Įkraunama...
Įkraunama...

Labai alergiško vaiko mityba

Mamytes, is savo patirties galiu patarima duoti: padarykit mazyliui maisto alergenu testuka. Mes daremes visai neseniai, bet domejausi, kad galima ir visai mazam kudikeliui. Daro privacios laboratorijos is venini kraujo, kainuoja apie 200 lt., bet tikrai verta, nes atsako i klausima ar yra alergija ir jei yra, tai kam. Testuojama 36-iems maisto produktams. O daremes testa, nes uzkniso daktaru speliones ir dietos be pagrindo (vaikui bedos su pilvuku nuo gimimo). Tas vaikas ir taip ne ka tevalgo, o dar kai pradejo drausti viska is eiles, nu... doh.gif
Kaime pradejo nokti braskes, zemuoges, serbentai aveites, veliau pomidorai, o visu ju buvo tipo negalima! Vietoj to serti vaika nezinia ko prifarsiruotais bananais, nes jie nealergizuoja tikrai nepasirode man labai viliojanti mintis. Ir ka, pasirode, kad niekam tas mano mazylis nera alergiskas, labai maza alergija tik sokoladui. Dabar bandom grizti prie normalaus meniu ir nieko blogiau nesidaro, tiesiog ir dietinantis ta pilvuka vaikui pute...

Taigi tikrai pries laikantis hipoalergines dietos, gal vertetu pasitikrinti ar yra ta alergija wink.gif
Atsakyti
Reikėtų perskaityti visą temą, gal rasčiau atsakymą, bet taip ant greitųjų paklausiu smile.gif Kuom pakeičiat vaikams, alergiškiems pienui, pieno produktus- jogurtus, varškytes ir pan. Mano sūnui jau 9 mėn. beveik, kaip ir pats laikas būtų pradėti ragauti, bet alergiškas pienui... Ar netrūks kalcio? Po truputį žadu pamėginti duoti šaukštelį lieso jogurto, sviesto vakar truputį gavo į košę. Gal praeidinėja alergija, maža ką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2010 09 17, 11:47)
Reikėtų perskaityti visą temą, gal rasčiau atsakymą, bet taip ant greitųjų paklausiu smile.gif Kuom pakeičiat vaikams, alergiškiems pienui, pieno produktus- jogurtus, varškytes ir pan.  Mano sūnui jau 9 mėn. beveik, kaip ir pats laikas būtų pradėti ragauti, bet alergiškas pienui... Ar netrūks kalcio? Po truputį žadu pamėginti duoti šaukštelį lieso jogurto, sviesto vakar truputį gavo į košę. Gal praeidinėja alergija, maža ką smile.gif

Jeigu kažką duosi iš pieniškų produktų, neturėtų trūkti. Bet jei nieko negaus, reikia kažką papildomai gerti.
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 09 18, 08:06)
Jeigu kažką duosi iš pieniškų produktų, neturėtų trūkti. Bet jei nieko negaus, reikia kažką papildomai gerti.

To ir klausiu, ka duoti kad netruktu? Kas tinka alergiskiems pienui? Jogurtas, kefyras? Bandziau lydyta sviesta-lyg tinka. O tos, kuriu vaikai nieko negali, ka duoda papildomai?
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2010 09 18, 09:59)
To ir klausiu, ka duoti kad netruktu? Kas tinka alergiskiems pienui? Jogurtas, kefyras? Bandziau lydyta sviesta-lyg tinka. O tos, kuriu vaikai nieko negali, ka duoda papildomai?

Alerginukams kefyras tinka. Aišku, kiekvienu atveju reikia stebėti vaiką ir pirm ą kartą pabandymui duoti tik truputį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 19 rugsėjo 2010 - 09:17
QUOTE(mano_svajone @ 2010 07 01, 17:13)

Del ozkos pieno labai klysti,jis labai skiriasi nuo karves pieno. Mano dukrai alergologe jau 7men.. liepe duot butent ozkos piena,pradzioj po truputi,paskui kosems ir t.t.,kol palaipsniui misinukas Aptamil allergy liko tik nakciai.Beje,alergijoa mano dukryte jau neturi,jokio berimo jau geri metai  rolleyes.gif  Kai augo sunus,tais laikais ozkos piena patardavo tik ugtelejusiems vaikams,mazdaug nuo 2-3m.,dabar jau poziuris kitas. O vyrsneliui ozkos pieno deka ,be jokiu kitu vaistu ,visiskai praejo alergija ir astma. Tad jei nesi tikra,neklaidink  4u.gif

Zinau labai geru atsiliepimu apie ozkos piena, bet vis del to kiekvienas organizmas skirtingas. Jame kitas baltymas nei karves piene, bet vistiek panasus. Mums alergologe patare padaryti tyrimuka ozkos pienui.
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2010 09 17, 09:47)
Kuom pakeičiat vaikams, alergiškiems pienui, pieno produktus- jogurtus, varškytes ir pan.  Mano sūnui jau 9 mėn. beveik, kaip ir pats laikas būtų pradėti ragauti, bet alergiškas pienui... Ar netrūks kalcio? Po truputį žadu pamėginti duoti šaukštelį lieso jogurto, sviesto vakar truputį gavo į košę. Gal praeidinėja alergija, maža ką smile.gif

Jei dar gauna MB tai tikrai netruks,o jei jau nebemaitini, mums gyd rekomendavo naudoti Osteocare ( jis mums netiko alergizavo) arba Calcigrana

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZiemaZiemuze: 19 spalio 2010 - 17:06
Papildyta:
QUOTE(Singė @ 2010 09 19, 09:16)
Alerginukams kefyras tinka. Aišku, kiekvienu atveju reikia stebėti vaiką ir pirm ą kartą pabandymui duoti tik truputį.

jei stipri alergija pieno baltymui, tuomet netinka ir rauginti pieno produktai, mums netiko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2010 09 06, 21:34)
Taigi tikrai pries laikantis hipoalergines dietos, gal vertetu pasitikrinti ar yra ta alergija wink.gif

drinks_cheers.gif Turėjau tokią patirtį su pirmagimiu. Maitinau pati. Jį bėrė nuo
2 mėn. Gydytoja aiškino: nevalgyk pieno produktų (ir jautienos), visų raudonų daržovių (ir obuolių), morkų, citrusinių vaisių ir t.t. Na aš aišku ir nevalgiau, o jį vistiek bėrė. Aišku visų alergizuoti galinčių produktų ir jam nedaviau kai pradėjau primaitinti. Kol galiausiau mano kantrybė trūko ir maždaug 1 m. aš jam padariau alergijos testą iš kraujo. Pasidoro alergiškas kiaušinio baltymui (vadinasi ir vištienai), o aš kaip tik jam dažnai ją duodavau, nes nevisada galėdavau gauti triušienos. Padariau išvadą: kažko neduoti tik padarius tyrimus, nes metus laiko pati nevalgiau, mano organizmas negavo pakankamai vitaminų, mineralų ir pan., aišku ir mano pienas nepilnavertis buvo...

QUOTE(ZiemaZiemuze @ 2010 10 19, 18:06)
mums gyd rekomendavo naudoti Osteocare ( jis mums netiko alergizavo) arba Calcigrana

Osteocare mums irgi netiko - bėrė nuo ten esančio priedų. Kai gydytojai pasakiau - liepė nusipirkti Kalcio Gliukonato. Tokios paprastos tabletės (ir pigios thumbup.gif ), sutrinti ir duoti vaikui. Taigi kam mokėti 30 Lt kai galima sumokėti 0,6Lt už 10 tablečių. Aišku farmacininkams tik pinigus rūpi išplėšti, nes jie niekada pigesnių vaistų nerekomenduos...
Atsakyti
QUOTE(Perkune @ 2010 10 20, 09:06)
Pasidoro alergiškas kiaušinio baltymui (vadinasi ir vištienai),

o kaip jums tuomet buvo su skiepais g.gif mes alergiski ir tryniui ir baltymui, tai net nerekomenduoja iki metuku daryti jokiu skiepu,kadangi dauguma skiepu gaminami kiausinio baltymo pagrindu arba vistos ambriono pagrindu g.gif
Atsakyti
QUOTE(ZiemaZiemuze @ 2010 10 20, 21:14)
o kaip jums tuomet buvo su skiepais g.gif mes alergiski ir tryniui ir baltymui, tai net nerekomenduoja iki metuku daryti jokiu skiepu,kadangi dauguma  skiepu gaminami kiausinio baltymo pagrindu arba vistos ambriono pagrindu g.gif

kaip idomei, o tai po metu jau leis g.gif
Atsakyti
Pusmečio sulaukus ištyrė mano vaiką - alergiškas kiaušiniui. O visus skiepus gavom. Reakcijos iškart nebūdavo jokios, bet pastebėjau, kad 2 savaičių bėgyje išberdavo visą. Tai turbūt nuo skiepo... O skiepydavo, nes skiepo metu būdavo daugmaž švari oda, ir visi gydytojai sakydavo, kad skiepyti galima. Kažin, o skiepyti neleidžia tik dėl to, kad išberia? Aišku tas bėrimas irgi kiekvienam skirtingai pasireikšti gali. Mes gerokai vargdavom kol išgydavo.
Atsakyti