Įkraunama...
Įkraunama...

Labai alergiško vaiko mityba

QUOTE(marijkab @ 2011 04 12, 19:56)
Mes kuri laika kovojome su alergija. Pirkau 3 mišinukus Neocate, o mums jau nuo pirmo žymiai pagerėjo, galiausiai išsigydėme smile.gif
Vienas mišinukas mums liko, taigi galėčiau parduoti, jei kam labai reikia.

o ka reiskia issigydet? ar dabar jau galit vartoti pieno produktus? ar tiesiog nuo neocate nebuvo reakcijos?
Atsakyti
Labukas 4u.gif turim ir mes sia problema verysad.gif mergaites visa nugaryte ir rankytes jau plemais raudonais isbertos,buvo net iki sasu nusikasiusi guledama .Dabar bandom atrinkineti produktus ir tik jusu paskaicius pagalvojau apie bulve.Ir dar odos gyd pasiule virti 'klijuka" su ozkos pienu.Dabar jau sav bandome ir lauksime rezultatu,bet dabar nors pfu pfu pfu nera sasu nugaryteje ir lyg odyte lygesne darosi.Suprantu,kad reikia laukti ir tiketis geriausio. Isbandeme visokius misinius ir paprastus ir alergiskiems vaikams,o rezultato jokio.
Atsakyti
Sveikos... smile.gif
Ir mano mažylio odelė jau keli mėnesiai paberta, maitinau tik MP, atsisakiau visų dažniausiai alergizuojančių produktų, o vistiek visa odelė plėmuota. Dabar pradėjau mažylį primaitinėti. Pirmiausiai daviau bulvę - veiduką išbėrė unsure.gif Šiandien bandėm morką - purtosi vaikas, neskanu. Nežinau ką toliau jam siūlyti, juolab kad veiduko bėrimas nepraėjęs. Gal palaukt kol praeis ir vėl kažką naujo bandyt? Patarkit... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(neziniuxe @ 2011 04 15, 14:40)
Sveikos...  smile.gif
Ir mano mažylio odelė jau keli mėnesiai paberta, maitinau tik MP, atsisakiau visų dažniausiai alergizuojančių produktų, o vistiek visa odelė plėmuota. Dabar pradėjau mažylį primaitinėti. Pirmiausiai daviau bulvę - veiduką išbėrė  unsure.gif  Šiandien bandėm morką - purtosi vaikas, neskanu. Nežinau ką toliau jam siūlyti, juolab kad veiduko bėrimas nepraėjęs. Gal palaukt kol praeis ir vėl kažką naujo bandyt? Patarkit...  unsure.gif

Siaip reikia visu nauju produktu atsisakyti kol nepraeis berimas
Atsakyti
QUOTE(neziniuxe @ 2011 04 15, 15:40)
Sveikos...  smile.gif
Ir mano mažylio odelė jau keli mėnesiai paberta, maitinau tik MP, atsisakiau visų dažniausiai alergizuojančių produktų, o vistiek visa odelė plėmuota. Dabar pradėjau mažylį primaitinėti. Pirmiausiai daviau bulvę - veiduką išbėrė  unsure.gif  Šiandien bandėm morką - purtosi vaikas, neskanu. Nežinau ką toliau jam siūlyti, juolab kad veiduko bėrimas nepraėjęs. Gal palaukt kol praeis ir vėl kažką naujo bandyt? Patarkit...  unsure.gif

mano vaiko odele buvo irgi paberta nors maitinau tik MP, dabar jau galiu pasakyt nuo kai tai buvo ir nuo ko pas mus visos problemos (net netustinosi pats vaikas, labai kietos ismatos buvo sad.gif ) vaikas alergiskas pieno baltymui, kvieciams, mieziams, morkai ir kiausiniams ie siek tiek grikiams, na vaikaui as neduodavau situ produktu, bet vistiek nepraeidavo, o jam uzteko to, kad as valgiau visus situs produktus, kai atsisakiau reikalai pagerejo, odele jau darosi vis grazesne ir vaikas pradejo pats tustintis, taigi gal ir tu kazka valgai, kas netinka tavo vaikui ir todel jis taip ir reaguoja, nors maitini tik MP, jau nesakau apie primaitinima.
Atsakyti
QUOTE(gegne2 @ 2011 04 15, 15:19)

Tai kad mes tik pradėjom papildomai valgyti. Bulvytė buvo pirmas maistas ir išbėrė. Gi jau greit vaikui bus 6 mėnesiai, juk nemaitinsiu vien tik MP unsure.gif

QUOTE(akilezna @ 2011 04 15, 16:24)
mano vaiko odele buvo irgi paberta nors maitinau tik MP, dabar jau galiu pasakyt nuo kai tai buvo ir nuo ko pas mus visos problemos (net netustinosi pats vaikas, labai kietos ismatos buvo sad.gif ) vaikas alergiskas pieno baltymui, kvieciams, mieziams, morkai ir kiausiniams ie siek tiek grikiams, na vaikaui as neduodavau situ produktu, bet vistiek nepraeidavo, o jam uzteko to, kad as valgiau visus situs produktus, kai atsisakiau reikalai pagerejo, odele jau darosi vis grazesne ir vaikas pradejo pats tustintis, taigi gal ir tu kazka valgai, kas netinka tavo vaikui ir todel jis taip ir reaguoja, nors maitini tik MP, jau nesakau apie primaitinima.

Visų šitų tavo išvardintų produktų ir plius dar daugiau, nevalgau. Pati ant griežtos dietos sėdžiu unsure.gif Dabar veiduko bėrimas šiek tiek praėjo, po kelių dienų vėl mėginsiu duoti bulvytės, matysim kas bus....
Atsakyti
QUOTE(neziniuxe @ 2011 04 16, 12:57)
Tai kad mes tik pradėjom papildomai valgyti. Bulvytė buvo pirmas maistas ir išbėrė. Gi jau greit vaikui bus 6 mėnesiai, juk nemaitinsiu vien tik MP  unsure.gif
Visų šitų tavo išvardintų produktų ir plius dar daugiau, nevalgau. Pati ant griežtos dietos sėdžiu  unsure.gif Dabar veiduko bėrimas šiek tiek praėjo, po kelių dienų vėl mėginsiu duoti bulvytės, matysim kas bus....

gali daug nuo ko dar but, nors ir ant grieztos dietos sedi, as irgi sedziu, bet vaikui veiduka vistiek beria sad.gif pabandyk dar kai virsi bulvyte supjaustyk gabaliukais ir vandenuke pamerkik, kad krachmolo maziau butu, buna irgi nuo sito beria vaikus, siaip galima speliot, velnias zino nuo ko tai viskas gali but... doh.gif
Atsakyti
Mamytes, ar alergiskiems vaikiukams duodate versiena? Mes alergiski pienui ir kiausiniams, esu girdejusi, kad jautienoje yra panasaus baltymo kaip ir piene, tad jautienos nerekomenduojama, o kazi kaip su versiena? Juk is tos pacios gimines g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelina @ 2011 04 27, 17:34)
Mamytes, ar alergiskiems vaikiukams duodate versiena? Mes alergiski pienui ir kiausiniams, esu girdejusi, kad jautienoje yra panasaus baltymo kaip ir piene, tad jautienos nerekomenduojama, o kazi kaip su versiena? Juk is tos pacios gimines  g.gif

duodavau, ir nieko nuo jos mums nebudavo. nepabandes nesuzinosi 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,noriu ir as pasipasakoti apie savo maziuka,na jam jau greitai bus metukai.
Mano vaika nuo pat pirmu dienu bere zandukus ,kadangi maitinau savo pienuku (iki dvieju men.) Pati atsisakiau visu pienisku produktu,isskyrus kefyra,valgiau tik virta mesyte su kruopom,bet vistiek nepadejo,nutraukaiu savo pienuka,perejom prie misinuko,nupirkau Hipp Hipoalergini misinuka,pazaliavo kakutis,tai pagalvojau kad vaikas nera alergiskas,tai nupirkau paprasta Hipp misinuka-uzkietejo viduriukai,tustinosi 1.5 sav.tika su klizmutem,man patare pakeisti i Hipp bio,pradejau duoti si misinuka viskas susitvarke,pradejo pats kakoti,veidukas pagrazejo nebebere,kai vaikui buvo kokie 5 men. ant kojyciu atsirado sausos demes,nesupratau,maniau jog tai sausa oda,maitinau kremais,budavo isnykdavo visai,tai vel atsirasdavo(tokiu laiku jau viriau ivairias darzoviu koses su mesyte)kai apsilankem pas gyd,nusiunte pas alergologe,padare ten vaikui ant rankytes durio testus,nustate alergija pieno ir kaiusinio baltymui,labai daug domejaus apie tai,daug skaiciau,nutraukaiu labai daug produktu,daviau tik triusiena,liesa kiauliena,bulve,morka,moliugas,ryziai ir rugine duona.Vel nupirkau pieno misini hipoalergini,tik jau Aptamil Alergy Digestive Care,po pirmo atsigerimo zandai paraudo,akyte patino-netiko,tuomet vel nupirkau kita Aptamil HA3 ispradziu lyg ir nieko,bet veliau pastebejau kad pradejo berti nugaryte,atsirado daugiau sausu demiu ant kojyciu,sugryzau prie Hipp3 praejo nuo nugarytes berimai,veidukas grazutis nei spuogelio,nuo kojyciu pastebiu jog nygsta sausos demeles,supratau jog bereikalo eksperementavau su tais pieno misiniais,tik nelabai suptantu jog vaikui nustate kad yra alergiskas,o pieno misinys netinka hipoalerginis....

Papildyta:
QUOTE(ramziuke @ 2011 05 06, 12:42)
Sveikos mamytes,noriu ir as pasipasakoti apie savo maziuka,na jam jau greitai bus metukai.
Mano vaika nuo pat pirmu dienu bere zandukus ,kadangi maitinau savo pienuku (iki dvieju men.) Pati atsisakiau visu pienisku produktu,isskyrus kefyra,valgiau tik virta mesyte su kruopom,bet vistiek nepadejo,nutraukaiu savo pienuka,perejom prie misinuko,nupirkau Hipp Hipoalergini misinuka,pazaliavo kakutis,tai pagalvojau kad vaikas nera alergiskas,tai nupirkau paprasta Hipp misinuka-uzkietejo viduriukai,tustinosi 1.5 sav.tika su klizmutem,man patare pakeisti i Hipp bio,pradejau duoti si misinuka viskas susitvarke,pradejo pats  kakoti,veidukas pagrazejo nebebere,kai vaikui buvo kokie 5 men. ant kojyciu atsirado sausos demes,nesupratau,maniau jog tai sausa oda,maitinau kremais,budavo isnykdavo visai,tai vel atsirasdavo(tokiu laiku jau viriau ivairias darzoviu koses su mesyte)kai apsilankem pas gyd,nusiunte pas alergologe,padare ten vaikui ant rankytes durio testus,nustate alergija pieno ir kaiusinio  baltymui,labai daug domejaus apie tai,daug skaiciau,nutraukaiu labai daug produktu,daviau tik triusiena,liesa kiauliena,bulve,morka,moliugas,ryziai ir rugine duona.Vel nupirkau pieno misini hipoalergini,tik jau Aptamil Alergy Digestive Care,po pirmo atsigerimo zandai paraudo,akyte patino-netiko,tuomet vel nupirkau kita Aptamil HA3 ispradziu lyg ir nieko,bet veliau pastebejau kad pradejo berti nugaryte,atsirado daugiau sausu demiu ant kojyciu,sugryzau prie Hipp3 praejo nuo nugarytes berimai,veidukas grazutis nei spuogelio,nuo kojyciu pastebiu jog nygsta sausos demeles,supratau jog bereikalo eksperementavau su tais pieno misiniais,tik nelabai suptantu jog vaikui nustate kad yra alergiskas,o pieno misinys netinka hipoalerginis....

Pastebejau,jog mano vaikas yra alergiskas razinom,bananams,negaliu padauginti kvietiniu sausainiu ar duonos,kefyrui,naturaliam jogurtui,jautienai,tikiuosi isaaugsim:)turiu dabar nemazai info apie sia alergija,koki produkta duoti, ar geriau neduoti, jei reikes klauskit,kaip galedama atsakysiu:)

Papildyta:
QUOTE(Lelina @ 2011 04 27, 17:34)
Mamytes, ar alergiskiems vaikiukams duodate versiena? Mes alergiski pienui ir kiausiniams, esu girdejusi, kad jautienoje yra panasaus baltymo kaip ir piene, tad jautienos nerekomenduojama, o kazi kaip su versiena? Juk is tos pacios gimines  g.gif

Geriau neduok versienos,o vietoj jos duok triusiena,kalakutiena, liesa kiauliena.
Sios alergijos vaikams nerekomenduojama duoti mesos-versienos,jautienos,vistienos,sviezios ar koncervuotos zuvies,ikru,krabu, veziu.
Papildyta:
QUOTE(gegne2 @ 2011 04 15, 15:19)

Galbut tavo vaikutis yra alergiskas krakmolui,kai verdi bulve,supjaustyk plonais griezineliais,perplauk ir uzmerkus truputi palaikyk vandenyje,kad iseitu daugiau krakmolo,o morkyte pabandyk virti be serdies,nes joje daugiausia alergenu.
Sausa odele geriausia tepti taukmedzio sviestu nerafinuotu,bent jau mano vaikui jis geriausiai padeda.
Papildyta:
Beje,as cia kaip rasiau ,jog mano vaikui netiko Aptamil pieno misiniai hipoalerginiai ,tai galiu juos padovanoti uz saldainiu dezute.

http://www.skelbiu.l...php?id=10793172
Atsakyti
[quote=ramziuke,2011 05 06, 13:10]
Papildyta:
Geriau neduok versienos,o vietoj jos duok triusiena,kalakutiena, liesa kiauliena.
Sios alergijos vaikams nerekomenduojama duoti mesos-versienos,jautienos,vistienos,sviezios ar koncervuotos zuvies,ikru,krabu, veziu.
Papildyta:

aciu uz patarima, taip ir darome, nes jau taip pat prisiskaiciau apie kryzmines alergijas, labai tikiuosi, kad isaugsime viska 4u.gif
Atsakyti
Na, manyciau kad turetumet isaugti,stiprybes ir kantrybes jums smile.gif
Mes taip pat laukiam kol galesim viska valgyti,beje ir man paciai nesenai atsirado keista alergija,negaliu valgyti obuoliu,kriausiu,sutinsta lupos,dantenos,kutena gerkle doh.gif
tai sio men gale eisim kartu su vaiku pas alergologus,prasysiu kad vaikui padarytu tyrima is kraujo, nustatytu ar yra alergiskas tam tikriems maisto produktams.
Atsakyti