QUOTE(Veitė @ 2010 01 20, 14:02)
mielosios, nors esu jau toli grazu nebe pirmakarte, bet iskolo toks klausimas ar gali bananas alergizuoti??Vakar abiem daviau jo, ir veliau pastebejau, kad panelytes keliukai paberti, siandien berimu nebera suvalge tikrai nedaug, tai mastau, ar galejo reakcija tokia buti daugiau nieko, isskyrus mp, nevalgom aciu is anksto uz pasisakymus
man alergologė sakė, kad gali. nes jie užpurškti būna. ji pati turi irgi AD, tai pasakojo, kad kartais kai suvalgo bananą, kurio vidus baltas, o ne juodas (jei nemaišau), tai pradeda galvą niežtėt. nors šiaip bananai tai nealergizuojantys skaitosi. kaip ir bulvė, nors mes, pavyzdžiui, bulvei aukštą alergijos klasę turim. jei maitinamas vaikas mp, tai gal pati ką nors alergizuojančio suvalgei? kitąkart duosit banano, bet ne daug, kai nebus bėrimų ir bus matyt ar tai kartosis, ar ne
Papildyta:
QUOTE(Vaiduliux25 @ 2010 01 18, 21:34)
Isivaizduoju kaip nelengva mamytems,kuriu vaikuciams pasireiskia alergija vieniems ar kitiems produktams.Mano sunelio tfu tfu kol kas nebuvo isbere,nors valgom nemazai produktu,nes mums jau daugiau nei 6men.Idomu kas lemia,kad vienus vaikus beria nuo daugelio produktu,o kitas valgo viska ir nieko
visų pirma, manau, lemia genetika. man vaikystėje AD buvo žiaurios formos, mane tėvai su specialiai siūtom pirštinėm pririšdavo mano rankas prie lovytės grotelių, kad miegodama nesikasyčiau. o draskiausi tai iki kraujo. po to išaugau, apie paauglystę, nors kai užvalgydavau kokių mandarinų ar šokoladų, tai pasikasydavau.o dabar kaip ir dingo, bet turiu šienligę
ačiū Dievui, nebaisią, tik pavasarį ir tai trumpam, keliom dienom, maksimum savaitei.
tai ir mano vaikas paveldėjo AD, kaip ir aš iš mamos, močiutės, prosenelės. genai galingas dalykas
bet manau svarbiausia dar ir tai, kad tokio vaiko nereikia iš pat mažens "sudirginti" duodant daug ir įvairių produktų, ypač su kurie yra alergizuojantys. reikia duot po truputį, nes žarnynas labai jautrus. ir laukti laukti kol jis subręs ir naujas produktas nebealergizuos