Įkraunama...
Įkraunama...

Labai alergiško vaiko mityba

QUOTE(Nr1 @ 2010 12 23, 00:14)
1. kai pradesit vel bandyt bulvę, tai ją vandeny nuskustą ir perpjautą palaikykit kelias valandas 
2. tai kitą dieną ar dvi dienas - jo neduodi. ir duot pradėt mažai, labai mažai. ir jei reakcijos nėra, tada didint dozę bandyt. 
3. nelabai supratau  o tai kokį mišinuką duodat - alergy care?
4. o alergija pieno baltymui aukšta? tikriausiai kraujo tyrimo nedarėt

1. Taip ir bandysiu mirksiukas.gif kai praeis dėmės ant veido. Nuėmus brokolį ir avižų košę bėrimas sustojo. Liko tik šiurkščios ryškios raudonos dėmės ant smilkinio ir dešinės žando pusės. Gydomės ir stebime ... Pasidarė ramesnė thumbup.gif
2. Šito tikrai nežinojau g.gif Įvedus naują produktą jį ir duodavau 4 dienas po truputį didindama kiekį doh.gif ot mamytė blush2.gif Ačiū atsiminsiu ateičiai.
3. Aptamil alergy care. Nuo NAN 1 HA - gausiai atpylinėjo ir išmatose buvo geltonų grūdelių (pediatrė liepė keist) Nuo HIPP Pluss - visą veidą išbėrė. Nuo Aptamil Lactose Free - Po savaitės veidas pasidengė raginiu sluoksniu ir vaiko veidukas atrodė klaikiai. Buvo gaila žiūrėt verysad.gif
Pakeitėm į Aptamil Alergy Care - palaipsniui per mėnesį veiduką išsigydėm ir buvom švarutės gražutės.
Kad vaikas laktozei alergiškas galiu tvirtinti 100 proc. o visam kitam (kaip gliutenas, ar pieno baltymas) labai abejoju.
4. Buvom pas alergologą kai mums buvo 3 mėn.
Jokių tyrimų nedarė ir net nesiūlė. Dabar mūsų pediatrė sako - kad juos daryti netikslinga, nes vaikas dar ne visko yra išbandęs g.gif
Būtų tikrai lengviau žinoti kam vaikas alergiškas, nei daryti visokius bandymus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sanrita: 23 gruodžio 2010 - 10:14
QUOTE(Sanrita @ 2010 12 23, 10:12)
1. Taip ir bandysiu  mirksiukas.gif  kai praeis dėmės ant veido. Nuėmus brokolį ir avižų košę bėrimas sustojo. Liko tik šiurkščios ryškios raudonos dėmės ant smilkinio ir dešinės žando pusės. Gydomės ir stebime ... Pasidarė ramesnė  thumbup.gif
2. Šito tikrai nežinojau  g.gif Įvedus naują produktą jį ir duodavau 4 dienas po truputį didindama kiekį  doh.gif ot mamytė  blush2.gif Ačiū atsiminsiu ateičiai.
3. Aptamil alergy care. Nuo NAN 1 HA - gausiai atpylinėjo ir išmatose buvo geltonų grūdelių (pediatrė liepė keist) Nuo HIPP Pluss - visą veidą išbėrė. Nuo Aptamil Lactose Free - Po savaitės veidas pasidengė raginiu sluoksniu ir vaiko veidukas atrodė klaikiai. Buvo gaila žiūrėt  verysad.gif
Pakeitėm į Aptamil Alergy Care - palaipsniui per mėnesį veiduką išsigydėm ir buvom švarutės gražutės.
Kad vaikas laktozei alergiškas galiu tvirtinti 100 proc. o visam kitam (kaip gliutenas, ar pieno baltymas) labai abejoju.
4. Buvom pas alergologą kai mums buvo 3 mėn.
Jokių tyrimų nedarė ir net nesiūlė. Dabar mūsų pediatrė sako - kad juos daryti netikslinga, nes vaikas dar ne visko yra išbandęs  g.gif
Būtų tikrai lengviau žinoti kam vaikas alergiškas, nei daryti visokius bandymus  doh.gif

man atrodo, kad čia Jums nuo brokolio. jis kažką tokio turi, kaip ir pelargonijų, ar pomidorų (čia pačių augalų) kvapas. man panašūs jie. ir alergologė taip pat sakė.
o dėl naujo produkto įvedimo tokiems vaikams tai alergologė taip pamokė.
mes kraujo tyrimus darem gal 7,5 mėn. pati alergologė sakė daryt, aš irgi sakiau, o tai kaip čia, daug ko gi neragavęs. Tai sakė, nieko, per pieną (aš jį tada dar maitinau pati) ir pilve yra visko gavęs biggrin.gif taip ir buvo. alergija žemės riešutams - 2 klasė rodė, sojai - irgi 2 klasė, kiaulienai 1 klasė, kiaušinio baltymui - 3,5 (čia iš 4 klasių). o vaikas dar aišku, net nebuvo to ragavęs. tai vat ir padariau išvadą - kad jei jau pati turiu atopitinį dermatitą (mano vaikystė panaši buvo, bet lengviau su maistu man buvo, nei dabar mano sūnui), tai ir nėštumo metu reik labai žiūrėt ką valgai. iš ko sojai 2 klasė alergijos? ogi gal nuo 7 mėn. kasdien po dėšros rūkytos paltį suvalgydavau. o kas toj parduotuvinėj dešroj? ogi soja biggrin.gif ir visi kiti E, Me ir t.t.tai vat, ir žiūrim ką turim doh.gif Alergologė aiškino, kad jei nėščia, tai negali to paties produkto valgyt kasdien, vitaminų taip pat. susidarai planą ir valgai kas antrą ar kaip dieną.
Atsakyti
Nr1, jau dvi dienas kaip valgom tik ryžius ir moliūgą. Tačiau kaip bebūtų gaila dėmės nenyksta. Vakare jų dar padaugėja. Jau pradėjo bert ir antrą veidelio pusę.
Kaip tu darytum g.gif Nuimt ir moliūgą ... palaukt savaitę ir bandyt įvedinėt iš naujo ?
Ryžiai abejoju kad alergizuotų, nes juos valgome jau daugiau kaip mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(Sanrita @ 2010 12 23, 21:04)
Nr1, jau dvi dienas kaip valgom tik ryžius ir moliūgą. Tačiau kaip bebūtų gaila dėmės nenyksta. Vakare jų dar padaugėja. Jau pradėjo bert ir antrą veidelio pusę.
Kaip tu darytum  g.gif Nuimt ir moliūgą ... palaukt savaitę ir bandyt įvedinėt iš naujo ?
Ryžiai abejoju kad alergizuotų, nes juos valgome jau daugiau kaip mėnesį.

nuimčiau moliūgą, ir pažiūrėčiau. kaip 5,5 mėn. alergiškam vaikui, mano nuomone, ir taip per daug visokių produktų yra jau paragavęs 4u.gif taip, kad pagyvens kelias dienas ir be moliūgo biggrin.gif mums moliūgas nelabai tiko. jei duodavau, bet čia jau buvo vaikui apie 1 metai, tai tik kartais įdėdavau gabaliuką verdant jam kopūstus. jis saldumą duoda. o Jūs žalią duodat? aš tai viską tik virtą daviau.
ir, tarp kitko, slyvos irgi nelabai. duodavau tik kartą į savaitę. ir žalias obuolys taip pat, galėjau duot tik pusę ar ketvirtadalį obuolio.
o gal Jums nuo kokių skalbimo miltelių beria? kuo patalynę skalbiat?
o pati nei kiek nemaitinat? jei taip, tai sakyčiau, gal nuo Jūsų maisto.
o mišinukas ar tinkantis? o jei jau apie juos, tai mano patirtis tokia, kad jei vaikas labai jau alergiškas, tai jis ir tos sintetikos netoleruos. mes gėrėm Neocate, čia tas mišinukas kompensuojamas, tai kai vaikui buvo 1 metai, tai baisu, kokie žandai buvo, kraujas tiesiog bėgo. tai pradėjau ir mišinuką įtarinėt, tai jau nedaug kartų jį juo maitinom, pabandžiau nuimt jį, ir jo vietoj sriubytę duot, tai akivaizdžiai žandai pagerėjo, kraujai tikrai jau nebėgo. tai vat, toks vaikas ir nuo mišinėlyje esančių vitaminų ir visų kitų konservantų draskosi.
šiaip mes praktiškai nuo 9 mėn iki 1 m.3 mėn. išgyvenom tik ant kopūstų paprastų ir žiedinių ir dar cukinijų biški. kai supratau kad alergijos lygis oho ho, tai gerai, kad ruduo buvo, uošvienė šaldiklį turėjo, tai visą užbombardavom žiediniais kopūstais, cukinijom. Brokolius išmečiau, nepasiteisino smile.gif tai pavirdavau žiedinius kopūstus ir su mėsa duodavau. arba paprasto kopūsto lapus virdavau ir mėsos po to įdėdavau. kuo daugiau mėsos, tuo geriau biggrin.gif gerai tik tai, kad vaikui pilvo nuo jų nepūtė smile.gif
nu mano patirtis ir išvados tokios, nepretenduoju į absoliučią tiesą, nes kitoms mamoms gali būt gi visai kitaip 4u.gif
pažiūrėjau, kad Klaipėdoj gyvenat drinks_cheers.gif tai užsirašykit pas alergologę, paaiškins ką duot ir kaip, gal kokių tyrimų daryt sakys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nr1: 23 gruodžio 2010 - 23:24
QUOTE(Nr1 @ 2010 12 24, 00:17)
pažiūrėjau, kad Klaipėdoj gyvenat drinks_cheers.gif tai užsirašykit pas alergologę, paaiškins ką duot ir kaip, gal kokių tyrimų daryt sakys 4u.gif

Buvome Salvijos klinikoje pas Sivickienę.
Tačiau tuo metu valgė tik mišinį Aptamil Alergy care. Buvo švarutė, gražutė.
Konsultavausi dėl būsimo primaitinimo.
Reik eiti vėl ...

Šiandien pabudus radau daugiau dėmių. Nuimu ir moliūgą.
Stebėsiu toliau.
Ačiū tau Nr1
Atsakyti
QUOTE(Sanrita @ 2010 12 24, 07:20)
Buvome Salvijos klinikoje pas Sivickienę.
Tačiau tuo metu valgė tik mišinį Aptamil Alergy care. Buvo švarutė, gražutė.
Konsultavausi dėl būsimo primaitinimo.
Reik eiti vėl ...

Šiandien pabudus radau daugiau dėmių. Nuimu ir moliūgą.
Stebėsiu toliau.
Ačiū tau Nr1

nėr už ką, sveikit smile.gif mes tai einam pas Dumbrauskienę, vaikų poliklinikoj Karoso g. man tai ji nebloga, turi realų supratimą, o ne tik teorinį, nes pati dvi dukras tokias išaugino. Norėjau ir pas Savickienę nueit, įvairovės dėlei, bet niekaip neišėjo. kada nors gal ir nueisim smile.gif Gražių švenčių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nr1 @ 2010 12 24, 17:07)
nėr už ką, sveikit smile.gif

Ačiū. Jums taip pat mirksiukas.gif
Mes jau švariu veideliu thumbup.gif
Tik dvi dienos be daržovių blink.gif
Atsakyti
Esu pasimetusi ... vėl dukrytė raudonom dėmėm ant dešinės veidelio pusės.

Valgom tik ryžių košę, geriam mišinį ir kadangi labai nerami (lyg dantys lenda) tepu vakare ir prieš nakties miegelį dantenas Dantenox gel + Viburcol žvakutė antrą vakarą.
Nuo ko beria ? Jau pradedu įtarinėti net vaistuose esančias ramunėles doh.gif

verysad.gif

Atsakyti
Labas vakaras,
žinokit ir aš esu pasimetus,jau nebežinau kas mano dukrytę beria...esam 1,2 metų,bet mūsų racionas toks skurdus doh.gif pastoviai ji išberta pas mane, būdavo petukas ir kakliukas, lyg buvo apstoję, dabar vėl didžiausios dėmės, iš kurių darosi žaizdos (bet užbėgu joms už akių, ir kai jau labai paraudę, patepu Elidelio tepalu,tai bent savaitei pagražėja,bet juo irgi nepiktnaudžiauju), tai dabar dar visas veidukas raudonas, šerpetojantis ir nemoku net pasakyt, koks raginis sluoksnis užsidėjęs doh.gif verysad.gif
skaičiau, kad gerai tepti odelę su taukmedžio sviestu, bet kažkaip įtariu, kad jis mums dar paaštrina alergiją, nes tik dar labiau parausta patepus, išbandėm daug kremų, tepalų, na nerandam tinkančio, šiandien nusipirkom Essex tepalą, patepiau, bet nežinau kaip čia bus...
Ir kaip atrast tą nelemtą alergeną?rodos valgom viską tą patį, bėrimas nepraeina, bet dar ir kitose vietose atsiranda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pikčiurna @ 2010 12 27, 22:37)
Labas vakaras,
žinokit ir aš esu pasimetus,jau nebežinau kas mano dukrytę beria...esam 1,2 metų,bet mūsų racionas toks skurdus doh.gif pastoviai ji išberta pas mane, būdavo petukas ir kakliukas, lyg buvo apstoję, dabar vėl didžiausios dėmės, iš kurių darosi žaizdos (bet užbėgu joms už akių, ir kai jau labai paraudę, patepu Elidelio tepalu,tai bent savaitei pagražėja,bet juo irgi nepiktnaudžiauju), tai dabar dar visas veidukas raudonas, šerpetojantis ir nemoku net pasakyt, koks raginis sluoksnis užsidėjęs doh.gif  verysad.gif
skaičiau, kad gerai tepti odelę su taukmedžio sviestu, bet kažkaip įtariu, kad jis mums dar paaštrina alergiją, nes tik dar labiau parausta patepus, išbandėm daug kremų, tepalų, na nerandam tinkančio, šiandien nusipirkom Essex tepalą, patepiau, bet nežinau kaip čia bus...
Ir kaip atrast tą nelemtą alergeną?rodos valgom viską tą patį, bėrimas nepraeina, bet dar ir kitose vietose atsiranda doh.gif

mes stipriai jaunesni už Jus, bet pas mus irgi panaši bėda - vis atsiranda, ir atsiranda tų bėrimų verysad.gif Mums didžiausia bėda - pakinkliai. O va nuo taukmedžio ir aš pastebėjau - beria intensyviau. Essex, deja, jokio poveikio neturėjo mums. Dabar bandom kokosų aliejų. Žiūrėsim kaip bus. Nors stebuklo nesitikiu.
O gal Jus beria ne nuo maisto? Gal kokią disbakteriozę turit, ar aplinkos alergenai veikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2010 12 28, 00:05)
mes stipriai jaunesni už Jus, bet pas mus irgi panaši bėda - vis atsiranda, ir atsiranda tų bėrimų  verysad.gif Mums didžiausia bėda  - pakinkliai. O va nuo taukmedžio ir aš pastebėjau - beria intensyviau. Essex, deja, jokio poveikio neturėjo mums. Dabar bandom kokosų aliejų. Žiūrėsim kaip bus. Nors stebuklo nesitikiu.
O gal Jus beria ne nuo maisto? Gal kokią disbakteriozę turit, ar aplinkos alergenai veikia? g.gif

Sunku ką ir pasakyt, prieš 2 mėn važiavom darytis tyrimų, ieškot alergenų, bet tik subadė vaiką, per mažai paėmė kraujo ir nenustatė nieko doh.gif tai vargstam toliau, nuo maisto tikrai beria, nes jei suvalgo ką naujo, tai iškart vakare pasimato verysad.gif
dėl tos disbakteriozės, tai sudominot g.gif įlindau pasiskaityt į google, tai laaabai daug kas atitinka g.gif naktį mažiukei labai pūčia pilvuką, vakar nusipirkom Bifolac miltelių, pagersim, nes kaip suprantu tai jei ir yra ta disbakteriozė, tai kažkokio ypatingo gydymo nėra. Bet sausio mėn. eisim į konsultaciją pas šeimos gyd, tai reiks užklaust dėl to, bet ir vėl sakys mažiau skaityk doh.gif bet juk tik taip ir sužinai ką nors, nes jie nieko nepasako...
Atsakyti
mano patirtis tai tokia, kad kai jau dantukas dygsta, tai viskas paaštrėja, draskosi, nors atrodo nieko tokio nedavei. o sviesmedis mums tai taip pat nieko daug naudingo nedavė, kartais irgi atrodydavo, kad dar labiau viska paaštrina. tepėm viskuom, tai dar neblogai būdavo, kai jau dėmės raudonos šerpetojančios būdavo tai toks kremas Locobase repair. tai gaudavau tik camelios vaistinėse, o dabar gal jau ir nebėr jo pirkt. jis toks riebus ir greit isigeriantis. dar linolos kremas kūnui lyg taip vadinas, neblogas buvo. o paskutinis atradimas, tai weledos vaikiškas kūnui kremas drėkinantis. kaip ir raso tinka smulkiom žaizdelem, tai super. kelis kart užtepi ir tas uzraudimas nuo nukasymo zymiai zymiai sumazeja. naturalus produktas ir lieka naturaliu, o ne sintetika su visais naftos produktais. bet ka galiu pasakyt - nei vienas kremas neišgelbės (nei paprastas, nei hormoninis), jie tik prislopina, reikia ziuret maista. bet nenusiminkit mamytės - išaugsit smile.gif pas mus tai stebuklingai veidukas susitvarkė - 1,2 mėn. ir pradėjo mazet mazet tas visas sluoksnis, dar keli mėnesiai - ir veidukas grazus. nors tiek gerai smile.gif
Atsakyti