Įkraunama...
Įkraunama...

Labai alergiško vaiko mityba

QUOTE(dolly` @ 2009 05 13, 17:59)
aaaa, tikrai kad jau nekaltiem produktam  unsure.gif  ar tikrai isaugama is tu alergiju? visi tik tai ir tekartoja... man tai ji netrukdo, bus bus, ka darysi, maitinsi vaikiuka taip kaip reikia, bet del jo pacio geriau butu...

Isauga,aisku visko pasitaiko,bet daznai isaugama,jei priziuri,blogiau,kai neziuri ir alergija persimeta i astama unsure.gif ,tiesa,net ir ziurint tai gali nutikt,bet ir nuo jos galima pabegt mirksiukas.gif Mano vyresnelis irgi buvo alergiskas ir astma ja kibo,bet jau 4metai kaip viskas gerai,nieko neliko,tad reikia tiket.Tikiu ir as,dabar augindama alergiska dukryte smile.gif

QUOTE(justukė @ 2009 07 13, 17:58)
nesąmonė duoti alergiškam vaikui karvės pieno

Karves pieno duot nesamone,bet ozkos piena ramiai.Jie labai skirias.
Atsakyti
Sveiki,
Mano mergyte labai alergiska pieno prodiktams,kai jai buvo 10men pirma karta daviau puse mazo saukstuko varskytes,tai teko net i ligonine vaziuoti verysad.gif labai stipriai sualergizavo,pradejo stipriai vemti,labai isburko nosites gleivine,net nepaalsavo,alsavo per burnyte,tekejo snargliukai ir seilytes is burnytes,po kurio laiko isbere visa kuna spuogiukais ir raudonom demem,suleidus vaistus viska kaip ranka nueme unsure.gif tai dabar saugomes pieno produktu,dukritei 11men ir 15d vis dar maitinu pati,nors planavau maitinti iki metuku,bet manau teks ilgiau ax.gif dar neskubu duoti kiausinio,zuvies ir k.t produktu,kai vaikuciai alergiski su tokiais produktais geriau neskubeti.
Atsakyti
Mes nuo 6 mėn. pradėjom valgyti košeles tokia tvarka (pagal Europos gyd.rekomendacijas, nes Amerikiečių gyd. rekomenduoja kitą tvarką): 4 d. bulvytė, 4 d. bulvytė plius morkytė (žinoma, tik virta, nes žalios - labai linkusios alergizuoti), 4 d. bulvytė, morkytė, kopūstas, 2 d. bulvytė, morkytė, kalafijoras, 2 d. bulvytė, morkytė, brokolis (aš pamaišiau, jūs galite rinktis vieną iš šių kalafijoras/brokolis/moliūgas/cukinija - visi jie nepriskiriami alergiškiems). Kruopų košės: po 4 d. avižiniai dribsniai, ryžiai, kukurūzų kruopos, grikiai (va dėl grikių atidžiai stebėkite, vėliau, t.y. 7 mėn. galite pabandyti duoti kelių dribsnių košelę ir stebėkite alergizuos ar ne kvietinėms kruopoms). Tiek daržoves, tiek kruopų košeles duoti su alyvuogių aliejum. Su viskuo sutelpam į 6-tą mėn. Nuo 7 mėn. prasidės jau vaisiai (obuolys ir bananas, kiti kol kas nerekomenduojami, nes priskiriami alergiškiems), mėsytė (jautiena, kiauliena, kalakutiena) ir tos pačios daržovių ir vaisių košytės. Tik nesugalvokite kruopų košelių paskaninti karvės pienu, o jei būtinai norite - nusitraukite savo ar įpilkite mišinuko.
Atsakyti
Kadangi alergiškiems vaikučiams duodame ne viską, tai aišku labai svarbu išsaugoti kuo daugiau vitaminų. Kaip tai darote?
Kiek girdėjau, tai tarkim daržoves reikia virti uždengtame ar bent pridengtame puode, kad kuo mažiau vitaminų "nugaruotų" ir šiaip reikia virti ne metaliniam (ar kaip tiksliau pavadint mūsų blizgančius puodus, aliuminiai gal) puode, o tarkim stikliniam??? Ar taip darote? Ir dar aš viską malu su smulkintuvu (mažajam 7 mėn.), tai daržovės/vaisiai liesdamiesi su geležim vėl praranda vitaminų... Taigi kartais pagalvoju, kažin kiek jų belieka tam galutiniam maistelyje g.gif
Atsakyti
Įdomu, kaip vitaminai gali nugaruoti? Vanduo tai išgaruoja.
Jei norit, kad nesiliestų su geležim, paimkit plastmasinę tarką, o šiaip trumpiau laikykit susilietimą su geležim.
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2009 10 28, 17:02)
Mes nuo 6 mėn. pradėjom valgyti košeles tokia tvarka (pagal Europos gyd.rekomendacijas, nes Amerikiečių gyd. rekomenduoja kitą tvarką): 4 d. bulvytė, 4 d. bulvytė plius morkytė (žinoma, tik virta, nes žalios - labai linkusios alergizuoti), 4 d. bulvytė, morkytė, kopūstas, 2 d. bulvytė, morkytė, kalafijoras, 2 d. bulvytė, morkytė, brokolis (aš pamaišiau, jūs galite rinktis vieną iš šių kalafijoras/brokolis/moliūgas/cukinija - visi jie nepriskiriami alergiškiems). Kruopų košės: po 4 d. avižiniai dribsniai, ryžiai, kukurūzų kruopos, grikiai (va dėl grikių atidžiai stebėkite, vėliau, t.y. 7 mėn. galite pabandyti duoti kelių dribsnių košelę ir stebėkite alergizuos ar ne kvietinėms kruopoms). Tiek daržoves, tiek kruopų košeles duoti su alyvuogių aliejum. Su viskuo sutelpam į 6-tą mėn. Nuo 7 mėn. prasidės jau vaisiai (obuolys ir bananas, kiti kol kas nerekomenduojami, nes priskiriami alergiškiems), mėsytė (jautiena, kiauliena, kalakutiena) ir tos pačios daržovių ir vaisių košytės. Tik nesugalvokite kruopų košelių paskaninti karvės pienu, o jei būtinai norite - nusitraukite savo ar įpilkite mišinuko.

Aš patarčiau atsargiau su alyvuogių aliejum, mums nuo jo pati baisiausia alergija, kaip ir nuo kitų kaulavaisių (slyvų, abrikosų, vyšnių).
Pradžiai bandykit su rapsų, kai jau tikrai išsiaiškinsit, kad nealergiškas bandomoms daržovėms, tai galit eksperimentuot su aliejais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2009 10 28, 17:02)

Pirmiausia nesupratau prie ko cia apskritai amerikieciai gydytojai
Turedama alergiska vaika( o tokius auginau du,aciu Dievui,jau islipom is alergijos), tikrai nekisciau naujo produkto kas keturias dienas,o dar tokiam mazam doh.gif Atsiprasau,bet kokio bieso? Toliau,morka - vienas is dazniausia sutinkamu alergenu. Per akis bulve ,brokolis,jeigu tinka pakaitaliot su kalafioru,kai po tam tikro laiko esi tikra,kad nereaguoja,tada bandai toliau - moliugas ir .t.. Kudikiai iki 1m. nejaucia tokio poreikio kaip kuo yvairesnis meniu,tad tas stengimasis kuo dazniau pateikt kita patiekala,tik mamos yvairove gaminant. Kruopu kosems tas pats - visiska nesamone kas 4 dienas yvedinet naujas kruopas ,nes beria ne tik grikiai,kvieciai,o ir kukuruzai ,tad pradzioje vaikiukui pilnai uztenka aviziniu dribsniu.
Po tokiu makalyniu paskui ir neatsirenka mamos nuo ko beria. Apskritai,auginant alergiuka,reikai rasytis i sasiuvini kasdien ka vaikas valgo,net menkiausia uzknadi,tada lengviau susekt ,jei atsiranda reakcija.
Atsakyti
kai mums buvo 1 menesiukas atsidurem ligonineje ir padarytame kraujyje rado daug alergenu, tuomet iki 5 menesiu maitinau savo pienuku, o nuo 5 menesiu pradejau duoti kosytes darzoviu. Mano butu klausimas, kaip zinoti, ar vaiko tai nealergizuoja, ta prasme kokie pozymiai gali buti dabar valgem bulve, morka, moliuga, siandien pirma diena daviau HIPP kosytes darzoviu, ta prasme i ka is karto atkreipti demesi, nes gydytojos pasakymas "stebekite" tai nieko man nesako, nes pvz. jau turim du dantukus ir kiti dygsta, tai irzli gali buti nuo dantuku, seilytes irgi nuo dantuku ir netgi slogyte buna nuo dantuku, labai laukciau patarimu, kokie tie buna pirmi pozymiai, nes tai ka patyriau kai buvo vienas menuo tai nelabai noreciau....aciu uz atsakymus
Atsakyti
QUOTE(rainak @ 2009 12 16, 19:54)
kai mums buvo 1 menesiukas atsidurem ligonineje ir padarytame kraujyje rado daug alergenu, tuomet iki 5 menesiu maitinau savo pienuku, o nuo 5 menesiu pradejau duoti kosytes darzoviu. Mano butu klausimas, kaip zinoti, ar vaiko tai nealergizuoja, ta prasme kokie pozymiai gali buti  dabar valgem bulve, morka, moliuga, siandien pirma diena daviau HIPP kosytes darzoviu, ta prasme i ka is karto atkreipti demesi, nes gydytojos pasakymas "stebekite" tai nieko man nesako, nes pvz. jau turim du dantukus ir kiti dygsta, tai irzli gali buti nuo dantuku, seilytes irgi nuo dantuku ir netgi slogyte buna nuo dantuku, labai laukciau patarimu, kokie tie buna pirmi pozymiai, nes  tai ka patyriau kai buvo vienas menuo tai nelabai noreciau....aciu uz atsakymus

Dazniausia alergija pasireiskia berimu yvariose kuno vietose,dar zarnyne nelaboji isisuka,tada vaikutis tustinas su gleivem.Seilejimasis nera alergijos pozymis.Siaip,neskubek duot kuo daugiau yvairesnio maisto,geriau po truputi,mazais zingsneliais. Stebek,jei tik pamatysi kazka ne taip,nei yprasta,tada perzvelk raciona ir ir to atsiradusio pokycio poslinki i kuria nors puse.
Atsakyti
Sveikos, mamytės 4u.gif esam labai alergiški, norėjau paklaust gal kuri turit parduoti nebrangiai Neocate mišinuką? lauksiu laiškų į a.z. 4u.gif
Atsakyti
Mano maziukas alergiskas nuo 3savaiciu,maitinu tik MP.Pastoviai sedejau ant hipoalerginiu dietu,niekas nepadedevo...Dabar valgau viska isskirus vistiena ir kiausinius,antra savaite, bet berimai baigia isnykti,labai dziaugiuos.Skambinau gydytojai tai leido duoti obuoliu sulciu,kadangi noreciau ivesti kosyte tai noreciu zinoti geriau pradeti nuo darzoviu ar avizu.
Atsakyti
Pasimetus ir as jau kelios dienos, tik suejo 6 men pradejau primaitinti, 3d daviau virta morka, poto imaisiau bulve ir kita diena atsirado berimai ant zandu verysad.gif tik va beda kad gali buti taip jog isbere nuo MP o ne nuo darzoviu, cia tik sutapimas gal, nes daznai budavo kad jei ka uzvalgau ne to tai isberia, o cia tos sventes buvo, tai prisiragavau ko nors per daug blush2.gif
tai ka dabar daryt patarkit, nes berimai isnyks tik po kokiu 2-3 sav, ar toliau testi maitinima darzovem ir stebet ar berimai dides ar pradeti duoti kokias koses (dar ju nebandem) verysad.gif
Atsakyti