Įkraunama...
Įkraunama...

Labai alergiško vaiko mityba

QUOTE(giedrrute @ 2010 01 05, 17:59)
Pasimetus ir as jau kelios dienos, tik suejo 6 men pradejau primaitinti, 3d daviau virta morka, poto imaisiau bulve ir kita diena atsirado berimai ant zandu  verysad.gif  tik va beda kad gali buti taip jog isbere nuo MP o ne nuo darzoviu, cia tik sutapimas gal, nes daznai budavo kad jei ka uzvalgau ne to tai isberia, o cia tos sventes buvo, tai prisiragavau ko nors per daug  blush2.gif
tai ka dabar daryt patarkit, nes berimai isnyks tik po kokiu 2-3 sav, ar toliau testi maitinima darzovem ir stebet ar berimai dides ar pradeti duoti kokias koses (dar ju nebandem)  verysad.gif

Neskubek su tom darzovem,pirma palauk kol isnyks berimas,kad zinotum kas tinka,o nuo ko beria,nes jei isivaziuos berimai,nuo didesnes maisalynes sunkiau viska susekt bus.
Atsakyti
Tai taip iseina kad primaitinima reikia nutraukt ir laukt kol berimai isnyks taip unsure.gif bet berimai gali testis kokias dar 2 sav tai nieko ir neduot apart MP? g.gif
berimai tokie bjaurus buna, is pradziu tik keli spuogiukai atsiranda, o kuo toliau tuo labiau uzrausta ir susilieja i viena vieta ir belieka laukt kol prades nykti, pas mus tik ant veiduko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrrute @ 2010 01 07, 10:57)
Tai taip iseina kad primaitinima reikia nutraukt ir laukt kol berimai isnyks taip  unsure.gif  bet berimai gali testis kokias dar 2 sav tai nieko ir neduot apart MP?  g.gif 
berimai tokie bjaurus buna, is pradziu tik keli spuogiukai atsiranda, o kuo toliau tuo labiau uzrausta ir susilieja i viena vieta ir belieka laukt kol prades nykti, pas mus tik ant veiduko  verysad.gif

As ne gydytoja,tiesiog as taip daryciau - nutraukciau primaitinima.Zinoma,jei tu jau maitintum kosytem ne maziau 3sav.,tada jau sunku butu gryzt tik prie pieno,bet jei tik pradejai,taip butu lengviau.Extra atveju issirink koki super nekalta produkta ir bandyk skysta kosyte duot,bet ta kose tik yvedinejama ir viena kart per diena po truputi. O ateiciai,kad butu lengviau suprast nuo ko beria,o nuo ko ne,geriausia vest dienorasti,kur viska uzsiarasai ka vaiikas valgo,net menkus uzkandzius,tada isberus lengviau atseksi nuo ko.Su abiem vaikais taip dariau ir tikrai paprasciau,nes atrodo viska prisimeni,oi dar mazas ka as cia duodu,bet bac ir praleidi koki kasneli.
Jei gauna pastoviai alergena,tai ir plinta,o labiausia gaila vaiko,nes niezti gi veideli unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,

Mano mažoji tai pat alergiška ir dar turim atopinį dermatitą. Bent jau tokia diagnozė buvo. Kartais jau puolu į neviltį, nes atrodo jau tuoj 1-asis gimtadienis, o toks skurdus meniu, bijau,kad per mažai ji visokių medžiagų gauna verysad.gif Dabar išvis labai mažai ką valgo, nes kai sirgo gėrė visokius sirupinius vaistus, manau ,kad jie iššaukė bėrimus. Žandai raudoni šerpetojantys, taip pat raudonos išasasėję dėmelės ant kojų, rankų, plaštakų, pėdų, žodžiu išplito po visą kūną. Tepu spec. kremu, jis padėjo. Dabar vėl bėrimai atsinaujino verysad.gif Įtariu jau viską. Avižinius dribsnius, bananus, slyvas, duoną...vaistų taijau seniai nebeduodu, bet labai ilgas laiko tarpas praėjo,kol išnyko tas bėrimas. Dabar kai atsinaujino, jau nebežinau ko griebtis doh.gif

Meniu toks :

Mišinukas - NAN HA2
Miežiai, kukurūzai, ryžiai, bulvės, kalafiorai, brokoliai, kopūstas, duoniukai spelta, arba ruginiai,obuoliai (įtariu dabar ir juos) unsure.gif , kriaušių tyrelė, mėlynių tyrelė, obuolių sultys skiestos, triušiena ,kalakutiena. Dabar jau šį mėnesį pradėjo mažoji labai norėt mūsų maisto, o aš jau nesugalvoju ką dar galėčiau duot. Dabar išvis turiu laukt vėl kol apmažės bėrimas, kad galėčiau duoti naują produktą doh.gif

Anksčiau gadavo daugiau įvairesnių daržovių bet dabar visas išėmiau. Ar gali ta alergija pasireikšti vėliau g.gif Arba pvz. jeijos neberdavo nuo morkų, o alergiją iššaukė kažkoks kitas produktas, ar tuomet yra tikimybė, kad ir ta morka vėl erzins? Kaip alergenas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(plato @ 2010 01 08, 17:09)
Anksčiau gadavo daugiau įvairesnių daržovių bet dabar visas  išėmiau. Ar gali ta alergija pasireikšti vėliau g.gif Arba pvz. jeijos neberdavo nuo morkų, o alergiją iššaukė kažkoks kitas produktas, ar tuomet yra tikimybė, kad ir ta morka vėl erzins? Kaip alergenas? g.gif

Alergija gali atsirast vis naujam produktui,taip pat gali ir praeit jau esanciam.
O pabraukto klausimo nelabai supratau blush2.gif

Kas sukelia alergija sunku pasakyt,nes visiems skirtingai ir ypac sunku,kai reaguoja i maziau alergizuojancius produktus.Is tavo isvardintu mano dukrai netiko kukuruzai,obuoliai,ju sultys taip suprantama,kalafioras ir kalakutas.Kalafioras ir kalakutas pradejo nereaguot gan greit,pabandziau po kokio 1,5men..Dar vienu metu labai ytariau ryzius ir ju nedaviau,bet nesu tikra,kad jie laergizavo.Tiesa,mieziu irgi neduodavau,bet ne todel ,kad alergizuotu,tiesiog zinodama kas tinka,stengiaus neskubet duot kuo daugiau. Apie spelta nieko negaliu pasakyt,bet yra mamu kas naudoja ir tinka.
Atsakyti
QUOTE(mano_svajone @ 2010 01 08, 23:34)
Alergija gali atsirast vis naujam produktui,taip pat gali ir praeit jau esanciam.
O pabraukto klausimo nelabai supratau  blush2.gif

Kas sukelia alergija sunku pasakyt,nes visiems skirtingai ir ypac sunku,kai reaguoja i maziau  alergizuojancius produktus.Is tavo isvardintu mano dukrai netiko kukuruzai,obuoliai,ju sultys taip suprantama,kalafioras ir kalakutas.Kalafioras ir kalakutas pradejo nereaguot gan greit,pabandziau po kokio 1,5men..Dar vienu metu labai ytariau ryzius ir ju nedaviau,bet nesu tikra,kad jie laergizavo.Tiesa,mieziu irgi neduodavau,bet ne todel ,kad alergizuotu,tiesiog zinodama kas tinka,stengiaus neskubet duot kuo daugiau. Apie spelta nieko negaliu pasakyt,bet yra mamu kas naudoja ir tinka.

4u.gif Ačiū už ats. O dėl klausimo tai painiai aš čia supasakojau.
Žodžiu iš pat pradžių kai tik daviau pabandyti morkos, ją bėrė, tada nedaviau porą sav. tada vėl bandžiau, vėl išbėrė, tada jau daviau tik po mėnesio, ir nebėrė, taip tas morkas valgė maždaug nuokokio 7-o mėn iki 10,5 gal. Ir kai atsirado tie bėrimai, buvom vėl pas alergologę ir ji patarė išimti visus oranžinius produktus taip pat. Nors alergiją tai iššaukė greičiausiai tie sirupai. TAigi galvoju ar gali taip būt, kad atsiradus bėrimams nuo vieno produkto, pvz. tokia morka anksčiau alergizavusi, vėl gali pasidaryt pavojinga g.gif Ta prasme, kad gali ir toliau sėkmingai bert, o aš net nenutuoksiu, kad čia nuo to jau "nekalto" produkto doh.gif Va kokia painiava blush2.gif ax.gif

Atsakyti
QUOTE(plato @ 2010 01 14, 02:10)
4u.gif Ačiū už ats.  O dėl klausimo tai  painiai aš čia supasakojau.
Žodžiu iš pat pradžių  kai tik daviau pabandyti morkos, ją bėrė, tada nedaviau porą sav. tada vėl bandžiau, vėl išbėrė, tada jau daviau tik po mėnesio, ir nebėrė, taip tas morkas valgė maždaug nuokokio 7-o mėn iki 10,5 gal. Ir kai atsirado tie bėrimai, buvom vėl pas alergologę ir ji patarė išimti visus oranžinius produktus taip pat. Nors alergiją tai iššaukė greičiausiai tie sirupai. TAigi galvoju ar gali taip būt, kad atsiradus bėrimams nuo vieno produkto, pvz. tokia morka anksčiau alergizavusi, vėl gali pasidaryt pavojinga g.gif  Ta prasme, kad gali ir toliau sėkmingai bert, o aš net nenutuoksiu, kad čia nuo to jau "nekalto" produkto doh.gif  Va kokia painiava blush2.gif  ax.gif

Sveiki 4u.gif
sunku pasakyt, bet, manau, kad visko gali būti. Reikia labai sekti ir, jei yra įtarimas, neskubeti visko į krūvą suduoti. Palaukt kol bėrimai apmažės, o tada vėl bandyti po truputį duoti ir žiūrėti. pati pastebėjau, ir alergologė tą patį sakė, kad jei duodi ką naujo ar "pavojingo", tai į dienos galą išlenda - tos bėrimų vietos labiau parausta. ir neduoti "pavojingų" kelias dienas išeilės
o mes irgi labai alergiški -darėm kraujo tyrimus gal 7 mėn., rodė labai aukštą alergijos klasę net bulvėms. o meniu tai toks, tiesa, mums ką tik suėjo metukai:
mišinukas Neocate, ryžiai, avižos, buvo kukurūzai (bet nebeduodu, nes įtariu, kad alergizuoja), triušiena, paprastas kopūstas, žiedinis kopūstas, kartais biški su morkos ar moliūgu. kartais tarkuotas obuoliukas, kai gražesnis būna. ir dar ruginės duonos gabaliukas pagriaužt. ir viskas blink.gif taip ir gyvenam, vis eilės laukia burokėlis, bulvė, grikiai, 5 grūdų košė pabandymui, bet, kad dar žandai nepagražėja schmoll.gif
o tie sirupai alergizuoja, pridėta visokių ten, kad skaniai gertųsi tongue.gif
Atsakyti
Isivaizduoju kaip nelengva mamytems,kuriu vaikuciams pasireiskia alergija vieniems ar kitiems produktams.Mano sunelio tfu tfu kol kas nebuvo isbere,nors valgom nemazai produktu,nes mums jau daugiau nei 6men.Idomu kas lemia,kad vienus vaikus beria nuo daugelio produktu,o kitas valgo viska ir nieko g.gif
Atsakyti
mielosios, nors esu jau toli grazu nebe pirmakarte, bet iskolo toks klausimas ar gali bananas alergizuoti??Vakar abiem daviau jo, ir veliau pastebejau, kad panelytes keliukai paberti, siandien berimu nebera suvalge tikrai nedaug, tai mastau, ar galejo reakcija tokia buti daugiau nieko, isskyrus mp, nevalgom aciu is anksto uz pasisakymus
Atsakyti
QUOTE(Veitė @ 2010 01 20, 14:02)
mielosios, nors esu jau toli grazu nebe pirmakarte, bet iskolo toks klausimas  ar gali bananas alergizuoti??Vakar abiem daviau jo, ir veliau pastebejau, kad panelytes keliukai paberti, siandien berimu nebera  suvalge tikrai nedaug, tai mastau, ar galejo reakcija tokia buti  daugiau nieko, isskyrus mp, nevalgom  aciu is anksto uz pasisakymus

man alergologė sakė, kad gali. nes jie užpurškti būna. ji pati turi irgi AD, tai pasakojo, kad kartais kai suvalgo bananą, kurio vidus baltas, o ne juodas (jei nemaišau), tai pradeda galvą niežtėt. nors šiaip bananai tai nealergizuojantys skaitosi. kaip ir bulvė, nors mes, pavyzdžiui, bulvei aukštą alergijos klasę turim. jei maitinamas vaikas mp, tai gal pati ką nors alergizuojančio suvalgei? kitąkart duosit banano, bet ne daug, kai nebus bėrimų ir bus matyt ar tai kartosis, ar ne
Papildyta:
QUOTE(Vaiduliux25 @ 2010 01 18, 21:34)
Isivaizduoju kaip nelengva mamytems,kuriu vaikuciams pasireiskia alergija vieniems ar kitiems produktams.Mano sunelio tfu tfu kol kas nebuvo isbere,nors valgom nemazai produktu,nes mums jau daugiau nei 6men.Idomu kas lemia,kad vienus vaikus beria nuo daugelio produktu,o kitas valgo viska ir nieko g.gif

visų pirma, manau, lemia genetika. man vaikystėje AD buvo žiaurios formos, mane tėvai su specialiai siūtom pirštinėm pririšdavo mano rankas prie lovytės grotelių, kad miegodama nesikasyčiau. o draskiausi tai iki kraujo. po to išaugau, apie paauglystę, nors kai užvalgydavau kokių mandarinų ar šokoladų, tai pasikasydavau.o dabar kaip ir dingo, bet turiu šienligę ax.gif ačiū Dievui, nebaisią, tik pavasarį ir tai trumpam, keliom dienom, maksimum savaitei.
tai ir mano vaikas paveldėjo AD, kaip ir aš iš mamos, močiutės, prosenelės. genai galingas dalykas rolleyes.gif bet manau svarbiausia dar ir tai, kad tokio vaiko nereikia iš pat mažens "sudirginti" duodant daug ir įvairių produktų, ypač su kurie yra alergizuojantys. reikia duot po truputį, nes žarnynas labai jautrus. ir laukti laukti kol jis subręs ir naujas produktas nebealergizuos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiduliux25 @ 2010 01 18, 21:34)

Musu seimoj abu vaikai alergiski,o nei as ,nei vyras ne.Vat ir suprask ,kad nori nuo ko.Maitinames tikrai tik geros kokybes maistu. Taip ir nezinau priezasties kodel mano vaikai vargsta.

QUOTE(Veitė @ 2010 01 20, 14:02)
mielosios, nors esu jau toli grazu nebe pirmakarte, bet iskolo toks klausimas  ar gali bananas alergizuoti??Vakar abiem daviau jo, ir veliau pastebejau, kad panelytes keliukai paberti, siandien berimu nebera  suvalge tikrai nedaug, tai mastau, ar galejo reakcija tokia buti  daugiau nieko, isskyrus mp, nevalgom  aciu is anksto uz pasisakymus

Gali.Tiesiog alergija kiekvienam gali pasireikst skirtingai.Siaip,bananas,vienas is nekalciausiu produktu alergiukams,taip aiskino musu alergologe. Dar gerai pamastyk,gal pati ka ne taip suvalgei - riesutu,juros gerybiu ir pan.
Atsakyti
Sveikos,

Na pasirodo, kad ir mano vaikas alergiskas. Iki 6 men., jo neberdavo nei nuo morku, nei nuo kosiu, nuo nieko. Viskas prasidejo, kai ant veiduko, ties smilkiniu iki zanduko issausejo oda. Parodziau gydytojai, pasake, kad cia tik odos issausejimas, tepti kremuku ir praeis. Bet nepraejo, jis kasesi, nudraske iki sasu. Vel nuejom pas gydytoja, pasake, kad odos uzdegimas, israse tepaliuko ir sake, kad praeis. Po keliu dienu praejo raudonumas, maziau kasesi, bet greit vel pasikartojo ta pati situacija, raudonumas, nusidraskymas iki krauju ir pan. Paskambinau gydytojai paklausti ka daryti, ji pasake, kad gali buti alergija, o kai pasakiau, kad ji liepe tepti tepaliuku, ji neprisimine. Liepe sekti maista. Bet man reikejo kuo greiciau kazka daryti, nes buvo subjaurotas vaiko veidukas. Tada nelaukusi uzregistravau i privacia klinika, pas alergologa. Gydytoja pasake, kad jei buciau ilgiau laukusi, tai vaikui tos zaizdeles ant veiduko galejo pradeti puliuoti, nes ten jau infekcijos zidinys. Is karto pasake, kad vaikui atopinis dermatitas. Israse vaistu, tai dabar gyjam. Padare kraujo tyrima bendra lgE, tai pas mano vaika padidejes. Surasiau gydytojai dienos meniu uz visa savaite. Tai pirmiausiai liepe keisti misini i APtamil Alergic care. Pasake, kad namie daryciau tyreles ir koseles is kuo sveikesniu produktu. Darzovines tyreles su mesa gaminu pati. Sake, kad duoti kuo maziau pirktiniu tyreliu (as duodu tik vaisines pirktines tyreles). Nezinau ka daryti su kruopu kosem. Kyla dar vienas klausimas, jei vaikas alergiskas, tai kodel tik dabar pasireiske alergija, nors nuo 4 men., kai pradejau duoti tyreles darzoviu ir vaisiu, nuo 5 men.pradejau duoti kruopu koses... g.gif
Atsakyti