Įkraunama...
Įkraunama...

Labai alergiško vaiko mityba

QUOTE(ssauleno @ 2009 04 30, 10:35)
na maistui lb abejociau g.gif
nzn ar cia tiesa, bet gyd sake, kad jei pilviuka isberia, tai tikrai yra alergiska maistui, o jei kt kuno vietas, tai net nzn...

nesutinku schmoll.gif mums alergija kaip tik pasireiskia tik ant zanduku, niekur daugiau neberia, odyte ideali.tik suvalgydavo kokia nors darzove su karotinu (morka, moliuga, saldziaja bulve, rope) is kart zandukai plieskia raudonumu, nuserpetoja...tai kaip ne alergija blink.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly` @ 2009 04 30, 14:15)
nesutinku schmoll.gif  mums alergija kaip tik pasireiskia tik ant zanduku, niekur daugiau neberia, odyte ideali.tik suvalgydavo kokia nors darzove su karotinu (morka, moliuga, saldziaja bulve, rope) is kart zandukai plieskia raudonumu, nuserpetoja...tai kaip ne alergija blink.gif

Pritariu.
Mano dukryte irgi turi alergija maistui ir beria ja TIK veiduka.Mes ir pas alergologus lankemes,ir piktuosius maisto produktus isgaudem,tad veidelis dabar lygus grazus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mano_svajone @ 2009 05 07, 13:04)
Pritariu.
Mano dukryte irgi turi alergija maistui ir beria ja TIK veiduka.Mes ir pas alergologus lankemes,ir piktuosius maisto produktus isgaudem,tad veidelis dabar lygus grazus smile.gif

gal galite pavardinti kokie produktai jums niu niu niu blush2.gif aciu
Atsakyti
Sveiki.
Mano dukrytei trys su puse menesio. maitinu vis dar mp, taciau buvo labai stipriai uzkieteje viduriai. Klaipedoje padare tyrimus, ir liepe man nevartoti pieno produktu, bei primaitinti misisniu aptamil lactose free. dar liepe duoti sinlac kose. Viduriukai susitvarke. Bet iskilo kita problema, atrodo, jau pieno gaminiu nevartoju, bet mazyles veidukas nubertas, lyg ir spuogeliais ir raudonomis demelemis schmoll.gif ir atpilineti pradejo dazniau. Viskas taip sudetinga su mazyliais, ypac kai neturi patirties verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lina_25 @ 2009 05 09, 19:54)
Sveiki.
Mano dukrytei trys su puse menesio. maitinu vis dar mp, taciau buvo labai stipriai uzkieteje viduriai. Klaipedoje padare tyrimus, ir liepe man nevartoti pieno produktu, bei primaitinti misisniu aptamil lactose free. dar liepe duoti sinlac kose. Viduriukai susitvarke.  Bet iskilo kita problema, atrodo, jau pieno gaminiu nevartoju, bet mazyles veidukas nubertas, lyg ir spuogeliais ir raudonomis demelemis  schmoll.gif ir atpilineti pradejo dazniau. Viskas taip sudetinga su mazyliais, ypac kai neturi patirties  verysad.gif

mum sinlac kose tinka, bet zinau keleta mamu, kuriu maziukams ji visai netiko schmoll.gif , gal nuo jos 4u.gif
Atsakyti
atrodo mano maziukas alergiskas ir kiausiniui unsure.gif siandien pirm akarta ragavome trynio gal puse saukstelio, patiko, daugiau nedaviau... o i vakara zandukai paraudo, pabere verysad.gif
Atsakyti
mes Sinlac koses atsisakeme - vaikas nuo jos pradejo labiau tukti.
vakar bandeme avizines koses. Atrodo tinka clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Dhalija @ 2009 02 02, 00:38)
Sveikos, panasu ne as viena galva suku kuom maitinti...
Mums alergija nuo trecios gyvenimo savaites...
Konsultavomes kauno klinikose pas alergologe - vaikiska alergija, isaugama iki 3 metu, rupintis reikia, bet kol zaisdu nera i panika nepulti patare. Virs metuku daro tyrimuka ir pati gydytoja aiskino kad gali ir nelabai nustatyti nuo ko.

Primaitinant viena produkta liepe ragauti apie 1 savaite, bet mums jau po trecios dienos buna aisku, jei jis alergizuoja. Taip ir renku juodaji sarasa. Jei isberia - paskui kol baigiasi berimas nieko naujo nealgom, kad matytume ar kitas produktas nebers.

Galim valgyti bulve ir kalafiora. Pirkta cukinija, brokolis beria. Kitos darzoves nelabai rekomenduojamos alergiskiem kudikiam. Tai maisau skirtingais kiekiais, kartais grynu bulviu duodu, kartais grynu kalafioru. Maisau su misinuku, kad skaniau butu.

Neseniai kruopas pradejom. Yra tokia Nestle Sinlac kose alergiskiem vaikuciam. Na ji musu nebere, bet siaip sutriko virskinimas - atpylineti daugiau pradejo, nerami buvo, saldoka ji man pasirode - gal nuo saldumo? Tai kol kas atsisakem, nors musu puseserei ji puikiai tinka ir patinka.
Valgem avizas - isbere. Dabar valgom ryzius - lyg ir nieko. Bet ryt tik trecia diena, bus matyti.

Stai tokia atmintine ir mums dave gydytoja, kai buvom 2,5 menesiu pas ja pasirodyti, tai ir bandom pagal ja maisto produktus rinktis.  Gal pravers ir jums.
HIPOALERGINĖ DIETA
„DIDIEJI ALERGENAI“
Šokoladas, kakava, chalva, medus, sirupai, spalvoti ledinukai, saldainiai „guminukai“, spalvota kramtomoji guma, riešutai, žuvis, vėžiagyviai ir jūros gėrybės, tomatų padažas, majonezas, cipsai, limonadas, sultys iš tetrapakų, citrusiniai vaisiai.

Pienas ir pieno produktai
Vengti
Karvės ir ožkos pienas, varškė
Sūreliai, desertinė varškė, fermentinis ir lydytas sūris
Rekomenduojama
Rūgštūs pieno produktai (kefyras, rūgpienis, grietinė), kalcinuota varškė (kūdikiams), natūralus jogurtas, sviestas, sutirštintas pienas be cukraus

Mėsa ir mėsos pakaitalai
Vengti
Veršiena, vištiena, kiaušiniai, soja
Pieniškos dešrelės, rūkyti ir konservuoti mėsos bei žuvies gaminiai
Rekomenduojama
Jautiena, kiauliena, kalakutiena, triušiena, nutrijos mėsa

Kruopos
Vengti
Grikiai, kviečiai (manų kruopos, makaronai, pyrago gaminiai)
Rekomenduojama
Ryžiai, rugiai, avižos, miežiai, kukurūzai

Daržovės
Vengti
Morkos (ypač žalios), ankštinės daržovės (pupelės, žirniai, lęšiai)
Pomidorai, paprikos
Rekomenduojama
Bulvės, kopūstai, kalafiorai, brokoliai, cukinijos, moliūgai, ropės, agurkai (daržo), salotos, svogūnai

Vaisiai ir uogos
Vengti
Ananasai, abrikosai, persikai, papaja, arbūzai, kriaušės, braškės, žemuogės, juodieji serbentai, vyšnios, vynuogės, šaltalankiai, alyvuogės
Rekomenduojama
Obuoliai (be žievės), bananai, (individualiai), kivi (individualiai), raudonieji ir geltonieji serbentai, mėlynės, bruknės, spanguolės, slyvos

Prieskoniai ir prieskoninės daržovės
Vengti
Vanilė, cinamonas, gvazdikėliai, garstyčios, lauro lapai, pipirai, krienai, prieskoninių daržovių mišiniai
Rekomenduojama
Krapai, petražolės, svogūnai

Gėrimai
Vengti
Limonadas, sultys (iš tetrapakų), gira, kisielius, alkoholiniai gėrimai (ypač vynas, alus)
Rekomenduojama
Vanduo, mineralinis vanduo, silpna arbata, obuolių sultys (be konservantų)

KITI ALERGOLOGO PATARIMAI
Nevartoti: vaistų sirupiniame pavidale, B gr. Vitaminų (išskyrus vit. B6), polivitaminų, penicilino, biseptolio!
Kalcinuota varškė kūdikiams nuo 8 mėn. amž. Ruošiama: stiklinė karvės pieno + 2 arbat.š. Ca Cl2 ir pakaitinti iki virimo.
Kūdikiui maudyti: krakmolo vonia (paruošti krakmolo klesterį ir supilti į maudymo vandenį); kviečių sėlenų vonia (sauja kviečių sėlenų drobiniame maišelyje pavirti 1,5 val. ir supilti į maudymui skirta vandenį)
Muilas: „Sebamed“, „Mini risk“
Šampūnas: „Sebamed“
Drėkinantys losjonai / tepalai (emolientai) odos priežiūrai: Essex, Excipial, Citibaza, Dermobaza, Locobaza (preparato forma – losjoną / tepalą pasirinkti pagal odos sausumą; emolientais odą reikia tepti 4-6 kartus per dieną; po vandens procedūrų emolientu odą reikia ištepti per 3 min.))
Skalbimui: ūkiškas muilas (apatiniams rūbams), skalbimo priemonės „Neutral“, „Ringuva“ (viršutiniams rūbeliams)

Labai vertinga ir naudinga informacija thumbup.gif aciu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly` @ 2009 05 07, 17:12)
gal galite pavardinti kokie produktai jums niu niu niu blush2.gif  aciu

Galiu - obuolys,kalafioras,kalakutiena,kukuruzai,kvieciai,grikiai,kolkas daug naujo neduodu,tiklsiau duodu labai atsargiai,apie kiausini ar zuvi dar net negalvoju smile.gif ,o be to,kiekvienam labai skirtingai,kaip matai mano dukryte alergizuoja net ir tokie nekalti produktai kaip obuolys verysad.gif ,na,bet ka valgyt randam ir nedejuojam,su kantrybe isaugsim ta alergija ir viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mano_svajone @ 2009 05 13, 14:35)
Galiu - obuolys,kalafioras,kalakutiena,kukuruzai,kvieciai,grikiai,kolkas daug naujo neduodu,tiklsiau duodu labai atsargiai,apie kiausini ar zuvi dar net negalvoju  smile.gif ,o be to,kiekvienam labai skirtingai,kaip matai mano dukryte alergizuoja net ir tokie nekalti produktai kaip obuolys  verysad.gif ,na,bet ka valgyt randam ir nedejuojam,su kantrybe isaugsim ta alergija ir viskas bus gerai  smile.gif

aaaa, tikrai kad jau nekaltiem produktam unsure.gif ar tikrai isaugama is tu alergiju? visi tik tai ir tekartoja... man tai ji netrukdo, bus bus, ka darysi, maitinsi vaikiuka taip kaip reikia, bet del jo pacio geriau butu...
Atsakyti
Pas mus ta pati beda sad.gif

mergytei 7 men beria beveik nuo visko: nuo vistienos, panasu kad ir nuo kalakutienos, netinka jokie raudoni/geltoni vaisiai ar darzoves, grikiai, misinukai alergiskiem vaikam irgi netinka, nuo visu beria, jau nebezinau koki bepirkti sad.gif ir ka vaikui valgyt duot... atradom "Duoniukus" jie tikras geris kol kas nes nuo ju neberia, o ir gerai pagrauzt, paciulpt dantukus/dantenas pasikasyt ir 10 min turi veiklos aisku po jo staigiai nuplauti reikia nes pridziuna greitai. o daugiau nezinau ka duoti ramuneliu arbatele su virintu vandeniu, viskas. virta bulve, rope virtos vandenyje be druskos ir su tuo paciu vandenuku bei saukstuku alyvuogiu aliejaus isplakta su blenderiu, ir dar triusiena bandysim det dabar smile.gif viskas daugiau nieko neisgalvoju...

varom ryt i santariskes per gydytojus, odos, pediatrus ir pan. bus matyt ka pasakys ka patars 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingute111 @ 2009 03 26, 23:02)
aciu uz patarima:) siandien buvau pas gydytoja, tai zodziu vel esu pasimetusi... jau men, kaip geriam sojos misini ir reikalai negeraja, netgi sakyciau zandukai dar labiau paberti.. tai mums gydytoja pasiule pabandyti tikro pieno pagerti blink.gif  pvz ozkos arba lieso karves pieno, atseit nei su kuo skiesti nereikia,nes jau didelis vaikas (7men.), o is pradziu sake kad negerai tipo...nu nzn ka bedaryt...ka jus apie tai manot, gal yra tokiu kurios savo mazuosius butent su tokiais pienukais issigyde alergija?? huh.gif

nesąmonė duoti alergiškam vaikui karvės pieno

Papildyta:
QUOTE(dolly` @ 2009 04 28, 18:32)
mums gydytojas israse hormonini tepaliuka, bet ir pats pasake, kad jau kritiniais atvejais, jei niezti maziukui ar panasiai.... tai tepiau gal pora kartu, bet zandukai is kart nubala grazus tokie... bet kai issiklaide alergenas, tai nrmalus ir taip jie....
bet vat praejusia diena daviau zuvytes baltos, o siandien jautiena su rope valge,ziu vel raudoni zandukai...  doh.gif tai nuo kazin alergizavo g.gif

greičiausiai žuvytė
Atsakyti