Įkraunama...
Įkraunama...

Labai alergiško vaiko mityba

Svaja27,manau suaugusiems,kurie nugyvena daug metu be alergijos ir ji staiga islenda taip pat kyla klausimas kodel nebuvo anksciau.Sunku atsakyt i ta klausima.Mano abu vaikai alergiski,nors seimoj alergija niekam nera pasirodzius. Svarbiausia optimizmas ir stengtis,tada alergija daznai atsikabina. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Labas supermamytes,
pas mus visai kitokia istorija, nei pas jus visas g.gif
Dukrytei 5men., maitinu kol kas tik MP. Nuo 2 menesio vaikas eme viduriuoti, t.y. kakoti zaliai su gleivem, kartais net kraujo gyslutemis. Jokiu rimtu berimu nebuvo, man net nekilo itarimas, kad tai alergija , nei as nei vyras neesame alergiski. Kai apsilankeme pas gastroenterologe paaiskejo, kad tai zarnyne pasireiskianti alergija, tad emiau laikytis grieztos dietos.. po 1,5men pagaliau sulaukeme geru rezultatu, vaikutis ramesnis, kakutis grazesnis biggrin.gif Per tiek laiko sulaukiau visokiu pasiulymu: spjaut i ta dieta , juk negereja, rezultatu nematyt doh.gif bet atsilaikiau.

Valgau tik kalakutiena, jautiena,kiauliena, bulves, ryzius, avizinius dribsnius, bananus, juoda duona, melynes, meginau juodus serbentus... bandau eksperimentuodama issikepti aviziniu sausainiu, nes "sveiki produktai" kosmines kainos...

O va savaitgali buvo mamos gimtadienis ir rodos laikiausi ir nieko tokio nesuvalgiau baisaus, bet vel viskas is pradziu verysad.gif vel gleivetas ir zalias kakutis verysad.gif verysad.gif verysad.gif sitiek pastangu ir po vieno savaitgalio viskas suniui ant uodegos....

Ar tiesa kad jeigu vaikutis alergiskas kad ir nuo maziausio trupinelio kyla alergija?
Papildyta:
mastau, tiek prisikaiciusi siame forume, kaip bus mums kada reikes primaitinti ? gal ir mums prasides visokie berimai blink.gif na labai tikiuosi kad nea.

Kaip jums buvo kai dar maitinote MP ?
Atsakyti
QUOTE(viltrake @ 2010 03 03, 11:50)
Labas supermamytes,
pas mus visai kitokia istorija, nei pas jus visas  g.gif 
Dukrytei 5men., maitinu kol kas tik MP. Nuo 2 menesio vaikas eme viduriuoti, t.y. kakoti zaliai su gleivem, kartais net kraujo gyslutemis. Jokiu rimtu berimu nebuvo, man net nekilo itarimas, kad tai alergija , nei as nei vyras neesame alergiski. Kai apsilankeme pas gastroenterologe paaiskejo, kad tai zarnyne pasireiskianti alergija, tad emiau laikytis grieztos dietos.. po 1,5men pagaliau sulaukeme geru rezultatu, vaikutis ramesnis, kakutis grazesnis biggrin.gif Per tiek laiko sulaukiau visokiu pasiulymu: spjaut i ta dieta , juk negereja, rezultatu nematyt doh.gif  bet atsilaikiau.

Valgau tik kalakutiena, jautiena,kiauliena, bulves, ryzius, avizinius dribsnius, bananus, juoda duona, melynes, meginau juodus serbentus... bandau eksperimentuodama issikepti aviziniu sausainiu, nes "sveiki produktai" kosmines kainos...

O va savaitgali buvo mamos gimtadienis ir rodos laikiausi ir nieko tokio nesuvalgiau baisaus, bet vel viskas is pradziu verysad.gif  vel gleivetas ir zalias kakutis verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  sitiek pastangu ir po vieno savaitgalio viskas suniui ant uodegos....

Ar tiesa kad jeigu vaikutis alergiskas kad ir nuo maziausio trupinelio kyla alergija?
Papildyta:
mastau, tiek prisikaiciusi siame forume, kaip bus mums kada reikes primaitinti ? gal ir mums prasides visokie berimai blink.gif  na labai tikiuosi kad nea.

Na,musu mazajai gleives ismatose atsirado po 2men. berimo,bet su alergija zarnyne mes irgi susipazine is arciau unsure.gif Neklausyk nei vieno,kas sako,kad spjaut i dieta,nes negereja,nesuprantu tokio cinizmo doh.gif ,toks zingsnis vaiko sveikata tiesiogiai paveigtu itin nekaip,saunuole,kad nekreipi demesio i tokius zodzius. Duona nera baubas,bet daznai joje daug visokiu E,i kurios reaguoja nekaip.Buvo momentas,kai mazajai viena duona tikdavo,kita- ne. Dar gali reaguot i mieles,kuriu yra visoje duonoje. Paskaityk alergiuku temas,mamos yra sudeje receptukus,kaip kept duona be mieliu,yra yv. sausainiu receptu ir visa kita, ir nepasiduok,nes kovoji uz savo turto sveikata 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mano_svajone @ 2010 03 04, 01:50)
Buvo momentas,kai mazajai viena duona tikdavo,kita- ne. Dar gali reaguot i mieles,kuriu yra visoje duonoje. Paskaityk alergiuku temas,mamos yra sudeje receptukus,kaip kept duona be mieliu,yra yv. sausainiu receptu ir visa kita, ir nepasiduok,nes kovoji uz savo turto sveikata  4u.gif

DEKUI didziulis uz padrasinima ir palaikyma 4u.gif
o juoda duona man tetis atrado be miele ir be koncervantu bigsmile.gif Vici Duona VALDOVU, Rimi tikrai yra. Kitokios nevalgau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(viltrake @ 2010 03 03, 11:50)
Labas supermamytes,
pas mus visai kitokia istorija, nei pas jus visas  g.gif 
Dukrytei 5men., maitinu kol kas tik MP. Nuo 2 menesio vaikas eme viduriuoti, t.y. kakoti zaliai su gleivem, kartais net kraujo gyslutemis. Jokiu rimtu berimu nebuvo, man net nekilo itarimas, kad tai alergija , nei as nei vyras neesame alergiski. Kai apsilankeme pas gastroenterologe paaiskejo, kad tai zarnyne pasireiskianti alergija, tad emiau laikytis grieztos dietos.. po 1,5men pagaliau sulaukeme geru rezultatu, vaikutis ramesnis, kakutis grazesnis biggrin.gif Per tiek laiko sulaukiau visokiu pasiulymu: spjaut i ta dieta , juk negereja, rezultatu nematyt doh.gif  bet atsilaikiau.

O va savaitgali buvo mamos gimtadienis ir rodos laikiausi ir nieko tokio nesuvalgiau baisaus, bet vel viskas is pradziu verysad.gif  vel gleivetas ir zalias kakutis verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  sitiek pastangu ir po vieno savaitgalio viskas suniui ant uodegos....

Papildyta:
mastau, tiek prisikaiciusi siame forume, kaip bus mums kada reikes primaitinti ? gal ir mums prasides visokie berimai blink.gif  na labai tikiuosi kad nea.

Papildyta:
QUOTE(gyvate7 @ 2010 03 11, 11:16)

Sveika, galiu pasidalinti savo patirtimi. Mano mazoji nuo 6 sav. pradejo daryti zaliai, su krauju, ktaujo tikrai budavo nemazai. Jos visai nebere tik buvo labai nerami. Nezinojau ir ko griebtis. Ismeciau visus produktus susijusius su pienu (maitinu MP), valgiau tik ryzius, bulves, kaimiskus lasinius, avizinius dribsnius, rugine duona. Niekas nepadejo, kraujo vis budavo, o tarpais taip paumedavo, kad nezinojau ka daryti. Ir kur musu tik nesiunte ir pas gastro, ir pa proktologa ir pas chirurga, dare paselio tyrima, kraujo tyrimus kelis kartus nieko nerado. Padetis pradejo taisytis kai suejo 6 men ir atejo laikas primaitinti. Zinoma pradejau tik nuo bulviu ir kopusto, taip visa men, paskui ivedziau mesyte (triusi), obuolys zalias netiko isbere. Dabar jai 8 men, zandukai ir rankytes pastoviai siurkscios ir nebezinau nuo ko, pati stengiuosi laikytis HA dietos, nes dar maitinu. Tiesa daktare ikalbejo pasidaryti kraujo tyrima alergenams nustatyti. Sake, su tokiais simptomais tikrai rodys smile.gif . Pienui alergijos net neparode, o kitiems produktams labai zema. Tai tokia mano istorija, kuri manau bus be pabaigos, nes alergija niekur nedingsta, ja galima tik pazaboti, nevartojant alergizuojanciu produktu. Tik tai labai sunku nustatyti, kadangi musu atveju alergija yra velyvo tipo (pasireiskia po 3 dienu). Sekmes mamytes.
Atsakyti
kaip bebutu gaila bet ir man teko prisijungto prie jusu
Dukrytei jau savaite kaip visai bablogejo, gal pries menesi atsirado tik 2 nedideles sausos demeles prie pazastuko maniau gal nuo sampuno, nes pakeiciau Jonsons sampuna kudikiams i sebamed'a, jau nebenaudoju, bet va jau 2 svaites kaip pradejo ant pilvuko matytis sausos odeles kaip spuogiukai bet tokie visai nematomi, o dabar perejo ir ant slaunu uzpakalines puses ypac blogai ten, nes labai sausa odyte ir jau raodona...
mano mazajai jau tuoj 8 men, jau pora savaiciu kaip nebemaitinu MP o primaitinti pradejome jau nuo 6 men. is pradziu po truputuka o dabar jau panelyte labai noriai viska valgo ka neduosi, tik nemegsta kopustu ir brokoliu. visada darzoviene verdu gariniame puode ir visada buna taip bulve+morka+ ... (kas dazniausiai yra cukinija, kalafijoras arba moliugas) daugiau kaip ir nieko is darzoviu, o koses tai ivairiai, dazniausiai duodu pirktas organines. Pries kelias savaites pradejau duoti pacios daryto jogurto is pradziu dariau su karves pienu, bet kai pamaciau sita beda su oda pradejau daryti su ozkos pienu, dabar is vis neduodu. Pries savaite daviau trinto obolio dabar irgi neduodu. Musu meniu is vis skurdu. kaip ir laikas mesyte ivedinet bet kad nezinau kaip elgtis gal reiketu is pradziu issigydt o paskui duot. is misinuku geria aptamil
perskaiciu cia jusu temele, gal sakau morka irgi nuimti... bet kada tada kas liks tik bulve ir cukinija su moliugu hmmm...
Atsakyti
QUOTE(@lina @ 2010 03 24, 12:30)
kaip bebutu gaila bet ir man teko prisijungto prie jusu
Dukrytei jau savaite kaip visai bablogejo, gal pries menesi atsirado tik 2 nedideles sausos demeles prie pazastuko maniau gal nuo sampuno, nes pakeiciau Jonsons sampuna kudikiams i sebamed'a, jau nebenaudoju, bet va jau 2 svaites kaip pradejo ant pilvuko matytis sausos odeles kaip spuogiukai bet tokie visai nematomi, o dabar perejo ir ant slaunu uzpakalines puses ypac blogai ten, nes labai sausa odyte ir jau raodona...
mano mazajai jau tuoj 8 men, jau pora savaiciu kaip nebemaitinu MP o primaitinti pradejome jau nuo 6 men. is pradziu po truputuka o dabar jau panelyte labai noriai viska valgo ka neduosi, tik nemegsta kopustu ir brokoliu. visada darzoviene verdu gariniame puode ir visada buna taip bulve+morka+ ... (kas dazniausiai yra cukinija, kalafijoras arba moliugas) daugiau kaip ir nieko is darzoviu, o koses tai ivairiai, dazniausiai duodu pirktas organines. Pries kelias savaites pradejau duoti pacios daryto jogurto is pradziu dariau su karves pienu, bet kai pamaciau sita beda su oda pradejau daryti su ozkos pienu, dabar is vis neduodu. Pries savaite daviau trinto obolio dabar irgi neduodu. Musu meniu is vis skurdu. kaip ir laikas mesyte ivedinet bet kad nezinau kaip elgtis gal reiketu is pradziu issigydt o paskui duot. is misinuku geria aptamil
perskaiciu cia jusu temele, gal sakau morka irgi nuimti... bet kada tada kas liks tik bulve ir cukinija su moliugu hmmm...

laba, man atrodo, kad pirmiausiai tau reiketu neduoti misinuko pirktinio ir ozkos pieno, nes karves ir ozkos pienas turi ta pati baltyma. Misinuka megink hipoalergini, jogurta tik naturalu be priedu, morka irgi labai alergizuoja. Su mesyte nelauk, prades trukti gelezies, duok triusi, kalakuta, nutrija sios maziau alergizuoja. Obuoli patarciau duoti ne zalai, o kepta, nes pvz. mano mazaja tai nuo zalio beria. Kuo maziau pirktinio maisto, stenkis viska gaminti namuose, skalbk tik su Neutral, muila tik sebamed. Ivedinek naujus produktus po viena i savaite ir uzsirasinek ka daviai ir kaip reaguoja. Pagalvok gal atsiminsi ka naujo daviai, kai pradejo reaguoti odele. Mums sausai odeliai labai padejo Belmandolio aliejus ( jo reikai pilti i svaru vandeni ir numaudyti kudykeli) po sios proceduros istepti exipial up lipolosion kremuciu (jei teisingai uzrasiau pavadinima).
Man atrodo, kad tavo mazylei netiko misinukas arba jogurtas su karves ar ozkos pienu, juk kai maitinai nedavei jokio misinelio? Bet suzinoti gali tik stebejimo ir bandymu principu, nes jokie tyrimai tiksliai nieko neparodys. Paskui nuo 1 m. gali meginti daryti odos durio meginius, Kaune klinikose neblogai juos daro. Kantrybes ir nepanikuok. Dar pagalvojau, gal davei kokiu nors vaistu, nes nuo ju gali berti, kadangi vaikiskuose prideta visokiu paskaninimu. Rasyk kaip sekasi, gal dar galesiu ka patarti.
Atsakyti
Sveikos mamytes,

jei kuri nors maitinat misinukais - turiu parduoti nepraimtu HIPP HA1 visai nauju. mums netiko. parduotuvese apie 45 Lt, as parduociau uz 35. i AZ.
Atsakyti
QUOTE(gyvate7 @ 2010 03 28, 10:06)
laba, man atrodo, kad pirmiausiai tau reiketu neduoti misinuko pirktinio ir ozkos pieno, nes karves ir ozkos pienas turi ta pati baltyma. Misinuka megink hipoalergini, jogurta tik naturalu be priedu, morka irgi labai alergizuoja. Su mesyte nelauk, prades trukti gelezies, duok triusi, kalakuta, nutrija sios maziau alergizuoja. Obuoli patarciau duoti ne zalai, o kepta, nes pvz. mano mazaja tai nuo zalio beria. Kuo maziau pirktinio maisto, stenkis viska gaminti namuose, skalbk tik su Neutral, muila tik sebamed. Ivedinek naujus produktus po viena i savaite ir uzsirasinek ka daviai ir kaip reaguoja. Pagalvok gal atsiminsi ka naujo daviai, kai pradejo reaguoti odele. Mums sausai odeliai labai padejo Belmandolio aliejus ( jo reikai pilti i svaru vandeni ir numaudyti kudykeli) po sios proceduros istepti exipial up lipolosion kremuciu (jei teisingai uzrasiau pavadinima).
Man atrodo, kad tavo mazylei netiko misinukas arba jogurtas su karves ar ozkos pienu, juk kai maitinai nedavei jokio misinelio? Bet suzinoti gali tik stebejimo ir bandymu principu, nes jokie tyrimai tiksliai nieko neparodys. Paskui nuo 1 m. gali meginti daryti odos durio meginius, Kaune klinikose neblogai juos daro. Kantrybes ir nepanikuok. Dar pagalvojau, gal davei kokiu nors vaistu, nes nuo ju gali berti, kadangi vaikiskuose prideta visokiu paskaninimu. Rasyk kaip sekasi, gal dar galesiu ka patarti.

labai aciu uz atsakyma, taip ir darau, pakeiciau misinuka i Aptamil HA, koses verdu pati o is pirktiniu tai jei tik kur iseinam tai nusipirkau kur ruosiasi su misinuku. isemiau is musu raciono morkas vietoj ju naudoju moliuga. jogurto kol kas neduodu jokio. Na issigydem visas demeles vaistais gan greitai per pora dienu nieko neliko, dabar pradesiu viska nuo 0, ir ziuresiu kur ir kas netinka.
Atsakyti
Sveikos, na ir aš pasakysiu savo pastebėjimus, mano abu vaikai alergiški ir bandom rankioti kas tinka ir kas ne. Ir pastebėjau, kad mažiui pradėjo mažėti alergija kai pradėjau košytes nuverdineti per pora kartų t.y. daržoves visas verdu atskirai,nes bulvės naminės ir jų neperverdu pora kart, o kitos pirktines tai užverdu nupilu ir dar karta verdu, tai manau tos chemijos ištirpsta pirminiam vandenyje kuri nupilu todėl apmažėjo alergija. Nors vitaminu mažiau bet ir nitratų pateks į mažiuko organizma mažiau. mirksiukas.gif
Atsakyti
aš visas daržoves pamerkiu kelioms valandoms, kad nitratai ir visa chemija išeitų, ir tik tada verdu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(@lina @ 2010 03 24, 12:30)

Zinok tokiems maziukams dar nera poreikio platesniam meniu,tad nepergyvenk ,kad mazai darzoviu lieka.Be to,manau brokolis butu saugesnis nei morka.

QUOTE(gyvate7 @ 2010 03 28, 10:06)
laba, man atrodo, kad pirmiausiai tau reiketu neduoti misinuko pirktinio ir ozkos pieno, nes karves ir ozkos pienas turi ta pati baltyma.

Del ozkos pieno labai klysti,jis labai skiriasi nuo karves pieno. Mano dukrai alergologe jau 7men.. liepe duot butent ozkos piena,pradzioj po truputi,paskui kosems ir t.t.,kol palaipsniui misinukas Aptamil allergy liko tik nakciai.Beje,alergijoa mano dukryte jau neturi,jokio berimo jau geri metai rolleyes.gif Kai augo sunus,tais laikais ozkos piena patardavo tik ugtelejusiems vaikams,mazdaug nuo 2-3m.,dabar jau poziuris kitas. O vyrsneliui ozkos pieno deka ,be jokiu kitu vaistu ,visiskai praejo alergija ir astma. Tad jei nesi tikra,neklaidink 4u.gif

Del darzoviu teisngai parase nr1,jas reikia pamirkyt,nes virtos per daug ilgai jos lieka niekines,o naudingas tampa sultinys,kuriame lieka visos medziagos,kitaip tariant tokiu maistu tik uzkisat vaikui skrandi,bet jis negauna naudingu medziagu,o tokuu atveju geriau likt tik su pienuku.
Atsakyti