Sadi, man labai patiko pasviesinta spalvota gamtos nuotrauka.
Su sarmeliu tokia.
Tas isdegimas -darbe per kompa ji maciau, o namie jo nematau...
Tiesiog sviesi vieta, bet kad isitikinciau, jog ji isdegusi, tureciau kisti i Ps.
Peperoni, mano fotiko instrukcijoje irgi parasyta, kad galima "apgauti" fotika: sufokusuoji pvz., i sviesesni taska ir persuki tamsesni. As labai daznai taip darau. Bet tokiu budu gaunasi per tamsi zeme. Nebent tada brecking fotografuoti ir HDR (ar kaip ten vadinasi tamsesnio ir pereksponuoto failo suliejimas?).
As irgi esu skaiciusi, kad geriau fotografuoti siek tiek tamsiau, o po to pasviesinti, nei per daug sviesiai.
Savo fotike as daznai naudoju taskini sviesos matavimo buda. Tai aparatas sviesa ismatuoja pvz., danguje ir ekpozicija parenka pagal tuos ismatavimus. Bet vel gi, toks dalykas gerai suveikia kai fotografuoji pvz saulelydi. Nes paprastai zeme irgi gaunasi irgi tamsoka.
Saunuoles, kad kita uzduoti wb sugalvojot. Tai gal nuo rytdienos pradedam?
Tik gal reik sutarti, kad nenaudojam jokiu PS korekciju?
Ka manot? Na, galim pasarpinti, bet ne sviesinti ir pan. Ir kaip darom, dedam su palyginimu, pvz., tas pats kadras su auto ar shade ir custom? Ar tiesiog dedam savo bandymus po viena?
Kas turit stovus, pas mane irgi tik vienas burbuliukas, t.y. gulsciukas. O pacio stovo padeti as reguliuoju pagal ekrano grida. Nelengva siaip jau...
Tiesa, maciau yra dar kazkoks stikliukas apsaugine juostele uzklijuotas, reiks paziureti, gal dar ten kas paslepta...
Alionka, man tavo vaikas su ugnele labai
Lamellos stogas irgi i kalna buvo virtes is pradziu.
Tik romantika padvelke.
Korios mergaites su fokusus dirbat - pavyks, pamatysit.
Skaitykit, kaip buvo daromi tie ND anstesnese temose. Ten labai konkreciu pvz buvo.