Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų eglutė: dirbtinė ar natūrali?

Mes siemet puoseme grazu,dideli keniuka,taciau sventems pasibaigus,is ties gaila eglute tiesiog ismesti.Kiek zinau ,kas met organizuojamos kalediniu egluciu surinkimo akcijos.Stai praitamet ir dar anksciau,buvo organizuojama akcija pavyzdziui Kaune ,"Eglute-i saldaini".Cia savivaldybes rinko jau panaudotas kaledines eglutes,kad jos tiesiog nesimetytu pakampese,kaip beja kai kurie zmones pasielgia su medeliais.Labai noreciau siemet eglute pristatyti tenai,kur ji butu tinkamai panaudota,o ne tiesiog ismesti,taciau nei kaip nepavyksta siemet rasti jokiu akciju nuorodu.Gal kas nors zinote,kada siemet bus renkamos kaledines eglutes Kaune?Butinai nunestume savaja zaliaskare wub.gif
Atsakyti
Štai kas iš mūsų gyvosios žaliaskarės beliko doh.gif
user posted image
user posted image

Bet aš vistiek labiau linkusi į gyvas eglutes - tik dabar daugiau į vazonines, nei į visiškai nukirstas g.gif
Atsakyti
Šiais metais turime didelę eglutę vazone. Susidūrėme su problema, ką dabar su ja daryti? Namuose per šilta jai, į lauką vėl gi, nepasodinsi, žemė įšalusi. Ką darote su eglutėmis vazonuose ? 4u.gif
Atsakyti
Visad buvau gyvu egluciu salininke. Vaikysteje visada puoddavome egle iki lubu, o sakutes puosdavome ne tik zaisliukais, bet ir saldainiais:) Gyvenome pas senelius nuosavu namu kvartale. Tikrai nematydavau po svenciu besimetanciu zaliaskariu. Gal zmones jas tiesiog sudegindavo? Namuose visada puosdavome gyvas eglutes. Pernai pirkta zaliaskare pradejo byreti po keliu dienu. Teko nupuosti nesulaukus 3 karaliu. Nupuosem ir nuvilkome i kruva prie siuksliu konteineriu. Aiku ju nieks neisveze laiku. Vaikai dar ilgai jas tampe, state palapines. Kazkaip gaila buvo. O labiausiai vaikams. Siais metais isigijome dirbtine. Tiesiog pagalvojome, kad taip darydami nors siek tiek rupinsimes gamta, ekologija. Jei kada nors turesime nuosavus namus, bus ir tikra eglute kieme. Tokia kuri kasmet vis dides, kurios nereikes mesti i siukslyna. O kaledos nuo dirbtines egles nepasidaro kazkokios sintetines. Kaledos juk turi buti sirdyje, o ne ant stalo zasies pavidalu:)
Atsakyti
Na,stai,jau radau,kur Kaune,mums patogioje vieteleje,surenka eglutes thumbup.gif
Murkute ,na ir paliko jusu eglute blink.gif ...vien sakutes ir tos sausos.Bet uz tat seneliukas graziai vazinejasi po spygliukus biggrin.gif .Na,as savaja siandiena nupuosiau,bet atrodo,kaip ka tik pirkta.Keletas spygliu nubyrejo,taciau visumoje dar galetu stoveti ir stoveti.Pas mane buvo kenis,beja.Nezinau,man labai grazu gyva eglute,bet regis kita met puosime dirbtine,nes tikrai man skaudu po to jas matyti ismestas.Ir dabar,pasidejau savaja lauke,nes ryt vesiu i spec.surinkimo vietele,taciau taip skauda sirdi,kai matau ja jau nurinkta,stovincia kieme.Aisku,nereikia cia per daug visko sureiksminti,taciau ka padarysi,kad tokia kai kuriu zmoniu sirdis. rolleyes.gif
Atsakyti
musu dirbtine biggrin.gif bet man patinka gyvos tik gaila kai jas reik ismest verysad.gif
Atsakyti
kiekvienais metais esu už dirbtinę... ypač kai nupuošinėju ir valau spyglius iš po išnešimo doh.gif ir kiekvienais metais pas mus stovi žaliaskarė iš medelyno... sakiau šiemet pirksiu dirbtinę eglutę vasarą... kad atėjus šventėms nebesusigundyčiau vėl nusipirkt gyvą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nainai @ 2010 01 07, 12:11)
Šiais metais turime didelę eglutę vazone. Susidūrėme su problema, ką dabar su ja daryti? Namuose per šilta jai, į lauką vėl gi, nepasodinsi, žemė įšalusi. Ką darote su eglutėmis vazonuose ?  4u.gif

Mes visad turime eglutę su šaknimis - jau kelinti metai ji pas mus auga vazone. Kai baigiasi šventės - gabenam į nešildomą verandą, storai apsuku skudurais (vazoną, kad šaknys neįšaltų), apšiltinu ir kaip nors dekoruoju, kad neatrodytų sąvartynas ten blush2.gif Per vasarą truputi ūgteli ir taip gyvena.
Atsakyti
Aš visada norėjau puošti tikrą eglutę..
Bet vyras ir dukra nepritaria schmoll.gif
Matyt,kad ir šiemet puošime dirbtinę eglutę..
Nors man tai ir nepatinka manau tai geriausia ir vienintelė išeitis.. verysad.gif
mes puoštumem tikrą jei ne : eglutės puošimas lapkričio mėnesį .
Tai ta dirbtinė eglutė neišvengiama g.gif
Atsakyti
O, mano svajonė yra gyva eglutė...
Tačiau, pas mus kilimai visur, tenkinamės tik dirbtine... ;// verysad.gif
Atsakyti
Kadangi namus pradedam ruošti Kalėdom ganėtinai anksti, tai ir eglutė puošiama apie dvi savaitės iki švenčių, tad natūrali niekaip neatlaikytų švenčių maratono, mažo leliuko bei gyvūnų smalsumo blush2.gif tad puošiame dirbtinę ( tik turime gan nemažą, vešlią) , o jau prieš pačias šventes įkurdiname ir gyvą - mažą eglutę ar didesnę šaką vien dėl to nuostabaus Kalėdinės eglės kvapo wub.gif
Atsakyti
o mes puiosiam dirbtinę. tiesiog nusipirkom ir puošiam kasmet ir nereik sukt galvos iš kur ja paimti. nusipirkom viena karta ir tikrai ilgam užteks smile.gif
Atsakyti