Įkraunama...
Įkraunama...

Laptopo pirkimas

QUOTE(zilkonas @ 2009 12 17, 10:23)
Naudosiu daugiausia pramogoms - filmams, nuotraukoms, žaidimams ir t.t, bet manau, kad jis tiktų ir dirbti. Man tik įdomu kas per programinė įranga DOS, ar ji tinkama, patikima ir t.t

Nelabai suprantu, kam pirkt brangų kompiuterį, kai tokie minimalūs poreikiai, bet čia jau jumi spręsti.

O DOS reiks į kažką keisti (Windows, Linux ar ką kita), nes su DOS nieko doro nenuveiksit.
Atsakyti
Labai ačiū už patarimus
Atsakyti

[/quote]
Baterijos krovimas: svarbiausia - nekrauk po truputį, jei jau atjungei nuo tinklo, tai ir iškrauk iki galo. Ta prasme, kad būtų pilni įsikrovimai ir pilni išsikrovimai, nes po truputį krovinėjant gali greit sudrožti jos talpą.
[/quote]

šiek tiek off topic bus, bet gal nieks nesupyks 4u.gif o jei aš jį laikau įjungus į elektrą ar akumas turi būt įdėtas ar ne? tiksliau, kaip "sveikiau"?
Atsakyti
QUOTE(astuškinas @ 2009 12 17, 12:54)
šiek tiek off topic bus, bet gal nieks nesupyks  4u.gif o jei aš jį laikau įjungus į elektrą ar akumas turi būt įdėtas ar ne? tiksliau, kaip "sveikiau"?

Daug, kas rėkia, kad reikia išimt bateriją, bet čia jau nesąmonė yra. Retkarčiais pilnai iškrauk-įkrauk (bent kartą į 2-4 savaites) ir bus gerai.
Žiūrėk, kai pradeda baterijos krovimosi lemputė dažnai degt, tai irgi iškrauk.

Aš tokiomis sąlygomis per trejus metus turiu 85% baterijos gyvybingumą, kas yra gana gerai.
Atsakyti
QUOTE(zilkonas @ 2009 12 17, 09:23)
Naudosiu daugiausia pramogoms - filmams, nuotraukoms, žaidimams ir t.t, bet manau, kad jis tiktų ir dirbti. Man tik įdomu kas per programinė įranga DOS, ar ji tinkama, patikima ir t.t

Pritariu settle. Poreikiai minimalūs, arba tiksliau tariant kasdieniai. Tarkim filmams žiūrėti reiktų bent 15.4 ekrano, bet dabar rinkoj tik tokie ir einamiausi. Mažesni per brangus. Pliusas HDMI jungtis prie TV (laptopo kaina kyla), jei Jusu TV tai leidžia.
Nuotraukoms peržiūrėti ar jas redaguoti per akis ir ne tokio galingo kompiuterio.
Žaidimams dažniausiai perkami stacionarūs kompiuteriai, jei tie žaidimai rimtesni nei online ar vaikams skirti.
Pasirinkimas geras - nes investuojate... ir po kelių metų dirbsit be jokio vargo.
Bet jei tokie jusu poreikia kažin ar verta pirkti kompiuterį kurio kaina 2500.

Mano pačios senelį (4 m.), reikėjo RAM prideti ir vel sukasi kaip bite.
Papildyta:
QUOTE(settle @ 2009 12 17, 13:42)
Daug, kas rėkia, kad reikia išimt bateriją, bet čia jau nesąmonė yra. Retkarčiais pilnai iškrauk-įkrauk (bent kartą į 2-4 savaites) ir bus gerai.
Žiūrėk, kai pradeda baterijos krovimosi lemputė dažnai degt, tai irgi iškrauk.

Aš tokiomis sąlygomis per trejus metus turiu 85% baterijos gyvybingumą, kas yra gana gerai.

Aš visada, jei tik laidas po ranka ir netrukdo sėdžiu su laidu ir su baterija... nu tikra nesąmonė išiminėti bateriją. Nelaimingų atsitikimų grėsmė iškyla, numesi, kas nors sutrenks, užpilsim... taip beišiminėdami... Geriau tegul būna savo vietoj...
Beje settle, prieš 3 metus kitokias baterijas gamino. Patvaresnes tikrai. Dabar nauji kompai iki 3 val. paprastai atlaiko. Kitaip tariant, kiek maniškis ar tavo po 4 metų.

Čia keletas patarimų - http://www.radiocool...us-darbo-laika/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Filomena S: 17 gruodžio 2009 - 16:02
Laba, renkuosi kompiuteri iki 2000 lituku.
Nereikia labai galingo, tikrai nezaisiu, bus daugiau internetui ir darbui naudojamas. Na dar ir filma paziuret smile.gif Noretusi Dell bet jie brangus labai verysad.gif

http://pigu.lt/kompi...32g32?id=520847
va toki su nuziurejau, ar verta jamt? g.gif

Atsakyti
QUOTE((rimante) @ 2009 12 18, 16:54)
Laba, renkuosi kompiuteri iki 2000 lituku.
Nereikia labai galingo, tikrai nezaisiu, bus daugiau internetui ir darbui naudojamas. Na dar ir filma paziuret smile.gif Noretusi Dell bet jie brangus labai verysad.gif

http://pigu.lt/kompi...32g32?id=520847
va toki su nuziurejau, ar verta jamt?  g.gif

Laba diena Rimante,
Jei jau užsukai pasiklausti ir pirma žinute apie laptopo pirkimą, tikriausiai nežinioj tikrai esi.
Šiaip pasirinktas variantas t.y. jo komplektacija gera. Procesoriaus užteks, Talpos 320 GB irgi. 2 GB RAM - irgi užteks, juolab kad galima praplėsti iki 4 GB.
Bet vėlgi. Acer tik 1 metų garantija. Iš kart muša kainą. ACER nešiojami kompiuteriai yra pigiausi rinkoje. Tai gal dėl to ir patrauklūs.
Vis dėlto siūlyčiau rinktis Asus ar Dell, kurio ir norite. Juk perkate kompiuterį ilgesniam laikui, o ne dviems metams.

Dabar daromi išpardavimai DELL Vostro, nes po naujųjų metų (pavasariui) atveš į Lietuvą naujo modelio Vostro (kuris jau tikrai bus orientuotas į verslą). Kaina skirsis nežymiai, bet turėsite naujos kartos WIFI-N ir svarbiausia 3 m. garantija.
Po 1 m. kaip Acer siūlo - jei nebus bėdų - tai kaip ir viskas gerai. Bet jei kas atsitiks su pagrindine plokšte, tai mokėti nuo 900 Lt už naują - jau beveik kompiuterio kaina. O jei su DELL atsitiks kas ir po 3 metų, tai nebus taip skaudu, kaip po metų.
Iki 2000 Lt yra Dell Inspiron,
Asus populiarus modelis panašus komplektacija
Nežinau ką galvote apie Toshiba, bet mano draugei jie nepamainomi. Drįstu pasiūlyt ir tokį variantą kartu su Windows o elementariems darbams tikrai pakaks - Sattellite L500
Atsakyti
Gal kas galite pakomentuoti, gal susidūrėte... ar verta pirkti šį kompiuterį:
http://pigu.lt/kompi...q_615?id=500849
poreikiai minimalūs-internetas, muzika, filmai...bendravimas su draugais per skype, tad norisi geros kameros...
kaina patraukli....
Atsakyti
Kam dar klaust, ar apsimoka, jeigu kaina, išvaizda ir plius minus charakteristikos tenkina, tai ir imat. Dabartiniai nešiojamieji be problemų patenkins tuos jūsų minimalius poreikius.
Atsakyti
QUOTE(strazdana @ 2009 12 21, 19:16)
Gal kas galite pakomentuoti, gal susidūrėte... ar verta pirkti šį kompiuterį:
http://pigu.lt/kompi...q_615?id=500849
poreikiai minimalūs-internetas, muzika, filmai...bendravimas su draugais per skype, tad norisi geros kameros...
kaina patraukli....

Poreikiai minimalūs šiandien, o jie ar tokie išliks ir po metų? Jei taip - tuomet tokio kompiuterio jums ir reikia. HP patys vertina šį kompiuterį taip. Diagrama

O čia jau mano nuomonė. HP nepirkčiau niekada. Kiek pažįstamų turėjo HP, tiek po metų pirko naują. Nes parėjo Motininė plokštė, kas kainuoja pusę kompiuterio arba 60 proc. jo kainos.
O dabar kas neseniai pirko, tai sėkmingai veža į Šiaurės miestelį taisyti toliau... Kadangi čia su Windows, atimkit 350 Lt (apytiksliai) ir sito kompiuterio kaina bus dar patrauklesne smile.gif arba visai ne... Yra už tokią kainą Netbook ... Tai jie kaip ir atitinka savo klase ar kategoriją, o čia... pasirikimas gali vilioti nebent kaina...
Atsakyti
Sveiki, visus su šventėmis 4u.gif
Ieškau dovanai NK, svarbiausia kaina iki 1500 lt ir ilgaamžiškumas. Poreikiai minimalūs. Naudojamas bus namie, tai svori nėra labai svarbus dalykas, aišku smagu būtų kuo didesnis ekranas, bet kai pati žiūrėjau 17 jau ir kainuoja brangiau. Kokį rekomenduotumėte? Ir gal dar žinote kokį gerą bevielį internetą?
Labai dėkui už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
ankščiau apie kompus nieko neišmaniau, bet pastaruoju metu vyras mokino ir kažkiek jam pavyko :DDD na išvaizda kompo dar neviskas, dar visokie duomenys labai tai lemia..
Atsakyti