Įkraunama...
Įkraunama...

Labai alergiško vaiko mityba

QUOTE(rita79 @ 2009 04 20, 11:55)
drinks_cheers.gif  thumbup.gif
Papildyta:

zinoma kad gali praeiti daugiau laiko, gali sualergizuot jau ant rytojaus, bet gali ir po menesio naudojimo, mums taip buvo su morkom, mes jas valgem ir nematem bedos ciela menesi, poto pradejo berti ir dar aisku nesupratau nuo ko beria, nes morkos jau senai isbandytas ir duodamas daiktas-nekilo del ju minciu, tai as dar koki menesi jas daviau , o poto kai nebegalejau i vaika ziuret ,buvom baisiai isbertos- tai pradejau daug produktu ismesti is raciono, pasilikom tik prie bulves, brokolio ,avizu ir ryziu(skausmingas man sitas zingsnis buvo ,bet neisvengiamas)- ir dar po poros savaiciu pradejo mazeti, tada pradejau atgal ivedinet produktus ir viskas pfu pfu pfu neblogai, bet morkos dar ilgai nevalgysim schmoll.gif

Panasiai mano dukrai su kukuruzais buvo. Bet kol supratau doh.gif Atrodo nieko naujo,o beria,tai gavo didesni kukuruzu kieki ir kita diena buvo stiprokai isberta,taip pagavau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mano_svajone @ 2009 04 20, 07:40)
Manyciau,kad gali.Gamtoj tirpiu augalu kaip ir nera,tai arbatos sudetis..... Nepykit mamos,bet ypac,kai vaikas alergiskas ,negi sunku paciai arbat uzplikint,kompota isvirt,kose,o ne ta sintetine  ax.gif ? As pati vsokiu tirpiu sh.... negeriu,tad vaikams juolab nekyla minciu duot,o ir cukraus kieki maiste reguliuoju as,o ne arbatu ir kosiu kurejai smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
aciu Jums uz atsakimus 4u.gif
Dabar bandome viska is naujo ragauti, ziuresime kaip seksis
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2009 04 21, 11:26)
aciu Jums uz atsakimus 4u.gif
Dabar bandome viska is naujo ragauti, ziuresime kaip seksis

4u.gif sekmes ir aisku kantrybes
Atsakyti
Labas mamytes, turim tokia problemele,gal ka patarsite,mano dukrytei vienas zandukas raudonas kaip ir pabertas,norejau jusu paklausti ar tai alergija nuo kokio maisto,suprantu jei butu abu zandukai paberti,bet cia tai vienas g.gif
Atsakyti
QUOTE(marmazetka @ 2009 04 24, 10:02)
Labas mamytes, turim tokia problemele,gal ka patarsite,mano dukrytei vienas zandukas raudonas kaip ir pabertas,norejau jusu paklausti ar tai alergija nuo kokio maisto,suprantu jei butu abu zandukai paberti,bet cia tai vienas g.gif

manyciau, kad alergija... pas mus visada vienas maziau buna, kitas daugiau...bet taip pat gali buti alergija dulkems, minkstikliui, jei tuo zanduku daugiau pasitryne i lovyte ar zaisla, tai ir suerzino 4u.gif
Atsakyti
o kokiais tepaliukais mamytes tepat tokias paraudusias ir papleiskanojusias vietas,tokias kaip zandukai?
Atsakyti
QUOTE(marmazetka @ 2009 04 27, 08:41)
o kokiais tepaliukais mamytes tepat tokias paraudusias ir papleiskanojusias  vietas,tokias kaip zandukai?

mums gydytojas israse hormonini tepaliuka, bet ir pats pasake, kad jau kritiniais atvejais, jei niezti maziukui ar panasiai.... tai tepiau gal pora kartu, bet zandukai is kart nubala grazus tokie... bet kai issiklaide alergenas, tai nrmalus ir taip jie....
bet vat praejusia diena daviau zuvytes baltos, o siandien jautiena su rope valge,ziu vel raudoni zandukai... doh.gif tai nuo kazin alergizavo g.gif
Atsakyti
buvom mes tirtis, eme maziukui krauja is venos - kaip baisu buvo blink.gif dar ir 160 lt susimokejau, o rezultatas - nieko nerado, sako letine alergija, kuri dazniausiai isnyksta kai mazyliui metai sueina...
as jau bandziau varskytes pati padarius duot su grietine ir cukrum, tai nesualergino - manau jau gal po truputi nyksta g.gif
o siaip duosiu patarima neduokit vaikuciams nieko pirktinio (isskyrus misinuka aisku) nes pastebejau kad dazniausiai nuo tokiu dalyku ir sualergina kaip pirktines tyreles, sultys, koses, net vaisiai geriau obuolkys pirktas is bobutes kokios, nes tiek obuoliai tiek bananai kur atveztiniai iskart isberia ir jau ne is vienos gydytojos girdejau kad beria ne nuo produkto, o nuo chemijos kur jie supurksti

musu racionas:

naturalus zemaitijos jogurtas
kartais varskyte su grietine ir cukrum
baltas suris
perline kose (puikiai tinka ir patinka)
avizu kose
bulve, kopustas, svogunas
kalakutiena, kartais jautiena, kiauliena
duona su sviestu,
putpeles kiausinis, kiausinio trynys
dziuveseliai
aptamil ha3

kaip beveik metinukui tai irgi sakyciau skurdoka, bet ka padarysi... verysad.gif
Atsakyti
mamytes, o koki misinuka duodate- davete savo vaikuciams?
Mums alergologe liepe duoti Aptamil Alergy care, bet viduriukai kieteja, tada vieno maitinimo metu daveme Aptamilo HA. Nuo to HA viduriukai atlaivejo. Siandien sukakojo 6men, o ant Aptamilo alergy care raso kad misinys tinka 4-6men vaikams. Nebezinau ka daryt tada. Bandyt duoti is HA kur yra nuo 6men?
Atsakyti
QUOTE(baggyra @ 2009 04 29, 05:40)
buvom mes tirtis, eme maziukui krauja is venos - kaip baisu buvo blink.gif dar ir 160 lt susimokejau, o rezultatas - nieko nerado, sako letine alergija, kuri dazniausiai isnyksta kai mazyliui metai sueina...
as jau bandziau varskytes pati padarius duot su grietine ir cukrum, tai nesualergino - manau jau gal po truputi nyksta g.gif
o siaip duosiu patarima neduokit vaikuciams nieko pirktinio (isskyrus misinuka aisku) nes pastebejau kad dazniausiai nuo tokiu dalyku ir sualergina kaip pirktines tyreles, sultys, koses, net vaisiai geriau obuolkys pirktas is bobutes kokios, nes tiek obuoliai tiek bananai kur atveztiniai iskart isberia ir jau ne is vienos gydytojos girdejau kad beria ne nuo produkto, o nuo chemijos kur jie supurksti

drinks_cheers.gif del tu chemikalu....siaip tai ku jie apipurksti galima isvengti nuplaunant ir butinai neduodant zieveles, as viska lupu, kad ir vietinio augimo.
o mus pasirodo vel alergizavo nuo ropes verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2009 04 18, 10:45)
Man rodosi, kad mano vaikui netinka bulve.
Gal kas zinote is mamyciu, ar alergija kaskokiam alergenui iskart turi pasireiksti ar gali praeiti kad ir pora dienu ir tik tada pasireiskia?

Turbut kad ir mano mazge alergiska bulvei ir daugeliui kitu darzoviu, jau net nebezinau, ka duoti doh.gif
Alergologe sake, kad reikia nauja produkta ivedinejant vaikiuka stebeti savaite, per ta laika, jei nepasireiskia alergijos poveikis, tai viskas gerai. Bet vel gi manau, kad viskas lb individualu, nes nuo moliugo mus isbere po poros val, o nuo mano koses po 1,5sav.

QUOTE(Meduvė @ 2009 04 20, 08:50)
Iskilo, mamytes, man toks klausimas: o gali kudikiams skirtos tirpios arbatytes alergizuoti g.gif ? Toks jausmas, kad maniskiui nuo ju beria. Vakar nedaviau ir siandien vaikas graziu veideliu atsikele. Nezinau ar cia sutapimas ar ne. Reikes dabar pastebeti

as tik uz naturaluma. gal jusu vaikiukas paciai arbatelei nealergiskas, bet kt sudedamosioms medz. Sakyciau ir neduokit, nes jose vistiek nieko naudingo nera. Geriau kazka sveikesnio.

QUOTE(mano_svajone @ 2009 04 20, 10:40)
Manyciau,kad gali.Gamtoj tirpiu augalu kaip ir nera,tai arbatos sudetis..... Nepykit mamos,bet ypac,kai vaikas alergiskas ,negi sunku paciai arbat uzplikint,kompota isvirt,kose,o ne ta sintetine  ax.gif ? As pati vsokiu tirpiu sh.... negeriu,tad vaikams juolab nekyla minciu duot,o ir cukraus kieki maiste reguliuoju as,o ne arbatu ir kosiu kurejai smile.gif

gal galit parasyt kaip kompota verdat, is zaliu ar dziovintu vaisiu ir pan? blush2.gif

QUOTE(marmazetka @ 2009 04 24, 13:02)

mano drauges maziukui taip buvo, nes seilytes begdavo per ta zanduka, kai jis ant soniuko guledavo.
taip pat gali but dulkem, pataliukams(medzigai, skalbimo priemon.), drabuziukams(viena vieninteli karta mazgei uzdejau ne medvilnini dzemperiuka, ir aplink visa veiduka, kur lietesi apykakle visa isbere verysad.gif )...na maistui lb abejociau g.gif
nzn ar cia tiesa, bet gyd sake, kad jei pilviuka isberia, tai tikrai yra alergiska maistui, o jei kt kuno vietas, tai net nzn...

QUOTE(dolly` @ 2009 04 29, 10:38)
drinks_cheers.gif del tu chemikalu....siaip tai ku jie apipurksti galima isvengti nuplaunant ir butinai neduodant zieveles, as viska lupu, kad ir vietinio augimo.
o  mus pasirodo vel alergizavo nuo ropes verysad.gif

gyd.nerekomenduoja jokiu veztiniu vaisiu, tad liepe neduoti net bananu, nors jie ir su zieve.
Atsakyti