Įkraunama...
Įkraunama...

Laptopo pirkimas

QUOTE(Cucumi @ 2009 01 26, 13:34)
Jei ta pati kompanija gamina tai kodel taip skirias kokybe? Kodel vieni genda, kiti ne? O gedimai dazniausiai buna ne programiniai, o hardwariniai (techniniai). Kodel dell duoda savo gaminiams 3m garantija, kiti maziau?
O jei taip ir butu nereikia manyti, kad kokybe ir kompai yra vienodi. Teko girdet, kad hp ir asus gaminami ant tos pacios gamyklines linijos, bet tie kompai labai skirtingi. Kokias duoda dalis tam tikra kompanija, tokias ir sudeda kompanija, kuri surinkineja kompus smile.gif
Dar suzinojau ka tik, kad hp negamina isvis nieko, jie yra kontora sudaryta is nedaugiau kaip 100 zmoniu. Jie tiesiog uzsako vienoj gamykloj korpusu, kitoj dar kazka, finale uzbrandina (uzdeda lipdukus savo) ir viskas. Tiesa, aisku ir kokybe kontroliuoja, testus vykdo ir pan.. Bet HP niekad nebuvo pasikes markes iki pavilion serijos, uz tai iki dabar kencia smile.gif Bet manau iki tol kol jie gali sau dabar sedet kontoroj su nedideliu kolentyvu turejo praeit savo dideliu darbu kelia smile.gif

Del kokybes skirtumu atsakyti negaliu, kokybes savoka gan neapibrezta.
Del vieni genda, kiti ne - nezinau nei vieno gamintojo kurio kompiuteriai negestu (HP Pavilion nesiskaito, ten visiskas pravalas biggrin.gif ).
Del garantijos termino sakyciau kaltas brando svoris rinkoje ir marketingas, tarkim HP, Asus, IBM pardavineja isplestines garantijas ir panasiai.
Atsakyti
QUOTE(Cucumi @ 2009 01 26, 10:26)
I garantini jie kaip ir DELL negrizta smile.gif
Pfu pfu pfu biggrin.gif

nepatingejau paziurineti statistika, tai grizta tie samsung i garantini, bet tikrai ne taip, kaip kokie acer.
Dello silpna viena yra akumuliatoriai ir pakrovejai - jiems skirtingai nei paciam kompiuteriui suteikiama 12 men garantija ir po to gan greitai tenka isigyti nauja ( o daznai ir garantiniu pasinaudoti). Bet cia jau ne tik delo beda
Papildyta:
QUOTE(Cucumi @ 2009 01 26, 12:35)

Bms to modelio nebeplatina. Pasiskambink ar ten tame puslapyje jie dar turi.
Bms turi savo garantini centra, o kur tu kreipsies jei kas atsitiks tam laptopui is laptop.lt?

tai kad ir nusipikrus bms nera butina i ji kreiptis - yra oficialus dell techninis centras Vilniuje ir jeigu kas atsitinka galima ( ir sakyciau geriau) kreiptis tiesiai tenais.
Atsakyti
QUOTE(Cucumi @ 2009 01 26, 10:26)
Kaip jau minejau jei jau asus sugenda karta tai tada ges ir ges. Mano pazystamas garantiniame dirba tai sake dabar daznai asus grizta i garantini. Del to ir nerekomenduoju smile.gif Beabejo cia sekmes reikalas, bet as nerizikuociau smile.gif
Kartais buna, kad parduoda kompiuterius be windows'u. Bet kiek pastebejau nebelabai eina gauti dabar tokiu. Tai jei Vista netinka galite susirasti kompiuterista ir irasys jums XP smile.gif
Koki kompiuteri tau pasiulyt tai nezinau. Turetum pasakyt daugiau informacijos, nes vertimo programos veikia net ant paciu leciausiu biggrin.gif
Kokio dydzio, kam dar ji naudosite ir pan.
I garantini jie kaip ir DELL negrizta smile.gif
Pfu pfu pfu biggrin.gif

Na, man reikia, kad labai gerai veiktų internetas (gera plokštė), vert. programa TRADOS, kokios penkios atidarytos didelės internetinės duomenų bazės, kelios didelės duomenų bazės is kompo, bei keli zodynai, kad nelūžinėtų wordas, kai yra labai daug grafikos ir atidaryta bent po penkis failus, kad galėčiau normaliai dirbt pdf tekstus, kad veiktų normaliai pdf konverteris... Žaidimų nežaidžiu, kartais žiūriu filmus, dar kad būtų normalus garsas, kad galėčiau muzikos pasiklausyt (draugė turi Samsung, tai garso visai nėra palyginus su mano senuku ASUS...)...

Beje, kompą pirksiu Vokietijoje...

Labai ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolie23: 26 sausio 2009 - 16:52
Matai Vokietijoje gali nebuti tu modeliu kur pasiulysiu tau, arba jie gali skirtis...
Gal zinai koki vokiska puslapi kur butu galima pasirinkti kompu ir is kokios parduotuves pirksi. Ta prasme tos parduotuves puslapis, kad butu smile.gif
O tu Vokietojoje ir gyveni? Nes jei parsivesi cia tai garantinis negalios...
Atsakyti
QUOTE(jolie23 @ 2009 01 26, 17:51)
Na, man reikia, kad labai gerai veiktų internetas (gera plokštė), vert. programa TRADOS, kokios penkios atidarytos didelės internetinės duomenų bazės, kelios didelės duomenų bazės is kompo, bei keli zodynai, kad nelūžinėtų wordas, kai yra labai daug grafikos ir atidaryta bent po penkis failus, kad galėčiau normaliai dirbt pdf tekstus, kad veiktų normaliai pdf konverteris... Žaidimų nežaidžiu, kartais žiūriu filmus, dar kad būtų normalus garsas, kad galėčiau muzikos pasiklausyt (draugė turi Samsung, tai garso visai nėra palyginus su mano senuku ASUS...)...

Beje, kompą pirksiu Vokietijoje...

Labai ačiū už patarimus  4u.gif

siulyciau labiau apie stacionaru pamastyti - laptopo baterija nelabai laikys toki apkrovima.
taip pat geriau ziureti su atskira vaizdo plokste, kad nevalgytu pagrindinio ramo.

Arba kitas variantas - Macas. Tik ju kainytes sad.gif
Atsakyti
Na nesiojama ar stacionaru tuiri sugalvot. Siaip stacionaru mazai aks beperka, nes dabar nesiojami ne ka prastesni biggrin.gif
Atsakyti
nesiojami niekada nebuvo prastesni nei stacionara.. paprasciausiai db ju kainos prieinamos daugeliui
Atsakyti
QUOTE(Cucumi @ 2009 01 27, 10:18)
Matai Vokietijoje gali nebuti tu modeliu kur pasiulysiu tau, arba jie gali skirtis...
Gal zinai koki vokiska puslapi kur butu galima pasirinkti kompu ir is kokios parduotuves pirksi. Ta prasme tos parduotuves puslapis, kad butu smile.gif
O tu Vokietojoje ir gyveni? Nes jei parsivesi cia tai garantinis negalios...

Puslapių dar labai daug nežiūrėjau, tik buvau akį užmetus į asus puslapį... Dėl garantinio, tai dabartinis mano kompas asus turi tą globalią garantiją, visur galioja, kur yra asus atstovai... Bent jau taip perkant pardavėjai tvirtino... g.gif

Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2009 01 27, 14:40)
siulyciau labiau apie stacionaru pamastyti - laptopo baterija nelabai laikys toki apkrovima.
taip pat geriau ziureti su atskira vaizdo plokste, kad nevalgytu pagrindinio ramo.

Arba kitas variantas - Macas. Tik ju kainytes sad.gif

Nereikia stacionaraus, jei esu namuose, yra, man ir reikia laptopo, nes daug važinėt reikia, kur privalau ir kompą tąsytis...
O mano senuko asus baterija iš pradžių keturias val. laikė, dabar (jau penkti metai eina) tris... Tik kad nebepaveza programų daug...

O dėl mac'ų tai nežinau... O kokios jų maždaug kainos?

Atsakyti
QUOTE(jolie23 @ 2009 01 27, 22:29)
Puslapių dar labai daug nežiūrėjau, tik buvau akį užmetus į asus puslapį... Dėl garantinio, tai dabartinis mano kompas asus turi tą globalią garantiją, visur galioja, kur yra asus atstovai... Bent jau taip perkant pardavėjai tvirtino...  g.gif

Na, man sunku is nieko isrinkti tau kompa...

Mac'uose neveiks tavo programos.
Atsakyti
QUOTE(Cucumi @ 2009 01 28, 10:07)

nezinau del vertimu programos ( neteko susidurti)
bet MS ofiso programos ant maco veikia, taip pat ir adobe
Atsakyti
QUOTE(jolie23 @ 2009 01 27, 22:29)
Dėl garantinio, tai dabartinis mano kompas asus turi tą globalią garantiją, visur galioja, kur yra asus atstovai... Bent jau taip perkant pardavėjai tvirtino...  g.gif

nezinau del asus konkreciai, bet dell globali garantija reiskia, kad tau nekainuos dalys, bet mokesi uz zmogaus darba ( cia jeigu kreipiesi kitoje salyje nei pirkai)
Atsakyti
QUOTE(Cucumi @ 2009 01 28, 10:07)
Na, man sunku is nieko isrinkti tau kompa...

Pasiskaitinėjau, kad mac netiks, nes tikrai nesuderinamos... Na, kaip šitas:

http://www.asus.de/p...amp;modelmenu=2

Ačiū 4u.gif

o kaip dėl Dell? minėjot, kad neblogi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolie23: 30 sausio 2009 - 16:06