti siek tiek tamsiau, o po to pasviesinti, nei per daug sviesiai.
Savo fotike as daznai naudoju taskini sviesos matavimo buda. Tai aparatas sviesa ismatuoja pvz., danguje ir ekpozicija parenka pagal tuos ismatavimus. Bet vel gi, toks dalykas gerai suveikia kai fotografuoji pvz saulelydi. Nes paprastai zeme irgi gaunasi irgi tamsoka.

Saunuoles, kad kita uzduoti wb sugalvojot. Tai gal nuo rytdienos pradedam?
Tik gal reik sutarti, kad nenaudojam jokiu PS korekciju? mirksiukas.gif Ka manot? Na, galim pasarpinti, bet ne sviesinti ir pan. Ir kaip darom, dedam su palyginimu, pvz., tas pats kadras su auto ar shade ir custom? Ar tiesiog dedam savo bandymus po viena?

Kas turit stovus, pas mane irgi tik vienas burbuliukas, t.y. gulsciukas. O pacio stovo padeti as reguliuoju pagal ekrano grida. Nelengva siaip jau... g.gif Tiesa, maciau yra dar kazkoks stikliukas apsaugine juostele uzklijuotas, reiks paziureti, gal dar ten kas paslepta... blush2.gif

Alionka, man tavo vaikas su ugnele labai wub.gif

Lamellos stogas irgi i kalna buvo virtes is pradziu. biggrin.gif Tik romantika padvelke. smile.gif

Korios mergaites su fokusus dirbat - pavyks, pamatysit. mirksiukas.gif Skaitykit, kaip buvo daromi tie ND anstesnese temose. Ten labai konkreciu pvz buvo. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 01 05, 17:27)
Sveikos  4u.gif

Sveika atvykus 4u.gif
visu pirma nusistatyk objektyva ant MF ( Manual focus ) ir naudok fokusavimo taskus ax.gif

QUOTE(wite @ 2009 01 05, 17:58)
Sveikos smile.gif

Kur laikot savo veidrodinius fotikus? Nes nusižiūrėjau terbą jau, ateisiu paklaust pas jus. Aš galvoju apie tokią  http://www.fotofabri...rai-juodas.html arba šitokią http://www.fotofabri...odas-chaki.html Aš asmeniškai tai kuprinės norėčiau, patogiau man, bet paklausiu  blush2.gif

As jau anksciau rasiau, kad mes ne pagal paskirti panaudojom loptop`ui skirta kuprine ax.gif ir dabar naudodama matau, kad teks pirkti krepsi, nes man nelabai patogu ax.gif ta tasike visai gerai atrodo,bet as kai ziurejau tos uz 100lt realiai maziukes kazkokios g.gif dabar vilbroje tamrac krepsiams 30% nuolaida.Vaziuosiu ryt paziuret gal ka issirinksiu bigsmile.gif

peperoni kiek mokejai uz savo 50-tuka ? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
nu nežinau ką pamatysit...ale lyg paskutinį pavyko sufokusuot doh.gif
tik dabu vakare lyg kažkas gavos...apšvietimas nepatink man, ale neleidot blico-tai nejungiau jo... g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Capricorn: 05 sausio 2009 - 18:41
Mūsų vyrukai vakar pablūdo truputuką lotuliukas.gif Tik va su spalvom kažkoks kakaliukas gavos... doh.gif

user posted image
Atsakyti