Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Pukė @ 2009 01 04, 22:29)
Capricorn, drasiai junkis, tik foto galetum didesnes det, as tingiu didint tokias blush2.gif  biggrin.gif naujokem lyg yra techniniai namu darbai su fokusavimu g.gif

ačius kad priimat...okejus, matai galvoju forumo neapkrausiu g.gif užtat dėjau per keep4u.ru smile.gif
ainu ieškot tų namų darbų g.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 04, 22:34)
Capricorn -  4u.gif  ziu puse rankdarbiu skyrelio jau cia susirinko  biggrin.gif  del foto nzn ar verta ka sakyt, kaip naujokei...  g.gif  biggrin.gif  visu pirma tai dek per kazkoki albuma, kur nereiktu jas atskirai didint... o siaip - tai prasom atlikt namu darbus (cia privaloma visiems naujokams smile.gif ) ir pirmyn i mokslo aukstumas  4u.gif

sakai taip jau baisiai verysad.gif
nu velniava, pramaklinau tuos namų darbus matomai blink.gif

labas rytas 4u.gif
Papildyta:
nu nerandu aš tų namų darbų aprašymo doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
ką būtent reik daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Capricorn @ 2009 01 04, 22:44)
labas vakaras smile.gif
čia naujokės priimamos? g.gif
tikiuosi nebūčiau balta varna tarp jūsų blush2.gif

Labas, priimam biggrin.gif

O aš galiu pakomentuot foto smile.gif pirma ir paskutinė su blicu fotkinta? Labai jau ryškiai apšviesta. Pirmoji man visai būtų įdomi, bet pirmas planas susiliejęs, plius per daug užkrauta foto. Vidurinioji foto susiliejusi, tokioms foto reikia stovo, dėmesį blaško šakelė ir iš tos švieselės viršuje galėtų būt išgauta žvaigždutė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 05 sausio 2009 - 09:37
QUOTE(Capricorn @ 2009 01 05, 09:22)
ačius kad priimat...okejus, matai galvoju forumo neapkrausiu g.gif užtat dėjau per keep4u.ru smile.gif
ainu ieškot tų namų darbų g.gif
Papildyta:
nu nerandu aš tų namų darbų aprašymo doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif
ką būtent reik daryt g.gif

Pradziai pabandyk sufokusuoti 3 daiktus. mirksiukas.gif Tema,ar dviem atgal pasiziurek,ten turi buti nemazai pavyzdziu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 05, 09:33)
Labas, priimam biggrin.gif

O aš galiu pakomentuot foto smile.gif pirma ir paskutinė su blicu fotkinta? Labai jau ryškiai apšviesta. Pirmoji man visai būtų įdomi, bet pirmas planas susiliejęs, plius per daug užkrauta foto. Vidurinioji foto susiliejusi, tokioms foto reikia stovo, dėmesį blaško šakelė ir iš tos švieselės viršuje galėtų būt išgauta žvaigždutė  biggrin.gif

visos su blicu mirksiukas.gif susiliejo muset dėl to kad per arti prikišau fotiką???g.gif o ką reiškia per daug užkrauta foto blink.gif sorry ka žiopla-ale aš tik pradedanti tam reikale blush2.gif

QUOTE(inesaS @ 2009 01 05, 09:35)
Pradziai pabandyk sufokusuoti 3 daiktus. mirksiukas.gif Tema,ar dviem atgal pasiziurek,ten turi buti nemazai pavyzdziu smile.gif

einu ieškot drinks_cheers.gif
Papildyta:
atrodo radau-tris kokius nors daiktus bandyt fotkint fokusuojant bigsmile.gif taip?????
Atsakyti
QUOTE(Capricorn @ 2009 01 05, 09:43)

einu ieškot drinks_cheers.gif
Papildyta:
atrodo radau-tris kokius nors daiktus bandyt fotkint fokusuojant bigsmile.gif taip?????

Taip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 01 05, 09:49)

ok smile.gif vakare bandysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Capricorn @ 2009 01 05, 10:43)
visos su blicu mirksiukas.gif susiliejo muset dėl to kad per arti prikišau fotiką???g.gif o ką reiškia per daug užkrauta foto blink.gif sorry ka žiopla-ale aš tik pradedanti tam reikale blush2.gif 

Aš kaip visada pasikartosiu, nenaudot blico. Vidurinėje man rods blicas nenaudotas, bent jau nepanašu smile.gif
Pakopinsiu tekstuką apie blicą, gal paaiškės kodėl jo nereikėtų naudoti biggrin.gif

Blykstė iš esmės yra taškinis labai ryškios šviesos šaltinis. iš čia ir kyla visos neigiamos pasekmės: netolygus ploto apšvietimas tiek į šonus, tiek į gylį, ryškus šešėlio kontūras, jei kažkas yra tos šviesos kelyje, o jei objektas per arti - tai jis per daug apšviečiamas, dėl to atrodo plokčias. Koks gi yra antonimas blykstei? - išsklaidyta šviesa. tai tokia šviesa, kuri neduoda šešėlių. Kaip išsklaidyti šviesą yra būtų, bet gal kadanors vėliau mokysimės smile.gif

O apkrauta foto turėjau omeny, kad šakų gal daugoka kadre rolleyes.gif
Atsakyti
Laba ryta smile.gif

Neskriaginu as fotkiu, neskriaginu biggrin.gif tik geda det tokias, kokias turiu... ax.gif ir laiko visai ner jas bent jau zmoniskai paruost netui... blush2.gif unsure.gif

QUOTE(Stikline @ 2009 01 05, 08:29)
Sadi, man J/b variantas labai  wub.gif  tik kabinėjantis nelabai aptinka medis kairėje pusėje lyg netyčia papuolęs į kadrą ir nesu tikra ar kairėje pusėje nepadegęs dangus  g.gif

Tas dangus siek tiek padeges, bet nei originale, nei wb jis nemaiso... tik va toj foto, kur Sadi isbalino sniega - isdegimas jau matos... ax.gif
O siaip tai kadras mano akiai tikrai vykes - ir siuo atveju tas wb man labai labai gerai ziurisi wub.gif wub.gif wub.gif

QUOTE(Capricorn @ 2009 01 05, 09:22)
sakai taip jau baisiai verysad.gif

Nebaisiai, nebaisiai... irnesakyk.gif visos mes nuo to pradejom biggrin.gif
Pirmas patarimas - isjunk blica ir daugiau jo nejunk mirksiukas.gif blogis jis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 05, 09:52)
Aš kaip visada pasikartosiu, nenaudot blico. Vidurinėje man rods blicas nenaudotas, bent jau nepanašu smile.gif
Pakopinsiu tekstuką apie blicą, gal paaiškės kodėl jo nereikėtų naudoti biggrin.gif

Blykstė iš esmės yra taškinis labai ryškios šviesos šaltinis. iš čia ir kyla visos neigiamos pasekmės: netolygus ploto apšvietimas tiek į šonus, tiek į gylį, ryškus šešėlio kontūras, jei kažkas yra tos šviesos kelyje, o jei objektas per arti - tai jis per daug apšviečiamas, dėl to atrodo plokčias.  Koks gi yra antonimas blykstei? - išsklaidyta šviesa. tai tokia šviesa, kuri neduoda šešėlių. Kaip išsklaidyti šviesą yra būtų, bet gal kadanors vėliau mokysimės smile.gif

O  apkrauta foto turėjau omeny, kad šakų gal daugoka kadre  rolleyes.gif

teisingai, sumaišiau nuotraukas, vidurinei akurat nėr bico mirksiukas.gif

poniala apie blico poreikį-ačiū tau mirksiukas.gif

o aš matai, tundra doh.gif mislinu kame tas apkrovimas doh.gif doh.gif doh.gif galvoju nejaugi batareikos pakrovimas nuotraukai įtakos tur blink.gif lotuliukas.gif nu čiuju bobai varžteliai atsisukę (čia man lotuliukas.gif )

beje, sakykit ant kokios funkcijos nusistačiusios fotkinat???
pvz dabar man tuos tris daiktus kai fotkinsiu g.gif tiesa, mano fotikas Canon Power shot S3 IS g.gif
Papildyta:
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 05, 09:56)

Nebaisiai, nebaisiai... irnesakyk.gif visos mes nuo to pradejom biggrin.gif
Pirmas patarimas - isjunk blica ir daugiau jo nejunk  mirksiukas.gif  blogis jis  ax.gif

paguodei lotuliukas.gif

skaitau aš jumis, balinat, kerpat, dar kažką darot...možna paklaust su kuo???? g.gif photoshopu? iš kur jo gaut g.gif
Atsakyti
QUOTE(Capricorn @ 2009 01 05, 10:59)
beje, sakykit ant kokios funkcijos nusistačiusios fotkinat???
pvz dabar man tuos tris daiktus kai fotkinsiu g.gif tiesa, mano fotikas Canon Power shot S3 IS g.gif

skaitau aš jumis, balinat, kerpat, dar kažką darot...možna paklaust su kuo???? g.gif photoshopu? iš kur jo gaut g.gif

Dažniausiai ant M, kai reikia greit nufotkint ir nėr kada nustatinėt fotiko fotkinu ant Auto, bet tokios foto dažniausiai lieka pas mane asmeniniam albume smile.gif
Nors...turiu pripažinti, kad fejerverkus fotkinau su auto blush2.gif
Fotikas pas tave tikrai neblogas, maniškis canon S5IS mirksiukas.gif , galima nemažai išlaužt norint biggrin.gif
Taip, koreguojam su PS smile.gif aš gavau iš kompiuterasto...galima dar iš kažikur parsisiųst bandyt smile.gif
Atsakyti
As dabar fotkinu diafragmos prioritetu, arba islaikymo prioritetu - neseniai atradau ir kol kas labai patinka wub.gif pries tai fotkinau ant P - nzn kaip jis ten vadinas - bet pusiau auto toks... o M retai kada naudoju dar... ax.gif
Atsakyti
Mergaites gal galit paaiskinti,o dar geriau vaizdziai parodyti,kas yra isdegimai,perlaikymai nuotraukoje ax.gif
Atsakyti