Nuo mano operacijos praėjo jau 9 savaitės. Operavo Ravinskas baltijos amerikos klinikoj, nemokamai (nes iš pradžių pas jį ėjau į lazdynus).
Operacija nėra tokia paprasta, kaip man pasakojo šeimos gydytoja ir neurologė. Dabar tai tikrai prašyčiau kitokios narkozės ar bent kažkokio "apraminimo" vaistais prieš operaciją, nes buvo silpna.
Be to, mane tikriausiai slaugės nudegino cheminėmis medžiagomis trijose vietose, gilūs nudegimai, kurie be proto skaudėjo pirmas savaites (gerokai labiau už pjūvį).
Po operacijos nusiteikit gyti 1-6 mėnesius. Man šiuo metu didelių skausmų nebėra, tačiau negaliu daryti monotoniškų darbų ilgą laiką rankomis. Vis dar mažesnė jėga - neatsuku stiklainių. Visada laikau rankas šiltai, nes nuo šalčio ima mausti.
Apart šių aspektų viskas gerai, tad iš esmės džiausiuosi, kad dariausi operaciją.
Tiesa, pirmas mėnuo buvo ypač sunkus. Ranka maudžianti, sutinus, praustis negali normaliai, ką jau kalbėt, kad savimi pasirūpint - nei vairuoji, nei valgyt gali pasidaryti, susitvarkyti ar indų išsiplauti.
Tikrai prieš operaciją pasiplanuokit laiko reabilitacijai.
LABAI padėjo ergoterapeutas ir masažai, prieš mankštas buvau giliam liūdesį ir maniau, kad niekad nebevaldysiu rankos.