Gurskio knygoj prašyta "Labiausiai matricia kenkia žema temperatūra. Net esant -10laipsnių, matricos jautrumas šviesai gali gerokai susilpnėti. Gali nukentėti ir fotoaparato akumuliatoriai. Fotoaparata galima apsaugot laikant šiltai, padarius reikiamus kadrus, reikia tuoj pat slėpti jį po drabužiais. Jei fotoaparatas vis delto ilgiau pabuvo šaltyje ir atėję į šiltą patalpą pastebėsite, kad jis pasidenė dregmės lašeliais, reikia iškart išimti elementus ir patį aparatą dėti į dėklą. Panaudoti fotoaparatą bus galima tik tuomet kai suvienodės jo ir kambario temperatūra. Priešingų atveju ant lešio ir matricos susidarančių kondesato lašelių, jis gali nepataisomai sugesti"
Pas mane dar rašo, kad siekiant išvengti susidariusio kondensato "prieš įeidami į šiltą patalpą suvyniokite fotoaparatą į plastikinį maišelį. Išimkite jį, kai jis sušils iki kambario temperatūros."
QUOTE(boruzka @ 2009 01 04, 13:20)
bukit geros parasykit nuo iki kaip sudeti kelias nuotraukas ant vieno lapo neiseina padariau galu gale techninius ND ,reik ikelt ...
o kokioj programoj nori jungt?
Boruzka, aš tai uždedu baltus rėmus, tose vietose kur jungiasi, išdalinus iš dviejų ir sujungiu kaip panoramines nuotraukas
Bet dabar keliu po vieną nuotrauką pirmų techninių nd.. Kitus tikriausiai teks perfotografuot, nes gavos tai, kad nežinau, kur traukta, o kur fotikas arčiau prikištas
f/6,4
f/5
f/4,6
Bet dabar keliu po vieną nuotrauką pirmų techninių nd.. Kitus tikriausiai teks perfotografuot, nes gavos tai, kad nežinau, kur traukta, o kur fotikas arčiau prikištas
f/6,4
f/5
f/4,6
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 04, 10:36)
Puke - tai ir nereik viso lapo nesiotis... mes tik taip kalbam populiariai... siaip fotoprekese buna pikrti tam skirta korta, bet kuo puikiausiai tinka ir A4 formato lapo ketvirtadalis, arba tiesiog pats lapas, perlenktas 2 kartus.... jo visiskai pakanka sufokusavimui.... o ir i kisene kuo puikiausiai telpa
aaaa tada gerai, ketvirti a4 lapo imanoma nesiotis
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 04, 11:04)
Niu va, biski paeksperimentavau.... rezultatas nelabai tobulas...
Sadi jei ka, sakyk - isimsiu...
Sadi jei ka, sakyk - isimsiu...
man patinka labiau apkirptas variantas, akytes geresneje vietoje dabar
QUOTE(Loreli @ 2009 01 04, 11:08)
Gal kas žinote tiksliau. Lyg buvau skaičiusi, kad esant didesniam šalčiui geriau nesinešti fotoaparato į lauką. Bet tiksliai nebepamenu Kaip iš tikrųjų?
skaiciau, kad tik batareika greiciau issikrauna... fotkinau prie minus 2-5, nieko neatsitiko
Parodysiu ir as siandieninius pasizaidymus
Kaip tik atsisiunciau remelius tai uzsimaniau ir as pazaisti
Labai daug graziu nuotrauku, o taip nerandu laiko prisesti ir pakomentuoti - darbais apsivertusi
QUOTE(Levanda @ 2009 01 04, 16:22)
A iš kur siunteisi?
QUOTE(Stikline @ 2009 01 04, 14:25)
A iš kur siunteisi?
Jau kazkur esu rodziusi sita nuoroda. Labai daug naudingu dalykeliu tiek fotografijai tiek photoshopui ir dar visokiem velniam apie kuriuos nesigaudau
Siuntimai ribojami priklausomai kokios nuorodos, bet jei nedidelis failiukas tai ne taip ir baisu. As nusipirkus esu rapidshare acounta, nes kiek visko noriu tai netelpu i tuos limitus
http://www.heroturko.com/photoshop/
QUOTE(liamuna @ 2009 01 04, 14:50)
man sita idomi da su balandziais irgi idomus kadras pagautas, tik gal melsvoka
siaip nelabai turiu kompetencijos komentuot rasau, kaip man atrodo, o galiu ir klaidint... tai bijau ir plestis