Įkraunama...
Įkraunama...

Rankos riešo kanalo sindromas

Mano mamai buvo padaryta rankos riešo nervo operacija ir dabar labai sunkus gyjimas.. ranka ištinus baisiai..žaizda gijo sunkiai..skauda.. unsure.gif vienas daktaras operavo, kitas gydo ir abu skiria skirtinga gydyma.. doh.gif unsure.gif jau nebežinom ką daryt..Norėjau paklaust, gal esat kuri susidūrus su šia problema, gal turėjot tokia operacija.. Kaip vyko gydymas ar sunkus gyjimo procesas buvo ir t.t labai įdomu būtu sužinoti 4u.gif Dėkui už pagalbą..
Atsakyti
Labas.man buvo padaryta rankos rieso nervo operacija,taip gydymas tesesi ilgai gijo sunkiai ,skauda ir dabar nes oeracija nepavyko ir operuos per nauja verysad.gif operavausi privacioj klinikoj bet jie tik grazius pinigelius paeme o siunte pas kitus gydymo ieskoti ,praejau dvi rebilitacijas ir nieko geriau pavargau nes penkis men ieskojau kodel skauda ir negyja nebuvau darbinga dirbti negaliu.ir nezinau kada galesiu ? siulau nenuleisti ranku ir ieskoti geru specelistu jeigu gydimas uzsitese ilgiau nei tris men .sekmes
Atsakyti
Sveikos, mamytes smile.gif esu naujoke Jusu forume. Noreciau pradeti nuo to, jog esu ketvirto kurso VU MF studente ir studijuoju ergoterapija. Kadangi tai paskutiniai studiju metai, todel rasau bakalaurini darba, kurio tema: rieso kanalo sindromas. Manau esate susidurusios su sia problemele viena ar kita mamyte, tad labai noreciau, jog atrasytumete smile.gif reikalas tame, jog mano darbui reikia atlikti tyrima, kuriam reikia surinkti maziausiai 15 zmoniu, susidurusiu su sia liga. Tad pasitelkiau mamu forumu ir manau pavyks cia bent keleta tokiu zmogeliuku surasti bigsmile.gif
Galite rasyti ir i mano pasta: terapy4@gmail.com
Atsakyti
Hello smile.gif Man užvakar atliko riešo nervo atlaisvinimo operaciją, nes buvo diagnozuotas sunkaus laipsnio tunelinis riešo kanalo sindromas. Žinau, kad ši liga gana dažna moterų tarpe. Tad norėčiau paklausti ar būtina perrišti pooperacinės žaizdos tvarstį jau pirmąsias dienas po operacijos? Nors daktaras ir pasakė ką daryti, deja, nepamenu ar išvis ką nors minėjo apie žaizdos perrišimą. Žinau, kad reikia kreiptis pas šeimos daktarę, bet tai padaryti galėsiu tik 1dienį popiet. Tad ką daryti dabar, savaitgalį? Neramu dėl to ar tinkamai žaizda gyja. Galbūt kas nors iš Jūsų patyrė šią operaciją ir jau žino ką daryti. smile.gif
Atsakyti
Sveiki. Džiugu, kad tiek metų nieko nekamuoja ši liga...pačiai man prasidėjo rugsėjį, dėl sunkaus darbo... dabar trečia diena po operacijos. Prasidėjus tirpimams ir skausmui, pamažinau darbo krūvį. Bet bėda, kad praėjus nakties tirpimam ir skausmam, nepraėjo nuolatinis pirštų galiukų aptirpimas. Po operacijos irgi aptirpę... bijau, kad gal nepataisomai pažeisti nervai... kairės pirštų galiukai irgi aptirpę... ir ją operuos irgi po 6 sav...
Atsakyti
4 sav po operacijos. Atidarant duris - ranką skauda, nuvalyt stalo su skudurėliu negaliu, nes skauda. Pirštų galai nutirpę, kaip ir prieš operaciją. Tas elektros lakstymas per pirštus - kaip buvo taip yra. Dar po poros sav eisiu pas gyd... tegu tikrina...
Atsakyti
Sveiki. Įtariu, kad pas mane yra riešo kanalų sindromas, nes kairės rankos pirštai pastoviai aptirpę, labai skauda plaštakas, jei reikia pirštais minkyti masę, skausmas atliekant tam tikrus judesius pirštais. Kol kas dar viskas labai pakenčiama. Jeigu vėliau situacija blogės, tai reikės kreiptis pas plaštakų chirurgą. Gal galėtumėt kokį chirurgą rekomenduoti?
Atsakyti
QUOTE(Brukka @ 2017 02 04, 15:37)
Sveiki. Įtariu, kad pas mane yra riešo kanalų sindromas, nes kairės rankos pirštai pastoviai aptirpę, labai skauda plaštakas, jei reikia pirštais minkyti masę, skausmas atliekant tam tikrus judesius pirštais. Kol kas dar viskas labai pakenčiama. Jeigu vėliau situacija blogės, tai reikės kreiptis pas plaštakų chirurgą. Gal galėtumėt kokį chirurgą rekomenduoti?

Papildyta:
QUOTE(dvbbbb @ 2017 05 24, 08:31)

Man ir darė operaciją, rekomendavo gyd. J. Rudzinską. Jis konsultavo Vilniaus universitetinėj ligoninėj (šiltnamių g.). Operavo Baltijos Amerikos klinikoj. Labai malonus jaunas chirurgas. Rudenį darysiu ir antros rankos smile.gif operaciją.
Po operacijos iš karto dingo plaštakų ir riešo skausmai, galiu laisvai gulėti ant šono-neskauda net peties sąnario. O jį skaudėjo 2 metus ir teko miegoti tik ant nugaros, dabar jau 3 sav. po operacijos-po truputį taikoma reabilitacija.
Atsakyti
QUOTE(dvbbbb @ 2017 05 24, 08:35)
Papildyta:

Man ir darė operaciją, rekomendavo gyd. J. Ravinską. Jis konsultavo Vilniaus universitetinėj ligoninėj (šiltnamių g.). Operavo Baltijos Amerikos klinikoj. Labai malonus jaunas chirurgas. Rudenį darysiu ir antros rankos smile.gif  operaciją.
Po operacijos iš karto dingo plaštakų ir riešo skausmai, galiu laisvai gulėti ant šono-neskauda net peties sąnario. O jį skaudėjo 2 metus ir teko miegoti tik ant nugaros, dabar jau 3 sav. po operacijos-po truputį taikoma reabilitacija.

Atsakyti
QUOTE(dvbbbb @ 2017 05 24, 08:35)
Papildyta:

Man ir darė operaciją, rekomendavo gyd. J. Ravinską. Jis konsultavo Vilniaus universitetinėj ligoninėj (šiltnamių g.). Operavo Baltijos Amerikos klinikoj. Labai malonus jaunas chirurgas. Rudenį darysiu ir antros rankos smile.gif  operaciją.

Atsakyti

Nuo mano operacijos praėjo jau 9 savaitės. Operavo Ravinskas baltijos amerikos klinikoj, nemokamai (nes iš pradžių pas jį ėjau į lazdynus). 

Operacija nėra tokia paprasta, kaip man pasakojo šeimos gydytoja ir neurologė. Dabar tai tikrai prašyčiau kitokios narkozės ar bent kažkokio "apraminimo" vaistais prieš operaciją, nes buvo silpna.

Be to, mane tikriausiai slaugės nudegino cheminėmis medžiagomis trijose vietose, gilūs nudegimai, kurie be proto skaudėjo pirmas savaites (gerokai labiau už pjūvį). 

Po operacijos nusiteikit gyti 1-6 mėnesius. Man šiuo metu didelių skausmų nebėra, tačiau negaliu daryti monotoniškų darbų ilgą laiką rankomis. Vis dar mažesnė jėga - neatsuku stiklainių. Visada laikau rankas šiltai, nes nuo šalčio ima mausti. 

Apart šių aspektų viskas gerai, tad iš esmės džiausiuosi, kad dariausi operaciją. 

Tiesa, pirmas mėnuo buvo ypač sunkus. Ranka maudžianti, sutinus, praustis negali normaliai, ką jau kalbėt, kad savimi pasirūpint - nei vairuoji, nei valgyt gali pasidaryti, susitvarkyti ar indų išsiplauti.

Tikrai prieš operaciją pasiplanuokit laiko reabilitacijai.

LABAI padėjo ergoterapeutas ir masažai, prieš mankštas buvau giliam liūdesį ir maniau, kad niekad nebevaldysiu rankos. :) 

Atsakyti