Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(boruzka @ 2009 01 04, 10:56)
canon pultai gnt servise yra dveji .. viens kainuoja 49lt kitas 99lt  g.gif va tokia korta turi omeny ? http://www.sergita.l...p?productID=781

tokie nebrangus? g.gif biggrin.gif tikejaus brangesniu... blush2.gif

na kad cia lyg filtras... g.gif ten pagal aprasymas turetu but korta... g.gif
Atsakyti
Peperoni, man atrodo , kad Kiolbi knygoj rašė, kad galima kirpti arba pakaušį arba ausis
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 01 04, 02:40)
Linole - labai fainas takas  wub.gif tikrai įdomiai pamatyta  bigsmile.gif  tik man gaunasi perilgas vertikaliai kadras - dangus, miškas, vanduo, takas ir dar žolės.  ax.gif
ir ledo pieva ledas  bigsmile.gif kirpk tą kampą jei tau maišo, man nemaišo  mirksiukas.gif

Aciu. smile.gif Man ir per ilgas kadras. Bet jis gal perilgas todel, kad nukirpta nemazai kaires puses. O be to cia nesumazinta nuotrauka (pamirsau sumazinti blush2.gif ) Tai interneto puslapyje vel kitaip atrodo. Siaip tai mastau, kad dar reiktu siek tiek dangaus pakirpti "keliui".
Na, Ledo pievos kampas nukirstas vel nesiziures kompoziciskai. Todel ir nekertu. smile.gif

Tavo zmogutis thumbup.gif
Zinai, as nieko nedaryciau nuotraukai. mirksiukas.gif Kaip mergaites moko, paryskinciau, pasarpinciau. Nebent fono spalva pakeisti, ar bent jau pasviesinti/patamsinti bandyciau. Moke kaip tai padaryti berods Dejavu, kai fotografavome puodelius. Ko gero pirma tema bus (tik man nesigavo pagal nurodymus. blush2.gif verysad.gif ).
Nes vaikucio ausyte nukirsta. Galvos nesinori kirpti, nes virsuje tie plaukiukai taip graziai pankuoja. smile.gif Desineje jei nukirstum, ko gero butu labai galva suspausta. Be to akys, kaip suprantu, per vidury. Man atrodo, turek sau ta nuotrauka ir nesuk galvos. mirksiukas.gif Grazus vaikas su emocija. O jei noresi portreto, perfotografuosi. smile.gif
Nors as irgi savo mergickai dovanojau jos foto, tai irgi nebuvo vykusi. Kai kas nukirsta, akys-per viduri, Bet mane kabino ta nuotrauka. Tad atsispausdinau ir padovanojau. Jei kada labai islavinsiu fotografavimo igudzius, gal ji akis draskys. Bet kol kas man ji miela. smile.gif

O jei paeksperimentuosi, kaip Puke moke, pasirodyk. mirksiukas.gif Pasakysime, kaip graziau. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2009 01 04, 11:12)
Peperoni, man atrodo , kad Kiolbi knygoj rašė, kad galima kirpti arba pakaušį arba ausis

jei akcentuoji zvilgsni - galima ir ta ir ta - cia jau nuo foto priklauso... ax.gif ir siaip as nelabai vadovaujuos tokiais grieztais jo nurodymais biggrin.gif

viskas - varom laukan mes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 04 sausio 2009 - 11:26
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 04, 11:04)
Niu va, biski paeksperimentavau.... rezultatas nelabai tobulas... blush2.gif 

Sadi jei ka, sakyk - isimsiu...  ax.gif

neišimk, palik, kaip tik ir prašau patarimo smile.gif bet taip nukirpus labai veidukas įspraustas atrodo doh.gif bandysiu gal dar stipriau kirpt, kad ti akys ir liktų g.gif

čia tiesiog saulė gerai švietė kambarį, tai tokiom idealiom salygom negalėjau fotiko nepaimt doh.gif man tai labai patiko akyčių spindėjimas ir ryškumas ax.gif tokios gyvos jos, tikros smile.gif

QUOTE(linole @ 2009 01 04, 11:14)
O jei paeksperimentuosi, kaip Puke moke, pasirodyk.  mirksiukas.gif Pasakysime, kaip graziau.  4u.gif

ačiū už komentarus smile.gif bandysiu, karpysiu, parodysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės.
QUOTE(Loreli @ 2009 01 04, 11:08)
Gal kas žinote tiksliau. Lyg buvau skaičiusi, kad esant didesniam šalčiui geriau nesinešti fotoaparato į lauką. Bet tiksliai nebepamenu g.gif Kaip iš tikrųjų?
Mane irgi tas dalykas domina. g.gif
QUOTE(linole @ 2009 01 04, 11:14)
Bet mane kabino ta nuotrauka.

Man irgi viena nuoraukytė yyyypač miela. Dėjau ją čia kažkada. Žinau, kad netaisyklinga, nesufokusuota, bet ji tiesiog "kvepia" man šventėmis. wub.gif

Peperoni, gerai nuotrauką pakoregavai. smile.gif O jau vaikiuko grožis. wub.gif

Tiesa, dėl TV bokšto viršūnės. Nespecialiai aš jos nenufotografavau, tisiog į kadrą netilpo. doh.gif Čia pro mašinos langą nuotrauka daryta, neturėjom daug laiko, todėl taip ir išėjo. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amiletta: 04 sausio 2009 - 11:59
QUOTE(Loreli @ 2009 01 04, 12:08)
Gal kas žinote tiksliau. Lyg buvau skaičiusi, kad esant didesniam šalčiui geriau nesinešti fotoaparato į lauką. Bet tiksliai nebepamenu g.gif Kaip iš tikrųjų?

Man ir įdomu.Dabar galvoju eit ar neit į lauką, kai toks šaltis baisu,kad fotikas paskui nesugestu. g.gif biggrin.gif
Atsakyti
specialiai paziurejau instrukcijoj - tai darbo aplinka nuo 0 iki +40 laipsniu.... ax.gif bet as rizikuosiu.... vyrs sake -7 daba Kaune... ax.gif iki, mergytes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 01 03, 23:10)
Ediper,juros foto galetu buti ir geresns,bet jei buvo salta,tai tikiu,kad nelabai noro  fotkinti buvo.

jo drinks_cheers.gif bet buvo taaaip salta,o ir vyras ir mazas vaikas doh.gif padariau keliolika nuotr.tik po pora kadru... siaip kompe atrodo geriau,net SM'e biggrin.gif blush2.gif

kiek zinau per salti fotika galima nestis,tik baterija trumpiau laikys mirksiukas.gif toj pacioj Kelby knygoj raso rolleyes.gif
Atsakyti
Mane irgi laaaabai domintų, kokiam šaltį fotikas nesušala, nes turiu tokių palydovų, kurie labai nugąsdino, dėl šalčių. Dabar oras toks jėgiškas, varyčiau prasiblaškyt lauk su fotiku smile.gif Nu bet aš gal nerizikuosiu, kad jau nuo nulio.. 4u.gif

Dedu jau tikriausiai paskutinę foto su tuo meškinu. Čia lyg viskas gerai, ir žaisliukas visas ax.gif Į šakelę lyg ir nefokusuota ir nesufokusuota..
user posted image

Nu negaliu, kažkas fotikui atsitiko.. g.gif Automatiniu fokusavimu nustačius objektyvą (AF) fokusuoja TIK ties vienu tašku (kairėj viršuj). Prisidirbau kažką su nustatymais? (nes vis knisinėjausi, po visus meniu vaikščiojau, gal kažką ir nusigrybavau ir pakeičiau..)
Kokias jūs spalvas nusistačiusios? Pas mane buvo sRGB, tai spalvos kažkokios trenktos buvo, tai persistačiau į Adobe RGB, dabar lyg ir geriau. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wite: 04 sausio 2009 - 12:24
As irgi atsiverciau instrukcija ..

bent jau pas mane raso tik apie karsti

"Fotoaparato nepalikite ten,kur jis gali per daug ikaisti, pavyzdziui, tiesioginiuose saules spinduliuose pastatytame automobilyje" g.gif
Atsakyti
Loreli, vyras sako, kad galima, tik nelabai ilgam. iki poros val mirksiukas.gif ir tada siltai nesk padeti.
Peperoni, tai laukiam ispudzio is misko su vynu tongue.gif
Atsakyti